Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, nem fog visszajutni a tápfesz, de az illesztettség szerintem nem lesz meg, és ha működni is fog, nem lesz nagy hatótávolsága az adatjelnek. De ki kell próbálni hátha tévedek
ethernet ballun "belseje"
Ha a balun szekunderének, ami a vonalat hajtja valóban középkivezetése van, akkor az ide csatlakoztatott 10 MHz alatti jelnek semmilyen hatása nincs a vonali jelre. A vezetékes távközlésben általánosan használt módszer a vonali berendezések (erősítők, ismétlők) távtáplálására. még az otthoni vezetékes telefon is így működik.
Az én hálókártyámon ilyen balun van, ez némiképp egyszerűbb s ennek valóban van középkivezetése.
Ha a 10 és 15 közé tápfeszültséget kapcsolsz, az megjelenik a másik oldal ugyanezen pontjai között. A csatolás mentesítésről gondoskodni kell, az áthallási csillapítás romlásának megelőzésére.
Mit értesz csatolásmentesítés alatt? Utánanéztem a szónak de nem érzem magam okosabbnak... Mivel lehet megoldani?
Az egyik linkel látható a kondi ellenállás kombináció.
pucuka! Tisztában vagyok fantomtápok megvalósítási lehetőségeivel
Csatolásmentesítés alatt az a pár kondi beiktatását érti ami a 75 ohmok és a "Bob Smith termination" elé kerül. Lásd ethernet balun belseje : 4x 12nF 100Volt, a sima poe nélkülinél nincsenek ilyen kondik, ilyenre ráengedve a poe tápot elfüstölnek a 75 ohmos ellenállások.
Akkor miért írtad?
Idézet: „de az illesztettség szerintem nem lesz meg, és ha működni is fog, nem lesz nagy hatótávolsága az adatjelnek.” A POE nélkülieknél meg nincsenek ellenállások.
Ui. Azok az ellenállások, és kondenzátorok végzik a csatolás mentesítést, az adás és vétel irány között. Ha benne vannak az áramkörben gyárilag, akkor jó, ha nincsenek, de a középkivezetés megvan, akkor meg kell csinálni. Csak ennyit akartam jelezni a csatolásmentesítésre, gondoltam egyértelmű.
Azt pedig nem is értem, hogy a vonali oldalon miért kellenének ellenállások, csak bezavarnak, hiszen a sodrott érpár hullámimpedanciája 140 - 150 ohm, és a balun trafó primer oldalán is ennek megfelelő lezáró impedanciával van meghajtva. Ha nincs a vonali oldalon középleágazás, akkor nem lehet ezt a módszert alkalmazni. A csatolásmentesítésre használt ellenállásoknak semmi köze a lezárásokhoz, így az illesztést nem befolyásolják, mert virtuális nulla potenciálon vannak. Ez pedig nem fantom táp, mert az egy sodrott érpárat használ, ez pedig kettőt. A fantom táp elnevezés egyébként a hangtechnikában használatos, esetünkben inkább a vezetékes távközlés terminológiáját illenék használni.
Sziasztok!
Bár már elhalt a topic, hátha segítségre találok itt. Terveztem egy panelt, amit egy AVR32 UC3A mikrokontroller hajt, ethernet phy-ként pedig a szokásos DP83848-t alkalmaztam. A panel PoE-n keresztül szedi az energiát, egy TPS23750-es vezérli a tápegységet, izolált flyback trafós kapcsolásban. A helyhiány miatt egy Tyco-s integrált magnetic-es csatlakozót használtam. A hibajelenség az, hogy a panel képtelen felcsatlakozni a hálózatra, egészen pontosan (sejtésem szerint) az Auto-Negotiation folyamat nem fut le. Ha bedugom egy kábelen keresztül egy routerbe, akkor semmi nem történik, ha egy notiba dugom szintén semmi, ha a notin átállítom a speed-duplex beállítást auto-ról fix 100mbit full duplexre például, akkor feláll a kapcsolat és a panel hibátlanul pingethető, minden hálózati szolgáltatás elindul. Kipróbáltam, hogy a panelre a levegőben összekötve egy másik magnetic-es csatlakozót tettem, akkor minden rendben működik (firmware csere nélkül is). A különbség a két csatlakozó között a PoE-s diodákon kívül az, hogy a PoE-s csatlakozó középkivezetései gyárilag nincsenek lehúzva 75 ohm-al a bob smith terminationra. Utánaolvastam, ez a Poe-s tápoknál elvileg normális, nem tudom hogy egyáltalán ez okozhatja-e a problémát. A Poe-s csatlakozó adatlapja itt A segítségeket, ötleteket, javaslatokat előre is köszönöm! Dávid
Sziasztok !
VAn egy Cisco ap 350 -es access pointom. Na most ebben gyárilag poe- val vezetik a táplálást. Saját gyári power injectort ajánlanak hozzá, nekem ilyenem nincs, de szeretném beüzemelni az eszközt. A gyári adatlapból kibogarásztam , hogy az utp kábel 4-5 -ös erén kéri a negatív tápot a 7-8 ason a pozitívot. Az lenne a kérdésem , ha ezekre értelemszerűen ráadok 24V ot egy külső tápból rendben lesz az úgy ? Vajon kell e még valami megoldás hozzá ? Mi lehet abban a gyári "power injector "-ban ? Köszönettel . S.
Idézet: Ha akkora (24volt) elég neki akkor jó lesz.„Az lenne a kérdésem , ha ezekre értelemszerűen ráadok 24V ot egy külső tápból rendben lesz az úgy ?” Ezekben a "hamis" POE-knél nem tartják be a szabványban előírt tápfeszültséget (48volt), 5 voltól akármennyi is lehet, készüléktől függően. Idézet: Semmi ! csatlakozók meg vezeték, okosabb gyártók egybeépítik a tápegységgel. „Mi lehet abban a gyári "power injector "-ban ?”
GYanítottam ,hogy így van.
Köszönöm megpróbálom .Az érdekesség még az , hogy a cisco fodított polaritást használ mint a többiek. ( 4-5 negatív, 7-8 pozitív). Cisco adatlap poe bekötés.
Egészségedre!
Én most fogok egy WRT54GL-t POEsíteni mert úgyis elszállt benne a táp ick, olyat építek bele amilyet akarok. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Sziasztok. Adott egy TP link AP. Gyárilag támogatja a passive POE-t. A papirja irja hogy 30 méter kábelon még használható. De sajnos az a 9V 30méteren tul nagyot esik (és az AP néha ujraindul). A kérdés hogy ráküldhetek e 12V t, vagy az már lehet hogy tönkrevágná az AP-t. A másik kérdés hogy az tul kretén dolog e hogy 230V ot átvinni a nem használt ethernet belső kábelén?
A 12 voltot kiküldheted,az eszköz tartalmaz belső feszstabot, de a utp erei csak 100 voltig szigeteltek tehát a 230 elégé hazardírozás.
Esetleg még annyit hogy hány voltig küldhetek neki feszültséget? pl mint egy 7805ös IC nél. Max 18V?
Ehhez ismerni kellene a benne lévő táp IC(k) típusát minimum, és érdemes megnézni mekkora feszültségű kondi van a bemeneten, nehogy annak is túllépd a feszültségét.
12V ráküldtem, és minden stabil. Köszönöm a segitségetek.
Tudja e valaki, hogy a poe -ba ha azt akarom, hogy van fent a csövön egy ap -m és lentröl akarnám resetelni, hogy ne kelljen állandóan leszednem a tetőn a csőről. Akkor hova kellene kötnön az utp kábelen egy nyomógombot (melyik az a két szál?), hogy úgy lehetne reseteni lentről és ne a doboz alján/bent. Köszi!
Rendes PoE eszköz minimum 4 vezetéket használ táplálásra, de olyan is létezik, ami mind a 8-at. Szóval ez nyomógombbal nem igazán fog működni. Rakj egy UTP aljzatot kézmagasságba nyomógomb helyett, és azon keresztül legyen bekötve, így az egész UTP csatlakozót ki tudod húzni az aljzatból.
szofwerbol nem megy? Felhasznalhatod esetleg a 4, 5, 7, 8-as szalakat (kek-feher/kek; barna-feher/barna) ha epp nincs hasznalatban. A 4-5 paros a + tap es a 7-8-as a GND
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
NanoStation-nál láttam ilyen megoldást, hogy a tápon van reset gomb. De hogy mi a hatásmechanizmus azt még nem derítettem ki. Nyilván, hogy az AP-ben is van valami okosság..
Mi van akkor, ha megszakítod a tápfeszültséget a nyomógombbal?
Mi van akkor ha áramszünet van!?
Természetesen nem felejti el a beállításokat, tehát nem resetel...
Nem hiszem hogy a beállításokat szeretné törölni kolléga.
Én meg biztos vagyok benne!
Mert a tápból kihúzás pont olyan mintha nyomógombot nyomkodnál... nyomógomb nélkül.
Én óvatosabb vagyok. Megvárom az érintett nyilatkozatát.
Igen, full resetelni akarok. Mert a tp-link 7510n-be ha beállítom és használom jó ideig bebolondul és nem enged belemenni hiába írom be a router (192.168.1.254) ip címét. A reset kell és nem csak hogy áram szünet legyen, hisz poe -s ez az ap, tehát lentről (szoba) kitudom húzni az áramból, de ez kevés.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |