Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Léptetőmotorok (vezérlése)
Lapozás: OK   79 / 164
(#) Sir-Nyeteg válasza Firefighter1 hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Ezek kb 0.5Nm. De szerintem akad 7db egyforma. Viszont ha elegendő kisebb, akkor megtúrom a szekrény alján levő dobozt holnap du, és meglátom, hogy van-e kisebb, de azonos méretből is 7db. Ok?
A többit mailban!
(#) Firefighter1 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Ok Nekem így teljesen tökéletes. . . és köszönöm hogy áttúrod.
Akkor várom majd a mailt...
Üdv...
(#) edward123456789 hozzászólása Okt 30, 2011 /

csőő emberek, tudna valaki mellékelni egy leptető motor vezerlő NYÁK rajzot vagy shémát?6 kimenetes 12 v 33ohmos motorrol van szó, ha lehetne akkor valam egyszerűt csak, hogy forogjon a motor két irányba. előre is köszönöm'!!!!
(#) gulasoft válasza edward123456789 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Esetleg olvass vissza.
(#) edward123456789 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

vissza olvastam de konkrét nyák rajzot nem találtam,
részletes shéma leirást sem találtam. más tipp e kérdésben?
(#) andru95 hozzászólása Nov 4, 2011 /

hello all kezdő robotikás volnák és az volna a kérdésem ill kérésem hogy tud e valaki egy egyszerű léptetőmotor vezérlőt LPT portra. Elég egy kapcsolási rajz is a panelt megtervezem és ha tudna hozzá egy progit valaki azt megkösszönném előre is kösz
(#) tib12 hozzászólása Nov 7, 2011 /

Üdv mindenki. Van egy PM55L-048 tipusú léptetőmotorom. Szeretném megcsinálni a lehető legegyszerübben hogy egy gombnyomásra(folyamatos) forogjön, ha elengedem a gombot akkor ne. Azt akarom hogy mind a 2 irányba forogjon akár egy kapcsoló átkapcsolásával, akár egy másik nyomógombbal az mindegy. Esetleg lehetne egy potméterrel a sebességet szabályozni. Erröl kapcsolást és egy bekötést szeretnék.
Előre is köszi mindent.
(#) röntgen válasza tib12 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Kontrolleres megoldáshoz hogy állsz? A hat vezetékes léptető motort viszonylag egyszerű meghajtani. Akár egy ULN28.... tranyós cuccal kapcsolgatható, ahogy az adatlapját nézegetem.
(#) tib12 válasza röntgen hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

PIC és AVR nélkül ha lehet, mert nincs programozóm és a programot se tudnám megírni. Az ULN28... -al mit tudnék csinálni vele? Amiket leírtam menne? És az egész kb hány voltrol tud üzemelni? 12 elég neki?

A Proteus ISIS-ét ismered, vagy esetleg használod-e?

Hallottam róla, megvan bár még nem próbáltam. Miért is?

Abban van egy számodra megfelelő sample project. Két nyomógombbal léptetőmotor vezérlés.

Nem lesz jó, nem indul el. Ha Neked megvan, át tudnád nekem rajzolni?

Egy screenshot megfelel?
(#) guliver83 válasza tib12 hozzászólására (») Nov 7, 2011 / 1

Itt egy vár kapcsolás ezzel meg lehet oldani.

Egy lehetséges............, ha a képet betudnám csatolni.

Azt hiszem a másodikat fogom építeni, mert az elsőnél és a harmadiknál nem tudom hogy kössem a motorra, mondjuk az nem lehet tul bonyolult. Köszönöm a rajzokat.
(#) kaqkk válasza tib12 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

az első (a 4013and irf510...) ráadásul hibás is egyedül a d2 van jól bekötve (az összes diódának a 12v on van a helye !)
(#) guliver83 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Köszi, hogy átnézted, nem is figyeltem, csak régebben tudom, hogy valamelyiket megépítettem.

Én csináltam olyat is, hogy 555IC, 4013IC, 4db TIP120 NPN tranzisztor.
(#) tib12 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Uhh. Köszönöm hogy szoltál. Bár nem azt építem másnak jol jöhet az infó.

Viszont ha javítjuk a diódák bekötését , egészen univerzális lehet a cuccos mert a fet-ek gyorsak és nagy áramot tudnak kapcsolni .
(#) tib12 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Igaz. Bár nekem most nincs időm rajzot javítgatni.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Ha így gondoltad akkor ittvan. Gyorsan módosítottam painttel.

Így tökéletes
(#) edward123456789 válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Hello , a második rajznál be kell programozni az ic-k valamelyikét?
(#) edward123456789 válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Még egy pár kérdés ! Van egy unipoláris léptetőmotorom és van 6 kivezetése ,és nincs 2 piros vezeték rajta, ezzel ellentétben a shémán pedig 2 piros vezetéket ir?!
(#) Istuuu hozzászólása Nov 16, 2011 /

Sziasztok! Az elmúlt héten kitermeltem pár darab léptetőmotort, köztük két darab 17pm-h005-p2v-t.Orosz oldalakon láttam, hogy ezekből csinálnak kissebb cnc-ket. Mivel a vezérlőpaneljükön fellelhető volt sla7024-es gondoltam ezzel fogom hajtani őket.A vezérlést pedig L297-tel. Csatolok két különálló kapcsolást kérdésem összehozható-e a kettő? Fontos lenne a féllépéses üzemmód.Tudom, hogy a vezérlő Ic képes rá, csak az homályos, hogy hogyan lehet váltani fél és az egész lépés között? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Istuuu válasza Istuuu hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Ha valakinek lenne pár perce és ért hozzá legyen szives ránézni a kapcsolásokra. Köszönöm
(#) Medve válasza Istuuu hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Hello, Összehozható, a "step mode" bemenet váltja a két üzemmódot
(#) Istuuu válasza Medve hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Szia! Ha a 19-es lábat a földre húzom akkor lesz féllépéses üzemmódban? A step jelet meg a 18 asra?
Következő: »»   79 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem