Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Hello, nálam úgy működik, hogy Tools->Power plane generator, ez kívülről bekeríti, ahol tud oda "befolyik". A belső területekre pedig ugyanezt jobb klikk menüből kiválasztva lehet megtenni, ezzel egy poligont kell rajzolni s abból az ő logikája szerint generál egy csak egy trackhez érintkező szigetet.
Köszi, de ezzel tisztába voltam. A "Tools->Power plane generator" csak akkor köti össze a GND-vel,(vagy bármi mással) a teli felületet, ha van GND elnevezésű vezetösáv, de jelen esetben a vezetősávnak csak az autómatikusan generált neve (%00000, amit nem tudok átnevezni) van, és ezt nem lehet megadni a "Power plane generator" -ban, ígyhát nem is köti össze semmivel. Nekem az kellene, hogy a "Power plane generator"-ban megadom a vezetősáv nevét (#00000), és ezeket mind összeköti mint a teliföldnél.
Remélem érthető voltam.
Szevasztok. 4 bit-es szorzót kellene csinálnom Proteus-ban. Tudna e valaki segíteni egy rajzzal?
Szevasztok. 4 bit-es szorzót kellene csinálnom Proteus-ban, tudna-e valaki segíteni rajzzal?
Isisben jobbkatt a kérdéses netre, >place wire label<, és az ott beírt nevet már látnod kell aresban is a power plane generatorban.
Köszi, de nem ISIS-ben készült a rajz. A rajz fejben készült a nyákterv meg Ares-ben, de ezt azthiszem írtam is. Ha csak Ares-ben rajzolok, az alkatrészeket össze kell kötni "Ratsnest Mode". Ezeket az összekötéseket az Ares autómatikusan nevezi el, és Én ezeket szeretném átnevezni, mivelhogy az Ares nem ad neki olyan nevet mint GND, hane csak %00000. Ha nincs olyan nevű vezetősáv, hogy GND, akkor nem tudok teliföldet csinálni, illetve tudok, csak nem köti össze egyik vezetösávval sem. És ez az én problémám.
Tudom ebben igazad van, de pl. most egy ISD17xxx IC-nek csináltam nyákot és ilyen IC az ISIS-ben nincs, (Én meg nem szeretek olyan alkatrészt berakni aminek csak lábai vannak és nem csinál semmit, hamár szimulátor.)
Közben lenne egy másik kérdésem, (és nem kérek rajzot, az nagyon tetszett ![]() Ha PIC-et szimulálok, berakom a forráskódot,hogy tudom lemérni a két breakpoint között eltelt időt?
Be lehet állítani azt, hogy ha törlök egy alaktrészt, a vele összeköttetésben lévő vezetékeket ne törölje?
Üdv!
Az ISIS-ben az "OHMMETER" nevű eszközt hogyan lehet használni? 4 kivezetése van felirat nélkül.
Sziasztok.
zenetrom: Ezzel a gondal már Én is sokszor találkoztam, de nem tudtam megoldani. Szerintem nem lehet úgy törölni. Én úgy oldom meg, hogy rakok az alkatrészhez közel egy "elágazást". brato: Az OHMMETER két szélső lábát kösd össze. PL. csatolmány.
Na ez engem is bosszant, de nem hiszem hogy lenne ilyen beállítás.
Arra rájöttem, hogy ha bal oldalt a "Jonction Dot Mode"-al a vezetékre rakok kis bogyót, akkor csak a bogyóig törli a vezetéket.
Ez jónak tűnik, köszi az ötletet.
Helló mindenki!
Proteust használok és a nyákkészítésnél van egy ilyen gomb: Auto Placer. Nekem nem működik. Hibát ír ki. A hibaüzenetet képként feltöltöm. Valaki meg tudná mondani ,hogy lehet működésre bírni? Előre is köszi!
Kell neki a nyák körvonala.
(A Board Edge fólián egy kocek ![]()
Add meg mekkora legyen a nyákod. Kiválasztod a négyszög rajzolást és lent a színeknél a "Board edge"-t.
Ezzel megrajzolod, hogy mekkora legyen a nyáklapod amire az alkatrészeket rakod.
Köszi szépen.
Remélem lehet még 1 kérdésem. Hol lehet megadni ,hogy 1 oldalas nyákot tervezzen? Meg esetleg lehet olyat ,hogy mm ben adja meg a mértékegységeket?
A mm-hez katt a "m"-re. Az egyoldalas meg az "Auto Router"-ben azthiszem, de ebben nem vagyok biztos, sosem csináltam egyoldalas nyákot ARES-ben.
Ááá, akkor rosszat írtam Elnézést kérek, de tényleg nem csináltam még egyoldalas nyákot.
Simpi: Próbálgatom az általad javasolt "terminal"-ok használatát,ami tényleg átláthatóvá tette a nagyobb kapcsolásokat, és felmerült egy kérdés bennem. Egy nagyobb projektben vagyok ami sok kis modulból áll. Ha használom a terminálokat elfér egy oldalon az összes modul, így jobb vele dolgozni, azt hogy tudnám megcsinálni, hogy minden modul külön nyákra kerüljön?
Keress vissza egy régebbi hozzászólásomra itt.
subcircuit mode a megoldás szerintem.
Szép napot! Amikor digitális áramköröket próbálok az ISIS-ben, akkor szükségem lenne a digitális bemenetek beállítására. Eddig rátettem egy kétállású kapcsolót, tápra, földre, és katt. Van-e erre egyszerűbb megoldás? Olyasmire gondolok, mint az EWB-ben volt egy "kör" ami rákattintva váltotta a logikai állapotát.
Szia,
A Debugging Tools könyvtárban létezik olyan, hogy LOGICSTATE. Ezt egy kattintással váltogathatod. ![]()
Helló mindenki!
Proteusban nincs Tirisztor? Vagy csak én nem találom? Előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |