Fórum témák
» Több friss téma |
MpLab / Help / MpAsm topik, a banksel keresése:
Köszi.
Az miért lehet hogy mostmár kapisgálom. Beállítottam 4Mhz-re de vanamikor szerintem leáll mert elmegy a kép aztán nyúlkálok, vagy magától megy tovább. Inetrnal-ra van állítva. -zárlat kizárva-
a CLKOUTEN_OFF lehetett a ludas mert egy másik konfigban nem csinálja ezt. Mi ez egyáltalán?
tévedtem- most is csinálja csak nem olyan látványosan.
Eszeszerűen nemtudok A/D konverziót csinálni, az átalító vagy semmit vagy 0-át mutat, éls még mindig hol elmegy a kép hol meg van. Hiába csináltam úgí ahogy az adalapban olvastam, amennyire értettem. Mit kell még elégségessé tenni hogy menjen a konverzió?
Üdv mindenkinek, elakadtam egy kicsit a PIC-el. A 16F628A tipusnál az A portot hogy lehet átállítani digitálisra?
Az adatlap segít. Itt lapozd fel a 31.-ik oldalt.
![]()
Köszi, csak jól láttam hogy ez az, csak a PIC szimulátor proginak nem tetszik a parancs.
Szia!
A válasz egyszerű. A CMCON regiszter utolsó 3 bitjét 1-be írod. és máris minden bemenet digitális lesz a PORTA-n. Eddig egyszerű. Most jön az én kérdésem. Szerintem ez is egyszerű annak aki már végigszenvedte. Erre nem találtam egyértelmű adatot a pdf-be. Én azt szeretném, hogy az RA.1 és az RA.2 analog bemenet legyen a többi digitális. Ez is elemi mert 101-t kell írnom az utolsó 3 bitbe.. Igen ám, de nekem az is kellene, hogy az RA.2 kapja meg a PIC belső referencia feszültségét (a pdf szerint ez a belső referencia kimenete) Tehát a kérdés: működik-e egyidőben a komparátor, és a referencia kiadás? Érthetőbb legyen. Rá akarom adni a komparátor egyik bemenetére (RA.2) a belső referenciát, és a RA.1-re a változó feszültséget. És a CMCON C2out bitjét olvasgatva el akarom dönteni hogy a bemenő feszültség kisebb, vagy nagyobb mint a RA.2-re adott referencia. Megy ez így? Köszi előre is a választ!
Nekem az SQW láb be sincs kötve sehova. Ez nagy baj?
Ha nem használod, lebeghet. (ezt írja a doksi)
Egy időben hogyan állítasz egy lábat kimenetre, és bemenetre is?
Szia!
köszi a gyors reagálást! Kimenetre nem akarom állítani (nem akarok kívülről hozzáférni a referenciához), csak azt szeretném, hogy a referencia rákerüljön a C2-es komparátor + lábára.
Nem baj, de azzal jobb lenne. En felvazoltam egy megoldast, amit szoktunk hasznalni kulso RTC kezelesehez. Ezzel el lehet erni hogy a PIC nem piszkalja folyamatosan se a RTC, se a LCD-t, csak akkor amikor van uj informacio.
Nekem az icserny által pár hete leírt prellmentesítő rutinnal van némi gondom.
Idézet: „ [code=asm ]GOMBOK: ... G1_TEST: BTFSS PORTB,5 ;G1 vizsgálata GOTO G1_LE ;Ha le van nyomva CLRF G1_STATE ;Tegyük aktiválhatóvá! GOTO G2_TEST ;Következő gomb vizsgálata G1_LE: BTFSC G1_STATE ;Előzőleg felengedett volt? GOTO G2_TEST ;Következő gomb vizsgálata COMF G1_STATE ;Felengedésig nem aktiválható! ;Ide írd, amit G1 lenyomáskor csinálni kell! G2_TEST: [/code]” A G1_STATE hogyan van definiálva? Mert CLRF-el törli, tehát regiszter. Utána BTFSC, tehát bit. Aztán COMF, tehát megint reg. Lehet, hogy már nem fog annyira az agyam, de huszadik olvasásra sem értem a működését.
Nem érted.
A Vref az kimenet. Az AN2 meg bemenet. Mindkettő ugyanazon a lábon.
Regiszterkén. És a sor helyesen: "BTFSC G1_STATE,0".
Köszi. Akkor ezek szerint, ha több gombot is szeretnék ezzel ellenőrizni, akkor használhatom az egyes bitjeit külön is.
Ezek szerint úgy gondolod, nem lehet így megcsinálni?
Szomorú vagyok
Igen. Én mind a 8-at használom.
De akkor nyilván nem a COMF-al állítod át, hanem XOR-olod nem?
Meg lehet csinálni, Állítsd a RA2 -t is analógra, kívülről ne köss rá semmit, a Vref modulban engedélyezd a modult és a kimenetét a RA2 -re. Ha feszültséget mérsz a RA2 lábon, a beállított Vref feszültséget kell mérned.
Inkább a BSF és BCF segítségével kell állítgatni a G_STATE változó 8 bitjét...
A XOR-al is meg lehet csinálni, vagy újraírni a regiszter tartalmát, (mert van amikor azzal oldom meg), csak az egy periódussal több.
Nem megy ez az ad konverzió. A bin1-ből olvasnám a kiirásra de semmir se csinál
![]()
Nézd meg a 16.1 táblázatot és állítsd be az ADCON1 regisztert mielőtt engedélyezed az AD-t... Olvasd el a 16F1826 errata -ját is...
Látod az adcon1 be van állítva. -az errata-t meg nem hallottam még.
szerintem az oszcillátorral is baj van, még így ad nélkül is egy konstans érték -fogja és eltőnik majd visszajön. Ha hozzáérek. Szerintem instabil az órajel és meg meg áll??
ez a konfigom
Az mclr láb felhúzásának hiánya -vagy kontakthibája is okozhat ilyen tüneteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |