Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   234 / 443
(#) Lucifer válasza niedziela hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Impedancia illesztett érpárokat lehet húzni egyszerűen úgy hogy a két vezetősáv hossza egyforma lesz. Nagysebességű vezetékvonalaknál számít az hogy milyen hosszú a vezetősáv a többihez képest illetve milyen a kapacitása a földhöz, a másik érpőárhoz stb. képest. Tipikus ilyen vonal az USB D+ D- vonalai, DDR memóriák buszai. Biztos láttál már olyat alaplapon/ akárhol ahol a vezetősávok kacskaringósak voltak ott ahol lehetett volna tökegyenesen húzni őket.
(#) niedziela válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszi a választ, akkor a kifejezés miszerint
Idézet:
„Lehet benne differenciális érpárat routolni”

értettem én úgy, hogy ezt a lehetőséget a program automatikusan hajtja végre, de erre nem találtam megoldást. Ha ez abban merül ki, hogy a 6.0 verzióban már mérhető a sávok hossza, az kicsit elszomorító.
A sávok hosszának (realtime) mérésére fapadosabb programok is évek óta képesek.
Kérdés még számomra mindig nyitott, én nem találtam ennek a funkciónak a 6.0 verzióhoz illő kezelését, vagy valóban ennyibe merül ki ez a funkció ?
Ha valaki ezeket a sorokat a program fikázásának értené, annak most mondom nem annak szánom, csak érdekel mi az ami új és valóban használható
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Eagle nem a kezdőknek van sőt, még csak nem is a hobbistáknak. És pláne nem a hackelt Eagle-t használóknak.”

Félek ha ez nem így lenne drasztikusan csökkenne az eagle--t használók száma. Komoly helyre meglátásom szerint egyenlőre nem engedik be ezt a programot.
Bár a fejlesztés már a 6.0 verziónál tart, ez a fejlesztés amit eddig elkövettek a 4.16-tól az 5.11-ig normális esetben most kellene járni a 4.18-nál. Persze ha belehúznak és minden nem érzékelhető változtatásnál
ugranak egy görbét a 6.0-ból holnapra lehet akár 8.0-is
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Konkrétan a mi német villamosmérnök ismerősünk tervez az Eagle-vel a munkahelyén panelokat, de van egy magyar barátom is akit tudom hogy náluk is az Eagle megy. Tudom ez egyáltalán nem releváns, de most csak két közeli ismerősömet említettem.

A fejlesztés és a verziószám arányosságával messzemenően egyet értek.
(#) UbiLinux hozzászólása Nov 7, 2011 /

Idézet:
„Komoly helyre meglátásom szerint egyenlőre nem engedik be ezt a programot.”

Nem tudom, hogy komoly helynek számít-e egy húszmilliárd AU dollár tőkéjű, közel 100 fős fejlesztőcég. Azt sem tudom, hány ember dolgozott a felméréseden és melyik földrészekre terjedtek ki a vizsgálataid, de az amerikai és ausztrál piacokon végzett kutatásokon dolgozó alkalmazottaid állítását cáfolják a partnereink.
(#) elektrorudi válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Szerintem, most úgy érzed, hogy valaki "megtámadta" az Eagle-t. Erről szó sincs !!!
Arról van szó, hogy a dolgokat és a programokat helyükön kell kezelni. Egy fejlesztő cég alaptőkéje és a létszáma szerintem nem lehet hivatkozási alap. Közelebb vitt volna a kérdéshez, ha inkább azt írtad volna meg, hogy mivel foglalkozik ez a 100 fős cég. Sőt, még ez sem mutat egyértelmű irányt, hiszen ha odaírod, hogy pl. "hangkártyákat fejlesztenek" az sem adott volna túl sok támpontot, hiszen hangkártya és hangkártya között van némi különbség...
De tovább megyek: ha még a konkrét céget is megnevezed, az sem feltétlen referencia. Például én is olyan szoftverekkel dolgozom, amit "megvettek nekem" tudtom, megkérdezésem nélkül...
Jómagam is örömmel használom a progit, de... csak bizonyos feladatokra!
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Idézet:
„Arról van szó, hogy a dolgokat és a programokat helyükön kell kezelni.”

Igy van. Az eagle egy belépőszintű program a kategóriájában. Nincs ezzel semmi baj, erre is szükség van, hiszen egy szélesebb réteget lát el a kedvező ára miatt, ára és tudása közel egyensúlyban van.

Idézet:
„Nem tudom, hogy komoly helynek számít-e egy húszmilliárd AU dollár tőkéjű, közel 100 fős fejlesztőcég”

A hely lehet komoly, de ha a tevékenységükhöz elegendő ez a program, akkor amit csinálnak nem lehet komoly.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Niedzela!

A (#1095203) hozzászólásodban ezt írtad:
Idézet:
„Ha valaki ezeket a sorokat a program fikázásának értené, annak most mondom nem annak szánom, csak érdekel mi az ami új és valóban használható”

Azóta mást sem teszel csak fikázod a programot.
Idézet:
„A hely lehet komoly, de ha a tevékenységükhöz elegendő ez a program, akkor amit csinálnak nem lehet komoly.”

Csak néhány a nagy cégek közül, akik az Eagle felhasználói (idézet a Cadsoft Eagleről szóló szórólapjából, készült 2008 júliusában):
Just a few of our customers
3M, AEG, Airbus, AMD, AMP, AmphenolTuchel, AT&T, Audi, BASF, Bayer, Black&Decker, BMW, Caltech, Daimler Chrysler, DFW International Airport, Du Pont, Eastman Kodak, Goodyear, Grundig, HewlettPackard, Hitachi, Honeywell, Hughes, IBM, Intel, ITT, Lockheed, Lufthansa, Mercedes, Motorola, Minox, NASA, National Semiconductor, NCR, NEC, Nokia, Philips.

Ha neked ezek nem komoly cégek, vagy nem komoly amit csinálnak, áruld el te hol dolgozol, a céged mennyivel komolyabb a felsoroltaknál.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Az előzőhöz egy Link

Az oldal alján balra található a felhasználók listája, lényegében azok, akiket említettem.
(#) elektrocad válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Üdv Vilmosd!

A Freemium licensz itt aktiválható: Regisztráció
Bővebb infó itt található (angolul): Infó

Mivel ez egy amerikai weboldal, a regisztrációnál van egy figyelmeztetés, miszerint nem minden országból lehet regisztrálni:
Idézet:
„?Warning: We commit to comply with U.S. export control laws and other applicable export and import laws. You are prohibited from and should not attempt to download this Software if you are resident in a Denied Country or are on a US Denied Parties List. You must also not export the Software, directly, or indirectly, in violation of these laws, nor use it for any purpose prohibited by these laws.”

Egy másik fontos tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy a freemium licenszes program futtatása alatt állandó internetkapcsolat szükséges éspedig a regisztrációkor beállított beállítással:
Idézet:
„Note that the Free Trial edition may only be installed on one PC per activation code. On each occasion on which you launch the Free Trial edition, your PC must be connected to the Internet and have the same network settings which applied when you first activated the Free Trial edition in order for the Free Trial edition to operate.”

Ennek oka, hogy a regisztrációs kód nem a számítógépeden mentődik el, hanem a szerver a hálózatról figyel és engedélyezi a licensz használatát. A Nagy testvér figyel.
(#) vilmosd válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

En nem errol beszeltem, hanem a Free light verziorol. Letolt, telepit, hasznal. Indulaskor mikor keri a licernset, megadni neki a Free hasznalatot es nincs vele semmi varazslas utana.
(#) elektrocad válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

A hozzászólásodban, amire válaszoltam a "Time Limitet" említetted. Csak a Freemium időkorlátos, azt hittem azért kérded. Lehet, hogy másnak jó infó lesz.
(#) vilmosd válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

En csak azt probaltam ecsetelni, hogy nincs benne Time Limit. Magyarra forditva a dolgot, szabadon hasznalhato a meretkorlatozasokkal ido limitacio nelkul.
(#) UbiLinux válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Elektrorudi:
Idézet:
„Arról van szó, hogy a dolgokat és a programokat helyükön kell kezelni.”

Smartwork, Racal-redac, Pcad, Tango, Orcad, Protel.
Ezeket használtam a 40 év alatt. Dolgoztam Münchenben, Párizsban és Osloban. Az Eagle-re meg nem rákényszerültem, hanem ezt vetettem meg, mert nekem a fentiekből kifolyólag valódi áttekintésem van.

electrocad írta:
Idézet:
„Niedzela!
A (#1095203) hozzászólásodban ezt írtad:
...
...
Azóta mást sem teszel csak fikázod a programot

Ne foglalkozz vele, hadd csinálja, ha örömöt okoz neki. Már múltkor is vitát provokált, figyelmeztették is.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Idézet:
„Ha neked ezek nem komoly cégek, vagy nem komoly amit csinálnak, áruld el te hol dolgozol, a céged mennyivel komolyabb a felsoroltaknál.”

Semmivel sem komolyabb, Philips, Nokia, HP.
Egyik helyen sem találkoztam vele, de még a nevét sem mondták ki.
Te hol láttad az eaglet a szórólapon kívül a listádról ?
Ettől még a program jó, csak felesleges úgy tenni mintha ez lenne a világ 8. csodája.
Szépen sikerült felsorolnod a világ szinte összes vezető cégét, ezek szerint a többi tervezőprogram gyártó már éhen halt, ezt nem tudtam
Hosszú lista helyett elég lett volna azt írnod, hogy az AMD ezzel tervezi a hat magos processzorait a NASA meg ezzel tervezte a holdkompot.

Idézet:
„Azóta mást sem teszel csak fikázod a programot.”

Nem fikázás ez a véleményem,az hogy neked minden olyan szó ami az eagle hiányosságaira mutat vérlázító,
azt sajnálom. Valószínűleg a program készítői is ezt a nézetet osszák, azért halad a verziószám gyorsabban mint maga a fejlesztés.
Idézet:
„Ne foglalkozz vele, hadd csinálja, ha örömöt okoz neki. Már múltkor is vitát provokált,”

Szerintem elektrocadhez most sem szóltam, nem is kérdeztem tőle. Attől hogy elektrocad egy eagle őr, nem azt jelenti, hogy csak pozitiv kritika létezik.
Ennyi.
(#) Norberto hozzászólása Nov 8, 2011 /

Kíváncsi leszek, ki lesz az, aki elsőként leírja, hogy minimum a NASA-nak dolgozik már sok-sok éve. Sőt, az lenne az igazán szép, ha valaki már végre fel merné vállalni, hogy ő egyszemélyben fejlesztette mondjuk az Altiumot, korábbi Protelt.
(#) ekkold hozzászólása Nov 8, 2011 /

Ha már többféle programot emlegetünk, hát én is próbálkoztam jónéhánnyal. Az elején úgytünt, hogy mind sz.r, ....aztán rájöttem, hogy tényleg. Mindegyik nehézkes, nem áll kézre, nem elég logikus a kezelése. Szóval valami kompromisszumot kellett keresnem. Az Eagle pedig az egyik legjobb kompromisszum, viszonylag jól használható, hamar bele lehet tanulni, illetve meg lehet szokni a használatát. Profi dolgokat is meg lehet csinálni vele, és szerintem ár/teljesítmény viszonyra is kifejezetten jó.
(#) ekkold válasza niedziela hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Idézet:
„Hosszú lista helyett elég lett volna azt írnod, hogy az AMD ezzel tervezi a hat magos processzorait a NASA meg ezzel tervezte a holdkompot.”

Az Eagle egy NYÁK tervezésre készült program. Az általad említett projektek ennélfogva nem iagzán jók hasonlatnak, az az érzésem, hogy processzor tervezésre úgy általában nem nyáktervezőt használnak, és a holdkomp esetében is erős a gyanum
(#) lacika5555 hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy tudom megoldani hogy 45° tudjak forgatni?

Köszönettel Laci
(#) sirály12 válasza lacika5555 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Rákattintasz az alkarrészre, mintka arrébb akarnád rakni, ekkor felmész és ott beírod a szöget és enter.
kép szerint
(#) jillingb hozzászólása Nov 15, 2011 /

Hello!
A PIC 18f46j50-höz keresnék eagle lbr-t, vagy egy olyan típust ami megegyezik teljesen ezzel a Piccel. tudna valak isegíteni ebben?
köszi
(#) sikolymester válasza jillingb hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Milyen gyors válaszra számítottál?
Teljesen kezdőnek is max 30 perc megcsinálni. A jó hír pedig az, hogy legközelebb ez még kevesebb lesz.
Ha már rutinos vagy nem tart az egész 5percig.
(#) gulasoft válasza jillingb hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Felmész a microchip oldalára, és az összes általuk gyártott alkatrészhez megcsinálták a legnépszerűbb nyáktervezők alá az alkatrészeket, és ebben benne van az egle is.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 17, 2011 /

Dimension réteg marópályáját azon kívül, hogy cam processorban a dimension réteget kell kiválasztani (volt egy hozzászólás amit a kereső kidobott, de az semmi konkrétumot nem tartalmazott. (milyen eszközt kell kiválasztani, a kimenetből hogy lesz mach3 számára emészthető gcode.....)
Ha valki tudja kissé részletesebben fejtse ki legyen olyan kedves, mert egy kör alakú nyákot kell csinálnom.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 19, 2011 /

Hú túl bonyeszosat kérdeztem?
(#) UbiLinux válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Hát lehet itt az eagle fórumon, aki járatos a cnc világban szokásos formátumokban, de nagyobb esélyed lenne, ha egy cnc fórumon sorolnád fel az eagle éltal biztosított lehetőségeket.
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Sziasztok...
Tudnátok abba segíteni hogy hogyan tudok eagel-bel sokszög nyákot rajzolni? mondjuk nyolcszög nyákot... mert mindig csak a szokványos 4szög alakba rendezi, vagy mondjuk kör....
Köszönöm..
(#) ECL82 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Próbálj meg polygonnal rajzolni egy sokszöget, abba szerkezd meg a áramköröket. Vagy áruld el pontosan mit szeretnél.
(#) Firefighter1 válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Hát itt van pl ez az áramkör csak négyszög nyákra tudom feltenni. ás mondjuk ezt egy nyolcszög nyákra tenni, minden szög sarkába egy led,, de ez csak egy példa.
Ezt a poligonrajzolást próbáltam de nem sikerült... szerintem én cseszek el valamit.
(#) Firefighter1 válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Kiprobáltam megint a polygont és ezt az eredményt értem el vele.. Nem nagy siker

polygon.JPG

Következő: »»   234 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem