Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Léptetőmotorok (vezérlése)
Ezek kb 0.5Nm. De szerintem akad 7db egyforma. Viszont ha elegendő kisebb, akkor megtúrom a szekrény alján levő dobozt holnap du, és meglátom, hogy van-e kisebb, de azonos méretből is 7db. Ok?
A többit mailban!
Ok Nekem így teljesen tökéletes. . . és köszönöm hogy áttúrod.
Akkor várom majd a mailt... Üdv...
csőő emberek, tudna valaki mellékelni egy leptető motor vezerlő NYÁK rajzot vagy shémát?6 kimenetes 12 v 33ohmos motorrol van szó, ha lehetne akkor valam egyszerűt csak, hogy forogjon a motor két irányba. előre is köszönöm'!!!!
Esetleg olvass vissza.
vissza olvastam de konkrét nyák rajzot nem találtam,
részletes shéma leirást sem találtam. más tipp e kérdésben?
hello all kezdő robotikás volnák és az volna a kérdésem ill kérésem hogy tud e valaki egy egyszerű léptetőmotor vezérlőt LPT portra. Elég egy kapcsolási rajz is a panelt megtervezem és ha tudna hozzá egy progit valaki azt megkösszönném előre is kösz
Üdv mindenki. Van egy PM55L-048 tipusú léptetőmotorom. Szeretném megcsinálni a lehető legegyszerübben hogy egy gombnyomásra(folyamatos) forogjön, ha elengedem a gombot akkor ne. Azt akarom hogy mind a 2 irányba forogjon akár egy kapcsoló átkapcsolásával, akár egy másik nyomógombbal az mindegy. Esetleg lehetne egy potméterrel a sebességet szabályozni. Erröl kapcsolást és egy bekötést szeretnék.
Előre is köszi mindent.
Kontrolleres megoldáshoz hogy állsz? A hat vezetékes léptető motort viszonylag egyszerű meghajtani. Akár egy ULN28.... tranyós cuccal kapcsolgatható, ahogy az adatlapját nézegetem.
PIC és AVR nélkül ha lehet, mert nincs programozóm és a programot se tudnám megírni. Az ULN28... -al mit tudnék csinálni vele? Amiket leírtam menne? És az egész kb hány voltrol tud üzemelni? 12 elég neki?
A Proteus ISIS-ét ismered, vagy esetleg használod-e?
Hallottam róla, megvan bár még nem próbáltam. Miért is?
Abban van egy számodra megfelelő sample project. Két nyomógombbal léptetőmotor vezérlés.
Nem lesz jó, nem indul el. Ha Neked megvan, át tudnád nekem rajzolni?
Itt egy vár kapcsolás ezzel meg lehet oldani.
Egy lehetséges............, ha a képet betudnám csatolni.
Azt hiszem a másodikat fogom építeni, mert az elsőnél és a harmadiknál nem tudom hogy kössem a motorra, mondjuk az nem lehet tul bonyolult. Köszönöm a rajzokat.
az első (a 4013and irf510...) ráadásul hibás is egyedül a d2 van jól bekötve (az összes diódának a 12v on van a helye !)
Köszi, hogy átnézted, nem is figyeltem, csak régebben tudom, hogy valamelyiket megépítettem.
Én csináltam olyat is, hogy 555IC, 4013IC, 4db TIP120 NPN tranzisztor.
Uhh. Köszönöm hogy szoltál. Bár nem azt építem másnak jol jöhet az infó.
Viszont ha javítjuk a diódák bekötését , egészen univerzális lehet a cuccos mert a fet-ek gyorsak és nagy áramot tudnak kapcsolni .
Igaz. Bár nekem most nincs időm rajzot javítgatni.
Ha így gondoltad akkor ittvan. Gyorsan módosítottam painttel.
Hello , a második rajznál be kell programozni az ic-k valamelyikét?
Még egy pár kérdés ! Van egy unipoláris léptetőmotorom és van 6 kivezetése ,és nincs 2 piros vezeték rajta, ezzel ellentétben a shémán pedig 2 piros vezetéket ir?!
Sziasztok! Az elmúlt héten kitermeltem pár darab léptetőmotort, köztük két darab 17pm-h005-p2v-t.Orosz oldalakon láttam, hogy ezekből csinálnak kissebb cnc-ket. Mivel a vezérlőpaneljükön fellelhető volt sla7024-es gondoltam ezzel fogom hajtani őket.A vezérlést pedig L297-tel. Csatolok két különálló kapcsolást kérdésem összehozható-e a kettő? Fontos lenne a féllépéses üzemmód.Tudom, hogy a vezérlő Ic képes rá, csak az homályos, hogy hogyan lehet váltani fél és az egész lépés között? Válaszokat előre is köszönöm.
Ha valakinek lenne pár perce és ért hozzá legyen szives ránézni a kapcsolásokra. Köszönöm
Hello, Összehozható, a "step mode" bemenet váltja a két üzemmódot
Szia! Ha a 19-es lábat a földre húzom akkor lesz féllépéses üzemmódban? A step jelet meg a 18 asra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |