Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 298
(#) Klima hozzászólása Okt 22, 2011 /

Sziasztok !

Segítségetek szeretném kérni egy, Haier no frost inverteres kombi hűtőnél alul fagyasztó,felül hűtőrész, van egy olyan gondom,hogy a felső résznek a levegő befújó résznél a lamella zárva marad így nem enged fel levegőt. Kézzel kinyitottam a lamellát,de az ajtó becsukása és újra kinyitása után vissza zár akadozva és aztán úgy is marad. A lamella mozgató motor hibátlan mert másik hűtőben ugyanez a motor lamellával együtt tökéletesen működik. Előre is köszi a segítséget ! Üdv
(#) yxcasd hozzászólása Okt 23, 2011 /

Tisztelt urak!
Van egy Zanussi ZK 20/ 10-R(ZLKF 301)kombi hűtőszekrény ami mostanában nem kapcsol ki.Így a normál hűtőtérben is megfagy minden.
Kérdésem az lenne ,hogy ez tuti hőfokszabályzó hiba?
Ebben a hűtőben csak egy van belőle?
A hűtőtérit kivettem ami DANFOSS 077 B 6566 tip-u.
Pont ilyet kell vennem ,vagy van olcsobb hasonmása is?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) raptor1974 válasza yxcasd hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Ezekkel a jelenségekkel a hőfokszabályzó meghibásodáson kívül lehet még hűtőközeg szivárgás vagy dugulás is.
Hőfokszabályzóból nem feltétlenül muszáj ugyanazt venni.
Kombinált hűtőbe a Ranco 2808 vagy 2840-es típus (csak a hőfokérzékelő cső hosszában van eltérés) is megfelelő.
(#) yxcasd válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Köszi a választ!
De ha kevés a "gáz" miért nem kapcsolja le a hőfokszabályzó ha elérte a hőfokot?
(#) Turanig hozzászólása Okt 23, 2011 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mert a hűtőnkkel valami nem oké.
A típusa: LG GR-399 SQ alulfagyasztós egy kompresszoros NoFrost-os
A jelenség a következő: üzemi hőmérséklet mindenkét hűtőrészben megfelelő alul fagyaszt rendesen és a normál hűtőben is megfelelő a hőmérséklet. A készülék első inditás után (tehát mikor kihuzom és tíz perc után bedugom) rendesen működik felül a három funkciógomb és az 5 led is (vakáció, fagyasztóhőmérséklet, quick freez) de miután elérte az üzemi hőmérsékletet és először lekapcsol a kompresszor és amikor legközelebb ujraindul a felső 5 led olyan helyzetben világít hogy balról az első nem világít utána következő négy zöld pedig igen és a funkciógombok is hatástalanok lesznek nyomkodhatom nem reagál semmit semmire és a fagyasztási hőmérséklet álító sem tehát a kis zöld ledek nem változnak maradnak abban a helyzetben amit fentebb leírtam és úgy tűnik hogy ezután a kompresszor sem áll le csak kihúzás után. Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm!
(#) whalaky válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Köszi, közben a dolog megoldódott, némi keménykedés után mégiscsak cserélték a készüléket (volt még a boltban, de eszük ágában nem volt cserélni amig el nem kezdtem hepciáskodni)
Egyébként a készülék 15 literes, biztosan nem abszorbciós. Igen van egy ventillátor ami a levegőt keringeti. Nem is igazán termosztát van benne, hanem inkább valami primitív mikrokontrolleres vezérlés, mivel kétdigites hétszegmenses kijelzőn írja ki a belső hőmérsékletet, és +/- gombokkal lehet beállítani a kívánt hőfokot (hűtés/fűtés), azaz 99.9% hogy valami egyszerű mikrokontroller van benne.
A ki-be kapcsolgatáskor halkan ugyan de hallható ahogy kapcsol benne egy relé.
Mindemellett érdekel ha tudsz valami emberi árú peltier forrást, lehet hogy a garancia leteltével ránézek hogy lehet-e egy kicsit "ráerősíteni". Most olyan 38-40 W-os pertier lehet benne, ha a hely és a táp engedi 50-60-ra jó lenne felturbózni.
W.
(#) kaqkk válasza Turanig hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Nagy a valószínűsége hogy elektronika hiba . Első körben
szereld ki a vezérlő panelt ,és ha van rajta egy "nagy" szögletes kondi (275v 1mikro) azt cseréld ki .
(#) raptor1974 válasza yxcasd hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

A hőfokszabályzó nem a hűtendő tér hőfokát, hanem a hűtőtest hőfokát figyeli.
A hűtőgép elpárologtatója csak ott tud hőt elvonni a környezetétől (azaz hűteni) ahol a hűtőközeg vegyes halmazállapotban van jelen (vagyis folyadék és gőz együttesen). Ha hűtőközeg kevés a rendszerben, akkor a folyadék még lehűtött állapotban is már hamarabb elpárolog, mint hogy a hűtőtestet végig lehűtené. Ezért a hűtőtest eleje nagyon hideg, a vége viszont jóval magasabb hőfokú. A hőfokszabályzó viszont a hűtőtest ezen részének hőfokát figyeli, ezért nem fog tudni kikapcsolni. Viszont mivel a hűtőtest eleje nagyon hideg ezért a készülék hűteni, sőt fagyasztani is tud, csak leállni nem.
(#) Turanig válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Kiszereltem a panelt tettem ide a linkre néhány fotót róla ha ez segíthet. Amit irtál kondit olyat nem találtam rajta. Annyit csináltam hogy amik relék vannak rajta egy picit meg pöcögtettem újjal és most már rendesen kapcsolgat ki - be a kompresszor nem megy egész nap folyamatosan de a kezelő szervek még mindig nem működnek és a ledek állása is megváltozott most csak jobbról a második világít a többi nem de legalább már rendben mennek a kikapcsolási ciklusok ez kb úgy néz ki hogy 15-20 percet pihen utána 15-20 percet megy de csak kb nem mindig ugyanannyi gondolom attól függ mennyit van nyitogatva

Itt a link a képekhez:

Bővebben: Link

És köszi az eddigi segítséget is!
(#) yxcasd válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Ezt vagy 3× el kellet olvasnom hogy ...
De ebben a hűtőben ??A hőfokszabályzó nem a hűtendő tér hőfokát, hanem a hűtőtest hőfokát figyeli.??nem értem.
A hőfokszabályozó a hűtőtér belső müanyag falára van feszerelve.Tehát a hűtendő tér hőfokát érzékelheti,hacsak nem a műanyag doboz a hűtőtest.
-Hozzám sok türelem kell -
Azért köszi...
(#) szilvia007 hozzászólása Okt 25, 2011 /

Van egy ZANUSSI ZRB 34 NA alulfagysztós hűtőm,és alul fagyaszt de felül nem hűt egyáltalán(most volt leolvasztva)mi lehet a problémája.valaki írja már meg mi lehet a gond köszi (SÜRGŐS)
(#) zolika60 válasza szilvia007 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Kétkompresszoros?
(#) szilvia007 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Egy kompresszoros

Akkor részleges gázhiánya lehet. Esetleg dugulás. Mindenképp szaki kell hozzá.

És akkor huzzam ki az áramból.vagy haggyam bedugva?köszi

Hagyhatod bedugva. Legalább lent hűt még egy ideig.

Köszi hogy segítettél!
(#) raptor1974 válasza yxcasd hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

A hűtőtest annak a műanyag lapnak a másik oldalára van ragasztva. A hőfokszabályzó az érzékelő mentén a leghidegebb pontra szabályoz, ergo a hűtőtest hőfokára.
(#) Klima hozzászólása Okt 25, 2011 /

Üdv mindenkinek ! Egy kérdésem volt szombaton (#1085143) kódon. Nagy sürgős lenne némi segítség,mert nagyon nincs ötletem. Köszi előre is,és bocs a sürgetésért !
(#) yxcasd válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Ok!Hétvégén kiderül.Szabályzót azért megvettem,mert egy másik hűtő fagyasztójában lehűtöttem de nem szakított meg.
Köszi mégegyszer!!!
(#) StMiklos válasza whalaky hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Hol lehet Peltier cellát kapni? Hát itt, ott vagyunk!
hestore.hu..
Regisztrálsz, neten rendelsz, 1-2 nap múlva átveheted az Örs vezér tér környékén..
A nagyobbat én meggondolnám, a hűtő/fűtőbordák nagyobb teljesítményre nem igazán valók.
Akkor nyernél valamit, ha a külsőt tudnád nagyobbítani.
Ne felejtsd, felvesz 40-50 W-nyi teljesítményt, ezt is a bordáról kell lefújni, de ha nagyobbat teszel?
Ebben a rendszerben a ventillátor ca. 1 év használat után pusztul (napi rendszerességgel sokat használva).
A cella maga elvileg örökéletű, ami hiba elő szokott fordulni, megpattan a cella, és nem vezet már.
A cellában közel 256 darab (16*16 - a kivezetés) elemei cella van, a kerámialapokon fémezéssel sorbakötve. Ha nem terhelődnek a bordák, nem lesz baj.. Ráccsal védett ugyan, de nagyon lágy, behorpasztható..
Üdv: StMiklos
(#) whalaky válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Köszi! Ezt a forrást tudom csak gyarló emberi mivoltomnál fogva próbálom a dolgot minél kisebb költséggel megoldani (ezzel nem azt akarom sugallni hogy drágák vagytok, csak reménykedtem)
Ami a hűtőt illeti épp a gari miatt nem bontottam szét, így nem tudom mekkora és milyen hűtőborda és milyen elektronika van benne, de mivel nem kínai hanem német cég el tudom képzelni hogy nem 130%-on van járatva.
A ventillátor ha meghal nem katasztrófa, egy sima 120-as venti van benne, az cserélhető.
Én is abban a hitben voltam hogy a peltier örök életű, de ebben az esetben az örök élet 5 hónap alatt eltelt,
pedig tényleg vigyáztunk rá, semmiféle külső hatás nem érte.
Azért köszönöm, rendszeresen lesem a kínálatotokat, csak hát a lehetőségeim.....
W
(#) zolika60 válasza Klima hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Előre bocsátom, hogy nem ismerem a masinát. Azt gondolnám, hogy a motor vezérlésénél kell keresni a bajt. Hiszen becsuk, ha kell ha nem. Talán nem megfelelő hőfokot érez a felső részben (túl hidegnek érzi) és ezért zár be.
(#) kalibra1 hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok, valószínűleg legtöbbeknek bután fog hangzani a kérdésem, de nem tudom, hát megkérdezem. Vettem egy Hansmark tip. kis hűtőt.
1. A hátulján csak egy műanyag fal van, nem tudom, le kell-e ezt szedni, vagy ez nem egy rácson adja le a hőt?
2. A kompesszora jó halk, de van mellette néha egy szörcsögő hang is, ami a szobában lévén a gép, kicsit zavaró. Normális ez? (Ha nem megy a komprsszor, nincs semmi hang, nem megállás után szörcsög.)
Köszönöm, ha válaszol valaki!
(#) pokerfiu válasza kalibra1 hozzászólására (») Nov 1, 2011 / 1

Nehogy szétszedd már!Olvasd el a használati útmutatót,az sem biztat szétszedésre!
Ezek a csodatermékek "szörcsögnek",gurguláznak,kissé kellemetlen de ez nem hibás működés.A XXI. század ebbe a gagyi irányba halad hűtőügyileg!
(#) kalibra1 válasza pokerfiu hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Ok, köszönöm, nem szedem...nem kaptam hozzá hu.t, fél évesen vettem használtan.
(#) Bacambo hozzászólása Nov 3, 2011 /

Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem hozzátok!! Nemrégiben vettem egy hűtőt egy ismerőstöl, ralatív újszerű, velem egy magas (kb.185)m szóval szép kis hűtő... azt mondták, h havonta leereszti a gázt (hozzátenném, h nem voltak nagy szakik )! Most hívtam egy szerelőt, mondta, h próbáljuk ki, dugjuk be, ha hűt jó, ha nem akkor nem, ha meg fagyaszt akkor meg kuka, hát be is dugtuk, 1esen ment nagyon jól hűt, viszont a hátulja kb. 8 óra alatt le is jegesedett! a kompresszor kicsit fura hangot hallat, nem is tudom mihez hasonlítani..... ha tudnátok valami tippet adni, hogy m,egéri-e feltöltetni vagy, dobjam ki..... kérlek segítsetek! szép estét!
(#) blackdog válasza Bacambo hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Komám téged jól át B@&#k.

1. Ez nagyon tetszik: havonta leereszti a gázt
És ezt üzemszerű állapotnak állították be?
2. Milyen szerelő az ilyen? Remélem pénzt nem adtál neki.
3. Típust se semmit nem írtál így nehéz okosta mondani.

Ha fagy akkor vagy gáz hiány vagy termosztát hiba vagy részleges dugulás...
Ha a kompreszor hangja is gyanús akkor kár volt pénztadni érte. (persze a gázhiánytól is lehet fura hangaj)
Szóval a javíthatóság attól mügg milyen hűtő. Ha legalább 10-15 éves akkor bőven javítható, de nem biztos, hogy olcsó lesz.

Kikapcsol egyáltalán? A kompresszor csövei mennyire melegek/hidegek?
Nem jelentkezik a kompresszoron is egy kis fagyás vagy valahol a környékén?
(#) blackdog válasza pokerfiu hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Viva'la R134a & R600a
(#) Bacambo válasza blackdog hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Lehet, lehetséges, mondjuk egy 10esembe fájt, te reménykedtem, h jól fog elsülni az üzlet.. hetente, legalább is ezt mondta a volt tulaj... de szerintem ha 1x feltölthették! Nem, nem kért egy forintot se a kiszállásért. A hűtő egy whirlpool aRC 5554 ( http://www.argep.hu/trend/WHIR/Whirlpool-ARC-5554.html ) egy HMK95AA kompresszor van rajta ( http://www.rotovill.hu/termekek/8341/KOMPRESSZOR_HMK_95_AA_R_600_1_..._.html ) ennél részletesebben nem tudom.. Kicsit mintha bugyogna vagy nem is tudom milyen hangja van... folyadék hangja van... kikapcsol, nem néztem hátul a csöveit, de kint állt nyáron egy fedett garázsban nálam! Úgyhogy tuti poros... az bezavarhat? a kompresszort nem néztem, mert a falhoz van állítva!
Következő: »»   58 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem