Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1727 / 3599
(#) saraha válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

TE, gondolod,hogy az illető ilyen fórumokat olvas??
Talán akkor lenne egy csöppnyi esze kérdezni is nem??
(#) pucuka válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Azt sohasem tudhatod, hogy ki olvassa. Esetedben én kettőről is tudok, hogy olvassa.
(#) _ampervadasz_ válasza pucuka hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Szia Pucuka. Értelek is, de nem vagyok audis csak külsős. Az egyiket ismerem is, de az csak munkás, a hengerfej megmunkálón, a másikat én sem ismerem.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Arról nem beszélve, hogy ezt lehet tovább is fokozni: a Japánok újra értelmezték a folyadékkristályos kijelző fogalmát.
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Kár hogy monokróm.
(#) vilmosd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Folyadek, de nem kristaly. Vizeses elektronikusan vezerelve.
(#) mineral válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

A "mi" cégünknél egy szép nyári napon vészleállás történt. Mindenki fejvesztve rohangált fel s alá , hogy megtalálják a vészleállást okozó hibát, okot, módot stb.
Mindenki a technológiára fókuszált. Végül kiderült , hogy egy idős bácsika aki a fű kaszálásával volt megbízva szépen ráakasztotta a táskáját az egyik terepi vészleállító gombra. Aztán a pulóverével szépen le is takarta nehogy a nap megsüsse az ebédjét. A nagy izgalmak közepette ezért nem tűnt fel senkinek. A kár itt hatalmas összeg volt.
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Az ütődött tervező nem véletlen rak(a)ta oda a technológiai vészleállítót ahová. A bácsika meg nem értett hozzá nem tudta, hogy mire szolgál. Mert nem mondták el neki. Így szerintem egy harmadik személy a ludas.
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Azt hitték az a lift hívó gomb. Ilyen történetem nekem is van. Fővárosunkatátszelőfolyópláza amikor épült az egyik osztálytársammal elmentünk felfedező körútra. Vidéki gyerekként minden liftet kipróbáltunk amit lehetett. Ez a plázában sem volt másként. Odaálltunk a lifthez. Megnyomtam a gombot. Semmi. Csak a csajok kuncogtak mellettünk. Magnyomom még egyszer. Még nagyobb nevetés. Akkor már tudtam , hogy valami nem stimmel. Akkor vettem észre , hogy az a dizájnos lift ezekkel a krómozott gombokkal volt körbe díszítve. A Hívó gomb persze még csak a közelében sem volt.
(#) GAtesz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Egyik előző munkahelyemen, nagy gyárcsarnok tetején, voltak motorosan nyitható tetőablakok. Valamint volt rájuk szerelve, egy vész nyitó, hogy tűz esetén ki lehessen engedni a füstöt. Ezek a vésznyitók egy pirotechnikai patron felrobbantásával kicsapták az akril tetőablakot 180 fokban. No ezeket egy jóembernek sikerült kipróbálnia, mikor le akarta kapcsolni a világítást a csarnokban a műszak végén. Mivel ott voltak egymás mellett a kapcsolók a falon. Rosszat kapcsolt...
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Utálom a Japókat, meg hogy mindent kitalálnak szinte...
(#) GAtesz válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Olyan helyen lesz, ahol nem nagyon veri az eső. Nincs nagy jelentősége. A ház körül lesz 1m szélesen járda. Ahol meg szélesebb lesz ott meg tető van felette.

A csikosnak meg fogni kellene a .......
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Az örök élet kapszulát még nem találták ki. Itt a nagy lehetőség.
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Az, éppenséggel nem érdekel...
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Mert nem lehet AVR-rel megcsinálni?
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Igen.
(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Hála Istennek! Gondoljunk a végső stádiumban lévő betegekre, az elvetemült gyilkosokra és pszichopatákra...
(#) Norberto hozzászólása Okt 29, 2011 /

Most itt ülök a családi számítógép előtt (évente 1x fordul elő kb.) és eléggé élvezetes a CRT monitor élénk színeit nézni/látni, a naponta használt mindenféle laptop kijelzőket követően. :wow1:
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Én is szívesebben bámultam a CRT-t, mint bármely más típusú megjelenítőt. Jobb színvisszaadás, nagyobb kontraszt. Csak a felbontás volt kicsi. Na meg így LCD után már a 85Hz-es képfrissítési frekvencia is kevésnek tűnt, mert zavarta a szemem.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Viszont nem kell tartani az esetleg pixelhibáktól.
(#) _ampervadasz_ válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szia Ezért is írtam hogy:
Idézet:
„Japánok újra értelmezték a...”
(#) _ampervadasz_ válasza mineral hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Ez több hiányosságra is lávilágit:

Volt e megfelelő piktorgramm, felirattal, illetve körbe volt e kerítve, vagy jelölve, mert szerintem észre vette volna.
Továbbá balesetvédelmi oktatáson részt vett e és elhangzott e kérdéses védelmi berendezés működtetése, használata, karbantartása? Ha nem akkor mentesül a kár rendezése alól.

Egyébként ha én lettem volna az csak azt mondtam volna: Azt hittem hogy ez "ektiviti" és attol kezdve csak mutogattam volna.

A másik az ilyen rendszerben visszatérő adat is keletkezik (ha meg nem kéne) a "technológia felé" ami azonosítja a vészleállítót és az meg a területet ahol aktiválták. Gondolom bácsika már nem dolgozik ott.
(#) _ampervadasz_ válasza GAtesz hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Az elektromossal még nincsen semmi probléma, de a CO palackos patronos, vagy központi CO tartályos vésznyitót aktiválod akkor ott nagyobb a baj.
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Úgy mint anno a floppymeghajtóval tették.

Nem hiába ha világ vége lenne, akkor persze midnenki jönne Magyarországra, mert ugye 50 évvel le vagyunk maradva... fórevőr'
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Ezzel egyet tudok érteni, de ez csak laptop vonalon van fenn így, mert ott nagyobb a pixelméret, és a LED háttérvilágítás sem egetverően erős (bár itt is van kivétel).

Egy jó kontraszt arányú és válaszidejű LCD monitor telepíthető színprofillal áldásosabb tud lenni.

Volt nekem egy 100Hz -es 1280x800 -as FLAT-CRT -m is az nem volt rossz, már ami a frissítést illeti, annyi volt a baja, hogy a képernyő középvonalában alul és felül egy kicsit szóródott a kép meg a FLAT egyik velejárója a kép geometriája kicsit torz volt, de a hatalmas fogyasztása és hogy nagyon hosszú volt az zavart a legjobban így megváltam tőle.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 29, 2011 /

Újabban nem csak mi találjuk fel magunkat.
(#) mate_x hozzászólása Okt 30, 2011 /

Jó reggelt mindenkinek, kellemes óra átállítgatást, és jó őszi szünetet
Következő: »»   1727 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem