Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   236 / 443
(#) Moderátor hozzászólása jdani hozzászólására (») Dec 3, 2011

(#) jdani válasza (») Dec 3, 2011 /

Én kérek elnézést
(#) solti_imre hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok!

Eagle 5.11 -et használok és érdekes jelenséget tapasztalok. Létrehozok egy "bonyolult" sémát, mondjuk egy darab ellenállást. Legenerálom a brd-t, majd futtatom az ERC-t, ami közli, hogy "A panel és kapcsolási rajz nem konzisztens" Van valakinek valami ötlete, miért?? (Amúgy a program tökéletesen működik)
(#) Axel válasza jdani hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Cső!
Azt csak úgy tudod, hogy átszerkeszted az adott alkatrész lbr. fájt. A topik tetején lévő linken van a leírás.
Axel"
(#) edison14 válasza solti_imre hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Amikor átváltasz a board nézetre akkora az ellenállás két padja közt létrejön a gumikötés? Mert ha nem akkor a Sematikus rajzban túlhúzod a lábakat vagy éppen a raszterméret van elállítva és csak egy nagyon kicsit viszi tovább a huzalozást. Nézd meg, hogy a GRID 0,05 vagy éppen 0,1 inch-re e van állítva és ha nem akkor állítsd át arra. Utána húzd meg újra a vezetéket a kapcsolási és nyákrajzon is.
(#) Axel válasza Bari- hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Köszi a tippet, nekilátok. Majd ha nem megy felteszem a brd.-t (Sprint Layout-ban ez azért jóval egyszerűbb )
(#) solti_imre válasza edison14 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Igen, létrejön. De ez csak egy példa volt - bármilyen rajzot hozok létre, a jelenség ugyanez! (Ha nem vezetékezem be, csak egy mezei ellenállást rakok fel, akkor is ez a hibaüzenet)

Szerintem telepítsd újra a programot. A telepítőt a hivatalos oldalról húzd le.

Többször is újratelepítettem - még odáig is lealacsonyodtam, hogy a windowsos verziót is felraktam , de az eredmény ugyanaz... A telepítő program természetesen hivatalos.

Próbálj meg létrehozni egy projektet és azon belül megcsinálni ugyanezt. Linux alól használod?

Igen, linux alól - de mint írtam, win alatt is ugyanezt produkálja. Projekten belül létrehozva a sch-t és belőle generálva a brd-t ugyanez a hiba. (Túlzottan nem izgat, mert maga a program tökéletesen működik - csak nem értem, miért csinálja...)

Nem állítottál valamit el? Ilyennek nem szabadna lennie a frissen telepített programnak meg elállítgatás után sem. Nem hogy valamit rosszul rak fel vagy rosszul értelmez a virtuális gép a llinuxal együtt?

Beleültetted a bogarat a fülembe, úgyhogy felraktam egy másik gépre is win alá (amin még soha nem volt telepítve) - ám nyugaton a helyzet változatlan...

Hát ez nagyon érdekes . Telepítésnél nem ír ki semmilyen hibát? Már tanácstalan vagyok ilyennel még nem találkoztam pedig már sokszor feltelepítettem egy csomó verziót.
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

OK, el van nézve.

Semmi hibaüzenet. Szerintem is több mint érdekes - főleg annak függvényében, hogy az előző verzió (5.10) nem művelte ezt.
(#) niedziela válasza solti_imre hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Mielött szétszeditek a gépetek egyen gondolkozzunk el
"...and schematic are consistent " tehát " ... és a schematikus rajz következetes (konzisztens) "
Arról van szó, hogy a fordítás hibás.
(#) solti_imre válasza niedziela hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

! Köszönöm! Az angol verzióban valóban "... are consistent" Tehát fordítási hiba! )) Köszönöm még egyszer!!!
(#) Frankye válasza solti_imre hozzászólására (») Dec 3, 2011 / 1

Ez a baj a nem-hivatalos fordításokkal...
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Ez a hivatalos fordításban van.
(#) Lucifer válasza solti_imre hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Kösz a visszajelzést, javítom.
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Helyesbítés: Ez a baj a hivatalos fordításokkal...(is).
(#) solti_imre válasza Frankye hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Na, akkor egy nem hivatalos (saját) javítás az 5.11-hez - így már OK.

eagle_hu.qm

(#) Frankye válasza solti_imre hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Köszönjük.
(#) solti_imre válasza Frankye hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Nagyon szívesen!
(#) zamatőr hozzászólása Dec 5, 2011 /

Üdv mindenkinek !
Eagle 5.11ben hogyan tudok negatív PDF-et nyomtatni.
Köszönöm.
(#) gulasoft válasza zamatőr hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Sehogy. Viszont a Cam processorban lehet inverz ps-t, és utána ha rákeresel a neten van ps2pdf-ból olyan netes verzió, hogy feltöltöd a ps-t és visszakapod a pdf-et. Semmit nem kell a gépedre telepíteni.
(#) Moderátor hozzászólása zamatőr hozzászólására (») Dec 5, 2011

Egy kérdést csak egy témába teszünk fel!
(A másik témából a kérdést töröltem.)
(#) pluto válasza zamatőr hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Igen pont úgy, ahogy gulasoft kolléga írta. Csak egyre ügyelj, hogy a CAM feldolgozónál kijelölt PS_INVERTED alatt a "Padek kitöltése" négyzet ne legyen kipipálva, különben nem lesznek furataid.
(#) zamatőr válasza pluto hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm.Sikerült.
Következő: »»   236 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem