Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 574
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Írtad a váltószelep membrán szakadását!
Ez nagy probléma, ha megakad középállásban a szelep. Se melegvíz se fűtés.
(#) oldman válasza steve76 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Renova C24 -el élek egy háztartásban, és már eléggé kismertem a lekivilágát az együtt töltött 9 év alatt.
Kevesebb gond van vele mint a család többi tagjával.

Az áramláskapcsoló hátul van jobb oldalon a csatlakozó és feltöltő egység bal oldalán. Az elektronikát előre hajtva láthatóvá válik. Működést jelző piros LED is van rajta. A helyén forgatható (előre-hátra hogy lásd a LEDet) de akár le is lehet húzni, csak egy rugó rögzíti. Hall elemes érzékelő van benne. (L szint ha aktív +5v tápról megy) Maga a mechanikus rész kissé kényelmetlenül de kicsavarható, és balra kihúzható, O gyűrű tömíti, itt található a használati melegvíz szűrője is.

Ezzel már volt gondom! HMV zárás után késve kapcsolt ki. Oka: a benne levő mágnes összeszedte a rozsdát. Összeszerelésnél mágnes polaritása nem mindegy!!
(#) alek válasza toro hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
A membrán ritkán szakad ki ennél a tipusnál, de a váltást egy elektromágnes végzi egy szelep nyitásával zárásával, ami néha eldugul. Kicsit nehéz kiszedni és visszarakni, de utána megy egy ideig.
(#) toro válasza alek hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Tudom, hogy elég vastag.
Kaptam az infót!
(#) alek válasza toro hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
gyoretnek szántam, boccs toro
(#) Pindurka hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Sziasztok
segítséget szeretnék kérni. Immergas kazánunk 3 évig tökéletesen működött, most elkezdte csak fűtés közben a kiegyenlítő tartályból nyomni ki a vizet. Nyomások rendben. Padlófűtés is rá van kötve és plusz keringető szivattyú be van iktatva, mert csak a kazáné nem bírta el. Szerelő a plusz kiegyenlítő beszerelését javasolja 140 ezerét, mert oda tud tágulni tovább a víz és akkor nem fogja kinyomni. Elvben egyet is értek vele csak egyfelöl sokallom az összeget, másfelől 3 évig akkor miért működött?
Köszönöm a válaszotokat!
(#) toro válasza alek hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
ok,
(#) toro válasza Pindurka hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
A kazánban, általában 7-8 literes tágulási tartály van beépítve.
A 140.000.-Ft ezért a munkáért egy kissé arcátlan!
A tartály költsége 10-15 eFt., inox csővel bekötve további 3-5 eft. + munkadíj.
A jelenlegi tartályt ellenőrizni kell. Vizmentes állapotban a tartály nyomását meg kell mérni, ez 0,8 - 1,0 bar.
(#) gyoret válasza alek hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Kedves Sándor!
Köszönöm az infót! Hát, nálunk sikerült elszakadnia, sőt előtte takarította egy szerelő és ő nem szólt semmit. Utána megint nem volt jó, akkor szedtem én szét és láttam a membrán szakadását! Már néztem a neten ilyet, nem kerül sokba. Kérdés: én is ki tudom egyedül cserélni vagy szakember kell hozzá? Mennyire kell szétszedni a váltószelepet, hogy ki legyen takarítva rendesen? Én csak az elülső burkolatot szedtem le és átfújtam a kis nyílást. Utána (azóta is) működött rendben!
(#) apoca68 hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Valaki tud bitermikus hőcserélőt olcsón a Renova Star-ba? Vagy esetleg 24 kW-os cserekazánt, ami még bírja egy ideig? Most már csörög csattog, engedi a vizet alul, veszedelmes hangot ad. Hajdú-bihariak előnyben!!!
(#) toro válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Keress a környéketeken egy öreg szakit, ő megreperálja Neked.
Olcsó hőcserélőt ne keress, mert az a legdrágább!
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Miért ne tudnád kicserélni - ha eddig már eljutottál!
(#) apoca68 válasza toro hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Erre felé mindenki a bitermikus hőcserélőt hibáztatja, és esze ágában sincs kitisztítani előbb, vagy megbabrálni, túlságosan aprólékos munka , egyszerűbb lenne egy csere. És mi van, ha nem az a baja, és egy újat vettem- hiába? Félnek attól, hogy kilyukad a rendszer
(#) gyoret hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Na, szóval van az a kombi Euroline és most azt csinálja, hogy felfűti a vizet a fűtéshez és a hőcserélőig eljut, de onnan a váltószelep felé megy és belefolyik a visszatérő ágba és az melegszik! Már teljesen kivagyok, két napja ezzel szórakozok, 0 eredménnyel!
HELP!
(#) toro válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
A bitermikus hőcserélő a kazánodba kb. 50 eFt körül van.
Ha leengeded a vizet a rendszerről és elzárod a hidegvizet, magad is megtudod csinálni, ha van egy kis affinitásod hozzá.
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Mert a váltó szelep melegvíz készítés pozícióban van.
(#) toro válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Ha vissza olvasol régebbi bejegyzésekre, írtuk-hozzászóltunk többen, hogy a szennyezett rendszerek (vasiszaposodás) károsítják a kazánköri hőcserélőt.
A mo.-i ivóvíz kálcium karbonát tartalma is magas, ami a HMV kört teszi használhatatlanná.
(#) VIM válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Szia! Nehéz megmondani, hogy mi is a probléma igazából, de a bajok eredete a rendszerben lévő lerakódásból ered. A hordalékban lehetnek revés darabok, amik megakadnak a motoros váltószelepnél és az nem tud átállni. Az is lehet, hogy már meg is lett erőltetve a rudazata és nem viszi rendesen a szelepet. A víz most is a rövid utat keresve a feles állásban maradt szelep körén kering. Meg kellene nézni a váltószelep motorjára csatlakozó vezetékek rendben vannak-e és az kapcsol, ill. működésbe lép-e HMV készítéskor. A kesze-kusza huzalozásban nem sérült-e meg valamelyik ér? A szivattyú III. állásban üzemel? A csapok a karbantartás után teljesen ki lettek nyitva? ,mert ha nem akkor a rövid kört használja a lekeringetéshez.
(#) gekzsolt hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Üdvözlök Mindenkit,

Most költöztünk új lakásba, ahol egy Renova C24 E kombi készülék látja el a fűtést radiátorokkal és szolgáltatja a meleg vizet.

Beindítás után a kiegyenlítő tartály csonkja melletti peremen csöpög a víz, minél jobban melegszik a víz annál intenzívebben csöpög.

Van ötletetek mi lehet a probléma?

Előre köszönöm a segítségeteket.
(#) VIM válasza gekzsolt hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Szia! Szerintem kilyukadt. Nem javítható, csak cserével.
(#) gyoret válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Szia! Köszi a választ! Eddig minden probléma a 2 hónap alatt a váltószeleptől eredt. Egyszer csak meleg vizünk volt, egyszer csak fűtésünk. Kétszer takarította szerelő, egyszer én. Akkor vettem észre, hogy el van szakadva a membrán. Lehet ez a probléma forrása, vagy mindenképpen cserés a dolog. Ha a szelepen lévő csatlakozókat morzézva érintgetem, akkor lehet kattogást hallani. A szivattyúnál mi a III. állás? Ezt még nem hallottam!
(#) gekzsolt válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Szia,
Köszönöm a válaszod, sajnos ettől tartottam.
Érdemes más külső kiegyenlítőt feltenni vagy a gyári is jó?
Hol érdemes beszerezni a tartályt?
(#) VIM válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
A szállító teljesítmény állítható a szivattyú fedelén lévő kapcsolóval. Ezt nem szokás elkapcsolni a III. fokozatból (itt a legnagyobb a szállító teljesítménye) , mert általában szükség van a szivattyú ezen paramétereire, csak gondoltam nem-e elkapcsolódott a helyéről.
Ha hallani lehet a kattogást akkor az állító motor jónak mondható de nem biztos, hogy a rudazat is mozdulni tud vele. Úgy emlékszem, hogy a motor levehető a szelep blokkról.
(#) VIM válasza gekzsolt hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Nem gondolnám, hogy mást érdemesebb volna venni mint a gyári, mert ha szakember fogja megnézni legközelebb a kazánt, talán nem is nyúl hozzá ha típusidegen, beépített dolgokat vesz észre. A benne lévő nyomásról pedig már sok szó esett, hogy mekkorának is kell lennie a rendszerhez igazodva. A beszerzéséről pedig hagy ne adjak tippet, mert mindenütt más árak vannak.
(#) gyoret válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Köszi az infót, de ezen semmilyen kapcsoló sincs: Bosch 15-60, csak a táp megy be a tetején. Azt nem tudom, hogy lehetne leoperálni a motort, mert elég rendesen rajta van! A membrán szakadása miatt lehet, hogy nem tud rendesen átváltani?
(#) VIM válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Lehet, hogy neked ez a régebbi típusod van?, mert akkor igen.
(#) gyoret válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Köszi!!! Igen, pontosan így néz ki az egész azzal a különbséggel, hogy más szivattyú van rajta. 2003-as a lakás. Ilyen membránt lehet kapni valahol, mert csak egy fülest láttam, a miénken pedig egy fül van két lyukkal?!
(#) VIM válasza gyoret hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Na ettől féltem. Szerintem keresned kell egy szakszervizest, mert civileknek nem nagyon hozzáférhető az alkatrészvásárlás, ehhez a típushoz pedig fogalmam sincs hol lehet beszerezni javító készletet. Ez olcsóbb volna de nehezen beszerezhető. Talán a fórumtársak többet tudnak mondani a beszerzésről.
(#) gyoret válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
OK, nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged!
(#) gekzsolt válasza VIM hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Köszönöm a segítségeket!
Következő: »»   58 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem