Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, a színvakság öröme..
![]() ![]() ![]()
Azért ilyen szemüvegben, nátriumlámpás megvilágítás mellett... Kíváncsi lennék, hogyan oldanák meg a rubik- kockát.
![]()
Van aki, ha előtte látta, még bekötött szemmel is könnyedén. :yes:
Tudok róla, hogy léteznek ilyen emberek, de előtte nekik is ezen keresztül kellene nézniük. :beka3:
Mondanám, hogy készítek képet, hogyan is nézne ki a dolog, mert Na- lámpa van, szemcsi van, rubik- kocka nincs, de más színessel pótolhatnám, viszont még az RGB- LED-ről sem tettem fel a képet, így inkább nem ígérgetek. ![]() ![]()
Mivel a hirdetéseimmel sokszor sikerrel jártam, most is fel akartam adni a HE-n egy keresek hirdetést, de nem akartam, mert nem elektronika...
![]() Így hát ide írom, ha szabad: Keresnék 3x3 Original Rubik kockát, újat, vagy nagyon jó állapotút olyantól, aki megválna ért, pl. jelképes, 500FT-ért + posta, de további ajánlatokat is várok... ![]()
Vedd üldözőbe a padlást. Ezért az árért nem fogsz kapni. Garantálom, ennél azért nagyobb az értéke. Kettő van itthon, az egyiket tudom használni, és szépen működik. A másikról már lejöttek a színek, azt apám széthajtotta, a mechanizmusa még ok, csak át kéne ragasztgatni. Ezek az orginál első szériás darabok, a kínai utángyártottak egy hét alatt szétesnek. Esetleg ha rendelsz valahonnan magyarból, lehet most állítólag venni minőségibb darabokat (mindenféle méretben).
Oké, holnap az lesz. Aztán a héten lehet utána nézek Szabadkán is..
![]() Azért várom a jelentkezőket, már ha lesz...
Én innen tanultam meg.
![]()
Köszi... Megy fejből ...
1978-79 -ben voltam katona, két-három hét alatt megtanultam kirakni. Sokmindenre képes az ember, ha unatkozik... Majd társaimmal elkerültünk egy másik laktanyába. Amíg ott vártuk az eligazítást a "klubban", minden fellelhető kockát kiraktunk. Másnap rapportra volt hivatva az egész társaság. A fő kérdés az volt, hogyan merészeltük szétszedni a kockákat. Eltartott egy ideig, míg elmagyaráztuk, forgatással raktuk ki... Egyébként 1 perc alatti kirakással nyertem kockát a 79 -es BNV -n.
Elismerésem!
(Nagyzolhatnék, hogy nekem 5 oldal sikerül, de az összes nem, de nem akarok...)
:gumicsirke: . Idén már nem tudsz 7 oldalt kirakni
![]()
Na, szép napot !
![]() Ahogy felmentem a padlásra, 2 percen belül meglett a kocka!!! Nagyon örülök, de sok lesz a munkám, mert restaurálni kell: -nehezen forog (szerintem a 10 év nembántástól, + a sok piszoktól) -4 matrica hiányzik róla -1-2 matrica felszakadozott ![]()
A fényképezőkön van ilyen effekt, hogy "szépia", na Te megoldottad effekt nélkül.
![]()
A nehezen forgást ugy orvosold, hogy szétszeded kitakarítod, majd szilikonsprével befújod. rögtön jobb lesz.
A matricákat meg úgy nézd, hogy kirakod(amiből nem hiányzik) aztán meg nézd össze a sarkokat vajon melyik szin eshetett le.
Oké, de szilikonsprét hol árulnak?
![]() ![]() ![]()
Erre több módszer van. Szétszedésre talán a legegyszerűbb, hogy elforgatod félig valamerre, majd a sarkon kiálló részt kipattintod(utána a többi könnyű lesz).
Matekra pedig: megnézel egy eredeti Rubik kockát(nem azt a kínait ami neked is van ![]() ![]()
Annyit tutira megállapítottam, hogy a középső ami hiányzik az a piros, a többi meg majd fejtörést fog okozni, lesz mindenféle..
![]()
Nem kell szilikon! Anno, a nyikorgó kockát- szétszedve- szappannal kentük meg egy kicsit. Utána hónapokig gyöngyvirág és/vagy óceán illata volt, de könnyen forgott és nem nyikorgott.
Na, akkor kezdésnek nekem is az lesz a jó!
![]() ![]()
Igen, már 90%-ba össze is van rakva...
![]()
Á, szét kellet szednem, mert nem értem a színezést..
![]() Nekem nem úgy vannak a közép elemek rendezve, mint az eredetin (a kocka eredeti).. A középelemről le szabad húzni, és elrendezni őket? Mire vigyázzak?? Az a baj, hogy itt a sárga alatt nem fehér van, és a többi szín se passzol.. ![]()
Összetudom én rakni, de nekem nem rendesen vannak a középkockák. Nekem ez ősrégi, és nem lehet úgy lepattintani, mint a képen...
![]()
Tulajdonképpen a Janinak szántam a te linkedet "kiegészítve". De örülök, hogy neked megy fejből.
Közben szétszedtem, átmostam, átszapannoztam, de apuval arra jutottunk közös megegyezés alapján, hogy nem éri meg többet rákölteni, mert maradt ugyanolyan laza, csupán jól csúszik, de hiányoznak a színek..
![]()
A színeknek igazából nincs jelentőségük, csak annyi, hogy a megfelelő "él-darabok" rendelkezésre álljanak (azok, amelyeknek két színes oldala van). A "sarok-darabok" (amelyeknek három színes oldala van) ebből adódóan már "automatikusan" jók lesznek.
Szerk.: A "lazaság" nem gond ezesetben, de ha zavar, az "alátétezés" segít.
Igen, az jó lenne, mármint az alátétezés, de mivel nekem nem lehet lepattintani, mint a linken, ugyanis anya elmesélte, ez a kezdek kezdetéről való, a 79-80-as évekből, tehát...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |