Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 72
(#) semetka válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Még annyi, hogy most olyan furcsa szagot érzek mikor be van kapcsolva. Azt hiszem az egyik invertertől jön.
Invereter csere szerintetek?

Na most vettem észre hogy mikor először bedugom a konnektorba akkor világít aztán lekapcsol egyből. Valami védelem miatt lehet. Merre keressek?

Ne haragudjatok a sok hozzászólásért, de most megint változott. Amikor először bedugom a konnektorba akkor teljesen jó minden. Ha a gombjával kikapcsolom és újra be akkor semmi nem jó már. Most mi van? Úgylátszik a kondicsere jó volt, de vmi baja még mindig van.

Ez a monitor poénkodik velem. Mostmár jó többszöri bekapcsolásra is, de ha kikapcsolom nem kapcsol ki a háttérvilágítás.
Erre varjatok gombot.
(#) john94 válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

[OFF] Nekem is volt ilyen már nemegyszer
Apámnak meg akartam mutatni az erősítőmet,amit összeraktam,erre az történt,hogy amikor bejött,valami baja mindig volt,de amikor kiment, simán tudtam használni.
Ki érti ezt? Én pont nem :no:
(#) gaben07 válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nekem is pont ez volt a baj vele. Jelen pillanatban működik rendesen, de kikapcsolni a gombbal pl. nem tudom, mert ha sikerülne is akkor ki tudja mikor tudom újra bekapcsolni Olyat is szokott, hogy a menü magától ugrál fel, azt se tudom hova tenni
Azért remélem sikerrel jársz

G.

Na találtam valamit ami valószínű h a hiba forrása.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Milyen alkatrész ez? És hogy cseréljem ki?
(#) hadnagyakos válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Valami típusjelzés olvasható rajta?
(#) Ricsi89 válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Szerintem ez egy duál fet lesz, bekötésből ítélve ugyanolyan lehet, mint a fentebb lévő ép. Próbáld meg arról leolvasni a számot és közelebb leszünk a megoldáshoz.
(#) semetka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Holnap keresek egy nagyítót mert nagyon kicsi a szám.
Egyébként ilyen fajta alkatrészt lehet kapni sima alkatrészboltban? Kiszedéshez hőlégfúvó szükségeltetik?
(#) Ricsi89 válasza semetka hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Nem kell ehhez hőlégfúvó. Sima pákával ki lehet venni. Még pillanatpákával is kiszedhető egyszerűen, meg vissza is forrasztható.
Azt, hogy kapsz-e sima alkatrészboltban ilyet az elég sok dologtól függ.
(#) semetka válasza semetka hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Megnéztrem a számot és ez van rajta.
Felső sor:SP8M
Alsó: 60
Hiába keresek rá semmi.
(#) gaben07 válasza semetka hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Nem lehet, hogy DC-DC konverter? csak tipp
(#) Ricsi89 válasza gaben07 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Szerintem az inverter trafóját hajtja meg.
Semetka: Próbáld megkérdezni az "Ez milyen alkatrész" témában, hátha ott tudja valaki, hogy mi lehet ez, esetleg még helyettesítőt is tudnak ajánlani.
(#) gaben07 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

ilyet találtam ez hátha segít, SP8M Link
(#) Ricsi89 válasza gaben07 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Na ez lehet, hogy jó lesz. Jól gondoltam, hogy duál fet. Keresni kell valami hasonló beszerezhető típust és kicserélni, hátha megjavul.
(#) gaben07 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Nézegettem, alapvetően ugyanaz mindegyik SP8M. Értelemszerűen a határértékek mások és mások. Azt lenne jó mostmár tudni
És igen Ricsi89 jó szemed van dual FET
(#) Ricsi89 válasza gaben07 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Keresni kell egy olyat, ami nagyobb áramot tud a legerősebbnél és akkor jó lesz. Valahol van nekem egy lcd tv inverter panelom, arról megnézem, hogy milyen fet van rajta, mert azon vannak jó kis duál fetek. És be is lehet szerezni, mert amikor próbáltam megjavítani, akkor vettem is bele.
(#) gaben07 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

A HQ - ba van ilyen típus, ki kell találni, hogy mekkora áramú kell és ha szólsz szerintem lesz
(#) bbalazs_ válasza gaben07 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Nagyjabol 60V 6A eleg.
Dualban esetleg a 4A is jo.
(#) rostiron hozzászólása Nov 25, 2011 /

Helló.

Adott egy Fujitsu-Siemens monitor amire állítólag ráférne egy tápfelújítás. Jelenleg működik rendesen, csak már öreg. Azt szeretném kérdezni, hogy miből áll egy ilyen a gyakorlatban ? Kb így néz ki.

monitor.jpg

(#) zolika60 válasza rostiron hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Tulajdonképpen az elkók cseréjéből. Egyiket sem látom púposnak, de nem nagy költség, ha már úgyis szétszedted.
(#) rostiron válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Valahogy el tudnád magyarázni melyikek azok ?

A hengeres, fekete fóliába csomagolt, fényes tetejűek. A rajtuk lévő értékek szerint vegyél újakat. De csak akkor fogj hozzá, ha tudsz a pákával bánni, mert esetleg csak elrontod.

Ezekre gondolsz ?

monitor 2.jpg

Igen, meg a be nem karikázott többire is. Bár azok lehet, hogy kékek, nem látom jól, de akkor is. Természetesen a legnagyobb fekve szereltet is.

OK.
Köszönöm a segítséget. A pákával mesterien bánok :yes: , most cseréltem a mikrókapcsolókat, mert azok is szarakodtak. Még egyszer köszi. :worship:
(#) mattila69 hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok.Van egy samsung syncmaster 943bw tipusu monitorom ami nem kapcsol vissza készenléti állapotból.Csak villog egy led a szélén.Eddig 3-4 probálkozás után bekapcsolt de most végleg megadta magát.Leszedtem a hátulját 3db kondi volt kifüstölve rajta.Ezeket kicseréltem de ez még ugylátszik kevés volt.Most már a led sem villog.Ha valaki tudna segiteni hogyan folytassam tovább megköszönném
Üdv:Attila
(#) nagy7702 hozzászólása Dec 26, 2011 /

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Van egy Philips 4CM4279/20T tipusú monitorom.
Az a gondom hogy elszállt benne a sortranyó, nincs benne és nem is tudom milyen való bele,nem találok hozzá kapcsolási rajzot se hogy megnézzem,ha valaki tud kérem segítsen.
Köszönöm a segítséget előre is!
(#) judas545 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Sziasztok!

Van egy pwb-3285 paneles monitorom és kiakarom cserélni a táp csatit sima dc csatira mer gyári csatlakozót lehetetlen hozzá találni. A lábkiosztás viszont nem értem, ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hova forrasszam be a + és - pontokat.
Következő: »»   61 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem