Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   233 / 443
(#) maestro hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy az alkatrészeket, hogy lehet újra számozni az eagle-ben? Persze automatikusan.
A másik meg, hogy a kapcsolási rajzba képeket be lehet valahogy szúrni?
(#) UbiLinux válasza maestro hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

file > run > renumber
file > run > import-bmp
(#) maestro válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszi szépen!
De valamiért nem akar úgy számozni, ahogy még engem anno megtanítottak a módjára. Számomra ez össze-vissza számoz, bárhogy is állítom be.
Szeretném ha fentről lefelé növekednének az értékek és így haladna szépen jobbra fele a számozás.

Egyébként valahol lehet találni leírásokat ezekről az ULP-ékről, hogy a többivel mit lehet csinálni?
(#) Lucifer hozzászólása Nov 6, 2011 /

Megjelent a 6-os verziók első bétája.
Innen lehet lecuppantani:
http://www.cadsoftusa.com/betatest/
(#) pjg válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszi.
(#) Lucifer válasza pjg hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Némi vérvizelős könyvtárvadásaszat után (egy pár könyvtárat nem statikusan linkeltek a programhoz), sikerült elindítanom.

Amit megfigyeltem: tényleg XML-be dolgozik. Ez jópofa.
A könyvárak is XML alapúak. Ettől eltekintve nem találtam lassabbnak. Nagyjából az átmentett fájlok 3-szor akkorák lettek, dehát ma már hol számít ez.

Lehet benne differenciális érpárat routolni. Király.

Lett benne olyan hogy assembly variants. Azaz lehet különféle verziókat csinálni a panelokból, hogy mi az ami beültetendő mi az ami nem. Úgy érzem ezt kedvelni fogom.

A méretnyilak rajzolása igazán csajozós.

Szövegeket lehet középre, balra, jobbra zárni.

Egetrengető egyéb újdonságot én nem láttam.

Aki esetleg valami != opensuse Linuxon próbálkozna annak itt van egy targizi:
http://dl.dropbox.com/u/4295670/eagle_libs.tar.bz2
amiben bennevannak az összevadászott 32 bites libek amiket a program hiányol. bin könyvtárba bedob.
  1. export LD_LIBRARY_PATH=<ahová a targizit csomagoltad>
  2. ./<eagle telepítési könyvtár>/bin/eagle
(#) Attila86 válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Lett benne olyan hogy assembly variants. Azaz lehet különféle verziókat csinálni a panelokból, hogy mi az ami beültetendő mi az ami nem.”

Hűűű... alig várom már! Végre értelmes dolgokat találnak ki!
(#) niedziela válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Ez hol van mert én a linken az 5.91-t találtam abban meg ezeket a dolgokat nem látom a méretezőn kívül

Idézet:
„Lehet benne differenciális érpárat routolni. Király.”

Ez mi is ?
(#) edison14 hozzászólása Nov 6, 2011 /

Ez még béta verzió gyors találjunk még ki egypár hasznos és jó ötletet . Szerintem is most értelmes dolgokat tettek bele. Amúgy el tudná valaki magyarázni, hogy a differenciális érpár mit jelent valami összefüggés van a két érpár egymáshoz közeli elhelyezkedésével? Az alkatrészek padjai viszont ugyan olyan kicsik maradtak nem tudom miért nem tudják őket egy kicsit megnagyobbítani.
(#) Attila86 válasza edison14 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Az alkatrészek padjai viszont ugyan olyan kicsik maradtak nem tudom miért nem tudják őket egy kicsit megnagyobbítani.”

Ezt komolyan mondod?
(#) edison14 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Aha. Ha 0,8mm-es fúróval kifúrom csak egy nagyon kicsi széle marad meg a padnak néha le is jött. Aztán fogtam és az összeset megnagyobbítottam gondolok én itt az ellenállások kerámiakondik és diódák padjaira főleg.

Tehát akkor tudod hogy meg lehet őket nagyobbítani. Akkor meg mi a probléma? Az hogy ha nyitsz egy új brd-t akkor alapértelmezésben kicsik? DRC/Restring és kész. Ez miért probléma?
(#) edison14 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Nem probléma mert egyszer megcsináltam és azóta jó is de egy kicsit gáz szerintem hogy olyan kicsik a padok. Tegyük fel egy kezdő nekiáll és lejön neki az összes pad a nyákról mert olyan kicsik. És ha még nem is tudja használni az editort akkor meg el lesz veszve esetleg a restinget használhatja csak azzal meg az a baj hogy aminek nagyobb a padja annak nem módosítsa viszont az az alkatész aminek nagyobb a padja vastagabb a lába is a padnál tehát ugyan ott leszek csak annyi eltéréssel hogy annak az egy alkatrésznek lesz kisebb a padja. Nem lenne rossz egy globális alkatrész pad növelés és kész. Én legalábbis kicsinek érzem a padokat nem volt eddig sem gondom velük mert megnagyobbítottam őket. Csak a sulinkban is sok kezdő beleesik abba a hibába hogy nem növeli meg a padokat és fúrás után nem marad mire forrasztania.
(#) niedziela válasza edison14 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

PAD egy dolog, a differenciális érpár routolása az időszerű kérdés
(#) edison14 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Hogy érted hogy időszerű? Még nem találkoztam ezzel a fogalommal nem tudom mit jelent.
(#) UbiLinux válasza edison14 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Mi csak egy vagyunk azok közül, akiknek a profi Eagle párszáz euroba került, de biztos vagyok benne, hogy a többiek sem nagyon szeretnék, ha nagyobb pad-ek lennének.
És hát lehet, hogy a fizetőképes ügyfélkör igényeit fontosabbnak tartják, mint akik otthon barkácsolnak az ingyen verzióval. :eek2:
(#) UbiLinux válasza niedziela hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Ez mi is ?”

Gondolom, impedancia illesztett tápvonal.

Idézet:
„Tegyük fel egy kezdő nekiáll és...”

Idézet:
„Csak a sulinkban is sok kezdő beleesik abba a hibába...”

Tudom hogy ez nem vigasztal senkit, de az Eagle nem a kezdőknek van sőt, még csak nem is a hobbistáknak. És pláne nem a hackelt Eagle-t használóknak.
(#) niedziela válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Kérdés nem a fogalomra, hanem a routolásra vonatkozott
(#) maestro válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Akkor kinek van?
Főleg az utolsó mondatot nem teljesen értem.
(#) elektrorudi válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Tudom hogy ez nem vigasztal senkit, de az Eagle nem a kezdőknek van sőt, még csak nem is a hobbistáknak.”

De nem is komoly dolgokra... :no:
Attól kezdve, hogy nincs benne autoplace és nincs szimuláció, már csak magamfajta hobbistáknak való !
(#) vilmosd válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Az Eagle letezik Free valtozatban, szabadon letoltheto a Cadsoft.de oldalrol. Korlatozasokkal, de jol hasznalhato. Gondolom itt mindenki azt hasznalja.
(#) Attila86 válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Hehe, ez jó! Végül is van benne valami.
(#) Lucifer válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Erre csak annyit tudok mondani: muwahhahaha.
(#) Attila86 válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Hogyne, minden bizonnyal. :whistle:
(#) edison14 válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Lehet freemium licenszet is kérni ami 30 napig jó és 150*100mm-es nyákot lehet vele készíteni. Aki esetleg nagyobb nyákot szeretne készíteni de nem akarja megvenni a programot az kihasználhatja ezt a lehetőséget. Igaz viszont hogy ez csak egy alkalommal használható és utána meg kell venni.
(#) vilmosd válasza edison14 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Na:
Idézet:
„Limitations

The following limitations apply to the EAGLE Light Edition in general:

The useable board area is limited to 100 x 80 mm (4 x 3.2 inches).
Only two signal layers can be used (Top and Bottom).
The schematic editor can only create one sheet.

Apart from these three limitiations the EAGLE Light Edition can do anything the Professional Edition can do. You can even load, view and print drawings that exceed these limits!”
Nem latom a Time Limit-et.
(#) UbiLinux válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Az Eagle letezik Free valtozatban, szabadon letoltheto a Cadsoft.de oldalrol. Korlatozasokkal, de jol hasznalhato. Gondolom itt mindenki azt hasznalja.”

Nem. Én legális, fullos verziót használok, kivéve a routert, azt nem vettük meg.
(#) vilmosd válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Akinek van sok penze az megteheti. Persze cegek, akik el tudjak szamolni koltsegkent, ott nem szamit az a par euro. De egy hobbistanak azert megfelel a Light verzio is.
(#) edison14 válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Én nem a light verzióra értettem hanem a freemium licenszesre.
Következő: »»   233 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem