Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. Ne a trafóval foglalkozz az soha nem megy tönkre, nézd meg inkább a hangfal out csatlakozók forrasztásait belül a panelon, és visszafelé haladva a rövidzárvédelem panelig a relé forr.it is.
Majd mikor már szétszedted hozzáférsz, forró 350fokos pákával forraszt át, a csatl. pontokat, az ónt ne sajnáld tegyél rá rendesen. Meg fog javulni tőle a cucc.
Mérjél tápfeszt. a végtranzisztorokon, és a meghajtókat is nézd meg, mérd ki.
A végtranzisztorok emmiter ellenállásait cseréld ki, valószínűleg ezek is megszakadtak.
Köszi szépen, ezt megfogom csinálni, ha megin problémázni fog
Ja, amúgy nemtudod véletlenül, hogy miért kapcsolhat le csak úgy magától?
Szerintem nem indul be a ventilátor és ezért tilt le.
Kösd ki a motorját (egyszerű kommutátoros motor, nem a hagyományos venti ..) és kapcsolj rá 10V DC-t, jól forgasd meg , közben WD40 kenés , majd vissza és működni fog .
Hali!
Van egy SU-X880 -as erősítőm. Azt csinálja, hogy általában a bal, de van mikor mindkettő hangfal elkezd recsegni, sisteregni, ha közben a hangerőt állítom, akkor meg nagyokat durran, és van mikor ez miatt le is kapcsol. Ugye van rajta egy kapcsoló, ami a fő remote hangfalak között kapcsol. Ha ezt elkezdem ki-be kapcsolgatni, akkor van mikor helyrejön. De ha kicsit megmozdítom az asztalon már az is segít néha. Ismerősöm mondta hogy fújjam be kontaksray-vel, befújtam, de semmi, sőt csak a hangerőt jelző kis kijelző halt meg. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hali,
megvan a dolog amiér nem működhet normálisan. Ma véletlenül megböktem és lekapcsolt és relé kattanást lehetett hallani. Az a baj, hogy ez után a leállás után még vagy legalább 5, 6 óráig nem hajlandó bekapcsolni :S. Ez a malőrje igen kiborított, így hát mint a mérges szülő a gyerekét én is felkaptam és finoman megráztam. Csodák csodájára kiírta, hogy overload és utána szépen beindult. Na ez mitől lehet? Lehet, hogy relé gynús? Köszi!
Üdv.Mindenkinek! Van egy Technics SU-V4A erősítőm aminek a rec selector 6 állásu forgó kapcsolója nem működik csak nagy ritkán néha hol az egyik hol másik oldal egy kis mozgatás után! Belehet szerezni ilyen kapcsolót vagy esetleg amivel esetleg lehet helyettesíteni vagy esélytelen! Segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!
A héten szereztem egy technics se-ch530-as erősítőt. (jó biznisznek tűnt. Na amikor felnyitottam kicsit lefagytam. Az egész egy nagy kókány.kábelekkel van toldozva foltozva. A hangja nagyon szép és jó! Viszont amivel gondom van az az hogy a microfon és a füles nincs bekötve! Legalább a füles részt szeretném bekötni.Rajzot sajnos nem találtam sehol Ha valaki tud segíteni kérem szóljon
Sziasztok!
Van egy erositom, Technics SU-V65A a tipusa. Tudja valaki hogy hany wattos trafo van ebben? A hatuljara 620W fogyasztas van irva. Esetleg kepek alapjan meg lehet mondani megkozelitoleg? Ja, a magassaga is 8-9 centi korul van. 2 x 39V meg 1 x 10V jon ki a trafobol. Raktam fel kepeket rola.
Sziasztok.
Van egy Technics su-v4x tiusú erősítőm. Az egész történet 2éve kezdődött amikor hozzámkerült, persze hibásan ez az erősítő. Szétszedve jópár ellenállás szét volt sülve az AN7062-es ic környékén, és 3db tranzisztor is. A tranyókat próbaképp bd139és140-el, és az ellenállásokat is cserélve szintén füst. Ezután kezdtem kutatni, a manapság nehezen fellelhető, nem hamisított alkatrészek után. A hqnál manapság nagyritkán fellelhető AN7062-es ic-k egy része nem igazán életképes (hamisítványok)mások elmondása szerint, ígyhát az elektroonline távjavítás üzenőfalát olvasva találtam rá több db állítólag működőképes eredeti ic-re. Rendeltem is egyet mindössze 1000forintért. Majd a hqtól rendeltem 2db 2SA1123-as tranzisztort. Akkor még hiányzott 2db 2SA2631-es tranyó amit ugye már nemforgalmanak, és a helyettesítője sem volt nekik raktáron, ígyhát vártam. Két hónap elteltével nagy örömömre elérhető lett, egyből rendeltem is belőlük. Összerakva az erősítőt, csalódnom kellett ugyíanis hallkan hallgatva tiszta volt a hangja de feljebb tekerve cefetül kezdett torzítani. Megint elment egy időre a kedvem az egésztől. Ismét hónap pihi. Ma megint előszedtem. A hangszóróvédő sem működött tökéletesen, kis méregetés után a relét kapcsoló tranzisztort kicserélve az is megjavult, de a torzítás mindíg fennáll. A képen pirossal karikáztam a cserélt alkatrészeket. Végül is nem kizárt hogy a torzítás valamelyik tranyótól vagy esetleg az ic miatt áll fenn. Anno jártam már meg stk icvel, a gyári kapcsolást csináltam meg és mégis nagyon torz volt a hangja.
Meg kéne nézni a jelalakokat a fesz. erősítő (AN7062) kimenetén (8,11 láb) és a végfok IC bemenetein, hanggenerátor + szkóppal.
Tápfeszültségeket ellenőrizni mindkét IC-nél. Ezután okosabbak lennénk.
Szkóp hiányában a jelalakot nem tudom megnézni.
Többször átméregettem ha jól emlékszem nem volt annyira pontos az adat mint a rajzon látható, de ma újra átmérem és megírom. Még egy hibát észrevettem az MN1404 controller ic működésében ami védelmi szerepet tölt be (hő-dc-koppanás), Mégpedig hogy a képen bekarikázott két tranyó nem teszi a dolgát, Úgy gondolom hogy ez szabályozná az erősítő nyugalmi áramát a kimenő jel függvényében (Q601,602->MN1404->Q609,610->Q503,504). A controller ic 3,4,5-ös lábán nyugalomban 5v mérhető erősítőt terhelve ennek az értéknek változni kéne, de csak a 4-es lábon változik.Tesztet úgy végeztem el hogy 40Hz-es szinusz jelet adtam neki és feltekertem a potit, a bekarikázott tranyók bázisán 1v-nál magasabb fesz volt mérhető de ennek ellenére sem nyitott, azaz maradt a fix 5v. Azt elfelejtettem irni hogy a Q501,502,503,504-es tranyók amik cserélve lettek cefetül melegednek, számszerint 65-75C.fokosak lehettek. Egyenlőre ennyi, majd a mérés eredményeit megírom.
A mérések eredménye.
Szia nekem is van egy Su810-em és az örök erősítő mezőkre lápett az ic
mellékelem a pdf-et hátha kell még ha magárol az icéröl megtudtál valamit azt szívesen venném.
Egy kis segitség kellene szakértőktől
Van egy ijen végfokos erőkődőm szétkaptam de az elő erősitő panelt benne hagytam másik végfokot akarok beleszerelni. Ez igy zép és jó de ennek a fránya előerősitőnek nemtalálom a kapcsolási rajzát. ez egy technics SU-8044K erősitőnek az előerősitője. Előre is köszi a segitséget. Melékeltem egy képet az elő erősitőről pírosan bekarikázva. Mivel nincs kapcs rajzom. keresgéltem de sehol nem találtam. + - érdekelne kűlőnősen hogy hová kősem köszi előre is.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy hol lehet találni SVI illetve STK ic kapcsolási rajzokat?? Sajnos sok olyan Technics erősítővel találkoztam,amikbe olyan típus van amik már nem kaphatóak,de viszont egy szép hangzású jó állapotú erősítőt kár lenne emiatt elpazarolni.Az ötletem az lenne hogy után lehetne ezeket építeni,vagy helyükre építeni vmi kompatibilis végfok panelt.Szerintetek? Valaki foglalkozott már ilyesmivel,akár gondolati szinten is??
Én csak olvastam róla, hogy volt már olyan, aki a gyári tönkrement végfok helyett valamilyen másfajtát épített be az adott erősítőbe... sok technics erősítőhöz lehet találni a neten kapcsolási rajzot, abból talán ki lehet silabizálni, hogy hogy kellhet bekötni egy másik megfelelő végfokot...
Szia!
A mostanság divatos "univerzális" IC, a TDA 7294. Szerintem ezzel a legtöbb Sanyo IC-s végfok helyettesíthető. 20évig voltak STK077 és STK050-STK070 -al készült erősítőim... Szóval lehetnék elfogult is... de nem vagyok!
Üdvözlet!
Tudom nem technis, de azért megkérdezem... Thomson DPL500: hibajelenség: hang csak a hangerő tekergetésével van egy pillanatra, valamint csak normál hangszínen - egyéb hangzásképppel ugyanúgy csak egy pillanatra van hang,de ekkor ez csak egy brummogo böffenés. A TC 9482 és a TC9184-re gyanakszom. Egyéb funkciók viszont jól működnek (csatorna váltás, tunerhangolás) Ezeket az IC-ket nem tudom sehol beszerezni. Kíváncsi vagyok véleményekre. Köszönettel
Szia!A TC 9482-es ic kapható a HQ video oldalán,elég borsos,5400 ft-os áron.A kérdés az h megéri e belefektetni ennyit az erölködőbe.....
eBay a TC 9482-re, mivel ezt tartom eselyesebbnek: Bővebben: Link
Szerintem a 9184-vel nem lesz gond, bar azonos buszon vannak, de hat ki tudja... minden megeshet
Esetleg a hangerő ic-nél próbáld ki hogy a bemenettől a kimenetig átkötöd egy darab dróttal... ha úgy lényegében kiiktatva az ic-t jó a hangerő, akkor a hangerő ic a hibás... (nem tudom, hogy így működőképes-e ténylegesen a dolog, de ötletnek jó, ha nincs más ötlet talán ki lehet próbálni...)
sziasztok van egy tecnics sa-gx200 problémám az hogy szereztem egy univerzális távot de nem müködöt vele szétszedtem és akor derült ki hogy nincs bent a fogado érzékelö panel kellene egy ha van valakinek vagy kapcsolási rajzot ha tudtok de ha van valakinek eredeti távja érdekel köszi
Ha az erősítődben nincs meg a távirányító-vevőegység, ha jól értem, akkor minek eredeti távirányító?
igen nincs meg de ha valakitöl tudok szerezni egy vevö egységet akor jo lenne ha lenne vagy rajz hogy miböl is áll ez az egység. hogy meg e lehet épiteni köszi
sziasztok technics sa-gx200l tipusu erösitöhöz keresek alkatrészeket távirányito vevö egységet köszi
sziasztok egy ijen képet találtam a távirányito érzékelöjéröl csak azt nem tudom mi hiányzik rola ?na valami ijen kéne nekem is köszihttp://h10.abload.de/img/03062008126ryi.jpg
Ha arra gondolsz hogy a képen, a jobb oldali panelon van egy négyszögletes rész 3 forrponttal, akkor oda a bal oldali panel passzol pont szerintem... valamiért szétszedhetőre csinálták, arra nincs ötletem, hogy miért... vagy lehet az is, hogy más a megoldás, de eléggé odapasszolónak tűnik méretre meg a tüskék helye alapján is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |