Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   56 / 276
(#) EgyGabor válasza mpisti hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Hát meg van a vezérlő elektronika sajnos a töltő típusát sajnos nem tudom. Apám aszt mondta hogy egy régi orosz töltő volt! 2 Szám van a panelon az egyik 687243,002 és a másik 758 714 002 1-91 remélem ki tudunk hozni belőle valamit!

Helló! aszt szeretném még kérdezni hogy egy 100 Amperes Awi géphez Kb hány wattos vagy VA-s trafó kellene ??
(#) mpisti válasza EgyGabor hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

2,5-3kVA-es trafóból már össze lehet hozni.
(#) kralikandras hozzászólása Nov 3, 2011 /

Üdv István és mindenki! Szerinted ebből a trafóból és diódákból kihozható (+fojtó) egy használható egyenáramú gép?A diódákról nemtudok semmit kérek segítséget.Valami hasonló kapcsolással.?

Lemaradt:

A trafó nemüxik-ime:

A dióda : SY 250 CN és nemtakálok semmit róla segítsetek!
(#) robert0322 hozzászólása Nov 3, 2011 /

sziasztok olyan gondom van hogy a 220v-os Co gépem magas varratot tesz. Mi lehet a gond? Várom tanácsaitokat.előre is köszi.
(#) chiefyeager válasza mpisti hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Graetz híddal kondi nélkül is ugyan az a helyzet, ha rajta van a trafó, akkor lassú...

Marad az AC behúzótekercs... :S
(#) kralikandras válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Milyen gép?Inverteres vagy sima trafós? A legmagasabb fokozatban is?
(#) robert0322 válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

trafos igen legmagsaban is.
(#) mpisti válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Van benne fojtó?
(#) robert0322 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

nincs benn.
(#) kralikandras válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Tehát nem égeti be az anyagot - kicsi a hegesztőáram próbálj fojtót cserélni elképzelhető,hogy menetzárlatos,mérj kimenőfeszt terheletlenül és hasonlítsd ösze az adattáblával a trafó is hunyó lehet.
(#) robert0322 válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

menet zárlat nem lehet mert most tekercseltem dupla szigeteléssel .Egyébként összehegeszti szépen az anyagokat. A 0.5mm-es lemezt ki is égeti néha
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Eredetileg mekkora volt az a gép amiben benne volt?
Ránézésre hobbi gép lehetett. Túl sokat ne várj tőle, de hobbi célra akár jó is lehet.

És a szabályzóra tudnál mondani valamit 2 szám van a szabályzón az egyik 687243,002 és 758 714,002 1-91

Csinálj hozzá fojtót, az egyenirányító után pedig egy 33000µF 50V-os kondit. A fojtó a kondi után legyen.
(#) robert0322 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

az előtolás pontos beállítása nem mérvadó?
valamint eléggé fröcsög a varrat is .

Nem kevés a gáz?
Fröcsögést a hibás egyenirányító vagy a zárlatos fojtó szokott okozni. Mivel fojtó nincs a gépedben, csak az egyenirányító vizsgálata adhat választ a kérdésre, -feltéve ha eddig jól üzemelt a gép. Az előtolással igazából az ív áramát állítod be.Az optimális beállításnál a varrat szépen sisteregve, -mint amikor a zsír serceg- ég.

nézd a diódák ki vannak mérve a szekunder nem meleg .Talán a kevés a sav ? bár a gáz jön a pisztolyból de szinte alig lehet benne. Lényeges?

esetleg nem az lehet a baj hogy csak diódák vannak beenne,és se puffer se fojtó se semmi ? vagy hogy a palackban már alig van gáz?

Az alig-gáz nem probléma,amíg a pisztolyon a 12-13l/perc mennyiség meg van. Ha a géped eddig jó volt, akkor az egyenirányítóban keresném a probléma forrását. Ha viszont eddig sem volt jó,akkor fojtó és kondi, mint ahogy korábban írtam.

nézd tekertem egy fojtót 30 menetet megcsapoltam 5 menetenként ,kipróbáltam. az eredmény annyi:hogy a maradék 10 menetnél a huzal,már csak izzott.
(#) teodor hozzászólása Nov 4, 2011 /

Sziasztok, szeretnem megkerdezni minek a fojto a pufferkondi utan? Tudtommal az induktivitas simitott egyenaramnal nem hatasos, ertelmet a kondinak a fojto utan latnam. De lehet rosszul tudom. A sajat barkacs keszulekembe nincs kondi se elote se utana megis hasznalhato.
(#) teodor válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia, polaritast csereltel mar?
(#) dobo válasza teodor hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Senki nem mondta hogy kondi nélkül nem jó a hegesztő.
A barkács gépekből ki is hagyják.
De ha rak bele az ember akkor egy sokkal jobban kezelhető gépet kap és a taknyolás hegesztéssé válik.
Az egyenfeszültség lüktetését simítja a soros folytó ami olcsó de nem kielégítő minden áramtarományban.
Ezért ha elé raksz egy kondit akkor sokkal simább lessz az egyenirányitott feszültség.
Próbáld ki egy 10000mikrós 50 voltos kondi már érezhető változást okoz.
Nekem 40000mikró van de raktam bele a dupláját is és az mégjobb!
Ha beállítod jól az áramot és előtolást akkor úgy hegeszt mintha egy bicikliszelepet engednél lefelé olyan a hangja és nincs fröcskölés.
(#) kralikandras válasza dobo hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Ezt csak megerősíteni tudom - 10éve egy Varysztorj barkácsgépet vettem - nem volt az igazi a Váci hegesztéstechnikában a főnőknek panaszkodtam Ő tanácsolta 63 000mikro a kimenetre vele párhuzamban 56ohm 30W elenállás és jól miködik azóta-csakhát barkácsgép?!
(#) teodor válasza dobo hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia, akkor most kezdjuk az elejen az ivgyujtassal elmeletileg a folyto mint induktivitas korlatozza a kialakulo nagy aramot a drot testre eresekor a tekercsben kialakulo magnesester felepuleseig, egyen aramrol mukodtetve az iv begyujtasa utan mar csak korlatozot szerepe van hiszen az induktivitas egyen arammon rovidzarkent viselkedik.
Pulzalo(simitatlan)egyenaramrol jaratva az induktivitas minden masodpercben 100 szor rasegit az iv stabilantartasara (meg nem lattam egyutas egyeniranyitast hegeszto trafoba)az onindukcio miatt.
A hegesztombe aranylag kicsi a trafo aluval van tekercselve, ezert melegszik mikor nagyon meleg akkormar leszokot tapadni a huzal.
Keszitettem bele toroid trafot az veszteseg mentes lett ami azt eredmenyezte, hogy 1.2mm huzallal tudtam vastagfalu zartszelveny is hegeszteni de a vekonylemezt el lehetett felejteni. Ezert kerdeztem a multkor, hogy biztos-e az hogy nem eso karakterisztikas trafo kell a C
o2 hegesztohoz. Szoval arrol van szo addig csokkentettem a menetszamot a szekunderoldalon amig instabil lett az ivgyujtas(alacsony feszultseg) ezert visszaraktam a veszteseges eredeti trafot amivel tudok vekony lemezt hegeszteni.
(#) teodor válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia, nem a kondi hasznossagat vitattam hanem a helyet az induktivitas utan meg hasznos is lehet de elotte nem sok ertelmet lattom.
Következő: »»   56 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem