Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 21
(#) Chiba Michyo hozzászólása Júl 26, 2011 /

egy ismerősöm tanácsára frissítettem a videókarit, és most már nemcsak a monitor kapcsol ki hanem az egész gép újraindul, és nemcsak ha játszom, hanem ha neten videót akarok nézni is... semmi hibaüzenet, semmi..
(#) sanyisssss hozzászólása Júl 27, 2011 /

Nekem lenne egy olyan problémám, Hogy a laptopom egyre ritkábban adott képet és mostanra már eggyáltalán nem ad képet mi lehet a baj
(#) mizsei.robi hozzászólása Aug 6, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék helyrehozni 2db PCI-os videokártyát.
Ati Rage Pro 4mb
Egy ideig ment szépen, aztán kb. 2 hetet nem használtam, azóta nem ad képet. Próbáltam megtakarítani a PCI csatlakozót, nem hozott sikert.
S3 Trio32
A windowst nem akarja betölteni. Csökkentett módban meg 4bites szín van csak. A kép egy idő után elkezd "beragadni" , olyan mint amikor egy kép mögé tennék egy másikat, csak halványan.
Szerintetek mi lehet a bajuk és hogy lehet helyrehozni?
(#) zenetom válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Szia!
Nézd meg hogy nem púpos valamelyik kondi (bár videókártyán én még nem láttam púpos kondit), ha találsz, akkor cseréld ki! Próbáltad másik PCI foglalatban?
(#) Szebence válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Nekem már volt púpos kondi VGA-n 6 éves volt, csere után még 1,5 évet használtam, majd idén lecseréltem
(#) bbalazs_ hozzászólása Aug 9, 2011 /

Sziasztok!

AGP-s Abit Siluro FX5700-E egy kikapcsolast kovetoen nem kapcsol be, a computer belefagy a bootba, kep nincs, videojel nincs. A videoproci normalisan melegszik, tul forro alkatresz nincs, pupos kondi nincs. Lathato karosodas nincs.
Van-e esetleg ezeknek valami tipushibajuk, ahol el tudnek indulni?
Elore is koszonom a valaszt.
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

RAM-oknak van tápja? A GPU megkapja ha jól emlékszem, mindkét tápját?
(#) bbalazs_ válasza didyman hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Sajnos, nincs mukodes kozbeni meresi lehetosegem, mert lefele all egy gep kozepen.
Ha mellekelek ket fotot (alja/teteje), akkor ra tudnal mutatni a kerdeses pontokra?
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

A hatoldalahoz tudok esetleg hozzaferni merni, ahol nincs a chip.
(#) mizsei.robi válasza zenetom hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Kösz a segítséget!
Átnéztem, de púpos kondit nem találtam rajtuk. Több gépben és PCIben voltak tesztelve ott ugyanazokat a hibákat mutatták.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Volt par gyerekmentes percem, tudtam rendesen merni. Igy mar latszik, hogy ket fet is pukkant, valamint ket dioda is odavan. Holnap veszek, kicserelem, kiprobalom.
(#) kisridzo hozzászólása Nov 13, 2011 /

Sziasztok nekem lenne 1 olyan problémám h van pár ilyen netes játék amikor játék közbe ujraindul a gépem
szeretnék tipet kapni h ez mittöl van
(#) agressiv válasza kisridzo hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

kb 1250 oka lehet ennek, szóval így nem lehet segíteni.
(#) epyn válasza kisridzo hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Flash beépülő probléma talán?
Nekem pl a gyenge tápom(400W) miatt indul újra minden,nem birja kiszolgálni a 4 magot és a videokarit ha max-ra van a grafika felhúzva.Tudom,mert kipróbáltam 550W-val
(#) Stefan válasza kisridzo hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Feltételezem XPd van.
Sajátgép->Tulajdonságok->Speciális->Indítás és helyreállítás->Automatikus újraindítás pipa kiszedése.
Ezek után legközelebb nem fog újraindulni, hanem "kékhalál" képernyőt kapsz.
Erről írj le mindent ami fontos lehet (hibaüzenet, hibakód( ez egy hosszú hexa számsor pl: 0x00010124, 0x154544545 blablabal)). Ezeket írd meg nekünk, de te is ki tudod guglizni. Ebből kiderül a hiba.
(#) kisridzo hozzászólása Nov 17, 2011 /

igen xp m van.
és a hibát amit ki ir:-0x0000008E(0xc0000005,0xBF1925A1,0xA944A4,0x00000000
-ati 3 duag.dll -adress BF1925A1 baseat BF183000,date stamp 46d8d3
(#) LogicMgee hozzászólása Dec 3, 2011 /

A mai napon rózsává változott az Nvidia FX5500 as tipusú videokártyámon mind a négy darab 1000µF/10V-os kondim.Szerintetek mi okozhatta a hibát? A kondik el öregedése?Esetleg tulfeszültség? Vagy a számítógép tápegységen keresztül kaphatott túláramot?
Már 8 éve használtam a videokártyát,most adta meg magát.Válaszokat várok tőletek!
(#) Szebence válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Melege volt, elöregedett, kiszáradt. Nekem FX5600-am volt illetve a lézeres gépembe még mindig az van. 7 év után nekem is felfújódtak. Kicseréltem, azóta is működik.
(#) Hp41C válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ezek a kondenzátorok kapcsoló üzemű tápegységek kimenő feszültségét simítják. Idővel a kondenzátor a hőtől szárad, nővekedni kezd az ESR (belső soros ellenállás), ettől még jobban melegszik... A folyamat öngejesztő. Általában 2 db van párhuzamosan kapcsolva. Ezek közül a gyengébbik kinyílik, mint a rózsa, ettől a másikra jut az összes meleg, kinyílik az is rövidesen...
A múlt héten cseréltem 4 ilyen kondenzátort egy video kártyán, azóta kifogástalanul működik. Low-ESR, 105 fokos, impulzustűrő kivitelű típussal kell kiváltani, a feszültségnél ragaszkodjunk az eredeti kondenzátor feszültségéhez.
(#) LogicMgee válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm a válaszaitokat sajnos csak 1000µF 16V os kondikat találtam a neten eredetileg 1000uf 10V os kellene bele.Tudtok nekem segíteni hogy hol találok ilyen értékü elektrolit radiális kondikat? esteleg akinek van az postázna nekem?
(#) LogicMgee válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Az eredeti kondikon is 105 C° hőérték van feltüntetve,de nem merek 10V os helyett 16V ost beültetni,félek nagyobb kárt okoznék vele.
(#) mizsei.robi válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Nyugodtan teheted a 10V-os helyére a 16V-ost, kárt nem okozol vele.
(#) agressiv válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Az nem baj, ha nagyobb feszültségű, az már inkább baj lenne, ha kissebb feszültségűt tennél a helyére.
(#) LogicMgee válasza agressiv hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm a válaszokat,kipróbálom,maximum nem fog elidulni,de legalább nem küldi el nyugdijba a kártya egyéb alkatrészeit. Ti melyik márkájú kondit ajánljátok?
(#) Szebence válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Én is 16V-osokat raktam a 10V-os helyett. Viszont arra tényleg figyelj, hogy ajánlatosabb 105C°-osat venni!
(#) LogicMgee hozzászólása Dec 5, 2011 /

Nos megrendeltem a kondikat a neten 1000µF 16V os akat.a 105C° is stimm,de mi az a raszt méret? 3.5 öst rendeltem.remélem ez nem befolyásolja a működést.(Bocsi,de én még csak kezdő vagyok az elektronikában,bár mindig is érdekelt a téma)
(#) agressiv válasza LogicMgee hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

A kondenzátor lábainak a távolsága, amire érdemes odafigyelni mert, ha eltér, akkor max belegányolni lehet a nyákba.
(#) LogicMgee hozzászólása Dec 9, 2011 /

Sziasztok!

Tökéletesen működik a videokártyám,hála nektek,sikerült életem első videokártya javítása.Köszönöm az értékes eszmecseréket.
(#) ikszman hozzászólása Dec 25, 2011 /

Üdv mindenkinek.
Kellemes karácsonyt Hölgyeim és Uraim.
A kérdés: Javítható az alaplapom?
Tünetek: Elsőre csak el-el ment a kép a monitoron. Majd néha csak többszöri bekapcsolásra adott képet. És végül már el se indult. Ez történt kb 2 hónapja. Haza jöttem kintről és vizslattam a problémát. Sikerült elindítani a lapot. Amit ezután tapasztaltam: BIOS lefagy, néha a kép is csupa színes kocka csak. Amire gyanakszom az a integrált videokártya halála. Sajnos nincs másik videokártyám amit esetleg az AGP vagy PCI portba tehetnék. Lehet-e és érdemes-e javítani az alaplapot?
Alaplap: Asrock 775i65GV, Proci Intel 2,8Ghz/1M/800Mhz, Memoria 1Ghz/400Mhz Zeppelin.
A válaszokat előre is köszönöm. Sikeres és boldog újévet.
(#) mizsei.robi válasza ikszman hozzászólására (») Dec 25, 2011 / 1

Ha az integrált videókártya is csíkozik, pöttyözik akkor a memória hibás általában, próbáld meg másik memóriával. Az integrált videókártya csak akkor lehet hibás, ha az északi híd is rossz, de mivel a gép elindult, ezért az jó.
Következő: »»   9 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem