Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Creative megaworks 510d
Témaindító: zsolti1985, idő: Nov 12, 2011
Kiforrasztottam de nincs rá semmi írva. most honnan tudjam milyen kell bele meg a vonal is középen van?
Szerintem a "vezérlő"a trafó alatt lehet.
Szerintem ne bántsd azt a diódát, nem tudhatjuk, hogy mi az. Mondjuk az áramkörnek a dióda körüli részét visszarajzolhatnád, és ezt prezentálva részleges kapcsolási rajzként lehetne következtetni arra, hogy milyen dióda az, ill. mi lehet a szerepe.
Itt a kép jobb felső sarkában van egy megpörkölődött ónpaca. Azzal mi a helyzet?
Hát nem sikerült megcsinálni. Rábízom inkább a szerelőre.
Nem kell ilyen hamar feladni.
Nem akarom az egészet szét forraszgatni feleslegesen. Ő biztos fogja tudni mi lehet a gond mert már vagy 5 éve volt nála ugyanezzel a hibával.
Majd ha meg lesz megnézem mit cserélt ki és leírom ide.
Ok, legalább megtudjuk hogy mire nem jöttünk rá. Amúgy picit utánanéztem google-en. Nem semmi eresztés a hangfalrendszer.
Sziasztok!
Bár már leült a téma, és talán már mindegy, de kicsit beleszólok. Sok dolgot írnék, szóval pontokba szedem. 1. Több hangsúly kéne az érintésvédelemre. Az nem elég, hogy vigyázz, hova nyúlsz. Feszültség alatti tápba nem nyúlunk, maximum a szekunder oldalon! De Zsolti, Te sehova se nyúlj bele, ha be van dugva! Kihúzás után is érdemes várni fél-egy-kettő percet, hogy a pufferek kisüljenek. Ez utóbbi nem olyan veszélyes, csak fáj, ha Rajtad sül ki, és a műszer sem szereti. Az viszont már komoly, hogy bizonyos tápoknál a hűtőbordán ott ülhet a nagyfeszültség!!! Szerintem ennél is! 2. Méréshez nem kell azonnal kiforrasztani mindent. Egy dióda, vagy a diódahíd sokszor kimérhető a helyén is. Néha persze nem, de akkor is sokszor csak egy lábról kell leszívni az ónt. 3. Ha jól értettem, a zárlatos FET a sokszor belinkelt alkatrészoldali képen a jobb alsó darab. Ha én így értettem, talán más is, de ezzel gond van. Az szerintem dióda, vagy maximum valami hővédelmi cucc. Úgy tűnik, csak két lába van, de akárhogy is nézzük, a szekunder oldalon van. Oda nem kell 400V-os FET. Szóval azt is tisztázni kéne, hogy ténylegesen melyik a rossz. 4. Az IRF740 nem tűnik beszerezhetetlennek, szóval én nem kukázást javasolnék először. 5. Ha a rossz FET-nek mindhárom lába összevezet, akkor nekem is gyanús, hogy tényleg magával vitte legalább a vezérlő IC-t is. 6. A pufferkondik zárlatra és szakadásra lettek vizsgálva? Volt rá javaslat, de szerintem kimaradt. 7. A repedtnek tűnő párszáz Voltos kék tárcsakondi a primer és a szekunder oldal közt van, szóval az a táp halálát nemigen okozhatja. De repedt egyáltalán? Vagy az csak ragasztócsík rajta? Ha repedt, akkor ki lett cserélve? Hát, akkor most már csak várni tudjuk, hogy mit mondanak rá. Remélem, tényleg látni lehet majd, hogy mit cseréltek.
Igen a kék kondi cserélve volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |