Fórum témák
» Több friss téma |
Ariston TX 23 MFFÜdv mindenkinek.Ariston TX 23 MFFI kombi cirkó csak melegizet adott a fűtésre kapcsoláskor kb 15 másodperc múlva megállt.Valahol néztem egy videót/amit nem találok/miszerint van egy áramlásérzékelő a készülékben.Megtaláltam,lehúztam az egyik elektromos csatlakozót,azóta megy a fűtés.Ezt az áramlásérzékelőt kellene cserélnem?Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Ha ezt a HMV vízáramlás kapcsolót megtaláltad akkor annak a belsejében lehet a probléma, mert ott a mágnes fel lehet akadva valami szennyeződés miatt. Az érzékelő az gravitációs működésű ami annyit tesz, hogy a vízáramlás magával ragadja a "tollaslabda" formájú idomot amin rajta van egy meghatározott polaritású mágnes és ez ha az alkatrész felső helyzetébe kerül akkor a kívül levő Reed csövet kapcsolja azaz zárni fogja az érintkezőjét. Innen fogja tudni a készülék vezérlése, hogy HMV vételezés történik. Ha csapot elzárják, megszűnik az áramlás és a mágnes leesik az alsó helyzetébe és a Reed elejt. Tehát ha ez az érzékelő fel van akadva akkor hiába záródik el a csap a főégő tovább működik de mivel nem megy ilyenkor a szivattyú így a víz hamar eléri a maximális hőmérsékletet és a kazán lekapcsol. Megpróbálhatod megkocogtatni a vízáramlás kapcsolót, hogy az esetlegesen felakadt mágnest kiszabadítsd de a Reed-re vigyázz nehogy eltörjön, mert az üvegből van vagy addig vedd le az oldaláról (ha levehető). Ha ez nem hoz eredményt akkor szét kell szedned ha másért nem is akkor a csere miatt. Szerintem ha letisztogatod (vízkőoldóval) a mágnest ami vízköves lehet akkor rendbe fog majd működni.
"csak meleg vizet adott" -- "HMV vízáramlás kapcsolót"
![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:43
Szervusz!
![]() ![]()
Hello!
És az áramlás kapcsoló, nem a HMV ágon van? Mert meleg vizet ad, csak nem fűt. Nekem így nem logikus így hogy az áramláskapcsolóval lenne hiba. (Persze az nem jelent semmit, mert ln csak figyelek és próbálom értelmezni amit írtok.) A hozzászólás módosítva: 7:24
Köszönöm, hogy figyelsz.
![]() Idézet: Ezt olvasva és a készülék bitermikus hőcserélőjére írtam, hogy az áramláskapcsoló-val lehet a probléma, mert fel van akadva. Az ilyen típusú hőcserélő nagyon jó hatásfokú de vízkövesedésre hajlamos, mert "kettő az egyben" a hőcserélője. A HMV-hez nem kell, hogy menjen a szivattyú hiszen a csapnyitás vízáramlása fogja ezt biztosítani. Ekkor a fűtési rész vize nem kering a hőcserélőben "cserébe" a vízben lévő alkotóelemek kiégve beleégnek a hőcserélő csöveinek falára. A fűtéskor ez fordítva van azzal a különbséggel, hogy akkor a szivattyú az keringeti a fűtővizet de a HMV vize az áll mivel nincs csapnyitás de a mindig frissen bekerülő hálózati vízből kiégve az alkotórészek (karbonátok) belerakodnak a szekunder oldal csöveibe eldugítva azt az idő előrehaladtával. „Valahol néztem egy videót/amit nem találok/miszerint van egy áramlásérzékelő a készülékben.Megtaláltam,lehúztam az egyik elektromos csatlakozót,azóta megy a fűtés.Ezt az áramlásérzékelőt kellene cserélnem? Előre is köszönöm a segítséget.” ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |