Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag panelfúrót
 
Témaindító: punkkazy, idő: Ápr 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 10
(#) Gábor488 válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Megy nekem a motor csak egy baj van hogy melegedik iszonyatosana dobozolás aljűra már értem miért volt ott a az 1min. Valami olyan kapcsolás kellene ami leszedi neki a fesz csak nekem nincs 220ra. Van itthon bt137-esme avval nem lehetne megoldani? Szomszédba átvittem és a haver jó elolvasztotta a házi tokmányomat úgyhogy má az sincs. Na mindegy nem adom fel. Ha van ilyen kapcsolásod amivel lejebb lehetne vinni kicsit a feszt akko lehet nem melegedne. Ha van tedd már fel a kapcsolást mégegyszer csak akkor tedd fel ha van Na kösz előre is
(#) bodnar00 hozzászólása Aug 6, 2007 /
 
Sziasztok! 1 akkus fúrónak az átalakított tokmányát ,és motorját szeretném 1 állványra tenni , de nem tudom hogyan! Valami ötlet?? Képet sajna nem tudtam felrakni róla , de e-mailbe tudok küldeni ha érdekel, hogy milyen bár szerintem 1 fúrót szétkapva már mindenki látott (legalább is én mindenbe belekuksolok )
(#) schyber hozzászólása Aug 6, 2007 /
 
whinchester motorja is pörög mint a nyavajaabbol nemlehet összeütni egy minimotort?hozzákötve egy ébresztős digitális óra trafóját kb lehetetlen megoldás
(#) MaSTeRFoXX válasza schyber hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
A winchester motorja a maga 4000-7000-es fordualtával még mindig kevés. Egy komolyabb panelfúró forog 15-30000-et. Ráadásul a vinyó motor nagyon gyenge.
[off] Látom tetszik a vinyó motor. (néhány hozzászólásodból olvasva...) Próbáld csak eindítani, rájössz hogy nagyon nem egyszerű hogy jól menjen
(#) schyber hozzászólása Aug 6, 2007 /
 
jah mostanság szétkaptam párat de nemakar elindulni:S ugye van rajta 4vezeték de hogy mit hova kell kötni:Smég abba segítenél hogy az a tranzformátor ami az órában van letud adni 12 v ot? bocs az előzö kommentárban rosszul irtam..:S
(#) Gery válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Lehet kapni boltban is fúrokhoz álványt 2-3 tól 10Ezerig.
Nekem is egy boltban kapható állványra van befogva az ablaktörlő motor (BMWjé ) arra ráragasztva fémragasztóval a tokmány és egy diavetítő trafójával megspékelve, de nagyon jó és aránylag igényes a kivitelezése is
(#) Gery válasza Gery hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Most találtam kétfélét muter munkahelyén :
Nekem ilyen fajta van csak kicsit komolyabb/jobb
Egyszerűbb
(#) MaSTeRFoXX válasza schyber hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Csak elektronikával lehet elindítani. Valójában ez egy 3 fázisú motor.
Itt van némi infó
Bővebben: Link
(#) bodnar00 válasza Gery hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Hát nem igazán szeretnék ilyenre költeni , csak már 1 hete azon gondolkozok, hogy lehetne valami állványt készíteni , és rárögzíteni, de nem jut eszembe semmi . A fordulat tokmányátalakítás után: 5000/min körül van ha a számításaim pontosak! (elég sajátosan számolgatamki!) ez elég nem?? Köszi a válaszokat
(#) Frankye válasza Gery hozzászólására (») Aug 7, 2007 /
 
Ezeknek az állványoknak egyetlen, hatalmas bajuk van: Hogy igen gyenge minőségű ötvözetből készülnek! Egy komolyabb, nem függőleges irányú erőhatás (pl.: nekimegy valaki a befogott fúrógépnek, vagy erősebben meg kell szorítani a gép nyakánál, esetleg egy ellenirányú feszítés, stb.) egyetlen pillanat alatt eltöri.
(#) Römi hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Komplett s.k. légrugós panelfúró:
kézi pisztolyfúró + állvány
Liaz ablaktörlő motor,
CO-hegesztő fogantyúval,
pneu munkahenger állvány,
minden irányban állítható kézi rögzítés
(#) IMi válasza Römi hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Ötletes, szép kivitelezés. Grat!
(#) Frankye válasza Römi hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Nagyon korrekt megoldás, kalapot emelek előtted!
(#) bodnar00 válasza Römi hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Tenyleg marha jó! Nekem is valami ilyesmit kéne összehozni , de nem h előre ráadásul fisszafelé haladok nem tudom hogyan rögzítsem a tokmányt a motoromra. Valami ötlet?? 3mm vastag a motornak a tengelye, a tokmánynak pedig 1cm-es meneset furata van.
(#) Macsek71 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Ha a tokmányod metrikus menetű:
M10 csavarba 3mm furat(esztergán célszerű), megfelelő méretű darab levág, ragaszt, csavar fúr
(#) bodnar00 válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Épp ez a baj nincs esztergagépünk. Csavar az van bele ami benne volt eredetileg de az sürű menetes, és nem találtam itthon ilyet. Majd megkérezem vane esztergájuk haveréknak vagy valakinek , mert nem esek neki villany fúróval.
(#) bodnar00 válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
Átmentem a szomszédba ,és azt mondta h nem lehet kifúrni mert kemény , mást meg nem ismerek akinek van esztergálya Most hogy fúrjam ki??
(#) gulyi88 hozzászólása Aug 10, 2007 /
 
csáá
milyen esztergályoshoz vitted te?
vagy rossz napot fogtál ki nála, vagy csak lusta volt..

aszonta h kemény? és?
sokkal egyszerűbb egy újat csinálni , és az tuti hogy egytengelyű!!!!!!
a régit már alapból nem lehet egy fogásból megcsinálni így tuti, hogy kóvályogna vagy ütne a tokányod...!!!

tehát:
anyag befog, menet rá, lyuk bele, leszúr és kész .. kb 20 perces munka.. és ez mind egy (azaz 1) fogásból van!! tehát tuti futnia kell a menetnek a lyukkal!

elviszed neki a motort, a tokányt, és a régi menetes szárat..

olyan lyukat fúrjon bele a menetes cuccba, hogy 0,1 mm-el kisebb legyen mint a motor tengelye !
és, akkor a esztergával (amibe a forgócsúcsot szokták tenni na azzal ) bele tudja tolni a motor tengelyét a lukba és nem kell semmi ragasztó, vagy ilyen kókányság, mert szorulni fog..
és a lehető legjobban egytengelyű lesz a motor a menetes közdarabbal, tehát a tokmánnyal is..

a menetemelkedést meg megnézi a régi száron..

kifúrni? áhh nehogy megpróbáld, mert csak egy keresztbe-hosszába excentrikus szemetet kapsz..

csá
(#) bodnar00 válasza gulyi88 hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
Csá! Már eleve láttam a fején h nem lesz ebből semmi aztán fogott egy reszelőt megtolta rajta 2szer (rá se nyomta ) azt mondja ez kemény nem lehet kifúrni , na hát gondoltam magamba: (persze hogyne) nem eszergályos ,de van neki, és csak őt ismerem errefelé alinek van. kb. menji az ha újat cshnáltatok egy esztergályossal? (ha tálálok a közelbe) kicsit eltértem a témától bocsi!
(#) mex válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
Szevasz. Amikor a panelfúrómat gyártottam,rendeltem hozzá tokmányt ami 6 mm-ig fog be. Menetesen kellett azt is csatlakoztatni 3/8 -os mérettel. Jó eséllyel ilyen a tiéd is, nem metrikus bár össze lehet szemre téveszteni a 10x 1-es finommenettel. Esztergáltam egy csapot majd arra rávágtam a menetet,de nem metszővel hanem magával az esztergával. Ezután leszúrtam,és belehajtottam a tokmányba amig meg nem szorult. Ezután jön a ravaszság:miután minden hárompofás tokmány ha kismértékben is de üt, ezért megint esztergáltam egy 6-os átmérőt és azt fogtam meg a tokmánnyal,igy biztositottam a központos futást. Ezután fúrtam meg a menetes csonkot, több lépcsőben a végleges furat átmérő pontossága érdekében. Ezután ragasztottam fel a hajtótengelyre. Erednény központos futás,a keményfémfúrók csak akkor törnek el ha a nyáklappal oldalról megütöm. Valahol a ki mit épitett topicba,ha jól emlékszem megvan a fényképe az egész cuccnak.
(#) palika hozzászólása Aug 11, 2007 /
 
Sziasztok!

Nem kötekedni akarok, de, ha 0,1 mm-re kissebb a luk mint a tengely akkor azt nem tudod rátolni a 3-as tengely elgörbítése nélkül. A másik dolog, hogy én nem raknám a 3-as tengelyü motorra azt a 'nagy' tokmányt.
Nem elkeseríteni akarlak,de ennek nem lesz jó vége.
Nekem az a véleményem, hogy keress egy rendes motort. De ami még jobb lenne, az az, hogy keress(vegyél a piacon) egy egész kicsi tokmányt. Pl. ami max 3-4 mm-ig használható. De a hármas tengely akkor is nagyon hamar el fog görbülni és dobhatod ki a motort.

Kissé lehúzós lett amit irtam, de ezt már én is eljátszottam. Aztán végül a következő vált be, de az tökéletesen!!!

Ami nekem a legjobban bevált az az,hogy a motor tengelyére közvetlenül ráfabrikáltam a csigafúrót egy megfelelő csődarab segítségével. Ezt úgy oldottam meg, hogy átfúrtam egy 15mm-es darad anyagot a majdan használni kívánt fúróval (Pl. egy csavartl) majd félig belefúrtam a motor tengelyével azonos lukat. majd ebbe ragasztottam bele a fúrót és a motor tengelyét, úgy hogy előbb egy kicsit megköszörültam a fúró szárát és a motor tengelyét is oldalról. Így egytengelyű is lett, és a leköszörülés miatt elfordulni sem tudott. Ennek csak az a hátránya, hogy ahány különböző fúrót akarsz annyi motor is kell. Én 0,8-as, 1-es, és 1,2-eset csináltam magamnak.
(#) Attila86 hozzászólása Aug 11, 2007 /
 
A Lomexben most van egy csomó motor 600Ft-ért. Nem emlékszem már mi volt ráírva de úgy rémlik hogy 24V kell neki. A fordulatszámát is odaírták, de nem figyeltem. Utána jutott csak eszembe hogy jó lehetne panelfúrónak.

Járt valaki mostanában Lomexben és látta ezeket a motorokat?
Tokmányt hol lehet kapni és nagyságrendileg mennyibe kerülnek?
(#) szabi83 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
A p***kerbe van egy, kinzo multifunkciós kisgép, ahhoz gyárilag nem jár 1-2mmes tok, külön 1000ft db-ja, Thomas10100 vett ilyet nem rég, tőle tudom.
(#) mokus válasza palika hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
Mi lesz, ha eltöröd a fúróhegyet? Kidobod a motort is?

Egy régi iskolai körzőből olyan tokmányt lehet gyártani amilyet csak akarsz. De ha nincs, akkor 99 HUF-ért kapsz az egyik nagy szupermarketben most. A körző másik részét meg használhatod előpontozónak.

Bár én még mindig a minidrill készletre voksolok.
(#) Attila86 válasza mokus hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
Idézet:
„De ha nincs, akkor 99 HUF-ért kapsz az egyik nagy szupermarketben most.”

Ugyan arra gondolsz amire szabi83?

Kérdés hogy a Lomexes motorra rá lehet-e szerelni...
(#) szabi83 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
körzőre gondolt :yes:
(#) Attila86 válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
Ja
(#) palika válasza mokus hozzászólására (») Aug 12, 2007 /
 
Természetesen nem kell a motor kidobni, csak öngyujtóval megmelegíteni a ragasztást, és már le is jön a tengelyről. Aztán az új furóval kinyomni a régit és újra ragasztani. De nekem nagyon ritkán törik el fúró. Az se fúrás közben, inkább csak akkor,ha leejtem.

A kis dc motorok előnye a halk működés(ami éjjeli fúrásnál előny) és az, hogy mindenkinek van otthon.

Üdv. Pali
(#) 18david18 hozzászólása Aug 12, 2007 /
 
Hali!

Tegnap készültem el a Panelfúrómmal. A motorja egy régi FUNAI videó mocija.

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Videó1
Videó2
(#) palika hozzászólása Aug 12, 2007 /
 
Ez az.
Erről beszéltem. Az enyémek is hasonlókak, csak nekem egy kicsit nagyobb motorok voltak itthon.
Nagyon ötletes a kapcsoló!!! Én egy lábpedált csináltam hozzá.
Nagyon hasznos tud lenni, ha a nyák már be van ültetve és egy luk kimaradt, vagy kissebb lett a kelleténél.

Nekem nagyon bevált ez a fúró. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ha nagyon sok lukat kell fúrni beültetettlen nyákba, akkor nem ezeket használom, hanem van egy asztali fúróm is.

Üdv Pali
Következő: »»   4 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem