Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nyákterv van hozzá? Mert én nem találtam.
Nincs sajnos, ezt még tollal rajzoltam annak idején. Érdeklődj, biztos tud valaki segíteni.
És hogyha készen vennék végfokot? Találtam ilyet.
Bővebben: Link
Igaz nem engem kérdeztél, de szerintem ez egy jó választás.A minősége tuti az ára meg pláne...
Nem volt vele dolgom, de biztos jó az is.
Nem akarok rajzolgatni meg marni. Nincs itthon semmi ami a maráshoz kell.
Üdv mindenkinek! Ha valaki tudna feltenni J-35-ös erősitőről dokumentációt,nagyon megköszönném.Üdv:
Hali mindenkinek!Ha volna valakinek APT100-as végfok modul,akár hibás is eladó,kérem jelezze privibe.Üdv:Zsolt.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni c7 es kondi az mien kondi? Polarizált? Köszönetel Laci
Igen az polarizált. Én oda 63Voltosat raktam. Persze nem olyan nagyot, csak ami elfér még az MJ tranyók bordáitól.
Abba a pozicioba nyugodtan lehet sokkal kisebb feszultsegu kondit is rakni, pl. 16V-osat ha a nagyobb kondi nem fer el.
De miért nem úgy jelölik?
Köszi! Ha valamit véletlen elbaltázok, akkor kinek szóljak/ hova írjak? Pl. most. Bocsi a kellemetlenségekért.
Szerintem nem a torzítóval van baj, az működik rendesen másik erősítővel!
Még nem ért át a kérdésed a másik témába.
Először a gerjedést kéne megszüntetni. Növeld a távolságot a hangszer és a hangszóró között és/vagy csökkentsd a hangerőt. Kérdés, hogy továbbra is jelentkezik-e a hangvisszaadás hibája.
Igen! Átmentem másik szobába úgy is, kis hangerőn is :S
Nekem az furcsa, hogy ha rögtön a végfokra megy a jel, akkor teljesen jó, nem gerjed, de ha előtte megy a pedálba ( az nem erősít rajta, úgy van beállítva most), akkor baromira Nem jövök rá, mi lehet a baj. Másik erősítővel meg ha berakom a hangfal elé a gitárt, akkor sem gerjed. Szóval a quaddal lesz valami gebasz.
a quad gerjed. nem hiszem, hogy a gitár effektes topikba tartozna (?)
A gerjedékenység nem szűnt meg kis hangerőn?
nagyon nagyon pici hangerőn igen. Amikor már alig lehet hallani.
Akkor az akusztikai visszacsatolást ki lehet zárni?
A védőfölddel kapcsolatban áll az erősítő? A gerjedés megszüntetéséhez elég egy húrt megérinteni, vagy az összeset le kell fogni? Értem ez alatt, hogy számít-e ha hozzáérsz az árnyékoláshoz. A Quad különlegessége, hogy fázist fordít. Ebből még nem tudok következtetést levonni, de töröm rajta a fejem.
Én úgy vettem észre, hogy az akusztikai visszacsatolás indítja be a gerjedést a pedállal, de nem hiszem, hogy ez lenne a fő ok, hiszen pedál nélkül nem gerjed max hangerőn sem. Aminél pedállal már használhatatlan
De ezeket a négyszögjeleket is olyan furán erősíti, szkóppal nem tudtam megnézni, de mintha lecsapná a sarkait (fülre olyan). És az összes húrt tompítani kell, hogy ne gerjedjen. Össze van földelve az rendesen. Az érdekes még, hogy így egy picit búg, de ha megfogok 1 húrt vagy valami fém részét a gitárnak, akkor már nem. Pedig rendesen össze van földelve. Ha pl faterom ér hozzá, akkor ugyan úgy búg tovább ( ha az én nyakamban van a gitár).
A torzítónak nagy az erősítése, ezt használja ki a négyszögjelek előállításához. Az, hogy torzítóval könnyebben gerjed természetes.
Kérlek vizsgáld meg az erősítőt valamilyen más jelforrásról (hangkártya, CD játszó, telefon). Amennyiben itt is tapasztalható rendellenesség, akkor egyértelműbb lesz a hiba meghatározása. Egy másik témában olvastam, hogy van egy dobozod amibe csillapító anyagot szeretnél tenni. Ez lenne az, amin most próbálsz? Akár meg is magyarázhatná a dolgot.
most nincs belerakva a dobozba az erősítő! kint van az asztalon. hangfal a földön. de ha a pedál kimeneti jele megegyezik a gitár kimeneti jelének erősségével, akkor az erősítés kizárható, mint gerjedés ok, nem? hiszen ugyan akkor jelet kap a végfok? Vagyis én így gondolom, javíts ki ha hülyeségeket beszélnék
Ezt már a torzítója válogatja. Nem ebbe a témába vágó dolog lenne kitárgyalni.
Hallgass meg valamit az erősítőn (akár saját felvételed) egy lejátszóról. Ebből eldöntheted, hogy kell-e javítani az erősítőn. Ha a dobozod még mindig üresen "kong", arra meg térjünk ki a neki való témában.
Telefonról tudtam most meghajtani, ami a fülesben szépen szólt, vagy a hifimen, az itt sajnos nem:S Nem tudom, hogy a félkész doboz vagy az erősítő hibája-e. Torzítót kipróbáltam elemmel is, hátha földhurok jött létre, így mintha kevésbé gerjedt volna.
Torzító + hifierősítő +hifihangfal = okés Tehát az utolsó 2-ben lehet a hiba a saját cuccok közül
Sziasztok. Most szeretném megépíteni az első erősítőmet és azt szeretném tőletek kérdezni h erről az erősítőről mi a véleményetek?
Bővebben: Link
Jó választás. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |