Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
Jó lesz az is. Hűtőbordát ne felejts el alájuk rakni.
Megépítettem az erősítőt egy 4 csatornás és egy stereo változatot 5.1-es kivitelben lesz használva, épül hozzá a sub szűrő is.
Vért izzadtam mer nem jöttem rá miért nem mukkan meg az erősítő mikor minden jól van... Na igen, majdnem minden Kézzel rajzoltam a tervet, és véletlenül elfelejtettem összekötni az R1-et a C5-el én birka De ezt a malőrt orvosoltam egy kis darab dróttal mivel a rész már le volt marva mindkét panelen , de működik most már tökéletesen. Köszönöm a segítségeket
Gratula jó zenehallgatást rajta képet kaphatunk róla?
Igen teszek fel képet csak most nem tudok, de holnap már igen és pótolom.
Az ígért képek.
Annyit kérdeznék hogy egy sistergő hang van a háttérben, de lehet h a dvd lejátszó miatt is lehet, mert mikor tracket vált akkor megszűnik, tehát nem brumm sztem. Ekkora "Bordával" 35-40 fo körül lehet 60-70%körül hajtva, ha beteszek egy mobilrack ventit mind a 2 erősítőhöz akkor az elég lenne, mert bordám az nincs max még alulemezem
Ha zeneváltásnál nem hallod, akkor valószínű vagy a dvd miatt van, vagy a zene hangminősége rossz. Amúgy szép lett
Szia nem hallom, gépről semmi jele a hangnak, szerintem mivel olcsó dvd lejátszó így gagyi hangkártya is van benne
Közben beletettem egy dobozba Kicsit keszekusza de nincs brumm hála az égnek xD
Ezzel megfogtál, hamarosan megoldódik ez a gond is, de ha nem hívod fel rá a figyelmemet, fel sem tűnik
Köszi szépen
Szia! Nem látom (lehet a kábelektől) a biztosítékokat. Dukál a trafónak és egy-egy a végfokoknak.
Szia a trafónak van egy biztije a kábelektől nem látod, a végfokokra nincs, de nem hülyeség, valószínű teszek is be oda is.
A legjobb az lenne, ha lábakra állítanád a dobozt, és fúrnál lukakat az IC hűtőbordái alá. Így a levegő pont ott mozogna, ahol kell. Nagyon hatékony lenne a hűtés, főleg, hogy aránylag kicsi a borda.
Sziasztok Újabb kérdés az IC-vel kapcsolatban:
-A gyári ajánlásban 4 kicsatoló kondenzátor van. A cikkben olvastam hogy helyet lehet spórolni, hogyha csak kettőt használunk. Ez a módszer ront valamit a hangminőségen? Vagy ugyanolyan mint 4 kondenzátorral?
Szia! Bővebb fejtegetés nélkül - a közös csatoló kondiból kétszeres érték, vagy két párhuzamos kéne. Olyan fából-vaskarika
Akkor inkább 4 kicsatoló kondival csinálom a gyári ajánlás szerint
Ha a bemeneteknél fóliakondikat használok elkok helyett, akkor jobb hangzást érhetek el vele?
A fóliával jobb lesz. Bővebben: Link
Elkészültem teljesen az erősítővel. A képeken látható furatokat (főleg alul) azért alakítottam ki úgy ahogy, mert így mind a végfokokat mind pedig a stab IC-t is hűtöm a 12cm-es ventivel, és elég jó hatásfoka van így a hűtésnek. Mind a három IC kellemesen meleg volt 1 óra használat után, kb középhangerő mellett.
Köszönöm mindenki segítségét, tanácsát. Jah igen, gondolom észrevettétek, hogy a 4 poti helyett csak 3 lett a végén, az oka az hogy a subszűrő potiját lecseréltem egy trimmerre és beállítottam úgy ahogy nekem a legjobban tetszik a hangja.
Szép lett gratula mutatós az a DDigital
Köszi
Egy rögtönzött ötletből milyen jó design tud kisülni mi ?
Azám én is dolgozom most egy erősítőn ezzel az IC-vel, olyat építek, amin nyomógombbal lehet majd váltani hogy két-két csatornát hidaljon-e, így lehet majd használni 4 csatornás, 2 csatornás és 2.1 es erősítőként is, valamint akarok bele bemenetválasztót, digitális hangerőszabályzót, és kivezérlésjelzőt is... nameg egy kis kapcsolóüzemű tápot is akarok belerakni. Szóval lesz benne egy kis meló
Aham nem rossz terv Ezt nem magamnak csináltam hanem Apának kellett egy 5.1-es erősítő olcsón és 9500 Ft-ból kijött így szerintem nem lett annyira sok.
Gondolkodtam azon én is hogy ha csinálok majd magamnak egy 5.1-es erőlködőt akkor lehessen kapcsolni gogy 5.1 vegy stereo legyen, de a 2.1-es megoldás sem rossz. Bár most egy 2.1-es erősítőt akarok 7293-as TDA-kból
Habár lehet nem rakok bele tápot, hanem külsőleg kapja majd a tápfeszt...
Amúgy a 7293nak az az egy a baja, hogy 80W felett már eléggé torzít, 100W-on már 10% a torzítása, úgyhogy én csak a mélyládát hajtanám vele, a többit inkább egy alacsonyabb torzításúról, esetleg úgy is lehetne, hogy tranzisztoros végfok vagy VF 3, VF 2 (FET-es) és egyéb nem IC-s erősítők hajtanák a két sztereót, amik szépen szólnak és nem torzítanak annyira, a mélyet meg erről az IC-ről, mert ott úgysem hallatszik annyira, főleg ha van a bemeneten aluláteresztő szűrő. De te döntesz
Nem tudnád elküldeni nekem a hidalt nyáktervet?
Hello!
Én is ebből az alkatrészből szeretnék kiindulni, szeretnék építeni egy 5.1-es rendszert a gépemhez, csak úgy szeretném,hogy minden hangszóró külön-külön szóljon,de lehetőleg egy potméterrel lehessen szabályozni a hangerőt. Ez megoldható?
Hali!
Ha figyelmesen elolvasod a cikket, láthatod, hogy az a nyákterv úgy van kialakítva, hogy alkakmas mind normál, mind a hidalt verzióhoz. Csupán néhány alkatrészt kell kihagyni, ill 1-1 átkötést kell megvalósítani. Pontosan mi az elképzelésed?
Hali!
Vagy valamilyen digitális megoldásban gondolkodhatsz, vagy beszerzel olyan potit, ami alkalmas a célra. De egyik se kimondottan ebbe a topikba tartozik. Az már inkább előerősítős téma, ebben nem tudok most segíteni.
Hello!
Subwoofert hogy kell rákötni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |