Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Pár infót még árulj el! Típusszáma,hogy nincs kép( sötét ernyő,vagy vízszintes csík...,nagyfesz sercen bekapcsoláskor...ilyesmi)
István
Örülnék, de csak egy scart csati van a beltérin, a dvd-n,a tévén is. Meg 1-1 RCA. Más megoldás?
Azért kösz
Tipusa: Daewoo DMQ-20A1
Bekapcsolom csak hang van a képenyő tök sötét.mást nem észlelek rajta.a hangerőt tudom szabályozni,csatornát váltani.Mindn stimmel csak kép nincs.
Ha a TV-n van RCA és az FÜGGETLEN a scarttól, akkor abba dugd az egyik készüléket. Ha nem független, vagyis nem AV2, akkor csak dugdosni tudod őket, mert a két szinkron nem jön össze egymással.
Képcső fűt?
Függőleges eltérítés megy?
DVD-t nem lehet áramtalanítani?Akkor maradhat bedugva, de nem zavar be a képbe,és még áramot is spórol.
huhh annyira nem értek én hozzáMit kéne néznem rajta?kezdő vagyok még ezekhez a dolgokhoz.De a képcső hátul világít ha erre gondolsz esetleg.
Akkor fűt a cső,ez jó,valószínűleg nagyfesz is van.A sorkimenőn találsz kettő darab potmétert.Az alsó SCREEN feliratút tekerd el kicsit jobbra,és nézd közben az ernyőt,hogy mit látsz.Aztán írd ide le!
Sziasztok!
Elkélne egy kis segítség. Hozzájutottam egy 50''-os toshiba projektoros tv-hez. Először az tűnt fel, hogy nem túl éles a képe, majd rájöttem, hogy nagyon piros. Olvasgattam, majd nekiugrottam bontani. hamar találtam 6 potmétert. A felső 3 az izzók fényerejét állítja. Piros, kék tökéletesen dolgozik, a zöld viszont maxon nyújtja a másik kettő kb 10 %-át. Ekkor már a képe is torzul és becsíkozódik. Most úgy állítottam be, hogy a zöldet még éppen csíkozás elé, a többit meg hozzá. Így nagyjából jók a színek, de a fényerősség szánalmas. Éjszaka sötétítőfüggönnyel is gyenge. Hogyan tudnám nagyobb fényerőre bírni a zöldet? Előre is kössz mindenkinek aki reagál.
Ha nincs szerencséd,akkor a zöld képcső halódik meg benne,erre utal az is,hogy a másik kettőnek a 10%-át tudja csak.Mérd végig a képcsövek lábain a feszültségeket.Azt meg tudod csinálni,hogy mondjuk a kék és a zöld képcső katódjára menő vezetéket fölcseréled,így a kék cső a zöld vezérlő jelét fogja kapni.Ezzel meglátod,hogy ot van e a hiba ,vagy maga a cső gyenge.
Kutyafáját, cserével sem változik semmi.
kék a zöldre, piros marad és ugyanaz a jelenség. Szóval zöldcső csere? Egyáltalán hozzájutható az valahol? Megtudom én azt oldani itthon házilag?! Elszomorodtam... A segítséget viszont nagyon köszönöm.
Bontott csövet lehet hogy tudsz szerezni, a csere egy kis szakértelmet kíván,és az utána következő konvergencia állítás pedig türelmet.
A csövön található tipusszám alapján tudsz keresni hozzá cseredarabot. István
Köszönöm szépen István. Szétnézek mik a lehetőségeim. Ha találok valahol még visszajövök kellemetlenkedni...
Viszont amikor a katódsugár csövet le izzózod, akkor inkább bízd a megfelelő szakemberre, hogy ne egy elektronikai hulladék legyen belőle!
Sziasztok!
Siemens fc301k6 tipusú tv-vel kapcsolatban kérnék segítséget! Első hibajelenség az volt, hogy leverte a tápnál a 2,5A-es biztosítékot. Szétszedtem és a primer oldali kapcsoló tranzisztor MJF18004 zárlatos volt. Csere után az egyenirányító 4db 1N4007 lett zárlatos amit szintén cseréltem.Ekkor már nem lőtte el a biztosítékot de még mindig nem volt életjel. Cseréltem a primer oldali UC3842 IC-t de ezután megint elvillant a bizti. Az IC-t azért cseréltem mert nem volt fesz a szekunder oldalon. Cseréljem a kondikat a tápban? Kérnék segítséget! stoky
Ennyi próbálkozás után vidd inkább szerelőhöz, mielőtt sokba kerülne!
sziasztok van egy akai tvm de sajna a távkapcsolója halott vettem egy philips sbcru-258 tipusu univerzális távkapcsot de a könyvében megadott kódok egyike sem jó tudna valaki segiteni?
Azért került hozzám,hogy ne kerüljön a kukába.Eddig táphibára gondoltam és azért kértem a segítséget mert megakadtam. Rendszeres olvasója vagyok az oldalnak és tapasztaltam, h a téma szakemberei már nagyon sok jó ötletet és megoldást adtak a segítséget kérőknek.
Minden ötlet érdekel. stoky
Köszönöm a tippeket, az áramtalanítás jött be. Máris beruházam távitányít6ó dugaljakra ezzel vagányul működik.
A primer oldali UC3842 IC-nek /amit kiforrasztottam/ zárlat volt a 5-ös 7-es lábai között. Valószinűnek tartom,h az új IC-t is agyonverte a még fennlévő hiba.
Van valakinek megoldása a problémámra? stoky
Nem, értek hozzá de...
Na így nem lehet tv.t javítani. ez nem olyan egyszerű mint a facebookon egy csajt megismerni. Vidd inkább egy tv-s műszerészhez, szakihoz.
Ajánlom megfontolásra az előző hozzászólást. Itt is érvényes lehet.
Köszönöm, megfontolom.
Én azért bízok benne továbbra is,hogy van itt olyan szaki aki tud ötletet adni.
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni. Van egy LG cf-25h30t tv-m. Az volt vele a gond, hogy néha kikapcsolt, és olyankor be sem lehetett kapcsolni. Ez megoldódott, viszonylag egyszerűen (a táp oldalról menő csatlakozó egyik forrasztása volt kontakthibás). Viszont a hiba megoldásával egyidőben eltűnt a zöld szín. A menűben a betűk szép zöldek, ha ez számít. Próbáltam átnézni az összes forrasztást, de semmi. Mitévő legyek?
Sziasztok!
tudna valaki segíteni? Van egy: Recor Model:RC-4421PST tipusú tévém. Az a baja hogy nem mutat mást csak egy zöld kulcsot és 3 piros kötőjelet és nem reagál semmire. Nincs meg az eredeti távja se, csak taníthatósom van de nem tudom a kódját ami jó volna hozzá. Azt szeretném tudni mit lehetne így vele csinálni? Köszi a segítséget előre is!
Üdv volna egy kérdésem, akad egy örökölt videoton ts 4352 osd tv, állitolag sorkim trafó bajjal. A segitséget az jelentené ha megtudnám vajon ezért nem kapcsol-e be ill ha igen vajon javitható-e, mármint van hozzáé még alkatrész?
Akár azért is nem kapcsolhat be. Trafót biztosan lehet kapni hozzá, de az még mást is meg szokott enni.
A PP gombot kéne 3szor megnyomni a kölökzár feloldása okából kifolyólagosan, ha meglenne az eredeti táv.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |