Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1756 / 3610
(#) Télapó válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Elnézést, nem is Mikuláshoz méltó a segítő szándékot virgáccsal jutalmazni. Remélem nem haragudtál meg érte! Engesztelésül, mivel hallom sokat kerékpározol, gondolom örülni fogsz egy ilyen ülésnek:
nyereg

Van még belőle raktáron, sajnos a válság miatt túltermelés van. Ha esetleg mást is szeretne ilyen ülést a bringájára, kérem jelezze!
(#) Attila86 hozzászólása Dec 6, 2011 /

Ért itt valaki webfejlesztéshez?
Kellene nekem a weboldalamra egy olyan dolog, ami segít abban hogy tudjam, egy adott mikrovezérlő épp van-e raktáron a Chipcadnél. Jelenleg ehhez meg kell nyitnom EZT az oldalt, majd CTRL+F és beírom hogy mondjuk PIC18F25K80. Erre odaugrik és én meg megnézem hogy a nekem megfelelő tokozás sora mellett van-e az a kis 'repülő levél' szimbólum vagy sem. Na ezt kellene nekem valahogyan úgy megoldani hogy a weboldalam egy weblapján mondjuk a "PIC18F25K80" szöveg piros színű hogyha nincs raktáron a Chipcadnél és zöld hogyha van. Vagy egy kis pipa megjelenne mellette vagy hasonló. Lehet ilyet?
(#) sastas01 válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hogyha a két hölgy is gyárilag installált tartozék akkor érdekel.
(#) Directors hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.Ha valaki feljelent engem csendháborítás miatt(Születésnapi bulit csinálok és lesz zene is persze, ésszel.) és kijönnek a rendőrök akkor bármilyen engedély nélkül beléphetnek a telkünkre sőt akár a házba is bemehetnek?
Felszólítani felszólítanak,hogy vegyük halkabbra a zenét vagy egyből írják is a csekket?
(#) Attila86 válasza Directors hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Úgy tudom akkor léphetnek be magánterületre hogyha törvénysértést akadályoznak meg vele. Csendháborítás miatt nem fognak bemenni hozzád, de nem is akarnak. Felszólítani fognak maximum, aztán ha ennek nincs foganatja és sokszor megtörténik akkor szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellened. De amilyen * sajnos, még csak ki sem fognak menni hozzád, feltéve ha a szomszédodnak nincs rokona a kormánypártban.

De ha bármiféle atrocitásba kerülsz rendőrrel, az első hogy felszólítod hogy igazolja magát, mondja meg a nevét, azonosító számát, rendfokozatát stb. Illetve hogy pontosan jelölje meg, milyen okból von téged eljárás alá. És ha bármi nem stimmel, mondjuk a ruháján nem a rendfokozatának megfelelő jelölés van vagy lejárt a rendőrigazolványa stb., akkor onnantól ő nem rendőr és nyugodtan elhajthatod a búsba. Ha kellően erélyes az ember és mondjuk videóra rögzíti az eseményt (amihez persze jogod van) akkor fülét-farkát behúzza a sün.
(#) Directors válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ.
(#) nedudgi válasza Directors hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Nem lenne egyszerűbb átmenni a szomszéd(ok)hoz egy sörrel, mondván: Születésnapi buli lesz, megértést kérünk?
(#) Rober_4 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Egy tipp, bár nem szép megoldás:
Megkeresed mely webcímen jön be az adott árlista.
pl: paralax mikrovezérlők
Ezt egy php utasítással beolvasod. Biztos, hogy van ilyen, régebben csináltam valami hasonlót.
Ha az oldal forrása már bent van egy változóban, azt mint stringet vizsgálod végig. Megkeresed az adott pic nevéhez tartozó karaktersorozatot. pl itt "P8X32A-D40" és ha megtaláltad akkor úgy látom a forrásból, hogy adott számú td ill. /td után van egy ilyen karaktersorozat:
(img id="PriceList__ctl24_Image3" src="Images/N.gif" alt="van szabad készlet" align="absmiddle" border="0" /) Elég csak pl az N.gif-et vizsgálnod, ha ott van a megfelelő táblázat cellában, akkor van raktáron, tehát a pic-hez tartozó változó értékét átírod, ha nincs akkor marad a változó értéke 0-án.
A dolgot így megvalósítani szinte teljességgel értelmetlen, jobban jársz ha a weboldal készítőivel felveszed a kapcsolatot, és lehet, hogy egyetlenegy sql paranccsal lekérdezheted tőlük. Elvileg nekik is érdekük a dolog.
(#) Norberto válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Ha tudnád, amit én...

A legfinomabban úgy fejezem ki magam, ha azt írom, hogy nem túl kompromisszumképesek, ha a weboldalukról van szó... elég csak egy költői kérdést feltenni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan létezhet egy "komoly" cég a XXI. században, amelynek nincs keresője a saját weboldalán...
(#) janikukac válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia Télapó bácsi!
Köszönöm az ajándékod, sikerült a történelem ellenőrző is. Remélem ötöst kapok, hogy kijavítsam az 1-est, meg a 4-est!
Szép estét !!!

Zoli: hé, nem voltam rossz , se semmi..
(#) Rober_4 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Sajnos dotnetes a weboldaluk ahhoz nem nagyon értek, de mondjuk tényleg nem kis veszélyt rejt magában az adatbázis megfelelő celláihoz egy olvasási jog. Gondolom nem lehet könnyű a jogokat megfelelően beállítani, az én webtárhelyemen, nekem is komoly munkámba került mire leleveleztem a szolgáltatóval, hogy legalább egy adattáblát létre tudjak hozni az adatbázisomban, mert anélkül hiába van minden máshoz jogom, csak pöröghetek a hátamon...
(#) Directors válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Megtettem már.Nem a férfiak jöttek ki hanem az öregasszonyok. :S
Szóltam is és hát.....
(#) KTobi válasza Directors hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Változó, hogy kijönnek, vagy se. Legjobb, őket ismerni.
Volt, hogy megleptek minket. Város körüli részen, kint a határban egy gyümölcsösben, valamennyire még körbe van véve házakkal. A szomszéd fogalmát úgy kell érteni, hogy a legközelebbi hálózati csatlakozó ahonnan az áramot kaptunk ~100métere volt. Nyílt határ, fákkal beültettet terület ~100W muzsika. Biztosra vesszük, hogy a 7÷800méterre levő szomszéd rezelt be, mert arra nem járőröznek. Mivel jelentették, kijöttek, ketten voltak (megszokott). Az egyik rögtön fölfogta, hogy itt mi van, meg ismerte a tulajékat, de a másik kicsit szórakozott. Végül távoztak, de azt hiszem, a két bulizó többet se fekszik ki az útra.
(#) Directors válasza KTobi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Az durva.Ám igen az nem hátrány ha az ember ismeri a rendőröket.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Ki mondta, hogy rossz voltál? Egyszerű objektív akadálya volt, ahogy a LINK-en is látszik.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Jó, okés
(#) szamóca hozzászólása Dec 7, 2011 /

(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Hmmm.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

A kutya az ilyen jószág. Megy a gazdája után.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Pár éve jól összevesztem az egyik szomszéddal, mert ő is láncon tartotta szegény jószágot. Ráadásul nyáron egész nap ott volt víz nélkül. Fogtam magam átmásztam a kerítésen és adtam neki inni. Még ő volt felháborodva. Mondta neki, ha nem oldja meg ezt a problémát rövid időn belül feljelentem. A vége az lett, hogy elajándékozták a kutyát. Remélem jobb helyre került.
(#) karesz01 hozzászólása Dec 7, 2011 /

Sziasztok végeztem a restaurálással!
A kis drága 6 évet állt és 79-ben született és a festés még gyári.

bóbita.jpg

(#) karesz01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Köszi itt még a sárvédő gyári de mivel a bácsitól 2-őt vettem a másik sárvédőjét a cégnél le homokfújták és felniezüsttel le lett műanyagozva.
A blokk gyári,a tankot kimostam meg a karburátort és üzemel!
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Micsoda RC autó lenne belőle
(#) Frankye válasza karesz01 hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Ilyenem nekem is volt, szerettem. Szép lett, gratulálok!

Nem olcsók a kerekek újonnan,25 körül van darabja.
Van egy másik is az is sárga 207-es az jobban volt használva.
Az utolsó csavarig szét lesz szedve jobban mint ez és abból gyári állapotú lesz csinálva.
Persze a labortápom és az akkutöltő befejezése után.
Eddig ezekkel nem tudtam vagy 2 hete foglalkozni mert motort építgettem.
De mivel üzemképes és lehet vele közlekedni mostmár pákázok nem karburátort mosogatok.

Persze tudom csak hogy milyen ára van az újnak, nekem ilyenre nincs gondom ugye ott a másik ha kell valami.
(#) zenetom hozzászólása Dec 7, 2011 /

Kicsit belenéztem megint a Zeitgeist-be (aki nem tudná miről szól: Zeitgeist Addendum (HUN) magyar szinkronnal), és megint elöntött a rossz érzés hogy milyen világban élünk.
Minél többen jönnek rá, annél jobb lesz, de valamit tenni is kéne...
Talán jön az újabb "felvilágosodás" kora?
(#) tungsram válasza zenetom hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Nem hanem ez is egy bocsánat de "parasztvakítás". Mióta meg az az úgynevezett gazdasági válság azóta ezek a baromságok elnézést kérek de előtérbe kerültek. Sajnos minden civilízáltnak mondott társadalom valahol ott hordja a saját rákfenéjét. Viszont ezt köszönje saját magának..
(#) zenetom válasza tungsram hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Jó persze nem azt mondom hogy ezt teljesen így kell elfogadni, de van benne igazság. Végülis miért ne lehetne egy jobb világ? Persze törődjek inkább a jelennel, de a videó csak a tényeket közli.
És akárki akármit mond, de szerintem tényleg értelmetlen a pénz alapú gazdaság.
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Mi az akadálya Zoli Bátyó?
Következő: »»   1756 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem