Fórum témák
» Több friss téma |
Szia ne használd a lazycamot nem érdemes vele az idöt eltölteni.Inkább probáld meg beszerezni a cut2d vagy a cut3d esetleg aspire mind vertic termék.Ezekkel a progikkal biztos sikerül.
Üdv
Köszönöm akkor megpróbálom az általad írt programokkal.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki nem e tudja az AlMg3 vastaglemeznek az anyagminőségét?! Egyszerűen sehol nem lelem. Üdv Petjaa
Helló!
Kerestem neten de csak a könyves boltot találtam. Ha valakinek meglenne a könyv, vagy valaki tudja ezt a paramétert megírhatná nekem. Köszönettel Petjaa
Szia!
Nem. Az anyagminősége, vagy a fajlagos forgácsolási erőre lennék kíváncsi. Ki akarom számolni, hogy egy adott marószárral és előtolással mekkora erő kell a megmunkáláshoz, hogy eltudjam kezdeni tervezni a gépemet. Üdv Petjaa
Nos ennek az anyagnak a minősége: AlMg3. Ám te ezek szerint ennek az anyagnak a mechanikai tulajdonságaira vagy kíváncsi. A forgácsolóerők ezekből számíthatóak. Ezek az adatok szerencsére a neten megtalálhatóak (Nálam első találat!), de ha te erre akarsz méretezni szerszámgépet akkor iszonyatosan profi lehetsz.
Egyáltalán nem vagyok profi. Csak szeretném kiszámolni, hogy pl. milyen tengelyeket vegyek, meg azokat milyen elrendezésbe állítsam össze. Nem szeretném abba a hibába esni, hogy veszek valamit és a végén derül ki, hogy nem jó. Inkább rászánok egy hónapot képletek keresgélésére és számolgatásra. Így csökkentve a kiadásokat.
Hello
Találtam itthon egy stepper motort. Én nem nagyon vágom a pitét. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen paraméterekkel bír ez a motor? Mit lehet tudni róla? A rajta szereplő adatok mit jelentenek?
Hát ilyet sem láttunk még. Magyar léptető motor.
8 vezetékes, azaz négy tekercses. 0.5A, 0.35Nm. Kicsi gyenge. Egy minibee-vel meghajtható, és ha mondjuk egy kamerát kell forgatni akkor jó. CNC-re csak valami nagyon kicsi, nagyon könnyű darabra lehet használni.
Szasz Gyula bácsi. Te midenhol ott?
A tiédben milyen van? Paraméterekre gondolok. Nem volt még olyanod, hogy kevés? Láttam a vakerán 1,9Nm-es motorokat majd 12000Ft-ért. Jó az, vagy drága, te tudsz olcsóbbért? Mi az a minibee?
Mivel saját építésű cnc-vel fúrom a nyákokat, ezért itt kaptam tanácsokat, amikből nem mindet fogadtam meg, ezért épül a 3. gép.
A minibee egy pici egy csatornás vezérlő, 1 amperes motorok alatt hűteni sem kell, és elfér akár a motoron is, magyar fejlesztés. Hátránya, hogy 3 darabnál a tb6560-as vtypos vezérlő olcsóbb, és kevesebb kábelezéssel jár, és az 3A-es motorokat is elvisz, a minibee meg max 2A de akkor már gondolom komolyan hűteni kell. Nekem 1.7-esek vannak ott 3A már kell neki, a kínaiból cirka 2.8 jön ki a méréseink szerint. Sajnos újonnan tényleg 12.000 ezért szoktak epson bontott motorokat használni (meg amit találnak), ott jó ha megvan a vezérlés is, mert az alapján sokkal könnyebb megtalálni a bekötést.
Ilyenhez jó lehet, a párhuzamokra és a derékszögekre kell csak nagyon figyelni, és ezzel marni nem lehet.
Bővebben: Link
Sziasztok,
Szeretnék kérdezni pár dolgot. Építettem egy vezérlőt Unipoláris motorokhoz (4 tengelyes) ehhez itthon volt unipoláris motorom amit fénymásolóból bontottam. Nem túl erősek de a hozzá épített kezdetleges 400X400 mm CNC-t elmozgatják. Viszont szeretnék építeni egy nagyobb gépet ehez kellene segítség nekem. A gépre 1 db felsőmarógép kerülne. Egy nagyobb géphez mekkora motort szoktat alkalmazni az X tengely meghajtásához. Megközelítőleg a gép asztal hosszban olyan 1500-2000 mm közé esne. Temészetesen a lehető legjobb sines módszert használnám akadás mentesen. Tudom függ az áttételtől is jelenleg a kis CNC-n olyan áttétel van ami inkább erősebb mint gyorsabb és nagyon lassan mozog. Nézegettem motorokat az 1.3-3 Nm-ig de nem tudom eldönteni melyik lenne alkalmas. Van hozzá esetleg valamilyen képlet amivel meg lehet határozni adott áttételhez adott súlyhoz melyik az a Nm tartomány ami megfelelő?
Találtam egy ilyet a vaterán.
Lehet ezt frekiváltóval hajtani? Az encoder részét nem használnám. Bővebben: Link
Én már hajtottam ilyen motort (ac servo) frekiváltóval, valóban működik, de: a motor áramfelvétele bizonyos fordulatokon nagyon magas, itt nem tudod használni. Az alapvető különbség az ac servo és az aszinkron motor között hogy az előbbinek állandó mágneses forgórésze van. A hozzáértők felvilágosítottak hogy így tönkre is lehet tenni egy frekiváltót, így nem forszíroztam a dolgot.
Kéne valami áramkorlátos lekapcsoló ami egyben húzná az emergency stoppot is, mert egy aszinkron kis súlyú motor megfizethetetlen. Szánnék én egy ilyen kefe nélkülire akár 40.000-et is de annyiért sincs.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeknek a nema 23 -as léptető motoroknak mekkora a maximális léptetési frekvenciája ahol még nincs lépés vesztés? Vagy ha van valakinek hozzá egy bővebb adatlapja azt is szívesen venném. Amik a neten vannak abba csak pár paraméter van. Üdv Petjaa
Teljesen mindegy, mert ahogy terheled úgy változik.
Hello
Szeretnék Sprint Layout programmal fúrófile-t készíteni cnc-hez. Először is szeretném tudni lehet-e egyáltalán? A célom az lenne, ha a lukakat ne kézzel, hanem géppel tudjam kifúrni. Másik célom, hogy nyákot is tudjak majd marni. Ehhez láttam szükség van gerber file-ra. Ezt meg tudom oldani a SprintLayouttal CNC-m még nincs, de amint sikerül a sok felhőt szétkergetni a téma felhője körül, neki is állok csinálni egyet.
Alkotó mindíg azzal adja le az állományokat, ha jól emlékszem valami exelon-t keress.
helló (duciel) a kérdésedre csak anyi hogy xyz csak akkor jöhet létre ha 3D cnc épitel. DE EGYENLÖRE SZERINTEM LEGYEN ELÉG A 2d AZ ABBOL ÁL HOGYz-a hosszirányu mozgás-golyos orson, a z-pedig az oldalirányu. és ezek pedig LINEÁRIS MOZGÁST VÉGEZNEK EGY UTMÉRÖ SEGITSÉGÉVEL, S ennek segitségével utmérést végez azaz tizedek s századokat,.! remélem segitett egy kicsit,
úgy néz ki jövőre mégis lesz érkezése az olcsó AVR-es csodavezérlőnek 1/1 , 1/2 lépés, 30A áram, PWM, tartóáram szabályozás. és szerintem hozzáférhető is lesz a nagyvilágnak. Anyone interested?
Érdekel, bi vagy unipoláris? 1/2 lépés a maximum? Azért jó dolog a lépések közötti járássimításra használt mikrolépés.
egyenlőre bipolárisban gondolkozom. én feleslegesnek tartom az 1/2 nél nagyobb mikrolépést, mert pontatlannak tűnik, és programozni sem egyszerű.
Beszéljünk róla. Mennyi a maximális megcélzott feszültség? Áram az gondolom nem 30 A állandó, hanem csúcsáram mint a kínai vezérlő 3.5 A ja.
Ha már 30 A akkor valószínű valami fet es vége lesz mert cél ic - H híd- nagyon drága lenne ide. |
Bejelentkezés
Hirdetés |