Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   68 / 294
(#) stewe69 válasza toro hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Igazából előszőr a melegvízes oldal működött rendesem, a fűtési oldal semmit nem csinált, most pedig már a melegvizes oldal sem csinált semmit sem.
Kivettem a panelt a helyéről visszatettem és most pedig olyan mintha a sziattyú menne, de már a szikráztatásig nem jut el.
Egy másik panelt kaptam próbára, aminek relé hibája van azzal elindul rendesen, ha a relét megkopogtatom.
(#) toro válasza stewe69 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Ha a relét megkopogtatva indul, akkor annak kontakthibás a láb forrasztása.
Előbb írtam, tegyél fel 1-2 képet róla.

A képeket most csináltam a panelről.
DSC04125 kép jobb alsó sarkában lévő IC-t (amin a hűtőborda van) cserélte ki ismerősöm, mert azt mondta, hogy nincs meg a stabil 5V. Amit betett és jelenleg is látod rajta azzal meg van az 5 volt de így sem működik a kazán ua. az a hiba mint a csere előtt.

A panelt megrázva zörgő hangok hallatszanak a reléből olyan mintha valami letört volna vagy kiesett volna a helyéről

A 24V-os relék lábait kellene átforrasztanod.

Azt megpróbálhatom, de az még sajnos nem oldja meg az eredeti panelem hibáját, arra nincs valami ötleted?
Ennek a panelnek mi a pontos típusa, valahogy ki lehetne azt deríteni, esetleg kapcsolási rajzát valahonnan megszerezni?
A 3761 az eprom tetejére volt írva papíron

DSC04126.JPG rajz bal oldalán vannak a relé 230V-os lábainak forrasztásai. Ott kellene megerősíteni!
A típus is azon van feltüntetve. Szerintem ezt a Honeywell gyártotta.

Az a bajom, hogy azt a panelt csak kölcsön kaptam próbára és nem akarok semmit sem változtatni rajta mivel sajnos nem az enyém, ezért valami más megoldásra lenne szükségem az én panelom kapcsán

Keress ismerettségi körödben egy tv. szerelőt - aki hajlandó egy kis időt áldozni erre.

Az méregette a panelt és jutott arra az álláspontra, hogy a vezérő IC epromjában van valószínüleg a hiba, de annak a cseréjéhez kellene tudni a PIC programját amit bele kellene égetni, mert anélkül nem ér semmit a csere.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

A 8-10 éves kazánokkal az a baj, hogy a gyártók minél olcsóbban akarják kihozni az új készülékeket! A régiek lassan kikopnak a rendszerből és alkatrész utánpótlás megszűnik.
Átalakítani lehetne, de a jogszabályok ezt kimondottan tiltják! Ezzel is a különféle berhelések megszüntetését kívánják megakadályozni. Igaz ez senkit nem lelkesít aki a hideg-, melegvíz mentes lakásban karácsonyozik. De lakásban és nem a romjain!

Az IC pontos típusa alapján valahol gyártói oldalon kiolvasható!

Köszi az infókat, azt hiszem csere lesz, de igazából azt sem tudom honnan lehetne beszerezni

Azért a kedved nem akartam elvenni, de jó mindennel tisztában lenni!

Ok, jelezz vissza mi lett a megoldás!
További szép napot!

Rendben, neked is szép napot.
(#) Mate78 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Eléggé nyugtalanító dolgok ezek szerintem, hogy ennyire ki vannak szolgáltatva a gázkazán tulajdonosok.Panel ára horror, javítani nem lehet.
Lehet, hogy kazán vásárlás előtt azt is nézni kéne, hogy az egyes gyártók egyes típusaihoz mennyibe kerülnek a főalkatrészek?Pl. a vezérlőpanel.
(#) toro válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Jó a felvetésed!
Én azt javasolnám, hogy mindenki - aki - kazánvásárlásra adja a fejét ill. tervezi cseréjét a kiöregedett szerkezetnek, fontolja meg az alábbiakat:

a. Megbízható kazánt vásárolni. Több helyen utána nézni - érdeklődni (ismerősök - internet - stb).
Nem a boltokban, mert ott csak az eladás a fontos!!
b. A szervizes lehetőleg ismerős legyen, hogy ünnepnapokon is számítani lehessen rá!
c. A gépkönyvben leírtakat - mely kell a biztonságos-, zavartalan üzemeléshez - maximálisan betarta(t)ni.
d. Évente legalább egyszer KARBANTARTATNI!
(#) jmartin válasza toro hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

T. Toro!

a. Mit tartassz megbízhatónak? Minden szervizes mást mond. A termomaxot mindenki dícsérte, ismeretségi körben 5 darab van, hibátlanul működnek.
A többi pont triviális.
Mit ajánlassz a MAGYAR gyártók termékeiből?

Üdv:
jmartin
(#) toro válasza jmartin hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Az a megbízható szerintem, amit ismerősöd-rokonod bátran ajánl. S Te, mint aki elhiszed neki, hogy Ő jól választott szintén olyat veszel. Ezért írtam azokat a kritériumokat, amely alapján kell(ene) kiválasztani az új tüzelőberendezést!
A Termomax Inka nem lenne rossz, ha azok a szerelvények is beépítésre kerültek volna, amit a gépkönyv tartalmaz. Ma, nagyon sok vegyes rendszer üzemel. Kondenzációs kazán-, bivalens tárolóval-napkollektorral-, esetleg faelgázosító kazánnal. Ezek a rendszerek odafigyelést és TERVEZÉST (is) igényelnek. Ha megvan tervezve és kivitelezve, bármilyen probléma esetén "előveheted" a tervezőt-kivitelezőt!

folyt.
Magyarországon a gazdasági viszonyok miatt viszonylagosan alacsonyak a bérek. S aki újat épít-, felújít nem mindig a legkorszerűbb-üzembiztosabbat próbálja megvenni.
Marad az olcsó, 1-2 évig működő. A gépkocsit addig üzemeltetik, amíg a biztonság rovására nem kezd menni-, vagy a műszaki vizsgáig. Akkor viszont kerül amibe kerül meg kell csinálni!
A gázkazánok is itt tartanak! Évente - legalább nyáron - karban kellene tartani őket! A Lajtától nyugatra őszre mindenki elvégezteti! Öt évente nálunk is kötelező a GMBSz és a Gáztörvény szerint!
(#) thermomax válasza toro hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

sziasztok, BUÉK mindenkinek!!

A Termomax kazánról azt tapasztalom hogy minden szép és jó amíg gondja nem lesz...és egyszer úgyis lesz..

Kedves Toro, képzeld a karácsony előtti esetből végülis úgy néz ki, hogy kevertköri panel szükséges amiből nem tud a gyár adni, nem is értem hogy lehet így gyártani egy terméket...??
Én biztosan nem fogom javasolni senkinek a márkát mert októbertől szarakodik a szervizes.
Az ő dolguk, de a marketing, vagy sales nincs a helyzet magaslatán, illetve bocsánat, onnantól hogy én is megvettem, már nem csak az ő dolguk!
A magyar vállalatok jó része ezért megy tönkre, dehát ettől magyar!)
(#) toro válasza thermomax hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Neked is boldogabb új évet!
A Termomax Inka gépkönyve(4. oldal) rendesen leírja a beüzemelés előtti rendszer felépítés elemeit.
Ezért próbálkoztam többször leírni, hogy egy megtervezett és kivitelezett rendszernél nem adódhat probléma az üzemelés során. Ha valami kimarad, természetesen vissza vezethető a rendszer meghibásodásra.
Én nem vagyok oda a Termomax kazánokért, de ha minden be van tartva a gépkönyv szerint és rendszeresen karban is van tartva (becsülettel) sokáig hasznos "családtaggá) válik.
Azt nem mondom, hogy nem hibásodhat meg. Hisz rendszeresen van túl feszültség - villámcsapás. Ez túlfeszültség védelemmel kivédhető.
(#) toro válasza thermomax hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

A szervizekről annyit, hogy nagyon sokan vannak kis hazánkban. hogy halvány sejtésük sincs, miként működik a kazán (tisztelet a kivételnek!)
Egyszerű alkatrész cserélők.
De hát a kiválasztás a gyártó dolga.
(#) jmartin válasza toro hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Hát, nem válaszoltál a kérdésemre.
A rendszer a gépkönyv alapján lett felépítve.
A tartozékok mind Termomaxosak, a gyártó küldte el mi kell hozzá.
Szűrő, iszapleválasztó stb. be van építve.
Hivatalos márkaszervizes üzemelte be, évente karbantartás az ősz elején.
A ház háromfokozatú villámvédelemmel van szerelve.
Ehhez képest első télen amikor bejöttek a nagy hidegek, a kazán teljesen használhatatlan. Ugyanis a termomax gyárban nem tudták, hogy a kéményre nem kell esővédő.
(#) briki válasza jmartin hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Legyünk őszinték! Ahol emberek dolgoznak, ott óhatatlanul hibázhatnak is. Láttam én is olyat, aki egy neves cégtől jött, mindenki hanyatt esett- osztotta a hülyeségeket), majd kiderült hogy 1 hónapja sem dolgozik ott, kezdő munkavállaló. Nem minden arany, ami annak is látszik. Regisztrált szerelő csavarhúzóval feszegeti az integrált panelt, áramláskapcsolót kiköt, stb.
Én sajnos nem vagyok TOP-on a szerelésben- de nem is vagyok egyetlen készüléknek sem a hivatalos szervizese.
(#) toro válasza jmartin hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Az esővédő a kémény tetejére felesleges a kondenzációs kazánnál. Ha beesik a csőbe, a falán végigfolyva, a kondenzedényen keresztül ki is megy. S még lágyítja a kazánban keletkezett kondenzátumot.
(#) toro válasza jmartin hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Sajnos - kis hazánkban - nem gyártanak olyan készüléket, amely magyar kútfőből kipattanva született volna meg!
Én a Wolf CGB 24-et (wolf-klima.hu), a Vaillant Vu 266 (vaillant.hu)javasoltam volna Neked.
Esetleg a Buderus GB 112-24-et. Igaz ez eredeti NEFIT kazán. Büszkék is rá a hollandok.
Mindegyik szabályzási lehetősége kiváló.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

+ A Vaillanté is.

VUW 266.pdf

(#) boros47 hozzászólása Jan 5, 2012 /

Üdvözlök mindenkit és BUÉK.
1993-óta működő C-18 as gázkazánom van,amit úgy három évenként szerelővel kitakaríttattam.Most az a probléma,hogy a kazán csak 30 fokig melegíti fel a vizet.A szobai termosztát 23 fokra van állítva.Most felvittem 30 fokra ,így a vízet felmelegítette 40 fokra.Két hónapja cseréltem le a szívattyút-tipusát nem tudom-három állás van rajta és a kazán csak a legnagyobb fordulaton megy.A láng magassága a legnagyobb fordulatnál is kb.8-10 cm.Tehát működni,működik csak a láng magassága alacsony.Mi lehet a probléma?Hogyan lehet kijavítani,beállítani.
előre is köszi a választ.
Következő: »»   68 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem