Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
egy ismerősöm tanácsára frissítettem a videókarit, és most már nemcsak a monitor kapcsol ki hanem az egész gép újraindul, és nemcsak ha játszom, hanem ha neten videót akarok nézni is... semmi hibaüzenet, semmi..
Nekem lenne egy olyan problémám, Hogy a laptopom egyre ritkábban adott képet és mostanra már eggyáltalán nem ad képet mi lehet a baj
![]()
Sziasztok!
Szeretnék helyrehozni 2db PCI-os videokártyát. Ati Rage Pro 4mb Egy ideig ment szépen, aztán kb. 2 hetet nem használtam, azóta nem ad képet. Próbáltam megtakarítani a PCI csatlakozót, nem hozott sikert. S3 Trio32 A windowst nem akarja betölteni. Csökkentett módban meg 4bites szín van csak. A kép egy idő után elkezd "beragadni" , olyan mint amikor egy kép mögé tennék egy másikat, csak halványan. Szerintetek mi lehet a bajuk és hogy lehet helyrehozni?
Szia!
Nézd meg hogy nem púpos valamelyik kondi (bár videókártyán én még nem láttam púpos kondit), ha találsz, akkor cseréld ki! Próbáltad másik PCI foglalatban?
Nekem már volt púpos kondi VGA-n 6 éves volt, csere után még 1,5 évet használtam, majd idén lecseréltem
![]()
Sziasztok!
AGP-s Abit Siluro FX5700-E egy kikapcsolast kovetoen nem kapcsol be, a computer belefagy a bootba, kep nincs, videojel nincs. A videoproci normalisan melegszik, tul forro alkatresz nincs, pupos kondi nincs. Lathato karosodas nincs. Van-e esetleg ezeknek valami tipushibajuk, ahol el tudnek indulni? Elore is koszonom a valaszt.
RAM-oknak van tápja? A GPU megkapja ha jól emlékszem, mindkét tápját?
Sajnos, nincs mukodes kozbeni meresi lehetosegem, mert lefele all egy gep kozepen.
Ha mellekelek ket fotot (alja/teteje), akkor ra tudnal mutatni a kerdeses pontokra?
A hatoldalahoz tudok esetleg hozzaferni merni, ahol nincs a chip.
Kösz a segítséget!
Átnéztem, de púpos kondit nem találtam rajtuk. Több gépben és PCIben voltak tesztelve ott ugyanazokat a hibákat mutatták.
Volt par gyerekmentes percem, tudtam rendesen merni. Igy mar latszik, hogy ket fet is pukkant, valamint ket dioda is odavan. Holnap veszek, kicserelem, kiprobalom.
Sziasztok nekem lenne 1 olyan problémám h van pár ilyen netes játék amikor játék közbe ujraindul a gépem
szeretnék tipet kapni h ez mittöl van
kb 1250 oka lehet ennek, szóval így nem lehet segíteni.
Flash beépülő probléma talán?
Nekem pl a gyenge tápom(400W) miatt indul újra minden,nem birja kiszolgálni a 4 magot és a videokarit ha max-ra van a grafika felhúzva.Tudom,mert kipróbáltam 550W-val
Feltételezem XPd van.
Sajátgép->Tulajdonságok->Speciális->Indítás és helyreállítás->Automatikus újraindítás pipa kiszedése. Ezek után legközelebb nem fog újraindulni, hanem "kékhalál" képernyőt kapsz. Erről írj le mindent ami fontos lehet (hibaüzenet, hibakód( ez egy hosszú hexa számsor pl: 0x00010124, 0x154544545 blablabal)). Ezeket írd meg nekünk, de te is ki tudod guglizni. Ebből kiderül a hiba.
igen xp m van.
és a hibát amit ki ir:-0x0000008E(0xc0000005,0xBF1925A1,0xA944A4,0x00000000 -ati 3 duag.dll -adress BF1925A1 baseat BF183000,date stamp 46d8d3
A mai napon rózsává változott az Nvidia FX5500 as tipusú videokártyámon mind a négy darab 1000µF/10V-os kondim.Szerintetek mi okozhatta a hibát? A kondik el öregedése?Esetleg tulfeszültség? Vagy a számítógép tápegységen keresztül kaphatott túláramot?
Már 8 éve használtam a videokártyát,most adta meg magát.Válaszokat várok tőletek! ![]()
Melege volt, elöregedett, kiszáradt. Nekem FX5600-am volt illetve a lézeres gépembe még mindig az van. 7 év után nekem is felfújódtak. Kicseréltem, azóta is működik.
Ezek a kondenzátorok kapcsoló üzemű tápegységek kimenő feszültségét simítják. Idővel a kondenzátor a hőtől szárad, nővekedni kezd az ESR (belső soros ellenállás), ettől még jobban melegszik... A folyamat öngejesztő. Általában 2 db van párhuzamosan kapcsolva. Ezek közül a gyengébbik kinyílik, mint a rózsa, ettől a másikra jut az összes meleg, kinyílik az is rövidesen...
A múlt héten cseréltem 4 ilyen kondenzátort egy video kártyán, azóta kifogástalanul működik. Low-ESR, 105 fokos, impulzustűrő kivitelű típussal kell kiváltani, a feszültségnél ragaszkodjunk az eredeti kondenzátor feszültségéhez.
Köszönöm a válaszaitokat sajnos csak 1000µF 16V os kondikat találtam a neten eredetileg 1000uf 10V os kellene bele.Tudtok nekem segíteni hogy hol találok ilyen értékü elektrolit radiális kondikat? esteleg akinek van az postázna nekem?
Az eredeti kondikon is 105 C° hőérték van feltüntetve,de nem merek 10V os helyett 16V ost beültetni,félek nagyobb kárt okoznék vele.
Nyugodtan teheted a 10V-os helyére a 16V-ost, kárt nem okozol vele.
Az nem baj, ha nagyobb feszültségű, az már inkább baj lenne, ha kissebb feszültségűt tennél a helyére.
Köszönöm a válaszokat,kipróbálom,maximum nem fog elidulni,de legalább nem küldi el nyugdijba a kártya egyéb alkatrészeit.
![]()
Én is 16V-osokat raktam a 10V-os helyett. Viszont arra tényleg figyelj, hogy ajánlatosabb 105C°-osat venni!
Nos megrendeltem a kondikat a neten 1000µF 16V os akat.a 105C° is stimm,de mi az a raszt méret? 3.5 öst rendeltem.remélem ez nem befolyásolja a működést.(Bocsi,de én még csak kezdő vagyok az elektronikában,bár mindig is érdekelt a téma)
A kondenzátor lábainak a távolsága, amire érdemes odafigyelni mert, ha eltér, akkor max belegányolni lehet a nyákba.
Sziasztok!
Tökéletesen működik a videokártyám,hála nektek,sikerült életem első videokártya javítása.Köszönöm az értékes eszmecseréket. ![]()
Üdv mindenkinek.
Kellemes karácsonyt Hölgyeim és Uraim. A kérdés: Javítható az alaplapom? Tünetek: Elsőre csak el-el ment a kép a monitoron. Majd néha csak többszöri bekapcsolásra adott képet. És végül már el se indult. Ez történt kb 2 hónapja. Haza jöttem kintről és vizslattam a problémát. Sikerült elindítani a lapot. Amit ezután tapasztaltam: BIOS lefagy, néha a kép is csupa színes kocka csak. Amire gyanakszom az a integrált videokártya halála. Sajnos nincs másik videokártyám amit esetleg az AGP vagy PCI portba tehetnék. Lehet-e és érdemes-e javítani az alaplapot? Alaplap: Asrock 775i65GV, Proci Intel 2,8Ghz/1M/800Mhz, Memoria 1Ghz/400Mhz Zeppelin. A válaszokat előre is köszönöm. Sikeres és boldog újévet.
Ha az integrált videókártya is csíkozik, pöttyözik akkor a memória hibás általában, próbáld meg másik memóriával. Az integrált videókártya csak akkor lehet hibás, ha az északi híd is rossz, de mivel a gép elindult, ezért az jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |