Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia Balázs.Köszönöm a választ!Igen,jelenleg sorba van kötve a két izzó. Elképzelhető,hogy inkább a párhuzamos kötést kellene alkalmazni?
Köszönöm szépen. Ez tényleg sokat segített.Mégegyszer köszönöm!
Lehet nincs baj az oldallal,csak 3 vagy hány szerkesztés után nem tudom többet szerkeszteni,elölnézete nincs a hozzászólásnak,csak elküld gomb....
Hát ez mi ha nem répa..? De oké,nem vagyok makacs,írja le akkor valaki, hogy lehet elölnézetet csinálni,elküldés nélkül, (hogy mondjuk egy linket kipróbáljak hogy működik-e) és ha van ilyen opció,akkor sűrű bocsánat kérés közepette elismerem hogy: a "gépelővel" van a baj"...
8 azaz nyolc hozzászólás után kijelented hogy az oldal "répa", mert nincs elölnézeti képe. Egy hozzászólásban nincs olyan sok szerkeszteni való, ha azt írod le amit jól átgondoltál, és elküldés előtt tisztességesen átolvastál, kijavítottál. Ha a "LINK" gomb alá rendes működő linket másoltál, az fog megjelenni a hozzászólásodban is.
Tudom használni,annyira,hogy másik oldalon éppen moderátor is vagyok.
Tudom mi,hogy működik,és nem is lenne semmi bajom,ha lenne lehetőség arra mit kértem.De eddig senki nem adott választ arra a kérdésemre,hogy, hogy lehet elölnézetet csinálni.. De jó,paraszt vagyok mert olyan igényem van mint ami a legtöbb normális fórum motorjában megvan. BOCSÁNAT. A link meg amit betettem az működött kb 1 percig és utána nem.De mikor módosítani akartam akkor nem lehetett. Más oldalon,pl. ott ahol én is dolgozom,ott lehet szerkeszteni is akármikor a saját hozzászólásaimat. És nincs vele vissza élési lehetőség sem,ha 5 perc után eszembe jut,hogy kihagytam valamit,vagy épp egy link nem működik. De oké,ti tudjátok,ti vagytok a főnökök...itt. De tényleg bocs,hogy ilyen igényeim vannak.
Sziasztok!
Kapacításmérésben szeretnék egy kis segítséget kérni. Van a multiméteremen ilyen kapacitásmérő, és 2-2 lyuk ahova a kondit kell dugni. Hogyan kell megmérni? Nekem még nem sikerült. Mindenféle kondit lehet vele mérni? Polaritásra figyelni kell? A rendes műszerzsinórra is lehet mérni, vagy csak akkor működik ha a kis lyukakba dugom a kondit? Köszi!
Készítettem egy kapcsolást, ami a kazán huzatszabályozóját vezérli.
A lényege, hogy 2db. Opa kimenetén +/- vagy -/+ polaritás jelenik meg. (A mellékletben egy egyszerű rajz hogy kb. miről van szó) Na én ezzel szeretnék DC motort vezérelni. (Az egyik pot. egy PTC, a másik egy forgópoti ami a huzatszabályozó ajtajára van kötve. A motor mindig addig megy, jobbra vagy balra, amíg beáll az egyensúlyi állapot.) Tehát valamivel fel kellene erősíteni a +/-vagy -/+polaritást. Relével nem szeretném. Kismotorról van szó, 1-2A. Valaki tud ilyen polaritásváltó kapcsolást?
Hello!
A H-híd kapcsolásra keress rá. De a probléma messze nem ilyen egyszerű, mint gondolnád, mert ez egy "állásos" szabályzókör. A maga számtalan tulajdonságával együtt. De majd tapasztalod, ha összeépíted. üdv! proli007
* Töröltem a semmit ! Akkor ez most mi volt ?
Üdvözletem Mindenkinek!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy a füstérzékelők pontosan hogyan érzékelik a füstöt? Esetleg egy dízel autó kipufogó füstjét tudná érzékelni? Előre is köszönöm!
Egyébként (tudatommal) a levegő ionizációját mérik.
Megj.: éppen ezért a "gagyibbak" még a vízgőzre is riasztanak.
Köszönöm! Szóval elvileg érzékeli a kipufogófüstöt.
Igen érzékeli mivel vannak benne ionizáló(és mérgező) gázok.
Használd a válasz opciót légyszives.
A másik verziójuk az optikaiak. Pl. lézerfény van az épület két szemközti falára szerelt adó-vevő között, a plafontól 50 cm-re, ha jól emlékszem.
Az ilyesmi formájúak infra LED-et tartalmaznak, aminek fényét egy fototranzisztor érzékeli. Ha a fény útjába füst kerül, riaszt. (Ha beporosodik, akkor is riaszt, ilyenkor egy kis fogkefés tisztítás segít rajta..)
Egy kép nem ártana mert van többféle kapacitásmérés-képes multiméter. Igen, bármilyen kondit lehet mérni aminek a kapacitása belefér a méréshatárba.
Ha olcsó multi amin van kapacitásmérés is: - akkor csak a lyukban mér, zsinórral nem - mindegy a polaritás,a műszer belül lekezeli - használt kondinak nem ér le a lába a lyukba, tegyél bele pici rézlemezeket amivel kivezeted a csatlakozót - általában max 200 µF-ig mér csak Ha drágább, kifejezetten kapacitásmérő: - a lyukban is és a zsinórral is mér - NEM mindegy a polaritás (ha polarizált a kondi), ez jelölve van - a lyuk itt is mélyebben van, mint egy használt kondi lábhossza... - ez legalább 20000 µF-ig mér (10ezres pufferelkókat is simán megmér)
Hali mindenkinek!
Szeretnék egy egyszerű vezérlést megvalósítani 74ls00 ic-vel, de valamiért nem azt a kimenetet adja, amit kellene! A kérdéseim a következők: - egy régi PC-s tápegység 5,12 V-jával működhet-e az ic meghajtása, illetve ezzel a fesszel adhatok-e a bemenetre is jelet? - Ha mondjuk az egyik bemeneten nincs jel, azt földre kell-e kötni olyankor? - A kimenetre rá lehet tenni egy ledet egy 330Ohm-os ellenállással?
Minden kérdésedre a válasz igen. A működéshez, elvéhez tehetnél fel egy rajzot, s írd le mit szeretnél, s akkor tudunk segíteni.
Küldök egy rajzot!
A lényeg, hogy a második esetbetben a 2. lábat földre kell-e tenni, hogy működjön a történet, vagy ha csak úgy van a levegőben, akkor is működni fog? Az az igazság, hogy otthon próbáltam simán bekötni föld nélkül és ha az 1. lábra adtam feszültséget, akkor elaludt a led, pedig csak akkor kellene kialudnia, ha mindkettőre nyomok tápot.
Az első esetben a LED nem világít. Ha bármelyik, vagy mindkettő bemenetet letesteled, a LED világítani fog. Ha a bemenet "levegőben" van, akkor a külső zavarások (pl hálózati brumm) miatt lehet, hogy nem tudja eldönteni a bemenet állapotát.
OK!
Köszi, majd otthon le is tesztelem!
Sziasztok!
lg tv-men (32lc46)Nincs fülhallgató kimenet,se rca kimenet.Van s-video,hdmi..de ezek mind bemenetek.Hogyan tudom az erősítőt rákötni? Előre is köszi.
Szia! Próbál ki az AV1 vagy AV2-es scart csatlakozóról levenni. Elvileg ezen kimenet is van.
Köszi a választ, gondoltam rá én is, tulajdonképpen a cél az, hogy a tévére kötött digi-s beltéri és a dvd lejátszó hangja az erősítőn keresztül szóljon. Mindkét készüléken van rca kimenet, de egyszerre csak az egyikbe tudom bedugni. Esetleg ha mindkét készüléket egy y-elágazással kötném be az erősítőbe, és két-két diódával egyirányúsítánam a jelet?
Kösd be Y kábellel, de a diódát felejtsd el.
Na sikerült szétszednem,ez van a fekete dobozban!!
A kicsin a felirat:10W29ohm J A nagyon a felirat:50W8ohm J Akkor mi is ez és mit csinál és miért melegszik??
Köszi szépen, itt a kép a multiról:
Ezek ellenállások. azért melegszenek, mert ezek fűtik el a LED-ek áramfelvétele és az izzólámpa áramfelvétele közötti különbséget. Gondolom olyan autóban van, ami visszajelzi ha kiégett az izzó és folyton panaszkodott a LED-ekre.
Szia!egy két oldallal viszább leirtam kompletten,hogy mi a problémám ezzel a ledes lámpával!Lécci olvasd el és segits ha tudsz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |