Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   62 / 90
(#) pucuka válasza pittyu2 hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Már feltettük az érdekességek topikba, azért ez sem piskóta dolog.
(#) pucuka válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

A távolság szakaszcsillapítás kérdése. Fent valamelyik hegytetőn, szabad szemmel is messze ellátsz, a rádióhullámok is jól, akadály nélkül terjednek, kicsi a szakaszcsillapítás. Az UAV szerű kivitel pedig lehetővé teszi, hogy anélkül is vezethessük a gépet, hogy szabad szemmel követnénk. A frekvencia választás pedig annak függvénye, hogy mekkora sávszélesség szükséges, a vezérlő jelek oda vissza, és a vídeó átviteléhez. Ehhez pedig biztosan nem "játszási" frekvenciákat használtak. Pl. az igazi UAV -k műholdas kapcsolaton keresztül. a világ bármely pontjáról távirányíthatók, nem szükséges közvetlen rálátás. Azért ezeknek a frekvenciáknak a használata korántsem ingyenes kategória.
(#) Takikaa hozzászólása Aug 15, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Kaptam kölcsön egy Groupner mc-12 távirányítót egy r700 az vevővel ki szeretném próbálni de sajnos nem adtak hozzá töltőt nem tudja valaki véletlenül hogy mekkora a töltője a távirányítónak ?

Előre is köszi a segítséget.
(#) INFINITY80 válasza Suncorgo hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Szia!

Sikerült működő átalakítót találnod vagy éptened??
Nekem egy 94-es C16NZ2 motorkódú f astrához kellene egy használható usb-s kapcsolási rajz, ami müködik is ha megépítem!

Ha valaki tud légyszives segítsen!
köszönöm előre is!

Üdv!
(#) sanykaraj hozzászólása Okt 28, 2011 /

üdv az a kérdésem hogy van e olyan kapcsolás ami egy 0-3 v- ig terjedő fesz alapján vezérel kb0-9 voltig kb500ma mellet ez egy repülőbe kel mivel az eredeti motorok kicsik és az eredeti motorok nem bírjak el a repültöt ezért a egy másikat raktam bele de ezt már nem birja az eredeti kapcsolás ezért lenne szükségem valamire ha nem fogalmaztam érthetően akkor leíróm másképp
(#) pittyu2 válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Most olvastam , ha nem aktuális akkor bocsi.
Tatikaa: meg kell nézni a benne levő akksit. Régebben 8 cell Ni.Mh , mostanában Li-Po akkuval használtuk.

Sanykaraj: ez így nem egészen érthető, nyomjál még infót. Félek , hogy játék szintű modellről van szó -ígynehéz lesz a turbózás.
(#) sanykaraj hozzászólása Okt 28, 2011 /

lehet játék szintű de annak is kel egy egyszerű 27 mhz adó és vevő 3 csatornás a vevő működése a következő
emelkedés : gyorsítja a motort emelkedik a repülő
süllyedés : Lasul a motor
kanyarodás az egyik motor Lasul a másik gyorsul
az ezzel a baj hogy az eredeti motorok túl kicsik és nem bírjak fent tartani az én gépemet ezért szettném kicserélni nagyobbakra mivel igy a propellerek méretét és ezzel a felhajtó erőt is növelni de ehhez az is jár hogy az eredeti kapcsolás nem bírná a megnövekedett teljsesitményt ezért egy külső tápot is be szeretnék helyezni ami biztosítja a motorok számára az áram ezt viszont úgy kelen hogy a funkicokat ne érintse hogy ha emelni akarom akkor gyorsul és így tovább gondolom ha van ilyen kacsolás abból kettő egymástól fügétlen kel működjön az eredeti motor 0 tól 3 v -ig kapott feszt a végre hajtandó feladatol függően ezt szettném megtartani valahogy úgy hogy 9 voltrol kapja a motor a feszt és a funkciók továbbra is meg maradjanak
(#) pittyu2 válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Remélem nem 9 voltos elemmel akarod használni. Ez a gép túl szép ahhoz hogy két motort tegyél rá. Eleve CO motorhoz tervezték a törzset, tehát min 500 gr a súlya.

27 megát ne használj repcsihez mert lezúgsz vele.
35MHz vagy 2.4 GHz kell.
Megcsináltad szépen az eredeti terv szerint vagy csak "amolyan depronos "
A kormány felületek mozgatását mi végzi _-szervó ?
(#) attila1 hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok.

A problémám a következő lenne...Van egy RC-helikopterem,amiben valószínű az aksija bemondta az unalmast.
Kb. 5-6 éves a szerkezet,nem nagy durranás,de a kislányom is szereti,ha reptetjük a lakásba.Hát sajnos most ez nem sikerül.Csak néhány cm-re képes elemelkedni,és nagyon hamar (1-2perc) után szinte semmit nem csinál.A fordulatszámán is észrevehető,hogy alacsonyabb,mint azelőtt.Semmi infóm nincs az aksiról,csak azt tudom,hogy 3.7V-os,két vezetékes,a méretei 12x12x6mm.Szétszedtem,mondván ennél rosszabb már úgysem lehet,és a belseje mintha több rétegben feltekert valami lenne,és nagyon érdekes illata van.
Valaki segítene nekem,hogy milyen típusú aksi való bele,és mennyi mAh-es?
Köszönöm előre is!
(#) Ricsi89 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Én nem szedtem volna szét, mivel ez lithium akku, és lehet, hogy mérgező is a belseje. Ezek általában pár 100mAh-s Lithium akkuk. Valami ilyesmi kellene neked. Bővebben: Link
(#) attila1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Köszi az infót! Remélem nem dobom fel a cipőmet miatta...
Körbenézek a linken.

Köszönöm. Attila
(#) attila1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Szia!
Sikerült egy aksit rendelnem az RC Shop-tól.2500jó magyar forint volt. Nagyon jól szuperál a heli vele!
További szép napot!
(#) Ricsi89 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Örülök, hogy sikerült. Jó reptetést.
(#) attila1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Köszönöm!
(#) (Felhasználó 89418) hozzászólása Nov 14, 2011 /

Szeretnék egy olyan áramkört készíteni amellyel 1 motort hajtunk meg.Én úgy gondoltam hogy egyszerűen megcsinálom az áramkört,és végül
egy vezetékkel csatlakoztatom a motort.Csak az a baj, hogy a motornak kevesebb mint 1,5V-ra lenne szüksége a működésre, és a leggyakoribb elem az 1,5V-os.Ráadásul termisztor sincsen rajta.Segítsetek,hogy hova,és mennyi termisztort, ellenállást rakjak az áramkörbe.

A segítséget előre is köszönöm.
(#) attila1 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Mennyi feszültség kellene a motornak?
(#) kkrisz75 hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok.

Szeretnék egy kis játékot magamnak. vagyis egy kicsi távirányítós helikoptert. Találtam oldalakat ahol nem olcsó áron vannak is szép számmal.
Tecsóban is láttam 2-3 félét igaz olcsóbban.

A kérdés az lenne, hogy honnan tudom mit tudnak ezek a kis gépek. Pl fel-le, előre-hátra, oldalra vagy forog stb...

nem akarnék több tízezreket költeni rá. Tényleg csak kikapcsolódásnak kellene a szobába játszani. Pihenni.

Volt egy kicsi Easy to Fly felirattal No205 számmal, semmi mást nem találtam rajta. 3 csatornás a távirányító, de szerintem az 3 helikopter irányítására való, vagyis inkább 3 sávosnak mondanám, mint csatornának.

Az írja a hu leírás, hogy fel le balra jobbra megy. Na de akkor hogy megy előre hátra, és mi értelme az egésznek? 3500huf áron van.

Tudtok, adni információt, mit kell nézni ezeken. Vagy adni pár olcsó tippet.
Csak játszani kell nekem.
(#) attila1 válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Szia! Egy hasonló 3 csatornás helit vettem én is kb. 5-6 éve. A napokban cseréltem benne aksit.Elfáradt,már nem tudtam feltölteni rendesen...Tapasztalat? Hát hátrafelé nem megy,jobbra-balra azért elnavigál,persze nem úgy veszi a kanyarokat,mint te autóval,vagy bármi mással.Emelkedés-süllyedés az működik,ahogy adod neki a graftot a távval,az jó. Nálam bőven a mennyezet közelében lehet vele manőverezni,de a bizonytalan repülés miatt egy tágas szoba az ideális.A trimmelője tökéletes.Legalábbis az enyémnek. Egy-helyben nem áll meg,de szórakozni lehet vele.Szinte csak zárt helyen használható,kicsi súlya van,ezért a szabadban hamar eltávolodik egy kicsi széltől is a hatótávból.Azt hiszem ezek csak infrásak. Én is csak játékra használom. 8-10 perc töltéssel kb. 7perc játék. Ha kérdésed van még,írj. Üdv! A vaterán is körbe nézhetsz,találtam ott én is,amit szívesen megvennék
(#) (Felhasználó 89418) válasza attila1 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

A motornak "AAA LR03 1,5V E95 AM4" elem kell,
viszont a gyakori elem "AA LR6 1,5V".(Úgy értettem hogy
kevesebb mint 1,5V hogy nem ugyanolyan, hanem
kisebb teljesítményű elem ami kell a motor meghajtásához)
És azt szeretném ha a gyakori elemmel működne.
Ehhez ellenállás és a motor hosszútávú működéséhez
termisztor kell.
(#) attila1 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Hát most magadnak mondtál ellen szerintem,ami a teljesítménnyel kapcsolatos...Ha 1.5V-os egy elem akkor mindegy,hogy az mikroelem,vagy gomb elem,vagy éppen góliát elem.Szerintem....A teljesítménye viszont attól tartósabb,minél jobb minőségű.a gomb elem is 1.5V,és a góliát elem is.Viszont azonos terhelésnél kisebb a feszültségesés az elem méretét-típusát tekintve.De alacsonyabb feszültséget a motorral sorba kötött diódával is eltudsz érni.Tulajdonképpen mi a célod a motorral?Autót,vagy helikoptert akarsz vele működtetni?
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Nahát itt aztán van némi fogalomzavar. Ha a feszültség megegyezik ,akkor nem kell variálni. A nagyobb elem max tovább bírja, nem kell annyit cserélni, attól a motornak semmi baja nem lesz.
A termisztor meg nem tudom minek ide, az egy hőmérsékletre változó ellenállás. Te ezt nagyon kevered valamivel.
(#) (Felhasználó 89418) válasza attila1 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Én Autót szeretnék, de távirányító nélkül.
Tudom hogy távirányítós jobb móka lenne,
de félek hogy akkor egyrészt túl nagyot akarnék,
ami nem sikerülne. Másrészt még a rendes sem lenne kész.
(#) attila1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Köszi,hogy megerősítettél benne.
Kettőnknek már csak elhiszi
(#) attila1 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Autót távirányító nélkül? Mindennek neki fog menni...
Azt ajánlanám,hogy vegyél egy bolygókerekes autót,néhány száz forint. A befoglaló mérete kb 6x15cm,2 ceruza elemmel megy,és nem ,,kapar" a sarokba az elem élettartamáig,hanem elfordul,ha neki megy valaminek. De ennek mi értelme

Igaz, ennek nem sok értelme van. Csak azért mondtam, hogy nem akarok távirányítóst, mert nem akarok többet vállalni, mint amit meg tudok csinálni. De útközben rájöttem, hogy akkor már inkább jobb, ha nem is csinálok semmit, és várok vele, minthogy egy olyan autót készítsek, amit távirányítani sem tudok... Lehet, hogy el tudnám készíteni most is. Érdemes megpróbálnom? Szerintem érdemes, és meg is fogom csinálni. Abban is igazad van, hogy vannak még dolgok, amiket összekeverek (p.: termisztor) ezért is kérdezném még azt, hogy ellenállás kell-e vagy sem? Az igazság az, hogy még nem vagyok profi ezekben a dolgokban, de érdekel, és szeretném fejleszteni a tudásomat, gyakorlatban is.
(#) attila1 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Szia! Ha érzel magadban kitartást,és kedvet,és érdekel az elektronika,akkor neki kell állni,és csinálni valamit!De ne egyből egy távirányítós autóval kezd,mert az nem egyszerű! Persze lehet kapni adó-vevő modulokat,amiből akár egy frankó gépet is csinálhatsz,de ez sok utánajárást érdemel.Persze a képzeletednek a pénztárcád (no és a tudásod) szab határt,de van választék.
És ellenállás biztos kell....majd,valamihez :yes:

Köszönöm a tanácsot!
Azt hiszem már találtam is egy kisebb feladatot magamnak:
meghajtok 1 motort.Ez már első próbálkozásra elegendő feladat nekem.Ami az ellenállást illeti: felelevenítettem az
Ohm törvényt.Most már minden jól fog menni :yes:.
(#) attila1 válasza (Felhasználó 89418) hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Akkor hajrá!
(#) zoly15 hozzászólása Nov 17, 2011 /

Sziasztok!
Az új távszettemhez kellene nekem egy PC-s adatkábel, csak a kíváncsiság kedvéért, hogy a PC és az adóval mit lehet csinálni A leírásban (bővebben link) csak annyit említ, hogy 3,5mm-es DSC csatlakozó jár hozzá valamint hogy milyen jelekkel kommunikál. A google-s keresés eredménytelenül zárult. Valaki tud esetleg segíteni? Ilyenek érdekelne hogy: Hány erű a csatlakozó, a bekötése, stb.. Ami alapján tudok egy kábelt készíteni.
Előre is köszönöm!
(#) Kovabe válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Én most olvastam csak de kiszürhetö hogy egy szimulátor kábelröl van szó. Talán érdemes lenne megkérdezni a kereskedötöl hogy van e és mi pénz mert nem kérhet egy kábelért sokat. Nem hiszem hogy találsz rolla leirást valahol is.
Következő: »»   62 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem