Fórum témák
» Több friss téma |
Így igaz! A tulajnak joga van alkatrészt vásárolni! de azért senki nem vállal garanciát, és nem is vásárolják vissza az alkatrészt! Ha szakszerviz végzi a javítást akkor az alkatrészre és a munkára is garanciát vállal!
Helló mindenkinek.
Áldom azt az embert aki kitalálta ezt az oldalt. Nekem is Ariston TX 23 kazánom van ás ugyan ez a hiba jelentkezett mint amiket le írtatok. Gondolom nem kell fojtatnom, most kb. 60000 ft. maradt a zsebembe és csak egy 65 ft.-os trafót kellet vennem. Köszönöm nektek! BUÉK!
Melyiket cserélted ki? Van képed a panelról, és a kondi helyéről?- segítségül azoknak, akik ugyan ebben a cipőben járnak. Köszi!
S mi van akkor, ha hibás lett az új panel s vissza akarja a pénzét:
A téma az utcán hever, csak le kell hajolni érte!
Ezek szerint még mindig aktuális!
Mire gondolsz? Mitől lenne hibás? Ha pl egy vezeték ( szivattyú, ventilátor ) vezetéke zárlatos? Ez jó kérdés, de a tulaj biztosan nem tehet róla ( hacsak nem szabotázs módra, a szerelőt direkt csőbe húzva, szórakozásból teszi ezt ). Ő a hibafeltárás, javítás miatt hívta ki a szerelőt.
Azt hiszem, csak sikerült neki időrendben a legrégebbit megnyitni, és arra reagált. Fő, hogy itt van, és hozzászól, van véleménye.
Értem én, de a boltos a saját pénzét viszi a vásárra!
Viszont ha én, mint tulaj veszek egy alkatrészt, berakom saját magamnak, és lefüstöl- nekem kell viselni a következményeket. Ki tudj ilyen esetben bebizonyítani, hogy eleve , gyárilag rossz volt- ezt én, mint boltos én sem hinném el.
Ilyenkor jön a fogyasztóvédelem, panaszkönyv, egyezkedés a bolttal. Alap esetben- és a hozzászólás is abból indult ki- szervizes szakember viszi ki az alkatrészt, és ő ( meg a cége ) felel az alkatrész minőségéért. nekünk volt olyan eset, amikor ker. szivattyú bekrepált- szerelő a legmagasabb helyre építette, nem volt aut. légtelenítő- és kezdődött a ki a hibás szitu. Rossz minőségű szivattyú- szerelő
Helytelen beépítés- forgalmazó. A hírnév miatt fele- fele arányban szerelő- forgalmazó állta a cserét, a tulaj egy fillért sem fizetett, mivel ő megrendelt egy működő rendszert.
A témaindító úgy kezdődött, hogy a szervizes megrendelte a panelt, de nem az volt a baja, de ki akarta fizettetni a tulajjal. na most ennyi erővel a tulaj is megvehetné az ő által feltételezett hibás alkatrész, és ha nem az a baj, veszi a következőt. Ha a kihívott szervizes is kifizetteti a megrendelt, de be nem épített alkatrészt, akkor tök mindegy ki rendelgeti folyamatosan a fel nem használt alkatrészt. Így legalább a tulaj megspórolja a kiszállási, munkadíj, stb-t. Igazam van? Valamit a szerviznek is be kell vállalni a pénzért?
Pontosan meg kellene határozni, hogy kit tekintünk "szervizesnek".
Arra gondolok, hogy teljesen tisztázatlanok, összemosódottak a kompetencia-szintek a gázkészülék javítók jogosultságát illetően. Sokszor a gázzal foglalkozók "bátorsága " dönti el, hogy az illető mit vállal be! A falnak tudnék menni, amikor azt hallom a kollégától, hogy Ő "kimérte" a vezérlőpanelt! Miközben tudom, hogy max egy radiátor felrakását lehetne rábízni........... Na, de visszatérve a témához, magára valamit is adó forgalmazó vagy gyártó csak a szerződött szervizpartnerének ad el alkatrészt. És ez így helyes! Az ilyen-olyan kereskedőknél beszerezhető alkatrészek más csatornákon kerülnek ki, ezért azokért a kazángyártók nem is vállalnak garanciát. Amikor ilyen sztorikat hallok, mint az idézett, akkor mindig szeretném megkérdezni, hogy az a bizonyos "szervizes" mennyire partnere az adott gyártónak? Mert attól, hogy felteszi a kazánt a falra, és talán el is indítja, attól még nem lesz szervizes! Kedvenc példám az a kutyaközönséges TermoColor kazán, aminek zárlatos lett a tekercse, és a zárlat elvitte a rátűzött gyújtásvezérlőt. Így a panel nem adott szikrát. A tulaj megtalálta az Égázos kocsival járó szerelőt, az meg bevállalta a kis maszek munkát. A hibamegállapítása az volt, hogy nem ad szikrát, rossz a panel. Nosza, Győrbe el, elektronikát megvesz, büszkén rátűz a szelepre, első feszültségre , ugye, panel füstté válik. Kazán nem megy, ezért új diagnózis, rossz a gázszelep, hisz az elektronikát most cserélte újra. Irány a bolt, gázszeleppel vissza, kicserél, rá a panel, de nem megy a kazán! Nem megy a régi panellal sem! Ezért gázszelepet visszacserél, már mint a zsonglőr cserélgeti a két tönkrement gyújtásvezérlőt, a rossz és a jó gázszelepet, és már nem ért semmit. A tulaj ekkor keresett meg engem, hogy a "swarzban" beüzemelt kazánját GARANCIÁBAN javítsam meg. Na, gondolhatjátok.
Hozzászólásunkban a regisztrált szervizes esetéről beszéltünk.
No, nem igazán akarom ezt a gumicsontot felvenni, de visszaolvastam az eredeti beírást - (#568530)- ha jól értettem, ez az.
Nos, itt arról van szó, hogy az illetőnek már cseréltek valami szelepet 50 ezerért, és most panelt kéne cserélni. Na, azért valami itt nem kerek! Ha tényleg két éves volt a kazánja abban az időben, akkor az még vastagon garanciális volt. Ugyanis azok a kazánok még valószínűleg a hároméves jótállás alá estek. Feltéve, hogy jogosult szerviz üzemelte be, és évente elvégeztették a karbantartást. Tehát, mégegyszer írom, ebben a sztoriban talán nem bontották ki az igazság minden szálát.
Jó reggelt!
Sikerült leszednem a tároló tetejét.
Kicsit levakartam a vízkövet. Feltételezem, hogy a hőcserélő csöve belülről sem néz ki másképp. Hogyan tovább? Savazás?
Mit látsz a bojler belsejébe? Két év után nem lehet vízköves!
Mi a gondod az anóddal? Az oxidot egy kicsit smirglizd meg és tedd vissza! A melegvíz csöveden viszont kirakódott és valószínűleg szűkült.
Rendesen lerakódott!
Hol laksz, hogy 25-28-as a vized? Szerezz 20%-os foszforsavat. Csak a vízkövet oldja s mindent megtisztít!
Győrtől 21km re lakom. Hol kapok foszforsavat? Csak öntsem bele a tárolóba és hagyjam oldódni?
Először is örülök, hogy sikerült felfedezni a hiba okát!!!
Gyakran töltöd a fűtési kört is vízzel fel? Elmegy abból a nyomás valahová? Ha nem gyakori a feltöltés, akkor nem kell szerintem félned attól, hogy a fűtési kör is el lenne rakódva vízkővel. Hálózati vized van, vagy fúrt kút??? Milyen vastag vízkőlerakódás van rajta???? Milyen az NTC érzékelő hüvelye????
Jól látom, hogy zománcozott a tárolód belseje????
Mi a helyzet, ha megnyitod a meleg vízcsapot? Jön rajta rendesen a víz mindenhol? Nem lenne meglepő, ha máshol is lenne lerakódás a rendszerben- sarokszelep, csap, stb. Mit látsz a Kifolyó szifonnál a bojlerben? Ha megnyitod a meleg víz csapját ( bojler leürítő zárva , tisztító fedél levéve )mennyire ürül le a tárolóból a víz? Tanácsolnám, nyomd fel a tárolót hideg vízzel a kifolyó cső tetejéig, és nyisd ki a melegvíz csapot. Ebben az esetben- ha a szifon lyukas- addig fog kifolyni a víz a tárolóból, ahol az esetleges lyuk van rajta. ha nincs, nem folyik ki a tárolóból semmi Érdekes, hogy az anód rúd teljesen újszerű.
Az is lehet hogy ez nem vízkő. Lehet hogy valamilyen másfajta oldott ásványi anyag. Például oldott gipsz. Ezt viszont a foszforsav nem fogja bántani. Ki kéne merned annyi vizet a tartályból hogy a hőcserélő csőkígyód egy része szárazra kerüljön, és valamilyen savat (ecet, citromsav, sósav) rácsepegtetni a lerakódásra. Ha szerencséd van és elkezd pezsegni akkor vízkő ha nem, akkor már problémásabb a helyzet. Akkor szerintem csak a mechanikus tisztítás segít, vagy valami olyan anyag ami ezeket az ásványokat oldja.
Szerencsére vízkő, beöntöttem a cuccot pezseg mintállat.
Nem adta vissza fénykép de a víz csak a szifoncső tetejéig ment le úgyhogy nem lukas. Viszont ennyi vízkő miatt simán maradhatott forró a tároló fala tegnap, és tulképp. az is lehet, hogy ez a tényező * át az NTC-t is.
Biztos is. A vízkő jó hőszigetelő anyag főleg ilyen vastagságban. Persze hogy hogy meghülyitette a szabályzást.
Igen, a vízkő jó hőszigetelője az NTC-nek, csőkígyónak. A tárolód fala is vízköves, vagy csak a hőcserélőd? Alapvetően a savas vízkőeltávolítók károsítják a zománcot- olvass utána, mire nem ajánlják a vízkőeltávolítókat- de nincs mese, magától nem fog lejönni. Egyedüli alternatív megoldás a magasnyomású mosó- ha viszonylag könnyen eltávolítható hőcserélőről, kézzel, csavarhúzóval. Ezzel kapcsolatban már írtam neked, mi feszítővassal tudtuk csak fellazítani, igaz ott volt vagy 20 cm vastag lerakódás. A magasnyomásúnál csak az a baj, hogy folyatod a vizet el a tárolóból, mert eldugítja a leürítő csapot. A tartályt meg ugye nem egyszerű kibányászni onnan.
Nem írtad, milyen bevonata van a tárolódnak. Inox, zománc?
Tökéletes megoldás lenne számodra egy vízlágyító berendezés beszerzése, ha ilyen kemény a víz. Nem olcsó mulatság, de legalább nyugodtan tudsz majd zuhanyozni. Nem emlékszem, milyen technológiával szerelték a vízcsövet. Tudom 5 rétegű műanyag, de PRESS-es, vagy kulcsos ( roppantós )megoldással, milyenek a "T" idomok, falikorongok- műanyag, vagy fémek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |