Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A baj ott van, hogy a fázistolások miatt előfordulhat, hogy a negatív visszacsatolás pozitív lesz. De így leírva nem igaz, hogy "visszacsatolás nélkül is lehet gerjedés". Csak ennyi.
Látom nem akarod érteni mit akartam mondani., pedig érted.
Nekem így is jó.
Noh, rámértem, és megnyugodhatunk, nincs semmi brummosága..
Ha a csatoló kondit megfogom akkor van valami pattanásszerű hang a kimeneten, amit mutat is a scóp, mihelyst elengedem ez megszűnik, lényegében külső hatás éri ekkor a kondi házát, és mivel pont a jelútban van ez érthető eset szerintem. A visszacsatolást illetően egyfajta mentsvárként hoztam fel a példát, hogy ez nálam most nem áll fent. De a nyáktervezések nagy részénél úgy vélem a visszacsatolás szokta belevinni a legtöbb gerjedést a körbe. Az ígért képek :
ügyes vagy
Képek szépek, de a szkóp ernyőjéről is vártam volna felvételt
Szia, jelenleg már szétszedtem épp most....
De mivel még komplex terhelésnek is alá akarom tenni, ezért még egyszer rámérek majd. Akkor arról képeket is készítek, neked! Lényeg , hogy a hangja valóban szép, és nagyon jól is üzemel.
Sziasztok.
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy van az erősitőm és a PC-ről megyen, de elég zajos, ha kihúzom a jelet akkor tiszta tehát tudom hogy a PC-jele zajos. Ezen lehet valahogy segiteni? A segitséget előre is köszi.
Szia! Sokan járnak hozzád hasonlóan. A hangkártyát - az operációs rendszer segítségével - állítsd maximális hangerőre, a média lejátszót is vedd minél hangosabbra. A jel el fogja nyomni a zajokat, az erősítődet jobban lehalkíthatod.
Hát igen ha hangosan hallgatom akkor nemhallani csak azt az ősök nemnagyon kedvelik
Sziasztok.
Kaptam egy Millennium MN9281-es típusú mini hifit. Na most a probléma az hogy a végfoknál a hangszóróhoz a kicsatoló kondenzátorokat kicseréltem de így sem szólal meg, ha a végfokra kötök közvetlen (kondik nélkül) akkor szol rendesen de kicsi feszültség (DC) is megjelenik a hangszórón mi lehet a probléma?
Az erősítő előtt nincs hangerő szabályozó potenciométer?
Szia! A végfok egyik tápoldali félvezetője szakadt.
Szia!
Még csak tanuló vagyok magyarul mit jelent ez ha kérhetek pontossab magyarázatot és hogyan tudom javítani. A választ előre is köszönöm
Mérj egyenfeszültséget a kimenet és a test között (kondi nélkül), ha ez jelentősen eltér a tápfeszültség felétől, akkor a végfokban lehet a hiba.
Van benne előerősitő modul, hangerőszabályzóval.
Nem építek nyugi. Quad 405 höz elméletileg hány volt kellene hogy 400 wattot leadjon 8 ohm-en?
Szia.
És ha lejjebb veszed a hangerőt akkor is bent van a zaj? E most amúgy zaj, vagy brumm? Ha mással lejátszóeszközzel, pl cd játszóval van illesztve a végfokod, és felcsavarod a hangerőt úgy, hogy nem szól a zene, akkor csak tiszta súgást hallasz, vagy 50hz búgást is? Mert akkor lehet az erősítővel is gond van..
Az nem tud leadni akkor teljesítményt..
Egyszerűen lehetetlent vársz tőle. Az ic-s servo azonnal tönkremenne, újra kéne méretezni az erősítő 90%át. (ami már nem quad 405 lenne) És a legfőbb baj még csak azután jönne, hogy 1pár végtranya egyszerűen megsülne az izgalomtól , hogy diszipálja el a hőt. A kérdésdhez meg minimum +-70V kéne, több párhuzamosan kapcsolt áramgenerátorral a végén. persze nem singl ended kapcsolásban a végén. Az az erősítő nem disco célra lett kifejlesztve ..
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy vagy egy Fender Passport PD-250-es mobil hangosító felszerelés, ami a használat egy adott idő után letilt! Sajnos nem tudjuk mi lehet a gond! Csak a két gyári hangfala van mindig rákötve! De egy valamit észre vettem! Mivel én sosem használtam, és soha nem is kötöttem be azelőtt, hogy hozzá került volna, így csak a ráírtak alapján volt bekötve, ami szerint a két hangfalat egy oldalra kötötték be mindig! Vagyis nem sztereóban használták a gyári hangfalakkal, hanem monóban! Lehetséges, hogy ez okozta a letiltást, hogy csak egy csatornán volt a két hangfal? A hangfalak 8 ?osak! A másik hogy ha nincs semmi rákötve és le van tekerve minden hangerő poti akkor is búg! Ez mitől lehet? Aki tud segítsen! Itt van egy kép az erősítőről! üdv PIXI
Az hogy elhallgat és világít a protect piros LED!
Szia.
Az mind1, hogy gyári-e vagy sem.. Valószínű , hogy van bent túláram védelem s az a kimenetét nézi a végfoknak, s lekapcsol Azért keletkezhet túláram a kimeneten nagyobb kivezérlési szintnél, mert egyre jobban leesik a a terhelő impedancia a végfok kimenetén, s közelebb van a nullához. Azért nagyobb kivezérlési szintnél jelentkezik az efektus, mert a hangszóró impedanciája sosem fix, és mikor te növeled az erősítést, akkor a kimeneten sokkal nagyobb áramok kezdik el szaggatni a végok kimeneti áramgenerátorát ( tranzisztorait) -pont ezért jelez vélhetőleg a védelmed is. Ez a jobbik eset ha jelez és lekapcsol. A rosszabbik az ha nem lenne elektronikusan védve, s leégne. A tanulság ebből az egészből csak annyi, h egy oldalra ne tégy 2 párhuzamosított hangfalat..
Hello!
Valaki megmondaná hogy ha ebből a subfilterből kihagynám a mono potenciométert mert egyszerre szabályoznám a hangerőt a magas hangszóróval, akkor nem rakok oda potenciométert hanem összekötöm az ic bemenetet a kimenettel akkor kell oda az a 39 pf kondi?
Hali!
Köszi az infót! Vagyis ha normálisan sztereóban kötöm be akkor nem lehet vele gond, meg ha nem hangosítom fel túlságosan? Igaz nem én használtam, csak a hibát keresem! Akkor ez magyarázza azt, hogy volt amikor 2 perc után kapcsolt le, és mikrofonnál, vagyis a nem egyenletes beszédhang miatt egy erősebb hang úgymond megütötte a végfokot és azért kapcsolt le? Jól gondolom? üdv PIXI
A magas és mély hangok arányát valahol be kell állítani. Hol tervezed?
Szia! Próbálom a rajzát Elektrotanyáról letölteni, de nem sikerül. Neked megvan? Jó lenne látni mit figyel a védelem. Lehet azért nem használták az egyik csatornát, mert melegedős és arra tilt.
Hali.
Igen elképzelhető. Nagy szerencse, hogy védve van elektronikusan is, nem csak holmi visszahajló áramkorláttal a végfoka. Az is lehet , hogy nem csak túláram, hanem túlterhelés védelem is van bent. Az előbbit már kifejtettem, az utóbbi pedig a tápfeszültség esést figyeli. A kettő ötvözése a legjobb megoldás. Ha egy oldalt csak 1 hangsugárzóval terhelsz akkor sokkal jobb esélyeid vannak rá, hogy nem megy tönkre idő előtt.
Attól hogy újra kéne tervezni, csak az a benyomás jön le nekem hogy amit az Urbánnál megveszünk kb abban sem eredeti már a fele sem max. az alapelv meg egykét érték... én +-75voltról járatnám but90-es tranzisztorokat vennék hozzá, (sorosan vagy párhuzamosan, nem tudom hogy) kötném a tranzisztorokat, ezt még nem tanultam hogy hogy kell. 4lenne a - oldalt 4 a + oldalt és ez még a másik oldalt. Opa ic-nek bipolár félépítésűt vennék, "0.000000001" % torzítással, nagyon nem kéne nagyon áterezni benne semmit, max. átszámolni az ellenállásokat és nagyobb értékűeket rakni bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |