Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC távirányítás modellekhez
Lapozás: OK   23 / 48
(#) bbalazs_ válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Az rendben van, de ne haragudj, meg fogalmad sincs az auto hatotavjarol, amid lesz
(kb a latotavolsagodig mukodni fog)
de mar most fokozni akarod a teljesitmenyt, amirol nem tudsz meg semmit?

Egyebkent ilyen nagyon olcso autot ne vegyel, az csalodas lesz.
(#) galidor válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

kb:50 méter lesz a távja futó sebességgel fog menni éééééééés pedig olyat akartam mert nincs rá pénzem hogy komolyabbat vagyok (((((88
(#) sanykaraj válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Valahol van egy hószú pdf dokumentum a távirányítókról szerintem tanulmányozd kel egy kis Google vagy nyelvtudás utána te is okosabb leszel már mint ha megtalálom
(#) galidor válasza sanykaraj hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

ok kösz
(#) Ricsi89 válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Ha nincs rá pénzed ,akkor mi a fenéből akartad megcsinálni az a "nagyon komoly" gépet, amit annyira mutogattál ezelőtt?
Én egy kis egyszerű hótoló munkagépet készítek és most számolom, hogy hát sokkal többe lesz, mint amire gondoltam, pedig sok mindent házilag fogok megcsinálni.
(#) galidor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

aszt a nagyon szuper gépének a modellje itthon van szinte minden mert már egy ideje gyűltögetem a dolgokat

Itt van de nem tudom honét lehetne ilyen ic szerezni Bővebben: Link de persze ez sem egyszerű először inkább csak valami egyszerűt csinálj aztán jöhet valami más én már a táv ki be kapcsolásnál le ragadtam

ok kösz
(#) galidor hozzászólása Nov 5, 2011 /

XD csinálok egy drift autót de hogy csak vicceltem rohat nehéz lehet megcsinálni

http://www.youtube.com/watch?v=lIvtVbK6m4Q&feature=player_embedded#! ez de komoly ))))

nem olyan nehéz csak gyorsan kel forogni a kerekeknek de az xd nem kéne nagyon használni mert még a végén meg moderálnak de persze az ilyen nem 10 ezertől kezdődök
(#) sanykaraj válasza sanykaraj hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

nem tudom hogy hol van a a dokumentum nem találom

nem baj
(#) trudnai válasza galidor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Ertem, es milen sebessegre tervezted, szub-szonikus, szonikus, szuper-szonikus? Mekkora a repulesi tomeg es a szerny terhelese? Milyen szarny idomot hasznalnal a modellhez, es milyet a teljes meretu repulohoz? Mekkora atesesi sebessege? Hogyan szamoltad ki?

Milyen kormany feluletei vannak ennek? (nem latom biztositva a fuggoleges es vizszintes stabilizalast sem, mivel sem aileron sem vizszintes-, sem pedig fuggoleges vezersik (vagy akar V vezerles) nem latszodik a rajzodban. Van-e ebben flaps, spoiler es aramlas rontok, mint pl airbrake?

Tovabbi kerdesek: Milyen biztonsagi berendezeseket terveztel bele? Mi tortenik, ha egyik vagy mindket hajtomu meghibasodik, akar teljesen leall?

Bocsanat, de ugy erzem, hogy kellene picit foglalkozni az aerodinamikaval (nem is keveset) es ha ezek mennek akkor nekiallni a kiserlezgeteseknek hagyomanyos, jol bevallt repulegepekkel. A modellezes epp erre jo. Par eves tapasztalat utan mar sokmindennt csipobol fogsz tudni, es valoszinuleg kiszamolni mindent ami kell a biztonsagis repuleshez (mert ugyan barmi repul amin eleg nagy motor van, megis a biztonsag az elsodleges szempont es nem a motorra tamaszkodni csupan).

Nem lebeszelni szeretnelek errol, hanem atgondolni, mert ez egy veszelyes uzem!
(#) szecskaa hozzászólása Dec 14, 2011 /

sziasztok
Én még nem nagyon értek a távirányitáshoz ezért a segítségeteket kérem.
Szeretnék épiteni egy olyan dolgot ami kb 10m-ről felkapcsol egy ledet.
Küldjetek lécci valami nagyon egyszerű kapcsolási rajzot ami alapján meg tudom épiteni házilag a vevőt meg az adót is.
(#) foxi63 válasza szecskaa hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Hali!
Vezeték nélküli csengő ... arra fele nézz körül.
(#) szecskaa válasza foxi63 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Tudnál küldeni egy kapcsolási rajzot az adóról meg a vevöről is mert én nem nagyon találtam.
(#) Medve válasza szecskaa hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Hello, a Hobbi Elektronika folyóirat 1997-05, 2003-07, 2004-(09-10) számaiban láthatsz egyet, valamint a Rádiótechnika 007-04-ben Rádiós távkapcsoló csengőből című cikk is erről szól kb.
(#) Dániel X válasza Medve hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Üdv!

Végignéztem a 2004 es és a 1997 es hobbielektronika újságokat de egyikben sincs vez. nélküli csengő átalakítás. Tudnád az átalakításról szóló oldalakat?
(#) Medve válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Ezek leírások az eszközről, kapcsolási rajzok, az átalakításról szóló cikk a RT-ban van.
(#) Dániel X válasza Medve hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Na megnézem azt is hátha.
(#) Dániel X válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Megvan.Köszi az infót.
(#) robinson hozzászólása Feb 13, 2012 /

Sziasztok!

Van egy FM 40MHz modell távirányítóm, de nem egy csúcskategóriás cucc, elég gyenge jelet ad.

Arra gondoltam, nem lehetne valahogy felerősíteni, anélkül, hogy megbontanám a kész áramkört? Tehát a jelenlegi antenna kimenetről szedném le a jelet.

Lehetőleg minél egyszerűbb kapcsolás érdekelne, még éppen csak kezdek belekóstolgatni az elektronikába.

Előre is köszi a segítséget.
(#) pucuka válasza robinson hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Mit jelent az, hogy elég gyenge jelet ad? Mérted valamivel? Ha az adód kristályos, akkor lehet hogy csak a vevő hangolódott el. Ebben az esetben mit sem ér az adó teljesítmény növelése.
(#) robinson válasza pucuka hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az adó kristályos, a vevő viszont szintézeres, nem segít semmit az újrahangolás.
Gyenge alatt azt értem, hogy nyílt terepen 15- 20 méterről már remegnek a szervók. Repülőnél ez nem éppen elég.

Egyszer biztos jó volt, azt az állapotot kell visszaállítani. A kristály is, a szintézeres vevő is elhangolódhat. Legelőször egy műszeres beállítást javasolnék, akkor az is kiderül, mi a gond. Az antennákat, és azok hangolását is meg kellene nézned, Ha már mind az adó, mind a vevő helyén van.
(#) robinson válasza pucuka hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Műszeres beállítás?

Összes műszerem egy multiméter meg egy hangkártyás oszcilloszkóp, kötve hiszem, hogy elég lenne

Az édeskevés.
(#) trudnai válasza robinson hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

40MHz engedelyezett Magyarorszagon?

UI: Most latom igen, de nem repulogepek reszere:
Bovebben
(#) Baliszoft válasza robinson hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Szerintem egyszerűbb, ha veszel egy márkásabb rádiót, akár használtat is. Nem túl drágák 10e alatt találsz 3 csatornásat (ha az elég).
(#) pucuka válasza Baliszoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Nem láttuk, hogy milyenje van, de az a tény, hogy szintézeres vevője van arra enged következtetni, hogy nem gagyi kategória. Ha valami elromlott miért ne lehetne megjavítani (megjavíttatni), miért kellene mindjárt másikat venni?
Következő: »»   23 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem