Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   235 / 443
(#) niedziela válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

polygon nem erre való.
Melyik réteg határozza meg a panel kerületét ?

pic16F628.brd

(#) UbiLinux válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Azért, mert a fólia rétegen jelölted ki s poligont. A panel kontúrját a 20-as, a dimension réteg jelöli ki.
(#) gulasoft válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Mi köze van a cnc-nek az eagle-hez?
Nem az a kérdésem hogyan kell egy cnc gépet hajtani, építeni, tervezni. A kérdés az, hogy EAGLE-ben hogyan lehet dimensionhoz marópályát csinálni. Közben privátban kaptam egy tippet, g2code.ulp ez tud marópályát csinálni, de a kör alakú dimensionra nem működik, úgyhogy a végén kidobtam mindent a nyákból, kivéve a dimensiont, azt átraktam a top oldalra, ahoz csináltam a g2code.ulp-vel marópályát, és a gcode-ból a belső kör adatait kidobtam (mert ilyenkor két oldalról körbemarja a vonalat, és nekem a belső körbemarás nem kell)
Irtó macerás, biztos van valami mezei egyszerű módja.
(#) UbiLinux válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

A nyákgyártó eddig nekem mindenféle kontúrt - beleértve a kör alkú nyákot is - meg tudott csinálni a default gerber_rs274x alapján, így kérdésedből arra következtettem, hogy magad akarod kontúrmarni.
Belátom szörnyű tévedésem, tekintsd tárgytalannak segítő szándékom és vegyük úgy, hogy én sem válaszoltam.
(#) gulasoft válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Valóban magam akarom marni. Melyik lehet az 1000 gerber állományból a kontúr?
(#) sikolymester válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Persze: a dimension rétegre rajzolsz egy sokszöget...
(#) Firefighter1 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Dimension...
(#) Firefighter1 válasza UbiLinux hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Persze már leesett, helyesebben ahogy mondtátok, hogy várom el hogy azon belül maradjon ha én szépen rajzoltam a button rétegre...
Most a teleföldel szenvedek a fent említett linken, igaz le van írva de.. :
A NAME-ig eljutok és hiába nevezném át a gnd-re nem reagál...
(#) mrobi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

A teli föld csak akkor működik ha a vezetéket is elnevezed GND-nek.
(#) Firefighter1 válasza mrobi hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Aha ezért nem fogadja el akkor...
Szóval akkor nem használhatok a gnd-hez "gnd" jelölést mindenhol, hanem vezetékkel össze kell kössem és a végére egy darab gnd?
Húú ezt jól megfogalmaztam ( )
(#) mrobi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Nem. Az a lényeg hogy kapcsolási rajz tervezőben amit te GND-nek szánsz azt el kell nevezni GND-nek. És ha átmész kapcsolási rajz tervezőben és megrajzolod a teli földet akkor annak is a GND nevet kell adni. Utána nyomsz egy ratsnest-et és már működni is fog.

jéé ez működik!

Viccet félre téve tényleg jó és műxik, sokkal szebb így a nyák, mint keresztbe kasul húzogatva!
Már csak kérdés lessz hogy működik e...
most irány a 3d topic, mert már csak azt szeretném beüzemelni, csak eddig nagyon nem megy!

Köszönöm Szépen!
(#) UbiLinux válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Az oldal tetején is ott van a
link:
A japán fickó mindent szépen, képekkel illusztrálva elmagyaráz. Többek között a teleföldet is...
(#) gulasoft hozzászólása Nov 22, 2011 /

Hát megakadtam, egy istennek nem tudok csak dimensionból g-code-ot gyártani. Gerber van, de ami free gerber gcode konverter az valami miatt enm eszi meg, a gerbmagic viszont szépen mutatja.
Valaki esetleg csinált már gerberből g-code-ot akkor ezt próbálja már átalakítani, és ha sikerült akkor mondja el a menetet.

Driver.sol

(#) mrobi hozzászólása Nov 24, 2011 /

Sziasztok. Valaki írta hogy lehet kérni freemium licenszet. Ennek mi a menete és hol lehet ezt igényelni?
(#) kendre256 válasza mrobi hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Írj elektrocad-nek ezen az oldalon egy privát üzenetet, ő biztosan mindent tud erről.
(#) elektrocad válasza mrobi hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Válasz elküldve, de a lényeget ide is leírom, hátha mást is érdekel:

A kérdésedre a válasz, hogy nem fog máshol működni, a saját gépeden is csak abban az esetben, ha az internet kapcsolatod azonos beállítású, mint amilyen a regisztráció időpontjában volt. Pontosan nem tudom, mit értenek azonos beállításon, de gondolom az IP, MAC stb. címek lehetnek azok. Tehát esetleg akkor is gond lehet, ha a 30 nap alatt internet szolgáltatót váltasz, vagy ha az IP, MAC, stb címek megváltoznak.
Mivel a Freemium licensz csak 30 napra szól, valószínűleg csak így tudják ellenőrizni, hogy csak a regisztráltak használhassák és csak 30 napig.
(#) mrobi válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Értem. Köszi. Még egy kérdésem lenne: mennyi ideig tart a regisztráció. Úgy értem hogy ha én regisztrálok akkor mennyi idő múlva vehetem igénybe?
(#) edison14 válasza mrobi hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Azonnal.
(#) Hetope hozzászólása Nov 27, 2011 /

Üdv mindenkinek !
Tudna-e valaki segíteni. A PCB programrészben szeretném átállítani a grid-et 0,05 ről 0,1 re hogy ez legyen a deafult !
(#) qvasz2 válasza Hetope hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Erre a "GRID " -re kattintva be tudod állítani, és ha elmented a projektedet meg is jegyzi, de default nem lesz belőle, sajnos. Ha új munkát kezdesz, akkor újra be kell állítanod.

grid.jpg

(#) niedziela válasza Hetope hozzászólására (») Nov 27, 2011 / 1

program könyvtárba keresd az eagle.scr-t

BRD: --> cimke alá írd be Grid 0.1;
(#) koczka válasza niedziela hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Esetleg azt is átlehet írni, hogy a inch helyett mm legyen az alapértelmezett?
(#) UbiLinux válasza koczka hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Ugyanott: Grid mm;
(#) Hetope válasza niedziela hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Kösz a gyors választ. Egy óra kutászkodás után se találom , pedig értem hogy mit kellene tenni úgy hogy inkább feladom !
(#) Hetope válasza Hetope hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Bocsánat ! Meglett !
(#) Axel hozzászólása Nov 28, 2011 /

Sziasztok!

Van egy teliföldes paneltervem. A vezetősávoknál be van állítva egy izolációs távolság ami globálisan érvényes minden vezetékszakaszra. Van viszont a panelen néhány 230V-os vezetősáv amelyeket szeretnék nagyobb távolságra elhelyezni a GND területtől a biztonság kedvéért. Hogyan tudom csak ezek izolációs távolságát megnövelni?

Köszi!
(#) Bari- válasza Axel hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Szia

Két különálló poligon használatával megoldható, a poligonok határai fedjék egymást, a poligon neve legyen ugyan az, a rank értékekkel kell variálni. Ha nem boldogulsz vele, tedd fel a brd-t és segítek beállítani.

Bari
(#) jdani hozzászólása Dec 3, 2011 /

Szevasztok. Hogyan lehet az alkatrészek forrszemeit (pad) nagyobbra változtatni?
Következő: »»   235 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem