Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Bár Frankye-hez szólt,de ő nincs itt!
Szóval, ha az 'i' betűs ikon után rákattintasz, láthatod a jellemzőit. Azok közül tudsz változtatni is. A változtatáshoz a villáskulcsos ikont használhatod. Villáskulcs és a változtatni kívánt érték kiválasztása után a változtatni kivánt átkötésen kattintasz. Diameter, Drill és Shape. Azt hiszem, ezeket nem kell magyarázni... Amikor leteszel egy ilyen átkötést (Via), ezeket a jellemzőket megadhatod és akkor a következőkre is azok lesznek érvényesek. ![]()
Szia !
Én meg ott próbáltam beállítani a DRC-ben Ezeket a pontokat nem én tettem le, hanem az autoroute. ezért kerestem ott ![]() Köszi !
Ha a DRC-ben a Restring fülön (Vias értékei) állítod át, akkor az Apply-ra kattintva rögtön meg is változik a méretük.
A kérdésem a követkeő lenne az eagle-ben meg van a nyák de nem tudom azt a fehér keretet hogy kell csinálni előre is köszönöm.
![]() ![]()
"eagle probléma" c. topic ude áthelyezve.
Először kiválasztod a "dimension" layert, majd a négyzetet, és rajzolsz vele egy szép, szabályos négyszöget. Ennyi.
Ismét kérdésem lenne
![]() Van nekem egy BD245-öm (TO220 tokozású) ez rendesen kapcsrajzban van berakva, ugye mikor átváltok boardba az alkatrész a nyák tetejére, beültetési oldalra kerül (TOP) a beforrasztás oldalra (BOTTOM) meg a lábacskái, ahogy annak kell. Namármost szerintem kelleni fog neki hűtés ezért úgy gondoltam, hogy a nyákon lévű réz felületből egy nagyobb darabot meghagyok és ezt fogom hűtőfelületként használni, ez eddig megy is. Igen ám, de hogy tudom áttenni az alkatrészt a TOP oldalról a BOTTOM oldalra, hogy a teljes felületével fel tudjon feküdni majd a rézfelületre?
Az lenne a kérdésem hogy lehet az autorouter-ben a "vonal" vastagságot át álítani. Előre is köszönöm
![]() ![]()
Szia !
(#109876) ebben a hozzászólásban tettem fel ugyanezt a kérdést. Csak 1 lappal van előbbre, ennyit illene ......... Üdv!
Talán ez segít megérteni a kereső működését!
Bővebben: Link
Sziasztok!
Ezt a kapcsolást én is 4,16-tal készítettem(amúgy ez e gy autó fordulatszámmérője). Valaki megnézné nekem hogy így jó-e a nyák és a kapcs. rajz(v. esetleg mit változtassak)? Köszi!! ![]() u.i.:A ledek elrendezése ne zavarjon senkit, mert azok egy másik házban kapnak helyet és össze lesznek kötve vezetékkel a nyákhoz. Az az 1 légkötés meg nem zavar mert majd 1 db (lengő)vezetékkel összekötöm azt a két pontot. ![]()
Szia !
Nem tudom kit mennyire befolyásol a "mil" de átváltottam "mm" -re az alap értékeket. Igy kicsit szimpatikusabb lehet. Csak akkor működik, ha a fájl használata után készült a rajz. Régi rajzokon a "mil" jelenik meg. Üdv!
A mil contra mm kérdés akkor érdekes igazán, ha az alkatrészek lábai be vannak már "lőve", csak pl. egy keretet kell pontosan megrajzolni, stb. (Merthogy az alkatrészek szabvány lábtávolsága 10-el osztható mil. Dehát mind tudjuk, hogy vannak, akik fütyülnek a szabványosságra...)
Szia !
Nem kimondottan a lábtávolság vezetett engem erre a lépésre, hanem a vezetősáv szélessége, a köztelévő távolság ......stb . Jobban eltudom képzelni magamban a távolságokat, szélességeket mm-ben mint mil-ben ![]() Üdv! Idézet: „Jobban eltudom képzelni magamban a távolságokat, szélességeket mm-ben mint mil-ben” Na, ebben teljesen egyetértek Veled! ![]()
OK!
![]() Amúgy jó( úgí érten, hogy ez már mehetne pauszra>vasalás...stb.)? pl.: egy másik online tag ajánlotta, hogy tegyem be a C9 kondenzátort(ez az eredeti kapcs. rajzon nem volt)aminek az értéke legyen 1000µF 16V(az értékét már feltüntettem eagle-ben).Kell ez bele? Ilyen módon szeretném ha valaki átnézné ha lehetne ![]() Köszi ![]()
Doky586!
Azért van külön Egale topic és Eagle4.16 topic, mert először volt ugyebár az eredeti, simán Eagle topic, majd megjelent a frissebb verzió. Az elején csak arról volt szó, de ma már mindkettőben minden megy folyamatosan. A fórum-motor sajátossága miatt (no meg az adatbázis-kutyulódás elkerülése érdekében) csak a régebbi topicba helyezhető át az újabb topic tartalma. Így tehát, ha a két témát össze akarnánk vonni, akkor azt csak az Egale (sima) topicba tehetnénk. Végül is megoldható, néhány kattintás az egész... Ha kívánjátok, nem áll semmiből, összevonom, mint Rúzsa Sándor a szemöldökét, csak aztán ne sírjon senki, ha nem talál meg valamit... :rinya:
Kicsit off de a sok rossz Tv-t is lehetne egy topicba tenni.Szivesen segitek ezeket megcsinálni de egyszerübb lenne visszaolvasni is.
Ha annyit megtennél, hogy összeszeded az ezzel kapcsolatos topic-okat, szívesen összehozom!
Szerintem ne vond össze (a szemöldöködet sem
![]()
Így igaz! Ne vonjuk össze mert akkor borulnak a könyvjelzőim
![]()
Közkívánatra nem vonom össze. A szemöldökömet sem.
![]()
Akkor hagyd a TV-ket is legfeljebb amik ezután lesznek azokat irányitsátok a "TV...mi lehet a baja?" Topicba.
A szemöldöködet pedig, tőlem akár be is fonhatod. ![]() ![]() ![]() ![]()
Azért nehéz a helyzet most, mert nem voltak "időben" lezárva, összevonva az említett EAGLE-s topikok...
Ha viszont most vonnánk össze mindegyiket (mind jópár!! oldalas külön-külön), akkor az egyes topikokban lévő valamennyire rendezett hozzászólás-halmazból egy teljesen átláthatatlan dzsumbuj alakulna ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |