Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   61 / 276
(#) Phile80 válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Hibás kondenzátor szokott ilyesmit csinálni. Bár annál olyan a jelenség hogy pár másodpercig jól működik, aztán pattog. Egyébként én 40.000µF-ot szoktam az egyfázisú gépekbe tenni. Üresjárási feszültséget mérhetnél fokozatonként. Egyébként minden fokozatban ugyanaz a hibajelenség?
(#) keko válasza Freedomocska hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Amiben tudok szívesen segítek mindenkinek.Nincs harag.
(#) jóbi81 válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

üdv. Igen a kondíra is gondoltam de azt még nem tudtam cserélni, ez az első pillanattól azt csinálja. Igen mértem már üres járati feszültséget is meg terhelés alatt is . Minden pont mint régen. Ott nincs hiba. 3 fokozatot használok csak mert a többi már nagyon erős de ez a három mind azt csinálja.
(#) Freedomocska válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Én elsőnek üresjárati áramot mérnék a primer oldalon .
(#) dobo válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Nézd meg a diódákat aztán ha jók akkor gondolkodunk tovább.
(#) Phile80 válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Milyen gyártmányú kondenzátort használsz? Új, vagy régi bontott?
(#) kralikandras hozzászólása Nov 11, 2011 /

Elég húzós ez a kondi ügy.10éve vettem VINYISTOR 1fázisú gépet - az is mindent csinállt csak nem hegesztett rendesen a váci hegesztéstechnikai üzletben mondta a tulaj,hogy tegyek bele kondit 63 000 mikro 120V -6000Hft 10éve!
(#) jóbi81 válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

üdv! Sajnos fejből nem tudom a típusát de holnap megnézem. Egyébként használtan tettem bele.
(#) Pisti22 hozzászólása Nov 11, 2011 /

tip tronik 140 co hegesztöm van és szerewtnék venni hozzá elötolo motort
(#) Phile80 válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Hát akkor vegyél bele 2db 22.000µF/63V-osat. Pár ezer darabja. Annyit érdemes költeni egy 100ezret érő gépre.
(#) Papp Ferike válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Mágneskapcsoló??Hegesztéskor megvan a hálózati feszültség a mágneskapcsoló után?? Üdv! Feri
(#) jóbi81 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Üdv mindenkinek. Először is köszönöm a segítségeteket mindent amit ajánlatotok kipróbáltam és lássatok csodát minden nagyon jó minden tökéletes. Kicseréltem a dióda hidat a kondit:41000/50 v-ra a mágnes kapcsolót másikat tettem bele. És semmi javulás ugyan úgy csattog pattog és nem szuperál. És ahogy így kínlódgattam vele egyszer arra lettem figyelmes hogy a test kábelem középtájt mint ha füstölne. Gyorsan kikapcs megragadom a kábelt annál a bizonyos pontnál és juj tűz forró. Meg nyúztam és a kábel az elejétől a végéig feketére van oxidálódva! Vadonat új kábel az augusztusi fizumból vettem hivatalos hegesztési szaküzletből szépen össze építve csipeszel dugóval .Eszem ágába sem volt hogy egy új gyárilag elkészített kábel lehet ilyen sza....Elnézést a csúnya ki nem írt szóért. Most egy sima bikázó kábelt beledugtam a test kábel helyére és egy tégla darabbal nyomattam rá a hegeszteni kívánt anyagra és gyönyörű a munka sziszeg mint a kígyó . akkor ezek után hogyan merjen a ember bármit is vásárolni? Most fel kellene vágni a kábelt ha veszek? Ez van. még egyszer köszönöm a segítségeteket de hiába minden ha egyszer nem is ott a hiba ahol keresgélnénk.
(#) Papp Ferike válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 12, 2011 / 1

Ja kérem,ma már minden eladó. A hús ecettel való lemosása után már nem zöld!
(#) pokpeti válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Üdv. Csak most jutottam, el hogy írjak. Egy pár képet mutatnék, egy huszonix éves magyar gyártmányú előtolóról. Az érdekessége, hogy szerintem könnyen elkészíthető, egy darab 1,5-ös lemez összehajtogatva A lényeg a rúgós acéllap, ami egy csapágy segítségével szorítja a görgőre a huzalt. Ha ez a rúgós lap megvan, szerintem a többi reprodukálható. A görgőt gondolom érdemesebb megvenni. A motor, kinézetre ablaktörlő motor, ékpályás tengellyel, a huzal pedig egy átfúrt 10-es csavaron keresztül van a görgőre engedve. Még nem próbáltam, hogy mit mutat, mert a gép felújítása/építése még folyamatban van.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Szia István!Ismét a Te rutinudra van szükség!Az a nagy kérdés,hogy egy 3 fázisú trafó 250A-es gépben milyen minimum és makszimum feszt kell hogy leadjon természetesen váltó fesz a primer csapolások tervezése miatt érdeklődöm 0,6mm hegesztőhuzaltól szeretném használni a gépet.
(#) kralikandras hozzászólása Nov 14, 2011 /

Ezt szretném átalakítani 3x380/3x42V

Kép 212.jpg

(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

A vasparamétereket jó lenne ha feltennéd,akkor egyszerűbb lesz a dolog. Egyébként eredetileg milyen teljesítményt tudott leadni ez a trafó? Ezt csak azért kérdezem, mert arra a teljesítményre lesz képes 100%Bi-vel hegesztőtrafóként is.

42cm2 a mag a többit nemtudom-még nincs nálam a trafó utonvan.

A tábláján anyi látszik,hogy primeren 6,5A a szek.56?
(#) trabi007 hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mégpedig abban, hogy szereztem két db t160 as tirisztort és ehhez nem találok sehol vezérlő elektronikának a rajzát , úgy szeretném megoldani ha lehetséges hogy két dióda és két tirisztor lenne az egyenirányító hídba.
Hosszas keresgélés után sem találtam olyan kapcsolási rajzot, ami ilyen megoldáshoz készült volna , ha esetleg valakinek van és megosztaná velem, annak nagyon hálás lennék , előre is köszi.
(#) Freedomocska válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Nem igazán "kasznis" munkára lenne alkalmas . A primer vezeték 2 mm-es átmérővel rendelkezik a szekunder oldal pedig 8x4 mm-es réz fazonhuzal . A vasmag pedig tényleg 42 cm2-es . :yes:
(#) mpisti válasza Freedomocska hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

De kasznis munkát is meg lehetne vele csinálni, ha ügyesen elkészíti az iparos.
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

A szekunder csillag vagy delta kapcsolású?
(#) mpisti válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Válogass..
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Még hármat-négyet kell aludnom és ideér súja 66kg primer huzal 2mm Cu szekunder 8x4mm Cu szétszedve utazik 3db csomagban.csak képen láttam.
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Köszönöm a rajzokat , A THE13-2.pdf nevű rajz az megtetszett nekem esetleg ha tudnál segíteni az alkatrészek értékeinek a meghatározásában az nagyon jó lenne , és lenne még egy kérdésem a számodra , a supermig 500 as gép vezérlőjét nem tudnám e esetleg használni 2 tirisztorral úgy hogy a képen látható részt ami pirossal be van keretezve kihagynám?
(#) mpisti válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Elvileg kihagyhatod, csak az árammérést és a hővédelem villogtatását csinálja.
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

De a felső rész is elhagyható ami az egyik tirisztort vezérli , mert ha anélkül is működik ez a kapcsolás 2 tirisztorral akkor nekem ez is megteszi. Ja igen és a a sönt amin az áramot figyeli azt el lehet készíteni házilag , ha igen akkor pontosan hogyan , mert ha megtudom csinálni a söntöt akkor az áramfigyelő része maradna.
(#) erbe válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Mekkora áramra kellene a sönt. Néhány db még hányódik itt-ott. Kisebb igényekre rézből is lehet, csak hatalmas darab kell és jól kell hűteni.
(#) trabi007 válasza erbe hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Hú hát hogy mekkora áramra kell azt én sajnos nem tudom mire képes a trafóm , nem tudom hogyan lehetne ezt kiszámolni , abból az akkutöltőböl lenne elkészítve aminek a képeit feltettem .
Következő: »»   61 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem