Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, kaptam egy videokarit olyan cim alatt, hogy nem szabvanyos csatlakozo van rajta, es a cegunknel nincs mit kezdjenek vele. Fujitsu-Siemens Quadro NVS 290 S26361-D1473-V34GS2 tipusu pcix16 - os kartya. En is a csatlakozonal akadtam el, lenne valakinek otlete hogyan csinalhatnek valami adaptert hogy a vga kabelt rakossem, es legalabb kiprobaljam? Nem szeretnek egy vagyont kolteni speci kabelre, foleg, hogy nem is tudom muxik-e egyaltalan. Koszi
Ez most nem az én asztalom, de szerintem egy képet nem ártana feltenned a szerzeményről...
Szerintem nem speciális a csatlakozója csak új. Pl. az én alaplapomban van egy PCI-E 16X-es csatlakozó.
Valószínű nem szabályos VGA vagy DVI van a kimenetén. Megesik, hogy nem férnek rá a csatlakozók a hátuljára, ezért egy spéci csatlakozó van, arra jön egy rövid kábel ami szétágazik két VGAba vagy két DVIbe, vagy valami hasonló.
Üdv! Kell egy átalakító, mert a Fuji jópofaságból egy csatlakozóba raktra a 2 DVI kimenetet. A csatlakozó neve DMS59.
Ilyen: Bővebben: Link És milyen olcsó... Bővebben: Link Viszont, ha te nem CAD vagy egyéb 3D tervezőprogramot akarsz használni, akkor te sem veszed sok hasznát. Teljesen más utasításokat vannak egy ilyen kártyához, mint egy mezei Videó kártyához.
Itt a kiosztás, ha esetleg házilag gondolod megoldani. Bővebben: Link De ez sajnos csak EGY teljes értékű DVI.
Üdv!
Idézet: „DMS-59 supports two DVI Single Link digital channels or two VGA analog channels from a single connector.” Pedig ott van az oldalon amit linkeltél, hogy 2 DVI Single Link-et, vagy 2 analóg VGA-t tud. Ez pedig az NVS 290-es kártya adatlapja: Bővebben: Link
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem! Van egy projektorunk, meg egy asztali monitorunk. Mindkettőn azonos képre lenne szükségem. Viszont a projektort csak fejjel lefele lehetett felszerelni, így azon vízszintesen tükrözött képnek kell megjelenni. A gépben két vga kártya van, oprendszer winhét. Az egyik vga kimenet a projektorra megy a másik, pedig az asztali monitorra. A win7 mindkettőt látja, felbontásuk 1024*768. A projektor képét beállítom, hogy vízszintesen tükröződjön, és minden jó is lenne, de én NEM kiterjesztett asztalt akarok, hanem ugyanazt szeretném látni mindkét monitoron. Van-e esetleg program, amivel ezt be tudom állítani? Tehát, hogyan lehet két vga kártyával, klón módot elérni?
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a megosztott netet lehet tovább osztani!? Mert van egy ismerős akinél meg kellene osztani a netet ami egy set top box-ból jön!Eddig egy gépen volt utp-vel de vettek egy notebookot ami ugye már tudja a wifit és hát jó lenne azzal használni! Én vettem egy routert amivel gondoltam pofon egyszerű lesz megosztani aztán lesz lan is meg wifi is de sajna nem jött össze! Amin eddig jött a net az oszt DHCP-t(ez a lan kábel jön a set top box-ból). Gondolom akkor csak router konfigurálás az egész!? Lényeg a lényeg,hogy egy megosztott internetet lehet e tovább osztani!? üdv
Üdv!
Pedig csak router beállítás a titka... A set-top box-ból nem igazán szokott net jönni, az inkább az egybeépített modem + router-ből szokott jönni. Az ebből jövő vezetéket kösd a routered WAN portjára, az asztali gépet valamelyik LAN-ra. Asztali gépről állítsd be a routerben a net kapcsolatot dinamikusra. Ha 192.168.1.x IP-t kap a router a WAN portjára, akkor a LAN beállításoknál át kell állítanod másra pl. 10.1.1.100-ra és a DHCP-nél az IP tartomány 10.1.1.101-től kezdődjön. Ekkor már elvileg működnie kell. Ha van olyan menü, hogy Static Routing, akkor nézd meg, hogy van e benne olyan állítási lehetőség, hogy Gateway. Ezt állítsd át Routerre.
Üdv!
Köszönöm a gyors választ! Remélem sikerül megoldani! Számomra ez kicsit új dolognak tűnt! De mindig tanul az ember! Köszönöm!
Sziasztok !
Nekem szokatlan kérdésem lenne hozzátok, de nem értek a gépekhez. Van egy képernyőhibás toshiba laptopom, Tecra 9100, 1,80GHz, 768 Ram, Pentium 4m Cpu, a dvd irója is hibás. Venni szeretnék helyette, talaáltam is egyet a Vateránm 42.000 Ft a végső ára, 2 Ghz-es Intel Pentium 4 es gyors processzor, 40 Gb HDD DVD meghajtó 512 Mb DDR1 es RAM memória , Toshiba Satellite 1905-S301 típusú a srác 17.000 ért beszámolná az enyémet.Szerintetek megéri? Köszi a választ
Csak akkor érheti meg, ha tényleg beszámítja 17 ezer Ft-ért a tiédet. Egyébként meg 40-45 ezer körül kapható már 2-magos processzort tartalmazó laptop is, igaz, nem csúcskategória, de a P4-es ezek mellett már nem számít igazán erősnek.
Szia, koszi a gyors valaszt. Nem ,nem CAD vagy 3D programokra akarnam hasznalni, csak ha mar kaptam, es raadasul talal is az alaplapomba, hatha hasznat tudnam venni. Nalunk kb 1500 Ft-nak megfelelo osszegert lehet kapni Y kabelt (1 dvi + 1 vga)
Szia, koszi a linket a labkiosztassal, ennek alapjan mar beledrotozok egy vga csatit a dms59-be.
Üdvözlet!
Lenne egy kis problémám. Öcsém panaszkodott hogy a gépe kikapcsol időnként. Szétszedtem a gépet és láttam hogy 'nem stimmel' valami a hűtőbordájával, konkrétan ki volt szakadva a helyéről. Felrakok egy képet az állapotáról a képen látszik hogy a két alsó pöcök amibe betudom akasztani a hűtőborda tartót hiányzik. Lehetséges hogy az magától kirepült volna a tartó feszítése miatt? (ezt furcsának tartom) Hogyan tudnám megszerelni, és mivel tudnám megtisztítani a chip-nek a felszínét hogy be tudjam hővezető pasztázni újból.
Sajnos elképzelhető az eset, amit leírtál.
Ezek a procihűtők eszement erővel szoktak feszítő erőt kifejteni a tartóra. És az is nyilvánvaló, hogy a forrasztás ilyen feszítő erők ellen nem hatékony módszer, pláne olyan helyeken, mint a nagyipari termelés, ahol minden mikrogramm ónmennyiségen spórolnak. Úgyhogy szerintem egyértelmű, hogy a tartópöckök forrasztásai nem bírták tovább, s így a 2 forrasztott fülecske kiszakadt a helyéből.
Üdv!
Találkoztam már ilyennel, forraszd vissza őket. Ha szerencséd van még nem főtt meg.
Sajnos létezik, hogy kiszakadt (mint a mellékelt ábra is mutatja). Nekem is volt olyan, hogy a procifoglalat tört el egy idő után (csak úgy álltában). Ezzel annyit tudsz tenni, hogy nézel egy jó erős damilt (0.40-es már akár 30kg szakítószilárdságú), és azzal pótlod a kiszakadt tartópöcköt.
A mivel tudnád megtisztítani kérdésre a válasz akár a körömlaklemosó is lehet, de sebbenzin, alkohol, ... mind jó rá.
Köszönöm a tippeket, válaszokat hasznosak voltak! De egyszerre válaszoltatok
Üdv!
Megcsináltam! Minden működik a leírtak alapján! Jövők egy sörrel!
Üdv egy számítógép flopi meghajtója és egy laptop meghajtója ugyan olyan igaz tehát lényegében ki is válthatom ha rósz a laptopé csak a bekötésre kel figyelnem
Azt most jól esne!
Nem olyan nagy ördöngösség, egy két hasonló eset után már gond nélkül megoldod. Viszont van olyan eset amikor hiába próbálkozol. Mert elvileg jó, de gyakorlatilag nem működik. Kellet csinálnom egy WiFi hálózatot, ahol az egyik helyen csak egy nyomtató és egy Linksys WiFi printer szerver volt. A központban meg egy Linksys Access Piont. Ez a kettő az istennek sem akart együttműködni. A vége az lett, hogy egy Edimax router + egy sima printer szerver lett elhelyezve. Egy napot túrtam a netet, mire rájöttem, hogy a kettő nem szereti egymást, pedig a gyártó ugyan az volt...
Sziasztok!
Pár hete újraindulgat a gépem heti 1-2 alkalommal random a semmiből. Kékhalál nincs, alkatrészei kb. 1 évesek, a táp maximum 3. Én a lakás (a szobám) hálózatára gyanakszom, hogy néha vannak kisebb feszültség kiesések, és ez okozhatja a bajt. Volt olyan hogy a kismegszakítót levágta az elosztó piros gombjának bekapcsolása. Próbálkoztam, két konnektornál is volt ilyen random újraindulás. Olyan kérdésem lenne, hogy mit tudtok ezekről a csoda elosztókról? (zavarszűrős, túlfesz. védelmes) Esetemben van-e értelme ilyennel próbálkozni, illetve a zavarszűrős mit tud?
Üdv!
Áramkimaradások esetén kizárólag a szünetmentes áramforrás a megoldás. Zavar és túlfeszvédős elosztóból is csak a jobb fajták nyújtanak igazi védelmet, az meg ugye nem filléres dolog. Ha lenyomja a kismegszakítót, akkor valószínű 6 vagy 8A-es van bent és a PC tápja pedig nagyobb teljesítményű 400W+. Nálam is ez volt a helyzet az 500W-os táppal. Egy megoldás van rá, a kismegszakító csere. Az újraindulásoknak pedig nem feltétlenül hardveres az oka.
Értem, a megszakító lecsapása 1x fordult elő, de azt az elosztó kapcsolója okozhatta bekapcsolás előtt. Azóta azt kicseréltem, hogy a hibalehetőségeket szűkítsem.
A random újraindulásokat nem tudom mihez kötni. Az alaplap, processzor és a ram nyár közepén lett véve újonnan, szeptemberig otthon használta, azóta itt a az albérletben van. Kb 3 héttel ezelőttig nem volt ilyen tünet. A windows sem régebbi egy hónapnál. Be van pipálva az is, hogy hiba esetén a kék halált mutassa meg, és utána restartoljon, de semmi. A zavarszűrős elosztó mit tartalmaz? Illetve a teljesítmény felvételt szoftveresen lehet valahogy ellenőrízni (a számítógép alkatrészeire vonatkozólag pl. hogy elég-e a táp teljesítménye)?
Hali!
A zavarszűrős elosztó néhány kondit, tekercset esetleg varisztort (túlfesz védelem) tartalmaz.Rajzot találsz a neten. Azt hogy a te konfigodnak mekkora táp ajánlott azt ezen az oldalon megtudod nézni. Ki kell tölteni értelem szerűen a rublikákat.
Köszönöm a válaszokat, 1 valamit nem értek azonban.
A 6-8 A-es kismegszakító nem jó a 400W-os számítógép tápnak? Hát mennyi áramot vesz fel a számítógép a hálózatról? Ilyen sokat? 400W=400VA ami 220V mellett ~2A durván, vagy valamit én értek félre nagyon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |