Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Suzuki Swift elektronika

Témaindító: tepizoli, idő: Márc 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 44
(#) Attila86 válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Szia!

Köszönöm, meg is találtam a csipogót a szivargyújtó mögött! Még egy kérdés; milyen színű és hol hozzáférhető ajtónyitás-érzékelő kapcsolóktól a belső visszapillantó-tükör felett lévő belső világításhoz menő vezeték?
(#) zoz11 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Hello
Konkrétan az ajtó kapcsolóktól érkező jel szintén befut a csipogóhoz.
De ha az kell neked ami a felső lámpához megy, azt pedig a vezetőoldalnál találod meg, nagyjából a ködlámpa kapcsoló, fényszóró magasság állító mögött indul el fölfelé.
Ha jól rémlik akkor még csati is van rajta, ami elvan dugva a lemezbe vagy a burkolat alatt.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Annyi lemaradt, hogy a vezeték színeket ne kérdezd, mert azt nem tudom, de talán nem lesz nagy akadály kiderítened, hogy melyik mi.
Még annyi hogy ahol elindul, felfelé ott van egy földelési pont is.

Üdv4
(#) szabol1 hozzászólása Nov 4, 2011 /

Helló suzukisok!
A nyáron vettem 1 szuszkát, most szerelnék bele riasztót, de nem akarom szét bombázni, ha nem muszáj a kárpitokat. Szükségem lenne 1 suzuki elekrtomos rajzra, és tippre, hogy hol kössek bele a központi zár vezetékeibe. Köszi suzuki 1.3 GLX 2000 sedan
(#) Attila86 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 4, 2011 / 4

Szia!

Az A-oszlop alján, a vezetőoldali ajtó zsanérjának magasságában, a biztosítékok alatt van egy jó vastag kábelköteg. Itt megtalálod a központi zár vezetékeit és az ajtónyitás-kapcsolók vezetékét is. A neten fellelhető pdf-ben van róla rajz is, amibe bele van írva hogy milyen színűek a neked kellő vezetékek.
A kormány alatti műanyag burkolatot kell csak levenned, meg esetleg az A-oszlop alján egy nagyobb tenyérnyi méretű műanyagot. A kormány alatt lévő kötegben az irányjelzők vezetékét is megtalálod. Fix 12V-ot és gyújtást én a rádió mögül szereztem.
(#) szabol1 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Attila86 kösz a tanácsodat ,megvannak a szálak, működik a riasztóm. De lenne még1. A bal első ajtó kapcsolról érkező kapcsolt negatívot is bekötöttem.de csak erre az ajtóra riaszt. Az eret nem szakítottam meg. A többi ajtó kapcsolója jó. Hogy tudnám kötni úgy, hogy jó legyen. Össze mégsem köthetem a belső lámpák miatt.
(#) Attila86 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1

Az említett pdf-et megtaláltad? Abban van egy rajz a belső világításról, amelyből szépen látszik hogy hogyan néz ki a dolog. Van egy dióda a vezetőoldali ajtónyitás-kapcsolóval sorba kötve. Neked a dióda másik fele kellene. Ezt is megtalálod az A-oszlop alatti kábelkötegben (színe a pdf-ben!), de ha esetleg mégsem, akkor a vezetőülés és az ajtó közt lent, kb a csomagtér-nyitó kar alatt van a dióda.
(#) szabol1 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszi, holnap megnézem azt is
(#) szabol1 hozzászólása Nov 7, 2011 /

Helló mindenki!
Szereléskor találkoztam egy rugóval bélelt csővel az utastéri (vez. old bal láb fent) biztosíték tábla mögött. Olyan, mint 1 ablak mosó cső, csak ott lifeg. tudja vki mi ez?
Attila86 hála a segítségért, mindem jó a riasztón.
Suzuki 1.3 glx sedan 2000
(#) zoz11 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Hello
Az a hátsó ablakmosó csöve.
És szét van húzva, ott kell lennie a folytatásnak is.

Üdv: Zoltán
(#) szabol1 válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Folytatást nem találtam, bár ablak mosóm sincs hátul. Sedanba nem építettek.
(#) zoz11 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Hello
Ugyan az az első vezeték köteg a sedánba, meg az 5ajtósba elől.

Üdv¨Zoltán
(#) Swift1.3 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Hello
Nekem is sedanom van ugyan ez az évjárat, de én még nem találtam ilyet benne, pedig már szét volt borítva egy párszor. Biztos valami ajándék pici japán emberektől "vagy csak valami EXTRA" ha már GLX.
(#) Attila86 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Igen, ezért nincs folytatása. Nálam (5 ajtós) az a cső megy hátra a hátsó ablakmosóhoz.
(#) szabol1 hozzászólása Nov 15, 2011 /

Helló!
Megtudja mondani (írni) valaki hogy suzuki elektromos ablaknál van-e végállás kapcsoló? Ha nincs akkor mi gátolja meg, hogy ne nyírjam ki a motorokat? Oké, hülye kérdés, de mégis.
(#) akos70 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Nincs benne. Előbb megunod nyomni a kapcsolót, minthogy leégjen az a motor.
(#) Attila86 válasza szabol1 hozzászólására (») Nov 15, 2011 / 1

Szia!
Nem, nincs végállás-kapcsoló. Épp ma tettem fel az oldalamra az ablakemelő modulom cikkét ezzel kapcsolatban: Bővebben: Link
(#) szabol1 hozzászólása Nov 23, 2011 /

Üdv. néktek!

Tanács kellene suzuki ajtó kárpit bontás ügyben, hogyan csinlájam. jobb hátsó ajtóban valami eléggé zörög, de nem merek nekiesni csak úgy
Köszi
(#) szabol1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Helló! Megpróbálom így szétszedni. Köszönöm
(#) tixike hozzászólása Nov 24, 2011 /

Sziasztok! Nekem is a központizár adta meg magát! 1995ös évjáratú 1.6 Sedan van! A vezérlő egység kattog ha mozgatom a zárszerkezetet kulcccsal vagy kézzel belülről. Amit észrevettem és fontos lehet vkinek aki hozzáértö az az. Hogy a vezetöoldali kapcsolóknál csak akkor kattog a vezérlö egység ha ugyanarra nyomom a gombot mint amerre éppen áll a zárszerkezet! Ha nyitva van nyitásra kattog ha zárva van akkor meg természetesen zárva! Van vkinek vmi ötlete , hogy mi lehet a gond ? Ja még annyi , hogy egyszer kétszer müködött 1-2 napig!
(#) szabol1 válasza tixike hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Helló!
Próbáld meg úgy zárogatni, hogy közben az ajtóba vezető kábelköteget is mozgatod, vagy az ajtót lassan ki- és behajtva. Ha legalább egyszer záródna akkor eltört a vezeték(ek) az ajtó átvezetésben. Nekem a bal hátsónál volt ilyen tünet, a módszer bevált.
(#) tixike hozzászólása Nov 29, 2011 /

Szia! Megtörtént ez a dolog. próbáltam mozgatni a kábelköteget és az ajtót is ki be nyitogatni. Valóban sikerült müködésbe hozni a kp zárat. De a következö mozgatásnál megint nem volt jó. Oké vmi szakadás vagy zárlat van! És most hogyan tovább ? ha jól látom alsó hangon 8-10 vezeték van ami sérült lehet!! Hogy tudom megállapitani melyik a rossz ?
(#) SzAndras00 válasza tixike hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Szia, kezd azzal, hogy az ajtóba menő gumicsövet óvatosan kihúzod a kaszniból, valószínűleg ott van eltörve a vezeték. Puha hangszóróvezetékkel javítható, nekem már évek óta megy így a záram. Kb 10 perc alatt meg vagy vele!
Sok sikert!
(#) szabol1 válasza tixike hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Helló
Jobb ha cseréled mindet, ha van köztük jó akkor az majd holnap törik el.
(#) feketemocsok hozzászólása Nov 29, 2011 /

Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem. Van egy 1997-es 3 ajtós 1.3 GLS swiftem. Gyárilag az enyémben nem volt légzsák de nagyon kedvező áron hozzájutottam egy szetthez. Kaptam hozzá kábelkorbácsot(műszerfalban lévőt) a sárga légzsák vezetékeit a hozzá tartozó érzékelőt meg a 2 légzsákot. Bekötöttük de amit észrevettem első gyújtás ráadáskor h nem világít a visszajelzője a műszerfalon. 2 lehetőség van. Vagy rossz izzót tettem bele amit el tudok képzelni mert azt csak úgy találtuk a szerszámosban szóval lehet h rossz. Vagy a rosszabbik amit észrevettem a többiek gyárilag légzsákos swiftjén h a sárga vezetékekből 3 csati esik a kormány alá abból egy nagy kocka van összekötve a műszerfalban lévő korbáccsal. 1 mindegyiken fals csati nincsen sehova se kötve és van egy pici ami nekik be van kötve de nekem ehhez nincs megfelelő csatim. 2 szál megy rá és állítólag egy barna csatlakozóhoz megy amit én szétszedéskor úgy láttam h a motortérben lévő korbácshoz megy. Gyanítom h az a motortérben lévő korbácshoz megy mert gondolom onnan kaphatja a 12V-ot.
segítsetek mert a hajamat tépem. nem akarom úgy hagyni h jó h bent van de nem működik. van valakinek valami tapasztalata vagy ötlete?
köszönöm
(#) tixike hozzászólása Nov 30, 2011 /

Sziasztok! Ma nekiálltam a központizár hibájának kideritésére azon módszerek szerint amit irtatok. Ismét sikerült 2-3 alkalommal müködésre birni a zárat de aztán egyszer csak megadja magát! Ha jól láttam talán 5 vezeték van ami az egészet vezérli legalábbis ami a bal elsö ajtóban van! Nos az elözö tulajok vmelyike már küzdött ugyanezzel a hibával mert két vezeték már ki van cserélve más szinüre! Stecker csatlakozónál megbontva a kábel és mellette elvive az új! Ez eddig oké! S ha jól láttam a fö vezeték is ami a vezérlö egységbe megy talán az is cserélve lett mert most kék szinü és ha jól tudom feketének kéne lennie!Viszont ha vezeték szakadás lenne akkor miért van az , hogy müködik a zár semmit nem mozgatok és egymás után 3x már nem tud müködni fél percen belül.A vezérlöegység produkálhat olyat , hogy néha ad le jelet néha nem ? Vagy az milyen elven müködik ? Próbáltam olyat, hogy lecsatlakoztattam aztán vissza és megint müködött fél percig a zár! ...:/
(#) szabol1 válasza tixike hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Szia
Akkor próbáld ezt: A zárvezérlő elektronika csatlakozójánál hozzáférhertőek a szálak ezeket nézd végig egy 21w-os égővel (ráforrasztott vezeték egyike a testre másikkal próba) a színeket nem tudom, de előb vagy utóbb meglesz. Kell egy olyan amivel lezár és amivel kinyit a relé ezekkel kattan is. Ha ez megvan, akkor a vezérlő jó. Érdemes még mozgatni a csatlakozókat a kötegben, estleg befújni kontakt tisztítóval. Lehet még rossz az ajtóban a zár érintkező is.
(#) Attila86 hozzászólása Dec 19, 2011 /

Kicsit off, de ide fér bele a legjobban:

Mitől fogyaszthat sokat az autóm? (Suzuki Swift, 2000-res évjárat, 1,3-as, 5 ajtós)
Ősz elején megmértem a fogyasztását, 5,1l/100km volt. Aztán kilyukadt a hátsó kipufogó-dob ezért vettem egy új kipufogót amit be is szereltünk. Közben észrevették hogy a katalizátornál a hegesztés el van törve egy 3-4 centis hosszban, ezt rögtön be is hegesztették nekem. A műtét után ismét megmértem a fogyasztást és már nem 5,1l, hanem 8,3l volt! Aztán 1-2 hét múlva megint megmértem és jelenleg már majdnem 10 litert iszik 100km-en!

A mérések közt eltelt idő alatt lett tél, úgyhogy biztos belejátszik a hideg. De a hideg miatt szerintem maximum kb 1,5-2literrel kellene többet fogyasztania, nem pedig kétszer annyit! A lukas kipufogó cseréje és a katalizátor meghegesztése pedig csak jó hatással kellene hogy legyen a fogyasztásra.

Megnéztem a légszűrőt, az olajat és a gyertyákat, szinte teljesen újak. Van valami ötletetek?
(#) dragon0 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Helló azt szeretném kérdezni ,suzuki ignis 1 ötösnél hol kell be tölteni a váltóolajat ?
(#) kiwer hozzászólása Jan 2, 2012 /

Kérdésem lenne
Swift 1,3 (GLX) (1998)
Hogyan lehetne kiiktatni az Immobilisert?
Sajna a gyári kulcs előrőt,és 30 ezret sajnálok rá áldozni.
Következő: »»   11 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem