Fórum témák
» Több friss téma |
a sugárhajtómű működését 97%-ban megtanultam tudom hogy nagy mennyiségű levegőt igényel ezért van benne 4 db nagy teljesítményű ( 100 voltos ) vízbontó a víz alatt a sugárhajtóműbe ágyazott villany motor hajtja a sugárhajtóművet forgatja így halad előre hátra felé és le leszálláskor a hajtómű lefele áll és folyamatosan csökkenne a tolóereje vagy úgy száll le ahogy egy repülő
Bocs, de nem ertem. Minek a vizbonto? Azt mi mukodteti?
A fel- es leszallasnal mi stabilizalja a gepet? Ket kozepso fuvoka nem eleg...
a vízbontó a Hidrogént és az oxigént álítja elő a neki szükséges áramot az akkumulátorokból nyeri és a sugárhajtómű üzemanyagja a hidrogén és az oxigén
a gép automatikusan ( a modellnél még nem tom de majd a tesztek során kitalálom) szál le a stabilitást még nem igazán foglalkoztam úgy vagyok vele legyen kész és akkor a tesztek során tökéletesítem ha lenne a szimulátor programom akkor könnyeben tudnám kidolgozni
ezért kellene egy vezérlő hogy a teszteket elkezdjem
Na ettol feltem. Szoval arammal elbontod a vizet, ami aztan durranogazzal uzemanyagkent hajtja a hajtomuvedet. Ez egy veszteseges folyamat, amit el lehetne kerulni, ha egybol az akkuval hajtanad a villanymotort. Ahhoz viszont egyelore gyengek az akkuk. Persze a gaz terfogata a toredeke a szuksegesnek, de ez most nem lenyeges. Mar az alapelvvel baj van.
Csak ugy erdemes belefogni, hogy a FOLDON bontasz sima arammal vizet, a ket gazt surited, cseppfolyositva tartalyokba toltod es ezt a KESZ uzemanyagot haznalod. Ez viszont nagyon veszelyes es tilos is. A viz alatt ez sem eleg. A sugarhajtomu nem csupan ket gazzal megy. Esetleg valami raketakamraban osszekeverheted es felrobbanthatod a ket gazt, de az NEM sugarhajtomu lesz.
A stabilitassal pedig foglalkozz, mert a legkisebb doles utan ugy vagja oda a gepet, hogy orom lesz nezni...
Bocsass meg, szerintem olyan mertekben kidolgozatlanok es eretlenek az otletek, hogy inkabb terjunk vissza az eredeti kerdeshez. Szoval 6 csat tav neked boven eleg lenne. Ezeket meg viszonylag olcson lehet kapni, megepiteni nem nagyon erdemes. Elvileg nem lehetetlen, de gyanitom, hogy az elektronikai ismereteid ehhez nem lennenek elegendoek. En mar epitettem PIC-el es 433MHz-es modullal ilyesmit, csak az modellvezerleshez lassu lenne.
gondoltam rá hogy cseppfolyósítom csak asszem -259C° fok kell hogy cseppfolyós legyen a hidrogén tudom hogy durranó gép keletkezik és ezért lesz egy sór teszt a falun kívül legalább 10 km-re és én is kb: 150-200 m-re leszek tőle
kerestem a neten de csak 3-4 csatornásat találtam az is be volt építve egy repülőben nem vagyok jó semmiben de próbálkozok megtanulni akkor te mi ajánlasz mit tegyek az ügyérdekében????
6 csatis adó-vevő páros mindössze 23$-ért! A szállítás pedig kb 10$. Tehát nem olyan drága az. Ja és hozzánk is szállítanak, sok hazai modellező rendel innen.
Peldaul en ezt talaltam vevore.
Bővebben: Link Ado az valoban huzos. Elsokent en a helyedben elfelejtenem a cseppfolyos gazokat, mert baromi veszelyes. Nem az szamit, hogy milyen messze mesz tole, hanem hogy TE viszed oda pl... Adot es vevot akkor erdemes venned, ha szeretsz modelleket iranyitani vagy kesobb szandekodban all epiteni egy modellt (akar csak osszeepiteni alkatreszekbol) ez lehet auto, repulo, helikopter, hajo. Hasznaltan ezeket az akatreszeket csak joval olcsobban ertekesitheted, ha megsem jott be neked ez, szoval akkor rafizetes. Ezek atrakhatok masik modellbe, ha nem nyerte meg a tetszesedet valamelyik es valtani szeretnel. Esetleg hasznaltan kapsz olcsobban. Modellboltokban kell erdeklodni valami regebbi cucc utan, amit eppen valaki levetett. Ha tavlatokban gondolkodsz, csak 2.4GHz-eset erdemes venni. Ha koltseghatekonyan, tehat csak kiprobalasra kell, akkor akarmelyik alacsonyabb freki megteszi, de ezek utana nagy valoszinuseggel eladhatatlanok lesznek. Ha az epitest nezzuk, akkor elvileg siman megepitheted, amit szeretnel, csak azt ne vard, hogy ez pl repulni fog vagy lemerul. Tehat egy olyan modellt szerintem nagy turelemmel keszithetsz, ami mondjuk autokent megy elegge gyorsan es esetleg at tud alakulni (repkeptelen) repulove - szarnyak, vezersikok kitolasaval es kerekek behuzasaval. (a rajzodon az autok kerekeinek kormanyzasat nem latom megoldottnak, hacsak nem oldalankent kulon fekezhetok) Esetleg meg hajokent (szigoruan a felszinen) uszhat, ha a kerekek jo szigeteleset meg tudod oldani. De mivel elegge kezdo vagy, a helyedben keresnek a lakohelyem kornyeken egy idosebb szakit, aki modellezik, altalaban szeretik elmondani az alapokat es szivesen beszelnek a hobbijukrol. Vagy egy szakkort, klubot - ha van. Sokat tanulhatsz toluk, csak gyozd leallitani oket! Ott megtanulhatsz sokmindent pl az anyagokrol, megmunkalasi modokrol, vezerlesekrol. Ami a legegyszerubb: a neten bongeszni hasonlo dolgokat. Esetleg kulfoldi oldalak is szobajohetnenek... Szoval semmikeppen ne add fel, de keress realisabb, egy even belul elerheto celokat - az nagyobb sikerelmenyt ad. Aztan ha latod a kepessegeidet es a korlataidat, akkor johet a kovetkezo lepcsofok.
az a baj erre nem lakik senki aki szereti a modellezést akkor gyűjtök pénzt veszek egy RC autót és kicsit megpiszkálom csak aszt nem tom hogyan
Ez sem rossz. árban is elég elfogadható.
veszek egy 2000-2500 forintos autót csak aszt nem tom hogy legyen gyorsabb és hogyan növeljem a hatótávját
és ha úgy van teszek rá hungarocelböl egy másik vázat
HA a teljesítményt akarod növelni akkor egy nagyobb aksi vagy motor kel a távirányító hatótávját egy erősítővel tudod növelni van valahol egy kapcsolás de 2-3 ezres távirányítok nem igazán jók pár hónap alatt kinyiffan ha sokat használod de ha lenne valakinek távirányító rajza azt szívesen fogadnám
jobb mint a semmi és mostanában úgy is unatkozok néha úgy hogy egy kis tuningal megy remélem
A siker soha nem garantált de ha van türelmed
az van főleg a volt barátnőmnél na nála kellet az a lényeg van
Vannak különböző erősítők most egyet találtam az is csak 27mhz volt de találtam egy távirányítót nem tudom meg felel-e nem tudom mit tud ha valaki tud valamit
ráér csak 2 hét múlva lesz meg az autó és az alkatrészek ha szerencsém van
Peldaul az antenna meretezese, alakja, HOSSZA nagyon fontos
Nem baj az előbb be sem linkeltem de nem is baj de itt van egy 27 MHz erősítő de azt mondják hogy ezen a frekvencián bezavarhatnak és a tranzisztort sem gyártják már asszem Bővebben: Link
DE persze ehhez kel még egy adó meg egy vevő de szerintem egy 35 vagy nagyobb frekis távirányító kel neked főleg ha nem akarod hogy bezavarjon valami
|
Bejelentkezés
Hirdetés |