Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Attól függ. Ha CNC-vel fúrod, akkor pont nem kell furathoz luk.
Ez valóban úgy van ahogy mondod. Ámde feltételeztem - a kérdés feltevésből kiindulva -, hogy nagy biztonsággal kiindulhatok abból, hogy a kérdező nem rendelkezik CNC-vel, sem CNC-s tapasztalattal a nyákkészítés terén. Így eltekintettem a bővebb magyarázattól.
Láttam pár olyan nyákot ahol a egy telibe fóliázott részen negatív felirat volt, tehát a felirat beűi voltak csak kimaratva. Ilyet már csináltam is, olyan módszerrel, hogy képként exportáltam a nyákrajzot, és képszerkesztővel raktam bele a feliratot. Az a kérdés, hogy az Eagle közvetlenül nem tud ilyet valahogy? (Eagle 5.8.0)
Tehát meg lehet csinálni valmilyen módszerrel, hogy egy kitöltött polygonba, úgy beletenni a felirat betűit, hogy azok hiányozzanak a fóliafelületből? A képszerkesztős megoldás ugyan működik, de ha nyákgyártóhóz vinném a panelt akkor gerber fájlokat kell vinni...
Nálam enem működik amit írtál, mit csinálok rosszul? (Eagle5.8.0) Nem futja körbe a polygon a feliratot.
A felirat a 42. rétegen van, a polygon a bottom rétegen, isolate: 0. Az a része világos, hogy ha ez működne akkor egy kisebb a polygont bele tudok tenni egy nagyobba - aminek már van isolate beállítva.
Köszi, közben rájöttem. Csak akkor megy ha vector fontot használok.
Szia
Örülök hogy sikerült. Igen, sajnos csak Vektoros feliratoknál működik, nekem is jobban tetszik a proporcinális, de ez van. Bari
Sziasztok!
Azt, hogy lehet megcsinálni, hogy az SHK20L nevű biztosítéknál a "középső" pad-eket hozzá lehessen kötni Route-tal a szélső pad-ekhez?
Hi !
A vezetősávot nevezd el a bizti aktuális oldalának nevével "A" - "B"
Köszi, így működik, csak ezzel az a baj, hogy én polygonnal akarom összekötni és eredetileg nekem a +tápra csatlakozik a biztosíték és így minden vezeték darabot ami szintén a +tápra csatlakozik át kell neveznem "B"-re , hogy a többi alkatrészt is hozzá kösse.
Az meg nem lenne szép megoldás, hogy az alkatrész szerkesztőben a "B"-t átírom V+-ra.
Lépésről lépésre le tudnád írni, hogy szerkesztetted át az alkatrészt, mert nekem nem akar össze jönni. Az alkatrész szerkesztőben a pad-eket ugyanúgy átírtam P$1, P$2, P$3, P$4-re, majd a szimbólum szerkesztőben is átírtam A@1, A@2, B@1, B@2-re a csatlakozási helynél pedig a Pas-t Pwr-re tettem 0 Swap Level-lel, amiről szintén tudom, hogy mit jelent. Majd Connection-t is meg csináltam úgy, ahogy te, ezután mentés és még sem működik.
Meg kérdezném még, hogy mit jelent a $ és a @ jel pontosan. Az utóbbi azt hiszem egy potenciálra hozza a dolgokat (pl. A@1, A@2 ugyanazt a potenciált jelenti), de nem vagyok benne biztos.
Fiúk (maestro,niedziela), azt hiszem enyhén szólva is túllőttetek a célon. Bár azt azért el kell ismernem, hogy nem feltétlenül értelmesen lett megalkotva az SHK20L típusú bizti, és akkor még finom voltam. A könyvtárba NEM KELL belepiszkálni, működik az a nélkül is. Gyakorlatilag rövidre kell zárni a két végét a kapcsolási rajz szerkesztőben, még akkor is ha nem látható, hogy hol. Itt mellékelek egy képet, amin csak ez van rajta. Furcsának tűnhet, de működik. Viszont, ha már belepiszkáltatok a könyvtárba ott azért fel tűnhetett volna, hogy a Connection-nal 4db pin és 4db pad leledzik, vagyis minden csatlakozik valamihez. Ebből következik, hogy két csatlakozási pont egyszerűen eltűnt, illetve nem látható. De mivel az összekötés megvan ezért ott KELL lenniük. És bizony ott is vannak. Mindenesetre annak aki elkövette ezt az alkatrészt nem lehetett túl jó napja.
Idézet: „Fiúk (maestro,niedziela), azt hiszem enyhén szólva is túllőttetek a célon.” Valójában ezt a megoldást én +tápon és GND-n alkalmazom olyan alkatrészeknél ahol több azonos bekötési pont van. De így ahogy eredetileg meg van rajzolva semmi képpen sem hagynám mert igaz működik amit rajzoltál, de ezt egy rajzon nem tudnám nézni öklendezés nélkül. Akkor inkább a szerkesztőben előre összekötöm. Idézet: „A könyvtárba NEM KELL belepiszkálni, működik az a nélkül is.” Ez igaz, főleg mert minden olyan lakatrészt megrajzolok magamnak amit használok, pont az ilyen félresikerült dolgok miatt. ![]()
Azzal mindenképpen egyetértek, hogy nem járul hozzá a rajz szebbé és átláthatóbbá tételéhez. Magam részéről, amennyiben egy mód van rá, hanyagolom az alkatrészkönyvtár módosítását. Ami nem jelenti azt, hogy erre ne lett volna példa. Persze ha van időd és kedved rá miért ne. Csak nézőpont kérdése.
Érdekes, hogy már én is próbáltam ezt, csak nem működött, és most megpróbáltam mégegyszer most meg működik! Szóval nem értem. Lehet, hogy csak nem számoltattam újra a légkötéseket vagy nem tudom mi, mert tegnap tényleg nem akart működni ezzel a megoldással.
Köszi a megerősítést! Ez a megoldás még jobb is, mert így nem kell átneveznem a tápvonalakat "B"-re. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy van szebb megoldás is, hogy ne legyen olyan fura az a biztosíték: vízszintesen kell összekötni, a csomópontokat meg ki lehet törölni. Így szinte nem is látszik semmi. Sőt a kis vezetékdarab szélességét át lehet állítani 0-ra és akkor már tényleg nem lehet kifogás. ![]()
Igen valóban, csak észben kell tartani, nehogy később megzavarjon. Viszont így tényleg jó.
![]()
Ilyen szívások megkerülhetők azzal, ha bekapcsolod a pins réteget a kapcsolásirajz szerkesztőben.
Üdvözletek.
Hogyan tudok schematikban egymástól távol lévő alkatrészeket csatlakoztatni anélkül hogy signal-lal összekötném?
Sziasztok!
Kétoldalas panelt tervezem jelenleg, de már régebben is belefutottam a következőbe. 12 átkötés van a két réteg között. Ebből 6 "via"-n keresztül 6 pedig alkatrészlábon. A felső rétegen a "top" és a "via" réteget fogom kinyomtatni. Így viszont az alkatrész lábakon nincs forrszem, ha a "pad" réteget is nyomtatom akkor meg minden alkatrésznek megjelenik a forrszem (ezt nem szeretném.) Jelenleg ezt úgy oldom meg, hogy teszek az alkatrészlábra egy plusz "via"-t. Így viszont ezt nem viszi magával az alkatrész mozgatáskor. Végül is megoldható, de van ennek valami kultúráltabb módja?
Sajnos nincs. Az EAGLE a "profik játékszere", márpedig ők furatgalvánt és többrétegű paneleket használnak. Amatőröknek egy kicsit túl profi, így nekünk, akik nem üzemszerűen építünk elektronikát, egy kicsit "trükközni" kell. Ez van, sajnos.
Szia!
Ez egy nagyon jó észrevétel egyébként, szerintem ez egy komoly hibája az Eagle-nek hogy a PAD-eket úgy kezeli hogy mindkét oldalon ott vannak.
Köszönöm a választ! Marad a "trükközés".
Tudna valaki olyan eaglében fellelhető IC-t mondani, aminek SC70-es a tokozása?
Ennek kéne valami alap: Bővebben: Link
Rajzold meg, ha nagyon nincs:Bővebben: Link
Válassz:
keresendő alkatrész: sc70 --------------------------- keresés eagle library-kben: /opt/eagle-5.7.0/lbr --------------------------- ./74xx-little-us.lbr bináris fájl illeszkedik ./linear.lbr bináris fájl illeszkedik ./ref-packages.lbr bináris fájl illeszkedik ./maxim.lbr bináris fájl illeszkedik ./74xx-little-de.lbr bináris fájl illeszkedik ./diode.lbr bináris fájl illeszkedik ./analog-devices.lbr bináris fájl illeszkedik ./ref-packages-longpad.lbr bináris fájl illeszkedik ./transistor-small-signal.lbr bináris fájl illeszkedik
Sziasztok!
Letölthető a 6.0.0-es Eagle illetve a 6.0.1-es Beta verzió. Ti melyik verziót használjátok? Van aki már a az újat? Tapasztalat? Én ezeket a változásokat találtam eddig: -Lehet méretezni hossz, sugár. -Lehet "hullámos" huzalozást készíteni a paneltervezőben. (a minap pont láttam egy ilyen panelt) -A .sch és .brd xml alapú lett. (Ennek bizonyára oka van. Talán könnyebb lesz hozzáférni egy külső programmal.) -Ha vagy a rajzszerkesztő vagy a paneltervező be van csukva egy nagy sárga/fekete csíkkal jelzi, hogy "a visszavonási lehetőség megszűnt". Szerintem itt a arra gondolhattak, hogy továbbá nem tartható fenn a konzisztencia. Érdemi változást nem találtam, gondolom az xml miatt kapott teljesen új verziószámot.
Itt van róla egy kis összefoglaló:Bővebben: Link
Nekem nem mond sokat, mert nem az Eagle-t használom.
Hát ettől azért jóval több újdonság található benne. Nem az XML miatt kapott új verziószámot, az csak egy a sok változás közül. A lbr is XML alapú lett. Az update informationban megtalálhatók a különbségek, nem egy rövid lista, érdemes elolvasni.
Néhány fontosabb: A COPY parancs már a Windowsban megszokottak szerint működik, egy új és hasznos funkció az Assembly variants, a MEANDER-rel (hullámos huzal) a vezetősáv hossza módosítható, differenciális vezetősáv pár routolható, egy pinhez több pad is hozzárendelhető, a poligonból kivágás is meghatározható, megnőtt a felbontás, változott a tápréteg kezelése, már kész kapcsolási rajz és panel is beszúrható - ez hasznos lehet pl. többcsatornás áramkörök esetében, stb.
Azon a linken sok téves információ van a leírásban. Inkább a gyártói honlapot tartom hitelesnek. Sőt a fájlméretet is gyanúsan kicsinek adják meg: File size: 25.80 MB, a gyártói honlapról 43 MB körüli telepítő tölthető le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |