Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1771 / 3612
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Igen, a színvakság öröme.. Már láttam... Amúgy van okulárém, de nem vagyok színvak...
(#) zolee1209 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Azért ilyen szemüvegben, nátriumlámpás megvilágítás mellett... Kíváncsi lennék, hogyan oldanák meg a rubik- kockát.
(#) janikukac válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Na igen...
(#) zolika60 válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Van aki, ha előtte látta, még bekötött szemmel is könnyedén. :yes:
(#) zolee1209 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Tudok róla, hogy léteznek ilyen emberek, de előtte nekik is ezen keresztül kellene nézniük. :beka3:

Mondanám, hogy készítek képet, hogyan is nézne ki a dolog, mert Na- lámpa van, szemcsi van, rubik- kocka nincs, de más színessel pótolhatnám, viszont még az RGB- LED-ről sem tettem fel a képet, így inkább nem ígérgetek.
(#) janikukac hozzászólása Dec 26, 2011 /

Mivel a hirdetéseimmel sokszor sikerrel jártam, most is fel akartam adni a HE-n egy keresek hirdetést, de nem akartam, mert nem elektronika...
Így hát ide írom, ha szabad: Keresnék 3x3 Original Rubik kockát, újat, vagy nagyon jó állapotút olyantól, aki megválna ért, pl. jelképes, 500FT-ért + posta, de további ajánlatokat is várok...
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Azaaaz!
(#) KTobi válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Vedd üldözőbe a padlást. Ezért az árért nem fogsz kapni. Garantálom, ennél azért nagyobb az értéke. Kettő van itthon, az egyiket tudom használni, és szépen működik. A másikról már lejöttek a színek, azt apám széthajtotta, a mechanizmusa még ok, csak át kéne ragasztgatni. Ezek az orginál első szériás darabok, a kínai utángyártottak egy hét alatt szétesnek. Esetleg ha rendelsz valahonnan magyarból, lehet most állítólag venni minőségibb darabokat (mindenféle méretben).
(#) janikukac válasza KTobi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Oké, holnap az lesz. Aztán a héten lehet utána nézek Szabadkán is..

Azért várom a jelentkezőket, már ha lesz...
(#) mineral válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Én innen tanultam meg. Bővebben: Link utána a kirakások -ra klikk. Ott válogathatsz a kirakási módok között.
(#) Hp41C válasza mineral hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Köszi... Megy fejből ...
1978-79 -ben voltam katona, két-három hét alatt megtanultam kirakni. Sokmindenre képes az ember, ha unatkozik... Majd társaimmal elkerültünk egy másik laktanyába. Amíg ott vártuk az eligazítást a "klubban", minden fellelhető kockát kiraktunk. Másnap rapportra volt hivatva az egész társaság. A fő kérdés az volt, hogyan merészeltük szétszedni a kockákat. Eltartott egy ideig, míg elmagyaráztuk, forgatással raktuk ki...
Egyébként 1 perc alatti kirakással nyertem kockát a 79 -es BNV -n.
(#) Frankye válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Elismerésem!
(Nagyzolhatnék, hogy nekem 5 oldal sikerül, de az összes nem, de nem akarok...)
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Hány feles után ?
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

:gumicsirke: . Idén már nem tudsz 7 oldalt kirakni
(#) janikukac hozzászólása Dec 27, 2011 /

Na, szép napot !

Ahogy felmentem a padlásra, 2 percen belül meglett a kocka!!! Nagyon örülök, de sok lesz a munkám, mert restaurálni kell:
-nehezen forog (szerintem a 10 év nembántástól, + a sok piszoktól)
-4 matrica hiányzik róla
-1-2 matrica felszakadozott
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A fényképezőkön van ilyen effekt, hogy "szépia", na Te megoldottad effekt nélkül.
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A nehezen forgást ugy orvosold, hogy szétszeded kitakarítod, majd szilikonsprével befújod. rögtön jobb lesz.
A matricákat meg úgy nézd, hogy kirakod(amiből nem hiányzik) aztán meg nézd össze a sarkokat vajon melyik szin eshetett le.
(#) janikukac válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Oké, de szilikonsprét hol árulnak? Hogyan szedjem szét? Kirakni nem fogom tudni, úgyhogy indulhat a matematika, hogy mi hiányzik..
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Erre több módszer van. Szétszedésre talán a legegyszerűbb, hogy elforgatod félig valamerre, majd a sarkon kiálló részt kipattintod(utána a többi könnyű lesz).
Matekra pedig: megnézel egy eredeti Rubik kockát(nem azt a kínait ami neked is van ) és az alapján megnézed mi kell. Ha középső hiányzik az a legkönnyebb ha sarok még az sem gáz. Ha viszont oldalél akkor már lehet kicsit agyalni rajta .
(#) janikukac válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Annyit tutira megállapítottam, hogy a középső ami hiányzik az a piros, a többi meg majd fejtörést fog okozni, lesz mindenféle..
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Nem kell szilikon! Anno, a nyikorgó kockát- szétszedve- szappannal kentük meg egy kicsit. Utána hónapokig gyöngyvirág és/vagy óceán illata volt, de könnyen forgott és nem nyikorgott.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Na, akkor kezdésnek nekem is az lesz a jó! Közben egy kocka ki is jött, gyorsan kijegyzetelem miből hány szín van meg, és megy a mosdóba..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Igen, már 90%-ba össze is van rakva...
(#) janikukac hozzászólása Dec 27, 2011 /

Á, szét kellet szednem, mert nem értem a színezést..
Nekem nem úgy vannak a közép elemek rendezve, mint az eredetin (a kocka eredeti).. A középelemről le szabad húzni, és elrendezni őket? Mire vigyázzak?? Az a baj, hogy itt a sárga alatt nem fehér van, és a többi szín se passzol..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Összetudom én rakni, de nekem nem rendesen vannak a középkockák. Nekem ez ősrégi, és nem lehet úgy lepattintani, mint a képen...
(#) mineral válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Tulajdonképpen a Janinak szántam a te linkedet "kiegészítve". De örülök, hogy neked megy fejből.
(#) janikukac válasza mineral hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Közben szétszedtem, átmostam, átszapannoztam, de apuval arra jutottunk közös megegyezés alapján, hogy nem éri meg többet rákölteni, mert maradt ugyanolyan laza, csupán jól csúszik, de hiányoznak a színek.. Veszek inkább egyet..
(#) Frankye válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A színeknek igazából nincs jelentőségük, csak annyi, hogy a megfelelő "él-darabok" rendelkezésre álljanak (azok, amelyeknek két színes oldala van). A "sarok-darabok" (amelyeknek három színes oldala van) ebből adódóan már "automatikusan" jók lesznek.

Szerk.: A "lazaság" nem gond ezesetben, de ha zavar, az "alátétezés" segít.
(#) janikukac válasza Frankye hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Igen, az jó lenne, mármint az alátétezés, de mivel nekem nem lehet lepattintani, mint a linken, ugyanis anya elmesélte, ez a kezdek kezdetéről való, a 79-80-as évekből, tehát...
Következő: »»   1771 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem