Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB átalakító

Témaindító: drinker14, idő: Jún 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) elzer01 hozzászólása Aug 12, 2011 /

Nah de ez visszafelé is működik? Mert úgy látom ez a nyomtatási adatot viszi hálózatból USB-re? Nekem pedig az USB vevőre érkező adatot kell 2db gépre eljuttatnom.
(#) abcdabcd válasza elzer01 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Ha más nem veszel két prezentert és amikor az egyiken váltassz váltassz a másikon is... ezeknek a vevői lehet még valami kódot is használnak, ha mondjuk két előadóban egymás mellett ugyanolyan gyártmányt használnak, ne kapcsolja mindegyik mindet... bár konkrétum nélkül, hogy nem tudjuk az adott prezentered típusát, amúgy se egyszerű...

Az usb eleve kétirányú protokoll, az usb-n lévő eszköznek rendszeresen kell visszaigazolást 'ACK' csomagot küldeni,a HOST felé ,hogy rajta van a buszon... (ezt állítólag az usb3-ban kivették, így nem foglalja feleslegesen a bust a "jelenlét üzenet")...
Olyan eszközt keress ami 'usb port duplicator' vagy valami hasonló, de egy vevőt, hogy két gép is lekezeljen az nem hiszem, hogy nagyon működőképes elgondolás, esetleg azt próbálhatod meg, hogy mit szól a prezenter ahhoz, ha beledugod a vevőt egy HUB-ba, és a hubba beledugsz egy-egy kábelt a két gépből is...
(#) superhero hozzászólása Nov 6, 2011 /

Sziasztok!

Szerintetek hogy lehetne micro USB B tipusú Apa-ból, és egy 3,5 Jack Anya-ból működőképes kábelt csinálni?
Mobiltelefonhoz (Samsung Xcover 271) szeretném használni, mivel a meglévő fülhallgatómat nem akarom lecserélni.
(#) Syn7h37ic válasza superhero hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Heh?
Fogalmazd meg légy szíves világosabban.
Azt szeretnéd, hogy a fülhallgatód, mi 3.5 jack csatlakozós, a mobil USB csatlakozóján keresztül működjön?
Szétszeded a headset-et, amit adtak a telefonhoz, és ide forrasztod a jack aljzatot.
(#) superhero válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Csak az a gond, hogy már nincs meg a headset.
Szóval van egy micro usb csati vezetékkel és ennek a másik végére szeretnék tenni egy jack anyát úgy, hogy működjön is, ha bedugom a micro usb csatit a telefonba. A jack anya azért kell a kábel másik végére, mert oda szeretném dugni a fülhallgatómat.
(#) Syn7h37ic válasza superhero hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Ha tudod a telefon lábkiosztását, akkor egyszerű, Próbálj GSM fórumokon körülnézni, ott biztos találsz lábkiosztást. Ha megvan, akkor csak a kiosztás alapján be kell kötni. Ha jól gondolom ezek a csatlakozók úgy működnek, hogy ha nem érzékel feszültséget a csatlakozó (5V) akkor alapesetben kimenetként dolgozik.
(#) superhero válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Rendben, köszi a segítséget!
(#) tejeskifly hozzászólása Dec 16, 2012 /

Üdv, a következő kérdéssel fordulnék hozzátok.

Van egy hálózati média lejátszóm, ami csak úgy hajlandó engedélyezni a wifi kapcsolatot, hogyha valami be van dugva az usb-be. Mivel egy pendrive nem igen fér el hossza miatt, arra gondoltam, hogy egy egyszerű usb csatlakozóval küszöbölném ki a dolgot valahogy.
Tehát az lenne a kérdés, hogy megtudok-e úgy csinálni, egy usb csatlakozót, hogy semmi funkciója ne legyen, viszont ha bedugom a médialejátszóba, akkor érzékelje, hogy csatlakoztattam valamit.
Pl ha a két adat ágat összekötném, akkor az működhetne?

Annélkül, hogy valaki hozzáértő mond valamit nem próbálkozok, mert nem akarom tönkretenni az eszközt.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) bankimajki válasza tejeskifly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Nem működik ha összekötöd a 2 adatvonalat. Vegyél egy miniatűr mirsoSD kártyaolvasót. Tegyél bele egy microSD kártyát és készen is vagy. 1000Ft alatt megúszod és még hasznos is lehet. Vagy valami kicsi méretű pendrive-ot szedj szét. Általában elég kicsi a belsejük.
(#) _vl_ válasza tejeskifly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Nem fog menni.
Viszont lehet kapni akkora pendrive-okat, mint maga az USB csatlakozó.
Valami ilyesmire gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) cupika97 válasza tejeskifly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

(#) tejeskifly hozzászólása Dec 16, 2012 /

Hát, köszönöm szépen, ebay-ről rendeltem egy ilyen kis bluethoot adaptert 99 centért. Csak ez lesz vagy egy hónap mire megjön, főleg, így karácsony előtt...
(#) cupika97 válasza tejeskifly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Attól nem biztos hogy működni fog, csak nekem is ilyenem van, ami ilyen kicsinyke.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem