Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Nem lehet szépen szétvágni, de azért megcsináltam. Viszont nem lehet jól forrasztani. Kémiai ónoztam, de még rosszabbul lehet forrasztani, mint a kicsit oxidos rezet Csinálok újat. Azt galvánónozni fogom, viszont lötstopp nem lesz rá, mert akkor a vezetősáv mellett lebeg a fólia. Már így is pár helyen jelentkezett, pedig a kémiai ón nagyon vékony
Ilyen csöveket mint ami Pcroland képein vannak honnan lehet venni(és milyen árban), mert már keresgettem énis de nem nagyon találtam.
Aukciós oldalakon (hazai és külföldi), börzén, régi frekimérőből kioperálva z573m,z574m, z570m. kb. 500Ft-tól használtan az "újak" persze drágábbak.
Az IN-2 350Ft a v@terkán, az még kisebb, de ezek mind homlokkijelzős csövek, akkor már inkább az IN-12b/z560m ahhoz van kijelző panelterv is fent a cikkben. IN-2
Szia! A csövekről marasd le a festéket úgy lesz igazán szép! Én kromofággal kapattam le de lejön nitróval és állítólag meleg víz is leviszi.. Csal pár lábat csipess be forrasztáskor,hogy tudj igazítani rajtuk ha kell utána ha jó akkor forraszd le..
Az agresszív oldószerek alkalmazása később megbosszulhatja magát. A kivezetésekel oxidálva rést tudnak csinálni a kivezetés és az üveg között, amin a levegő bejuthat a csőbe... A meleg vizes áztatást ajánlják sokan. Itt is jobb, ha a kivezetéseket nem éri a víz...
Egyszerűbb olyan csövet venni, amelyiken nincs kontrasztnövelő festék pl. az összes orosz cső (in-8-2 ajánlott, de más a lábkiosztása), a z5700m,z5730m,z5740m,z5600m, zm1000 (csak annak furmányos a lábkiosztása) és egyes ITT vagy japán csövek. A meleg víztől a festék felpuhul még vakarni sem kell és a kivezetéseknél nincsenek befestve a csövek. A beforrasztásnál jó ötlet a gyufaszálas kitámasztás és a merev lábú csöveknél (z5600m, in-8, in-12b) a foglalat alkalmazása régi canon vagy centronics csatlakozóból kiműtött hüvelyekkel.
Mule-2 vezérlő panel (amin a pic van) akad még eladó...
Le akarom szedni, mert úgyis kicsit le van kopva, szóval nem lenne szép. A meleg vízzel próbálkozok meg
Szia! Ne oldószerrel tisztítsátok a csöveket a piros festéktől, hanem meleg vízzel! Én még biztonságilag epo-val körberagasztottam a csövek kivezetéseit is.
Szia! Én lemarattam és lemostam langyos vízzel és kész nem lett baja..
Szinte pont egy éve volt róla egy képem...Áznak a vízben
Milyen plexi, mihez? Felvilágosítanál Dobozoláshoz?
(Holnap egy éve ) Én is leáztattam. Sokkal szebb. Voltak rajta karcolások, de az a festéken volt. Most nincs. Miből van az a festék, hogy vízzel lemosható?
Érdekes egy anyag, de nem tudom miből van. Elsőnek akkor szembesültem azzal, hogy a víz leszedi, mikor a szép nagy újonnan beszerzett Z568M-jeimet raktam be a vízbe úszkálni, tisztítás céljából. Egyszer csak gyanús lett, hogy gond lesz, mert elkezdett ráncosodni. Szóval az biztos, hogy nedvszívó anyag, mert a térfogata megnőtt. Persze gyorsan kiszedtem őket száradni, szerencsére szépen visszasimult a csövekre a bevonat, nem is látszik a malőr. Persze érdekelnének ezek a csövek bevonat nélkül is, de akkor már inkább eredetileg bevonatmentesen.
A z573-as 7 rétegeü "dobozához". Itt kaptak tölem vagy 10-en. Van is itt róla egy csomó fotó.
szóval olyan, mint a szivacs. Lehet, hogy én rajta hagytam volna, de karcos volt és néhol le volt kaparva. Gondolom a volt tulajdonosa megpróbálta leszedni körömmel
:eek2: Kell! Ki is van vágva? Csak be kell tenni a cuccot?
Cellulóz alapú hőálló lakk, lámpafesték, valamiféle alkoholos oldószerrel. A vízbázisú üvegfestékek nem adnak optikailag tiszta bevonatot, ha jól tudom. Ez meg szép átlátszó. ( A conr@dban is lehet kapni, lekapart nixit már festettem vele narancssárgára, ha egyenletes bevonatot akar az ember mártani kell :yes: )
Lásd a képen. A középső elemből 5 db van az óra magasságától függően kell berakni. A méretei alapján vágd körbe a nyákot plexi terv
Amúgy eredetileg miért van lefestve? Van is valami neve, amiből kiderül. Valami kontraszt dolog.
Köszi! Lehet megépítem vagy karácsonyra megveszem
Hoppá, köszi, ez hasznos infó! Amúgy is akartam glimmeket befesteni. Az eredetihez képest mennyire más a színe?
A piros kicsit bordósabb, a narancs meg világosabb mint az eredeti, talán össze kéne keverni őket. @pcroland: Igen kontrasztnövelő bevonat. A célja, hogy a neon narancsos fényét elfedje pláne mert az újabb csövekben higanygőz is van élettartam növelés miatt, amitől lilás a fénye. A festéssel kontrasztosabb és a cső belső szerkezete sem látszik (régen ez előny volt). Az oroszok nem foglalkoztak vele, elé raktak egy színes plexit.
A képeken középen az eredeti, balra a vörös, jobbra a narancs festés.
Köszi a rögtönzött divatbemutatót! Szerintem mindkettő szép eredmény! Gyakran még a gyáriak sem egyformák, ha más eresztésből származnak. Lehet összekeverve a legjobb, majd meglátom. Amúgy arra kell leginkább, hogy befessek vele 7, vagy 11 glimmet, hogy azok ne üssenek el a csövektől. Újabb lendületet vesz majd a nagy-óra projekt, amint lesz időm. A bedobozolása sokat fog dobni rajta, meg könnyebben kezelhető lesz, mert deszkamodellként eszméletlen sérülékeny volt, inkább szétszedtem (egy átköltöztetést is túl kellett élnie). Az RTC-je azóta is megy elméletileg, kíváncsi vagyok újra bekapcsolva mennyire lesz pontos.
szerk: gondolom pcroland-nak úgy szántad, hogy a neon fényét átengedje, és a kékes-lilást meg elnyelje. A többi stimm.
Én is lassan haladgatok a nagy órával, de még csak a kijelzős panellel foglalkoztam. 3x2 csőre terveztem és a fedlap alá fogom süllyesztve csavarozni. A fényképezőgép nem adja vissza a piros lakk igazi színét itt az is narancsosnak tűnik. Nagyon gyorsan szárad, csak végighúzod az ecsetet és kész. A mintapéldányokat most csak lemázoltam, nem fordítottam gondot a festésre...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |