Fórum témák
» Több friss téma |
Letoltottem CPU-Z nevu alkalmazast es azt elinditva, nem irja vagy mutatja sehol sem hogy HT-s a proci.Kepet mellekeltem!
Azert mert nem HT-s a prci, vagy az alaplap nem tamogatja a HT-t? Az alaplap egy JETWAY PT88AS tipusu lap 800 Mhz FSB-vel es Prescott tamogatassal!
Üdv!
Mind a processzor, mind az alaplap támogatja a HT-t. Mondjuk a processzorról csak akkor tudjuk biztosra mondani, ha tudjuk a pontos típusát. Ha megnézed az eszközkezelőben a processzort és két darabot mutat, akkor van HT. Mindenek előtt be kell kapcsolni a BIOS-ban a HT, mert néha alapbeállításként ki van kapcsolva ez az opció. Viszont, ha bekapcsolod, akkor újra kell telepítened a Windows-t.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Van egy Gigabyte GA-8I848PM PGA478-as foglalatú alaplapom. Az a baja hogy bekapcsolás után rögtön kéri a bios frissítést,szerintem mert azt írja ki hogy bios error és kéri a flopi lemezt. Nekem ennek az alaplapnak a biosára lenne szükségem amit a flopiról tudnám frissíteni. Köszönöm a segítséget előre is!
Bővebben: Link
Ő az? Ha igen akkor is nézd meg a verziószámot és az ahhoz valót töltsd le. De nekem gyanús hogy ez ugye pm-es ami ha jól emlékezem fujitsu gépekbe lett beépítve és náluk talán lehet hozzá még találni bios-t.
Nem úgy néz ki,hanem így csak a hűtés az nem az eredeti mert az nem volt meg és ez volt itthon ami jó volt rá.
Köszi!
Kellene a sorozatszám hozzá és akkor a fujitsu oldalán le lehet vadászni.Fujitsu- Siemens SCALEO-T ha jól kútászkodtam a tipusa utánn.
Megvan a manuálja is csak nem engedi ide föltenni mert nagyobb mint 2 mega.
Bővebben: Link De megoldottam.
Azt hol találom?
A bios ic-jén ez van: PhoenixBios D686 BIOS Phoenix 1988 vagy1998 244675008 Még az alaplapon van: Rev:1.0 ASSEM:FS-10D És még van egy vonalkód is rajta amin ez van: 501132 03507
Még ezt találtam ráragasztva:
BIOS Ver.:8i848PM FS.F5 És még van 3 amin ez van: 000FEABD7037 000FEABD1FEA P35-152-11Z9 Még egy: LOT.NO. 501132D Még egy:SN0504523165 Mást már nem találok rajta.
Apropó.
Nézd meg a manualt és ott írja hogy van bios recovery jumper . Ha még eddig nem akkor ki kellene próbálni.
Azt a jampert hiába raktam bárhová nem változott.
A proci melletti kis matricán mi van?
Fölvettelek msn-en inkább ott intézzük.
Ennyit ír ki a gép:
Award BootBlack BIOS v1.0 Copyright (c) 2000,Award Software, Inc BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A madia.... Drive A error. System halt
Hali!
Szerintem tök egyszerű a megoldás (azt hiszem). Biosban kapcsold ki a floppy meghajtót.
Ja most látom.
Van floppy meghajtód? Akkor lehet hogy a bootolás van arra beállítva, vagy a bios frissités van bekapcsolva valahol a biosban.
A ráteszem a floppy meghajtót akkor keresi a floppy-t és írja nyomjak meg az entert, nem birok belépni a bios-ba se.
Először a videó kártyát látja és utána ezt írja ki amit leírtam. Bocs, más az msn címem most írtam át, ugyanaz mint az e-mail címem.
Az eszkozkezeloben csak egy processzort mutat, es a bioszban sem talaltam ijen opciot hogy HT vagy erre utalo beallitas.Az everest ultimate programban sincs bepipalva a HT funkcio tamogatasa!
Kepeket is csatoltam!
Ne tedd rá a floppyt, hanem lépj be a biosba és kapcsold ki, hátha jó lesz.
Nah akkor csatolom!
Kézikönyv 28. oldal Advanced BIOS Features Hyper-Threading Technology --> Enabled A gugli erre az inputra "JETWAY PT88AS manual" ki is adott egy csomó lehetőséget, de még nagyon keresni sem kellett, mert mindjárt az első helyen ott volt. A Google nem hülye, csak keresni is tudni kell...
Állj!
Olvasd el még egyszer a problémát. Meg már azóta is említette egyszer, csak nem figyelsz. Nem tud belépni a BIOS-ba, mert a BIOS bootloader bekéri a BIOS fájlt, mivel hibás vagy törlődött a Flash memóriában lévő. Ha kiköti a meghajtót, akkor CD-ről vagy USB-ről kéri, abban az esetben, ha támogatja. Amúgy szerintem igen esélytelen találni hozzá, mert a fusi oldalán már rég nincs ilyen, vagy csak én nem találom. Egyet viszont meg lehet próbálni. Mégpedig azt, hogy a gigabyte-tól a P végződésűből a rev. 1-est felrakni. Elvileg ha nem jó akkor nincs gond, mert a bootloadert nem írja felül, így bármikor újra lehet próbálkozni.
Akkor megnezem emgegyszer a biost de tenyleg nem lattam ijet!
Lefotozom a bioszt hogy lassd te is, es ugy jobban tudsz segiteni is talan!
Na itt van lefotoztam a biost az Advanced Bios Features menut es tenyleg nincs HT beallitas, jol emlekeztem.
Vajon miert nincs? Ez a manual eredetiben megvan es abban is azt irja es mutatja hogy van ijen beallitas de a gyakorlat ezt nem igazolja, LASD A KEPEKET! Lehet hogy ez a beallitasi lehetoseg csak akkor jelenik meg ha HT-s proci van a lapban. Mivel itt nem jelent meg, valoszinu hogy nem HT-s a proci?
Szerintem ez a processzor nem támogatja a HT technológiát.
Akkor szerintetek mejik procit eri meg hasznalni?
A 2800 mhz/256k/533 Celeron D 335-ot, vagy a Pentium 4 2400 mhz/1m/533-at? Mindketto Prescott magos!
Végig olvastam én, de úgy látszik nem rendesen
Ha egy picit utánna is néztél volna akkor olvashattad volna hogy HT-s pentium 4 csak 800-as fsb-vel létezett.
Ergo ha nem olyan a proci akkor nincs HT. Ha az alaplap nem tudja a 800-as fsb-t kezelni akkor viszont nem menne vagy csak alacsonyabb órajelen a cpu-d. Bővebben: Link Így mivel valós sebességen megy és nincs HT így egy sima p4-el állsz szembe. Amit az is bizonyít hogy az fsb is alacsonyabb mint a HT-s cpu 800-as fsb-je.
Leirnad, hogy pontosan mit is ir ki? Mivel egy idos alaplaprol van szo. valoszinusitem, az elem lemerult, ilyenkor szoktak bekapcsolaskor a BIOS frissiteset kerni, vagyis csak a felismert eszkozok ternek el a gyari beallitasoktol, azaz nem a BIOS-t mint firmware-t kell frissiteni, hanem a beallitasokat "menteni" egy kovetkezo bekapcsolasig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |