Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 575
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Folyamatosan olvasom az oldalt és kezdek aggódni. Szerelőt kértem fel karbantartásra. Meg is tette, nagy nyomású levegővel kifújta fali kazánom. Szépen visszarakta a burkolatot és át vett tőlem 8000.-Ft-ot. Akkor megnyugodtam, hogy jöhet a tél, a karbantartás rendben. Kezdek felébredni, hogy karbantartás nem történt meg, mert ez a szerelő csak takarítónő, jó pénzért, én pedig neki állhatok -irányitásotokkal- szerelőt alakítani. Azt hittem, hogy nekem nagyon tuti szerelőm van.
(#) wattafilling válasza toro hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Nekem eddig igazán a hmv-oldali részével volt csak bajom, azaz a rettenetesen kemény víz miatti "keresztmetszeti torzulás". Apropó: általában hányszor lehet büntetlenül vízkőteleníteni egy hőcserélőt? Hanyadik alkalom után méltányolható, ha elpusztul? Háztartási sósavat használok.

Annak a csavarnak mi a hivatalos mérete? Vennem kellene egyet, mert az egyik nem tökéletes (barkácsáruházi) csavarhúzóm elkezdte elkenni a fejét és jó lenne cserélni, nehogy legközelebb ne tudjam kitekerni.
(#) wattafilling hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Nah kérem nagy tisztelettel, a váltószelepet kipucoltam, bezsíroztam, összeraktam.
Azt vettem észre, hogy összeszerelés után is maradt egy kb. 2-3 mm-es tengelyirányú "kotyogás", mintha a rugó rövidebb lenne. Nem tudom, ez előírásos-e?
Annyi biztos, hogy a fűtés-módban a meleg víz hamarabb jelenik meg abban a vékony csőben, ami a váltószelepet a szivattyúval köti össze, mint a kazán alatt kivezető fűtési előremenő csőben. Ennél fogva a lángtér fölé bemenő cső is hamar felmelegszik. Normális ez?
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Hát igen!
Egy kazán karbantartás nem csak a porszívózásból kell, hogy álljon!
Hőcserélő(k) külső belső-, elektródák-, ventillátor - deflektor tisztítása, csepegések megszüntetése, gáznyomás mérése-beállítása. Ez kb. 2-3 óra!
(#) toro válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
A háztartási sósav 10-15%-os. Annyira nem veszélyes. Ha foszfor vagy citromsavat használsz környezetbarátabb és nem roncsolja a hőcserélőt.
A méretét nem tudom, mert nekem készletem van és válogatom a csavarhoz a betétet.
(#) realpopek hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Üdv Uraim!
Az volna a kérdésem,ocean eco20 kombi cirkóban kivseréltem a gumimembránt.Szétszedtem a válltószelepet,kipucoltam,majd összeraktam.Ezek után viszont nem akar bekapcsolni a kazán.Esetleg valamit elrontottam az össze szerelésnél?
(#) Walcott hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Üdv. Mindenkinek.
Renova Mini kazánnal kapcsolatban kérek tanácsot.
A jelenség a következő(10-ből 9 esetben): termosztát kapcsol, kazán indul, szikra van, láng van, majd kb. 10 másodperc és hibával(F1) leáll. Reset után(van ,hogy csak 3.-ra) működik a kívánt szobahőmérséklet eléréséig.
Hasonló hibáról írtak már a fórumon, bár szerintem ez nem teljesen ugyanaz. Azért a villásdugós fáziscserét megpróbáltam. Nem használt. A HMV-vel semmi probléma.
A kazán nyolcadik életévében jár, karbantartás rendszeres.( De fórumon olvasottak alapján már kételyeim vannak a felől is, hogy milyen karbantartás az ami 10-15 perc alatt megvan 8000 Ft-ért.) Szak.szervízes a telefonban egyből vezérlő cserét mondott kb. 55000 Ft-ért és "megbíztatott", hogy egy ilyen vezérlő élettartama 5-6 év. Ha valaki tud költségkímélőbb megoldást, annak előre is köszönet.
(#) toro válasza Walcott hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Mérd meg az ion áramot!
Ha - mint írod - melegvíz készítésnél jó, akkor a fűtési állapot vissza szabályzott láng gáznyomását kell megemelni. 2-2,5 mbarra.
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Valószínű valamit kihagytál az össze rakásnál.
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Köszi a gyors választ.Szétszedtem a váltószelep,viszont az eggyik szelep nem jött ki.Gondolom mind a kettőnek ki kellene jönnie?Erőltessem a kiszedéskor?
(#) frázis válasza realpopek hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Tennél fel képet az okulás miatt?
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Fújd meg egy kis VD 40-el.
Majd zsírtalanítsd. Lerakódott a belsejében a vasoxid.
(#) steve76 hozzászólása Nov 9, 2011 /
 
Sziasztok,

Egy Renova C24E kombikazánom van, láttam már más is szenvedett ilyennel, valamint nincs túl jó hírük. Az enyém is rendszeresen csinálja, hogy nem kapcsol be. F1-es hibakód egyszer megjelenik, egyszer nem. Reset után néha elindul néha nem. Ha jól oldalbaverem, és F1 megjelenik, és reset akkor megy tovább. Ki van tisztítva az egész. A szerelőm, elvileg ezekhez ért, korábban elektronikacserét javasolt, azóta nem volt nálam. A minap Wellerrel átmentem a nyákon, újraforrasztottam, de a hiba nem javult. A füstgáz szenzort kiiktatva(kilógatva a beltérbe a huzatszabálozó részből), minden változatlan. Ha kiveszem a szenzort, akkor nem megy a kazán, mert ez hibára szakít. Ha elindul a fűtés, egy idő után van mikor leáll, van mikor nem. F1 nem feltétlen jelenik meg, csak egyszerűen elveszi a lángot. CSak úgy megy tovább, ha oldalbaverem és megvárom míg engedi az F1et kiresetelni. Melegvíz nagyjából oké. De pl. az is olyan, hogy megy mondjuk negyed órát, engedem a kádba a vizet. Utána elzárom, majd kinyitom újra már nem indul el. F1 ilyenkor sincs. Olyan is van, hogy este ment utoljára, reggel nyitom a melegvizet és semmi. Ilyenkor általában van F1es hibakód, reset után megy.
Köszönök bárminemű segítséget!
(#) kisboni válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Szia(sztok)! Ahogy mondtátok, a hőcserélőt kisavaztam! A HMV oldalon volt is revé rendesen. Összeraktam, minden úgy mőködött, ahogy az megvan írva a nagykönyvbe. 4-5 óra múlva újra elkezdett hülyéskedni. HMV zárása után tovább megy a kazán addig, amíg le nem old a biztonsági termosztát. Utánna 3-4 próbálkozásra lehet újraindítani a melegvíz engedését. További ötlet kellene. Ami biztosan jó: NTC-k, biztonsági termosztát, tiszta hőcserélő! Előre is köszönöm!
Szabi
(#) toro válasza steve76 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
A kazánodat NE, a szerelődet cseréld!
Az ionikus elektródát csiszold meg csiszoló vászonnal (smirgli). Mérd meg az ion áramot, 2-12 mikroamper a jó!
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Kazánköri hőcserélőd az tiszta?
Nem kerestem vissza a múltba, milyen a kazánod típusa?
(#) kisboni válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Ariston Tx23MFFI. Igen, HMV és a kazánköri hőcserélő tiszta!
(#) steve76 válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Megcsiszoltam a lángérzékelőt. Mik között kéne mérnem az ionáramot?
(#) toro válasza steve76 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Az ionikus elektróda kábele meg van szakítva egy csatlakozóval, ott tudod - sorba kötve mérni a mikróampert.
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Ha minden tiszta, akkor már csak a váltószelep "hülyéskedik"!
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Üdv,szóval ismét szétszedtem a kazánt.Kipucoltam amit lehetett.Mármint-váltószelep,mindkét szelepet kiszedtem.Összeraktam,feltöltöttem vízzel.És most olyan jelenség van hogy:meleg vizet nem ad a kazán csak ha a fűtés be van kapcsolva.Viszont a fűtés egyáltalán nem megy,a keringető az megy de a gázégő nem ég.Vagyis csak akkor van meleg vizem ha bekapcsolom a termosztáton a fűtést,és ezután nyitom meg a meleg víz csapot.Fűtésem most nincs.....
Ötlet?
(#) realpopek hozzászólása Nov 9, 2011 /
 
Ja igen és ha lekapcsolom a termosztáttal a kazánt,a keringető megy tovább ugyanúgy,teljesen addig míg nem áramtalanítom a kazánt.Ha valaki tudna segíteni és adna egy telefonszámot azt megköszönném nagyon.
(#) szerviz válasza toro hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
A TX-ben nincs váltószelep!
(#) Kovabe válasza kisboni hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
SZia a vizáramlásézékelöd renben van?? Mert az okoz ilyen jellegü probélmát, ott lesz valami kontakthiba. Olyan mitha nem érzékelné a vizáramlás végét.
(#) toro válasza szerviz hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Ok. Bitermikus a lelkem.
(#) toro válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Arra is figyelj, hogy a keringetőnek van után futása is.
A víz áramlás kapcsoló fenn akadása esetén, nincs fűtés (értelemszerűen a szivattyú sem forog) csak melegvízet próbál készíteni. Mivel nincs elvétel (nem nyitottál csapot), egy idő után túlmelegszik a hőcserélő és a biztonsági termosztát (stemco) lekapcsol.
(#) realpopek válasza frázis hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Természetesen teszek fel képet,melyik részéről?
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Sajnos én nem vagyok ilyen jókedvű.Tudsz segíteni a problémám megoldásába?
(#) kalazoli hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Baxi Nuvola 24i kazánom van. Az a problémám, hogy a termosztát leadja a jelet a kazánnak, de az nem kapcsol be csak akkor, ha a túlnyomás biztonsági szelepet megnyitom egy kicsit. A fűtésnél és a melegvíz előállításánál is jelentkezik ez a hiba. A fűtési idény előtt cseréltem egy autómata légtelenítőt és kitisztítottam a hőcserélőt, a rendszert azóta többször légtelenítettem.
Segítsetek!
(#) igrice hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Nem kell panaszkodni. **

*Törölve ! Ez itt a He fóruma és nem reklámfelület !
Következő: »»   56 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem