Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   255 / 1148
(#) Kovabe válasza tomeszku hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

A szervizbe inkább a pénztárcádat találják meg jelszo"nem rendeltetésszerü hasnálat". Jobban jársz ha valakitöl kérsz egy tápot mert az még lehet valoban. Olcsobb kölcsönkérni mint szervizeltettni.
(#) tomeszku válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Én sem viszem szívesen szervízbe, vertek már át ott, viszont most már van ismerős ott és nem tudok már itthon mit csinálni vele, meg igazából állandóan felmérgelem magamat mikor elkezd szarakodni itthon. Marad a szervíz ott majd kiderítik h mi baja van!
(#) hege88 hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok!

Ööö.. remélem a modik nem vágnak ki érte, a problémám nem igazán hardveres, de gondoltam itt is vannak képzett rókák..

A következőhöz kérném a segítségeteket:
Van-e valami olyan kis progi, amit a következőt tudja: (Win7-re)
-A rendszermemóriából létrehoz egy meghajtót, elég lenne 10-20Mbyte
-nem kell telepíteni, egy fileból fut
-relatíve kicsi a filemérete, max 2 mbyte
Az a helyzet, hogy a munkahelyemen lecserélték a gépparkok, valami kis gagyi
Via alapú kliensgépekre. Fizikális HD nincs, minden egy szerverről jön, de mivel több user lóg a szerveren, néha eléggé belassul.. Van engedélyezve 50 mega felhasználói "tárhely". Saját háttérképet, munkakörnyezetet
létrehozni nem lehet, felesleges is, mert kijelentekzés után elszáll minden.

Próbáltam az éjszakát elütni egy Dosboxból indított régi játékkal (gondoltam, velem nem k_rtok ki, én 50 megában is el tudok játszani 15-20 éves cuccokkal ) , de az egérkezelés
csapnivaló.
Gondolom, ha helyből futna ramból a dolog,
nem lenne ennyire tré a helyzet.

Ez az egyik.
A másik:
Böngészni ugyan lehet, de nincs flash, nincs java. (nehogy már a munkahelyeden be bírj lépni a netbankba, stb, stb..)
Ezek pótlására van valami portable megoldás ? A böngésző is sajna csak IE...
Előre is köszönet, ha valaki tud valami ötletet.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok.Egy olyan probléma van hogy amikor be boot-oltatom a cd-dvd-t akkor kiírja hogy nyomjak meg egy gombot.(igen ám de hiába nyomkodom eltűnik és betölti a Windowst). Próbáltam másik billentyűzettel, -bent a BIOS-ba tökéletesen működik mindkét billentyű.
Csináltam 4-képet ,esetleg ha valaki tudná hogy hol kell beállítani. A 4-ik képen ott lent baloldalt a Power On/Off -ba ott találtam olyat hogy keyboard-ha abba belemegyek van olyan hogy Enabled és Disabled. Hiába rakom az Enabledre így sem kezd vele semmit. Ha valaki tudja mi a problematika megköszönném.
(#) szamóca hozzászólása Nov 2, 2011 /

Ámítógépbubusok szakvéleménye érdekelne.
Új telepítés után (is) van egy olyan probléma a kecerével, hogy tecsöves , vagy bármilyen net-es videó lejátszásra klikkelve megfagy, és újraindul a gép. Ha dvd-t vagy bármi videó file-t gépről játszok le, akkor megy simán. Próbálkoztam videodriver frissítéssel, de akkor meg fel sem ismeri a kártyát a gép. MSI ATI 2600XPro.
Mi lehet vele?
(#) Powerslave válasza szamóca hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

a tecsöves videjó és társai flash -esek. ott lesz az eb elhantolva.
(#) Powerslave válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ez nem BIOS probléma lesz. Az már más kérdés, hogy így, félálomban fogalmam sincs, akkor mégis mi.
Az első tippem, hogy valami lelövi a bill. IRQ-t, aztán elfelejti feloldani. (bút vírus netán? meglepne, de nem kizárt)
(#) vladcepes válasza Powerslave hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Szia. Köszi a választ. Akkor elsőre mit csináljak? A harmadik képen van egy olyan hogy : Virus Warning Disabled. Ezt kapcsoljam be? Vagy csökkentett módba futtassam le a vírusirtót ami van a gépen ? Ess-i. Vagy esetleg valami más? Várom az infókat. Köszöntem.
(#) papo87 hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziaszto!
Segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Az egyik ismerősöm gépén win7 volt felzabálta a helyet és törölgetni kezdett. De valami fontosat is letörölhetett mivel a gép másnapi bekapcsolásánál csak annyit írt ki hogy: QAMKT COMPRESSED.
Gondoltam másik géppel leformázom és kész is, de nem annál a másiknál is ugyan ezt írja ki.
Én még ezzel a problémával nem találkoztam.
Ha todtok légyszives segítsetek.
Előre is köszönöm.
Ja a winyó egy 320gb-os WD.
(#) Dióda válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Az advanced menü alatti menüpontokat nyitogasd ki és fotózz.
(#) Powerslave hozzászólása Nov 2, 2011 /

Melózom perpill, majd otthonról még fellesek
(#) Gabó válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Elsőnek USB vagy PS2 es portos a bill?
Ha usb a biosba kell beálítani, hogy lássa boot közben.
(#) eSDi válasza papo87 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Üdv!

Sajnos ha a vinyó típusa helyett ilyet ír ki, akkor az azt jelenti, hogy megdöglött. Ha a vinyó a Green (alacsony fogyasztású) szériába tartozik, akkor a legvalószínűbb oka annak, hogy megpusztult az az, hogy gyenge minőségű a tápegység. Ezek a "zöld" vinyók inkább adattárolásra vannak kitalálva és nem szeretik a tápfesz ingadozásokat. Elég sokat visznek vissza belőlük és szinte mindnek az elhalása a táp milyenségére vezethető vissza. Én mindig jobb fajta tápegységet használok és még soha sem döglött meg HDD-m. Mindig szoktam mondani, a PC legnagyobb ellensége a por és a silány tápegység...
Itt megjegyezném, nem azt mondom, hogy a legdrágábbat kell megvenni, de mindenképpen szánjunk rá egy kicsit többet.
Van egy Maxtor D740X-6L (20GB) típusú HDD, kb úgy 2002 óta használom. Igaz most már nem olyan sűrűn, mint régen. Egyetlen egy baja van, hangos a csapágyazása már...
(#) Powerslave válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Mást is próbáltál bootolni?
A boot vírust utólagosan kizárnám, mivel az optikaival kezd a boot seq, ergo egy a merevlemezen csücsülő, gonosz bitcsomónak ebbe túl sok beleszólása nem akad.

Ha bántalmazod a NumLock -ot pl., akkor az ahhoz tartozó visszajelző led mindaddig hajlandó villogni, amíg az éppen futó szoftver tud a billentyűzetről.

Nem tudom, mit próbálsz bebootolni, de előfordulhat, hogy saját bill drivert használ, ami nincs felkészítve USB-s billentyűzetre (ha USB-s a billed). Ezestben marad a BIOS és az USB->PS/2 emuláció beállítása, amennyiben tud ilyet.

Ha ez sem, akkor most passz.

(A Power On/Off -ban talált opciót csak a billentyűzettel való ki- és bekapcsolást engedélyezi, ill. tiltja)
(#) vladcepes válasza Dióda hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Szia.Csináltam képeket itt vannak.
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Próbáltam már mindkettővel.
(#) vladcepes válasza Powerslave hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Két Ghost-os cd-t próbáltam amit az én laptopomon is szoktam használni. Vagyis mentést akartam csinálni anélkül hogy telepítem. Majd megpróbálom az XP cd-t is be bootolni. Mind kétfajta billentyűzettel próbáltam és a reakció az ugyan az (hm). Akkor a Power On/Off al ne foglalkozzak mi?

6.jpg

7.jpg

(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Üdv!

Ott van a 4. képen! USB Lagecy support, ezt kapcsold be. USB billentyűhöz kell mindenképpen.
(#) Dióda válasza eSDi hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Így ahogy mondod.
Kiegészíteném annyival hogy nemrégiben volt egy asus alaplap a kezemben ami valami rejtelmes oknál fogva hárklis volt a billentyűzetre és vagy 5 bill-t kipróbáltam mire egyik működni óhajtott. Hogy miért rejtély marad számomra. Viszont furi hogy bios-ban mind működött majd win alatt is csak telepítéskor nem akarózott nekik.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 2, 2011 /

Okés. Köszöntem a válaszokat. Akkor holnap-holnap után megcsinálom(mivel nem vagyok most annál a gépközelbe). Remélem utána menni fog-utána jelentkezem. Üdv.
(#) Powerslave válasza Dióda hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

A BIOSnak "van USB bill drivere", a Windowsnak szintén, a telepítőnek meg a jelek szerint nem volt.
(#) Norberto válasza Powerslave hozzászólására (») Nov 2, 2011 / 1

Így van, én is az Adobe Flash Player-re gyanakszom.

Egyszer hallottam valahol, talán szabi83 BÁCSI mesélte, hogy 10-es verziótól fölfelé nem szeretik nagyon az ATI kártyákat ezek a Flash lejátszók (valami hardveres gyorsításos beállítás miatt, vagy mi).

Szóval le kéne szedned pl. egy 9-es verziót vagy 9 pont akárhányast ebből az Adobe Flash Player-ből, s ezek után ne engedd neki a frissítést, ha kérné.

Egyelőre nekem is ez a javaslatom, a sw-es út.

Hardveres gondra, túlmelegedésre azért nem gyanakodnék, mert írtad, a sima videók, DVD-k mennek megállás nélkül (pedig ott nagyobb a számítási teljesítmény).
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Idézet:
„Egyszer hallottam valahol, talán szabi83 BÁCSI mesélte, hogy 10-es verziótól fölfelé nem szeretik nagyon az ATI kártyákat ezek a Flash lejátszók (valami hardveres gyorsításos beállítás miatt, vagy mi).”

Így van, Szamócánál is ez a probléma, nekem is 2600-as az ati vid karim
(#) neocska válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

intel integrált kátyával is szorakozik nállam (laptop)
(#) coyote55 válasza neocska hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Érdekes, AMD RS780 chipset -> HD3200 integrált videókártya röccenés nélkül visz mindent, a legújabb flash lejátszóval. Itt valami más lehet a gond, szerintem.
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az Adobe hivatalos fóruma:

http://forums.adobe.com/thread/643581?tstart=0

Elég sok problémát jelentő hozzászólás van, és ez csak egyetlen fórum.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 3, 2011 /

Sziasztok.

Egy NVidia EVGA 7800GS CO videokártyának mi az igénye?
(#) Hx-2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Ha jol tudom akkor egy AGP-s foglalat.
(#) _ampervadasz_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Igen tudom, elnézést, nem írtam oda hogy teljesítményigénye.
(#) Hx-2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Ezt meg nem ertem. Mi az hogy teljesitmeny igenye? Ugye nem ettol fugg hogy mekkora tapot veszel?
Következő: »»   255 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem