Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   57 / 82
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 28, 2011 /

Forrasztd ki a dióda egyik lábát, és ha elalszik a LED, cseréld ki mert rossz. Ha a LED világít, cseréld ki a Q3-at, mert rossz. Előtte nézd meg a tranyó adatlapja szerint, hogy biztosan az emmiter megy-e a 12V-ra! Lehet, hogy fordítva van!
(#) mekkmesterke hozzászólása Szept 5, 2011 /

Helló
Nekem segítség kéne az oldalon található lpt-s pic égetővel kapcsolatban. Megépítettem hogy felprogramozzam a pk2-be a 2550et de nem akarja 1ik progi sem felismerni a benne lévő picet. Valaki tudna esetleg segíteni a problémámban. Esetleg 1 progit amivel könnyebbel boldugolok. Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.
(#) gerenk válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Használd a WinPic800 progit az égetődhöz, az ismeri
a 18F2550-et
(#) mekkmesterke hozzászólása Szept 5, 2011 /

Azt használom de nem érzékeli a pic-et. Már az is eszembe jutott hogy döglött a pic ami elég nagy baj lenne. És egyébként a kapcsolóknak milyen állásban kelle lennie? Mind a 2nek bekapcsolt állapotban kell lennie? Remélem nem kérdezek hülyeséget csak igazából lövésem sincs hogy mi lehet a gond és már inkább abban reménykedek hogy én bénázok valamit.
(#) potyo válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Idézet:
„És egyébként a kapcsolóknak milyen állásban kelle lennie?”
Mi lenne, ha elolvasnád az égetőhöz írt cikket?
(#) mekkmesterke válasza potyo hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Elolvastam és aszerint is csináltam de nem érzékeli egyáltalán a pic-et ezért gondoltam hogy megkérdezem hátha.
(#) gerenk válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Válaszd a PP2 programozót és állitsd az LTP1 portot
és végezz egy égető ellenőrző tesztet a progival
(#) PIC18F hozzászólása Szept 19, 2011 /

Szia Watt!

Nem tudnál feltenni egy nyák rajzot a WCOM_mini_v4 égetőhöz.
Az előre kilyukasztott nyáklappal úgy látszik, hosszú távon nincs szerencsém.

Valahol mindig kiakad, a forrasztás nem tud olyan jó, időtálló lenni, mint egy "vasalásos" módon maratott nyákon.

Üdv
PIC18F
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Még nem teszteltem, elvileg jó. Azért nézd át te is!
(#) proba válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Nem régi laptoppal próbálod? Nálunk a megoldást az hozta ,hogy egy másik gépen kipróbáltuk.(hogy miért ne kérdezd.)
(#) PIC18F válasza watt hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Köszi, nemsokára átbogarászom.

Egyenlőre a Multi-layeren lévő M1 és M2 elemeket, valamint NC nevü ICSP tüskét nem értem, de majd biztosan rájövök.

Mégegyszer köszi a gyors reagálást.
Üdv
PIC18F
(#) tib12 hozzászólása Szept 21, 2011 /

Üdv mindenki.
Rátaláltam erre. Meg is szeretném építeni de van pár kérdésem/kérésem. Valakinek megvan a nyákterv ugy hogy a MAX232 ic nem smd tokban van rátervezve?
A másik: Valaki belinkelné hestore-rol melyik induktivitás kell?
És még valami, egy alkatrész listának is örülnék.
Aki tud segíteni annak nagyon megköszönöm.
(#) Ktulu hozzászólása Szept 22, 2011 /

PIC18LF252 (SOIC)-vel kuzdok mar masodik napja. Az oruletbe kerget.
Oshon parhuzamos programozo es WinPIC800-al szerettem volna felprogramozni (ICSP). Szerencsere csak a programozo labakat forrasztottam be, igy sikerult leszedni.
A jelenseg a kovetkzo: nem ismeri fel, ID-nek C387 -et olvas altalaban. Van amikor 233F-et.
Ha programozi probalom, akkor mast ir be mint amit kellene. Egyedul a 0x0000 erteket programozza be valtozatlanul. (probalkoztam mindenfelevel, pl. 0FFF helyett 8FFF-et, 3FFF helyett BFFF-et ir stb... Ez azonban nem valtozo)
Kb. fel eve meg hibatlanul mukodott, azota a dobozban all.
Aramfelvetele nem nott meg. 5V-rol 4.5mA, ami lecsokken kb 500uA-re 1-2 masodpercen belul.
Hozzateszem, hogy a programozo mas PIC-kel hibatlanul mukodik.
Az egesz hardvert es szoftvert erre a vezerlore terveztem, epitettem.

Valami otlettel ha tudnatok szolgalni, megkoszonnem.
(#) watt válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Próbát tehetsz a WPB szoftveremmel...
(#) Ktulu válasza watt hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Semmit sem szeretnek elkiabalni, de sikerult felprogramozni.
A PGM labat testre kotottem.
Amugy most sem ismeri fel, ID: 0x033F
(probaltam a WPB es az Oshonnal is sikertelenul)
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Rajottem, hogy valoszinu a programozom kabelje is tul hosszu? (20cm)
A PIC-re kis vezetekek vannak most forrasztva, es csak ugy mukodik, ha a direktben a programozo csatlakozora dugom, kiiktatva a 20cm-es kabelt.
(#) potyo válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Inkább egy 100nF kondenzátor kellene oda szerintem a pic vdd és vss lába közé, közvetlenül a pic-re.
(#) Bubu54 hozzászólása Okt 24, 2011 /

Üdv.

Nekem a következő problémám van a következő PIC programozása folyamán: PIC12F675. Ezt a tanítható időzítőhöz akarnám használni de nem égetődik bele a program..és a képeken látható hibák jönnek elő. Válaszokat és megoldásokat szívesen várok.

Előre is köszönöm.
(#) dinokal válasza Bubu54 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia! Ha belső oszcillátort használsz, lehet hogy nem megfelelő az OSCAL értéke, kalibrálni kéne. Nincs törölve a PIC, és rákérdez törölje e. Amíg nem törlöd, nem tudod égetni.
(#) Bubu54 válasza dinokal hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

hello, miután kalibrálom kérdezi hogy töröljem-e és ha rányomok hogy igen akkor is üres a PIC, és nem tudom hogy miért lehet ez mert más fajta PIC-el simán megy..
(#) dinokal válasza Bubu54 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Szia! Nem tudom milyen égető programot és hardvert használsz, némelyik sajnos törli az értéket, és utána nem állítja vissza. Pl. Pickit2 elmenti, és vissza is állítja. Ennek az értéknek csak akkor van igazán jelentősége, ha belső oszcillátort használsz. Legközelebb nézd meg törlés előtt, és utána állítsd vissza. Most annyi lehetőséged van, hogy megnézed a pic tényleg üres e. Ha teljesen üres, kalibrálod az oscalt, és utána NEM TÖRLÖD a picet, csak ez az egy érték lesz benne. Utána írd bele a hexet.
(#) Tomi111 hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy kis programom PIC12F629-re. Egyszerű csengőt(gongot) működtetne gombnyomásra többször.
Csatolom. Programozásnál hibát ír, természetesen nem működik. A config word nem passzol. Mi lehet a hiba? Nem jövök rá.

Előre is köszi!

Üdv! Tomi
(#) watt válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Milyen égetőáramköröd van? Mást égettél már vele?
(#) Tomi111 válasza watt hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Üdv!

Oshon féle. 7406 vagy 7407 van benne, külső táp, LPT porton.
Ilyen PIC-et még nem égettem, de 16F819-el, 16F84-el működött. Sosem volt vele gond.
Szerintem most sem égetési hiba lehet, mert a beégetett programot kiolvasva, elmentve, majd törölve a pic-et és újra beégetve meg hibátlan.
Nem hibásan adhatok meg valamit a config wordben? Ezt a PIC-et most próbálom először.

Ha törlöm a PIC-et és üresen ellenőrzöm, akkor is hibátlan.
(#) watt válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Valószínűleg az utóbbi lehet a "hiba" oka. Olyan bitet akarsz beállítani, vagy törölni, ami alapból nem változtatható. Nézd meg, hogy a két érték, amit kiolvasol, és amit beírsz egyezik-e és ha nem, akkor hol vannak az eltérések, majd az adatlap szerint nézd meg, hogy ezek a bitek alapból milyenek. Utána próbáld a forrásban úgy beállítani, hogy a PIC-nek jó legyen.

Oké, átnézem. De majd csak holnap. Írok, ha jutok valamire.

Köszi!

Üdv!
(#) Tomi111 válasza watt hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Üdv!

A config word-ben van 3 bit, 9,10,11.
Ezeket az adatlap unimplemented bit-nek írja, read as'0'.
én programozáskor 1-nek akarom égetni(nem tudom hol lehetne állítani), vissza olvasáskor természetesen nullát olvas. Más hiba nincs.
Ez akkor szerintem nem is hiba. Így működni kellene a proginak, ha a többi része jó, nem?

Üdv! Tomi
(#) watt válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Igen így működnie kell.
Meg lehet adni a biteket binárisan is a __CONFIG után az adatlap szerint.
Azt nem értem, hogy a fordító miért nem 0-t fordít bele?
(#) Tomi111 válasza watt hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Megpróbálom majd binárisan megadni, de szerintem is működnie kellene így is.
Valamit a programban ronthattam el, mert nem működik.
A belső oszcillátor megy, mert a CLKOUT(3. láb)-on kb 1MHz-et mérek. A gombra nem reagál.

Még átnézem az adatlapot.
Következő: »»   57 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem