Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   17 / 730
(#) zsoltee0001 válasza nagyi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

javasolnám, hogy töltsd le a WinISD programot, abba vannak p. audió hangszórókhoz hangfalkészítési megoldások
(#) nagyi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

oszt csak irjam be hogy winISD vagy valami más
(#) zsoltee0001 válasza nagyi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

igen, amit a google először felajánl azt válaszd
(#) maTaKee válasza nagyi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Hogy konkrét legyek: Bővebben: Link
(#) nagyi válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

(maTaKee)köszi a linket.
(#) kapcsandi hozzászólása Júl 31, 2007 /

bocsánat előre is ha nagy hülyeséget kérdezek de elmondaná nekem valaki mi kell egy hangfalba mert szereték csinálni egyet de még hülye vokj
(#) lamalas válasza kapcsandi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

En akkor vissza is kerdezenk: az erdekel, hogy mi szukseges egy hangfal/hangdoboz epitesehez vagy az erdekel, hogy mi van egy hangdobozon belul amit nem latsz ha ranezel egy hangdobozra?
(#) Gery válasza kapcsandi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Hello ha ezt elolvasod (meg még ezt azt az oldalon) + a SAL os mellékletet akkor már vmi fogalmad lesz
(kezdésnek a SALosat ajánlom az "alapabb" dolgokat ír)
(#) rwtop hozzászólása Aug 1, 2007 /

Hello mindenkinek!örülnék ha tudnátok nekem segíteni szubládát épiteni mert elég régtől várok a válaszokra de semmi!csak ládaméret kell zárt vagy reflex!előre kösz!
(#) lamalas válasza rwtop hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

1 terv az adott hangszorohoz (de mast is lehet kesziteni hozza): reflex doboz, 40liter netto terfogat, 29Hz-re hangolva (a doboz), f3=33.46Hz, reflexcso 60mm atmeroju es 191mm hosszu. Ezzel a dobozzal elvileg a 140W teljesitmenyt mechanikai karosodas nelkul el kellene viselnie a hangszoronak (Xmax-on belul van a membrankiteres, de ez csak szimulacio!). De 500W-os zenei teljesitmenyt en semmikepp nem engednek erre a hangszorora Ja es az Xmax az egeszen biztos, hogy _nem_ 6.3cm! Aztan ha netan ezt csinalnad meg es nem tetszik, akkor ne engem szidjal
(#) dB_Thunder válasza rwtop hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

SZIGORÚAN zárt! 60 liter lenne az ideális, de csak 40litert adjál neki.
(#) lamalas válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Idézet:
„SZIGORÚAN zárt!”

Miert is?

kösz most akkor zárt vagy nyitott????

Nezd, annyiban igaza van dB Thundernek, hogy a hangszoro a parameterei alapjan kicsit jobban illik zartba (Qts=0.44, EBP=54.9), azonban ez azert meg olyan hatareset korul van es sztem bele lehet tenni reflex dobozba is. Zart dobozban (40liter) az f3 kb. 60Hz lenne, mig reflexben siman 40Hz ala lehet menni....igy lesz igazan sublada. Viszont vigyazni kell az erosito teljesitmennyel reflex eseten, koncertre es nagyobb bulikba nem ajanlanam es 100W-os erositonel se hajtsd nagyobbal (de talan meg annyival sem!). Otthoni hazimozihoz sztem tokeletes a reflex doboz is. De kivancsian varom db Thunder velemenyet is.

ez viszont nagyobb buliba lennne szerintem jol birja a 150W r.m.s-t 4ohm es most csak úgy talalomra reflex ládában van kb 30-40liter!most mar szép hangja van de még mindig nem az igazi hallottam már gyári ládában szólni ezt a hangszórót es még van külömbség!nekem eddig nem volt gond azzal hogy ez a hangszóó melegedett volna eddig 1x fordult elő hogy meleg volt 6 órás buli utánn de akkor sem volt forró mértem digitális hőfokmérővel akkor 32C volt!

Haaat belekrani egy talalomra meretezett dobozba egy hangszorot a leheto legrosszabb modszer. Mondjuk az a 30-40 literes reflex elvileg nem rossz, de ahhoz meretezni kellene a reflex csovet is. Kovetkezot tudom ajanlani: ha mar megvan a doboz jo lenne megmerni a belso mereteit, hogy egy kb. netto terfogatot tudj szamolni. Ezutan a mar meglevo reflexcsovet szedd ki belole es vhogy tomd be a kivagott lyukat hogy kapj egy zart dobozt. Csillapitsd ahogy egy zart dobozt illik, majd hallgasd meg milyen. Ezutan ehhez a dobozhoz lehetne egy reflexcsovet meretezni es azt a dobozba tenni es ugy is kiprobalni.

mar megtortént zárt dobozban job hangja van 86*31*31 ien ladat akaork neki most csialni!zártat!méretek cm ben!

Had kerdezzem mar meg, mindezt most az elmult 10-20 perc alatt sikerult kikiserletezned? Vagy ha tudtad, hogy zartban jobb hangja van mert mar regebben probaltad, akkor miert kerdezted hogy "zart vagy reflex" ... vegulis mind1, sok szerencset hozza :whatever:

azt tudtam hogy zártba jjobb hangja van de nem tudok win isdvel számolni.es nem tudtam mekkora az a ládaméret amiben a legjobb a hangereje!a válsszokat kösz de az a láda amit most akarok csinálni azmien lenne neki???86-magas 31-széles 31-mély
(#) xray hozzászólása Aug 3, 2007 /

Én egy v mit nem értek az adatlapban ez áll
Idézet:
„Xmax[mm]-6,3 szerintem 6,3cm
Xmax[inch]-0,25”

Az h lehet h 0,25 inch az 6,3 cm?
Ezt nem értem
(#) lamalas válasza xray hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

0.25" az kb. 6.3mm. Valaki beleirta az adatlapba, hogy szerinte 6.3cm, mert valszeg tul kevesnek talalta a 6.3mm-t az "elkoveto" lehet, hogy nem is tudja mi az Xmax
(#) rwtop hozzászólása Aug 4, 2007 /

az Xmax a membran maximalis kitérése
(#) xray válasza lamalas hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

ténneg már én is észre vettem
(#) lamalas válasza rwtop hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

Idézet:
„az Xmax a membran maximalis kitérése”

Aha, de melyik? A max. linearis vagy mechanikai? Mert nem mindegy Persze utolag utananezni mar nem nagy kunszt ...
(#) chipi hozzászólása Aug 22, 2007 /

Sziasztok!
Talátam egy kiszámold dobozt, szerintetek milyen lenne?
Azaz érdemes belevágni?
Leírás
(#) lamalas válasza chipi hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

A kerdesedre konkret valaszt nem tudok adni, mert nem epitettem meg hangdobozt SAL hangszorokkal, igaz mar hasznaltam egy SAL domot, de az szornyu volt. Ettol fuggetlenul probalkozni kell. Lehet hogy bejon es tetszeni fog, lehet hogy nem. En is igy kezdtem ... egy megepitett konstrukciot probaltam ki ugy hogy gyakorlatilag a fizikai felepitesen es a felhasznalt hangszorokon kivul semmit nem tudtam az adott dobozrol, nem hallottam hogy szol, stb. Megepitettem de le is csereltem a SAL domot En azt gondolom inkabb ilyen elore megtervezett dobozokkal probalkozz minthogy magad csinalsz egy szemre jol kinezo dobozt es majd szolni fog vhogy. Sok sikert
(#) chipi válasza lamalas hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Hát az a baj, hogy nem tudom, hogy mit csináljak, mert a doboz 5-6e Ft és nincs benne semmi, a hangszórót is nekem kell megvenni hozzá.
(#) lamalas válasza chipi hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Hat ezt nem teljesen ertem Ha sajat hangfalat akar kesziteni az ember, akkor ahhoz a faanyagot meg kell venni, ha nincs otthon megfelelo szerszamozottsaga es tapasztalata, akkor a megvett faanyagot erdemes lapszabászatban meretre vagatni, majd hazavinni es osszeallitai a dobozt. Ezen felul persze a hangszorot is meg kell venni ... anelkul nem fog megszolalni . Bocs ez nem piszkalodas akart lenni, csak nemtom miert mondtad, hogy a hangszorot is neked kell megvenni? Ha DIY dobozt akarsz csinalni, akkor neked kell megvenni mindent hozza.
(#) shatt hozzászólása Aug 22, 2007 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy pár 200/140w-os 2 utas hangfalam. Ezekhez szeretnék csinálni mély ládát, mert szobában nagyon jól szól, de szabadtéren nem elég a mély. Tudna valaki tanácsot adni hogy mekkora teljesítményű ládát csináljak? Ha van esetleg terv azt nagyon megköszönném. Előrre is Köszönöm!
(#) Gery válasza shatt hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Ha egy darab hangfaladnak a zeneije 200Watt akkor a kettőhöz minimum 200Wattosat, de én 300-400Wattosat raknék.(persze azonos kategóriába mert az MNC vagy SAL 200Wattos hangszóró mellé beraksz egy 400Wattos pioneert akkor annak már lesz basszusa )
Következő: »»   17 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem