Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   256 / 1148
(#) _ampervadasz_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Szó szerint! Csak azért szeretném tudni, mert több fajta tápegység is rendelkezésre áll.

Dehogy is akarok venni, ha a polc tele van.
(#) Hx-2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Nyugottan tegyel barmekkorat elbirja (meg az adatlapjan sem szerepel!!)

N507.pdf

(#) Macsek71 hozzászólása Nov 3, 2011 /

Egy Nvidia Geforce Fx 5200 videokártya a következő tüneteket mutatja újabban :
"Bemelegedés"* után összetört** játékkép, vagy tecsöved teljes képernyőn. Viszont "normál" vindóz-kép hibátlan, tecsöved ablakban is jó...

Most lett újrapasztázva a hűtője, gyárinál sokkal nagyobb ventilátorral.

Melege lenne ? Esetleg lehet valami szoftveres(driver) hiba?

* bemelegedés - változó idejű , néha pár perc, néha órás játék után
** mintha függőlegesen valami rács lenne a képen ami eltakar-megdupláz oszlopokat ...
(#) Hx-2 válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Sztem ez memoria hibara utal. (de mi az a "tecsoved"?)
(#) _ampervadasz_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az elkókat már cserélted rajta?

Különös képen az integrált RAMDAC és a VRAM táp köre a legérzékenyebb az elkó kiszáradására.

Nekem az R96/9550 -es videokártyám viselkedett így bár az windoz alatt is szemetelődött.

R96/9550

Az is előfordulhat, hogy a GPU hibásodott meg.
(#) Macsek71 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Kösz a segítséged !
Plusz infó :
- ha elkezdi a "hibázást" üresjárat után nem "javul meg"( talán a nem a melegedés a probléma ?)...
- hibázás után azonnali újraindítás után ismét jól működik ( általában rövidebb ideig)

Vannak játékok ahol a hiba csak a kép színhibája - vörös színben pompázik a monitor, van ahol csak a kép bizonyos elemei "romlanak el", menüképek,vagy a kurzor,vagy a háttér...
(#) _ampervadasz_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szívesen.

A plusz információ csak tovább erősíti azt amit eddig is írtam: Ebből az adóik hogy a GPU rajzolási nehézségekkel küzd, továbbá a memória is szemetelődik.
A melegedés is aggasztó, valószínű, az újra elkózással megszűnik a baja.

Az előfordulhat, hogy az EEPROM, amiben tárolja a videokártya specifikációt megsérült, de ha szerencséd van csak a kiolvasás hoz állandó bizonytalan kiolvasást.

Az elkózás után meglesném GPU-Z -vel, hogy minden alapértelmezetten fut e ( GPU/VRAM/RAMDAC/SHADER CLK) ha nem, vagy a videokártya BIOS -át ajánlott újrafrissíteni, vagy egy program segítségével vissza kell állítani alapértelmezett értékekre.

Jobb ötletem nincsen.
Az evés Próbája a hasmenés.
(#) neogeo2 válasza hege88 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Nem ismerem ezeket a gépeket, de ha tud usb-röl bootolni akkor onnan indulhat valami live linux...
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2011 / 1

Megcsináltam működik,most már boot-ol rendesen .
Van megint egy kis gebasz. A lányomnak csináltam egy fiókot.Bejelentkezik és a proci 100 % on dolgozik.Ha bármit is megakarsz nyitni 10 perc. Valahogy nagy nehezen kijelentkezek fél óra aztán ha bemegyek az én fiókomba vagy apáméba ott minden rendben. Ami eszi a procit az sejtem hogy az ESS-ihoz tartozik., így van? Kétszer is átjelentkeztünk és mindkétszer ezt csinálta. Van valami teendő? vagy egyszer leszkenneli amit akar fél óra aztán majd csak utána lehet valamit kezdeni a géppel? (persze csak ennél a felhasználónál) . Köszöntem a válaszokat. Üdv.

1.jpg

(#) Norberto válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Az a fájl az ESET NOD32 Antivírus szoftverhez tartozik.

Ha nem "teljesen hivatalos" NOD32 verzió van fent, akkor ajánlom helyette az Avirát, nem fogja annyira a gépet, és teljesen ingyenes.
(#) vladcepes válasza Norberto hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Na jó köszi.Csak akkor azt mondja meg nekem valaki hogy az egyik felhasználónál miért csinálja a másiknál meg nem. ? Amúgy Nod-ot használok már 10 éve vagyis ESS- it amióta ESS-i is van.A másik két gépen is ez van de ott egui.exe-t ír.(procinál 0-án van) Szóval ezért nem értem.
(#) Auf válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Szia!
Nálam is van ilyen.
Ha internetezek, egyes flash pluginokat, a gép 80 és 99%-ban lefoglalja a procit.
Sajnos nem tudom az okát. Próbáltam már linux alatt is, ott is ez van, csak ott mást is tudok csinálni azért a gépen, de ott is meghajtja a procit.

Úgy gondolom, azért egy "mezei" reklámnak, ami pl a freemail-nél van a belépési oldalon, nem kéne a procit 88%-ban használnia. :S

Esetleg, ha valakinek van valami megoldása, azt szívesen venném én is.
(#) Gabó hozzászólása Nov 5, 2011 /

Ha már vírusítózunk nekem is van kérdésem. Nem esetet használok hanem Outpost Security Suite Pro 7es van fent. Eredeti vásárolt kulcs tehát nem tört verzio. A hiba ha hotfile és társairól szeretnék olyan fájlt leszedni ami csomagolva van rar-ba akkor azt folyamatosan hibásan szedi le. Ha kikapcsolom a vírusírtót vagy más gépról szedem amin nem ez van fent jól jön le. Valakinek van ötlete mit kellene beálítani, hogy jól szedje le?
(#) vladcepes válasza Auf hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Szia!. Hát igen ez valóban mind így van,csak azt nem értem hogy ha átjelentkezek és mondjuk mindent ugyan úgy csinálok tehát még az oldalt is ugyan azt nyitom meg akkor sem eszi ennyire sőt majdnem semennyire. Na itt nem értem eszt a részét. Üdv.
(#) Auf válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Szia!
Ezt tartom érdekesnek én is, hogy egy hétköznapi kis *, be lassítja a gépet, és közben pedig a gép teljesítménye nem olyan gagyi.
Mondjuk én próbáltam, eg másik rendszerrel is (linux mint)
De az xp sem egy elgányolt telepítés, és ami érdekes, hogy körülbelül egy éve csinálja ezt. Elötte is ez a win volt, frissítés, és más megoldások sem segítenek.

[OFF]Lehet, hogy a program a háttérben kiszámolja a föld kerületét és néhány logaritmust meg más függvényeket. aztán eldobja az eredményt, s majd újrakezdi. )
(#) karsan59 hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok!
Még új vagyok itt, de van egy olyan problémám, amit nem értek.
Az a helyzet, hogy ha megnyitok egy YouTube videót, azonnal lefagy a gépem és csak restarttal indul újra. Windows7 oprendszerem van és csak és kizárólag a YouTube-al csinálja. Teljesen mindegy, hogy a neten nézem vagy e-mailben kapom, ahogy elindítom, néhány mp. után lefagy a gép.
Van valakinek valami ötlete?
(#) sardi_hunor hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok!

Volna egy kerdesem es minel tobb velemenyt varok, hogy tudjak donteni:

Az a kerdes hogy van egy Intel Celeron D 335 2,8 ghz/256k/533 processzorom es egy Intel pentium 4 2,4 ghz/1m/533 processzorom! A ketto kozul melyiket hasznaljam, Meljik az erosebb?
(#) belfi2 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Szia!
Próbáld meg lecserélni a vírus irtót.Lehet hogy a tömörítés re harap.Tegyél fel egy Avast-ot (csak ezt ismerem, illetve nekem ez vált be) és próba.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Hali!
Szerintem a P 4! 400MHz nem nagy különbség a 4x-es L2 már igen.Mindamellett a P4 HT-s
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Annyit viszont elérne vele hogy megtudja hogy a vírusirtója e a hibás.
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Ertem, es koszonom a valaszt, viszont annyit meg aruljon el nekem hogy mi a szerepe az L2 gyorsitotarnak es miert ojan jo ha tobb van belole?

Ja es a Hyper Treading-vel sem vagyok tisztaba!
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 5, 2011 / 1

A proci onnan tölti be az adatokat.(Mint egy turbó feltöltő.)
Bővebben: Link
A HT az egy virtuáli kétmagos rendszer.Több szálon képes a proci dolgozni.
Bővebben: Link
(#) Daveeboy válasza karsan59 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

A Flash lehet a ludas. Milyen böngészőt használsz? Esetleg tedd fel a legújabb flasht.
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Igen az vírusírtó a hibás mert ugyanazon a gépen ha kikapcsolom teljesen akkor rendesen lejön. Azért törölni nemakarom, mert fizetett a licenc és nemakarok pénzt az ablakon kidobni:S ha nem fizettem volna anyira nem érdekelne,hogy melyik van fent.
(#) belfi2 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Lehet hogy nem jó ötlet ,de próbáld meg a gyártóval felvenni a kapcsolatot hogy mit tudnak tanácsolni.

Jómagam csak akkor szoktam kikapcsolni a vírusirtót ha biztosan tudom hogy az amit felteszek vagy kibontok az nem vírusos.(CD,DVD) minden más esetben vagy az alapértelmezés, vagy egyel magasabb szintet állítok be.Kivételt soha nem alkalmazok.
(#) matusek94 hozzászólása Nov 5, 2011 /

sziasztok!!!!
az a problémán ,hogy a számítógépem néha betölt néha nem általában a ramokat szoktam kicserélni de néha nem kapcsol be a gépem hanem csipog szerintetek mi lehet a hibája
(#) Norberto válasza matusek94 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Ez olyan kevés infó, mint mackósajtban a brummogás... de ha csak ennyi adat áll rendelkezésre, akkor bátran ajánlhatunk egy jósdát is.
(#) Daveeboy válasza matusek94 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Milyen típusú gép? Ha nem márkás, milyen alaplap van benne? A gyártó oldalán talán van infó hogy mit "csipog" el.
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Hiba orvosolva. Más forumba írták, hogy frissítsem a 7.5ösre mert a régi ami volt az gyárilag hibás.
(#) karsan59 válasza Daveeboy hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

A gond ott van, hogy az összes flash videót lejátssza (indavideo, stb.), csak és kizárólag a YouTube-n fagy le. De ott mindig.
Következő: »»   256 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem