Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   74 / 276
(#) kopasz11 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nincs ott légrés .Azok a lemezek,csak kivül lógak ki egy kicsit .Egyébként, csúsztatva raktam a lemezeket tizesével ,úgy hogy egymást fedjék.új kérdés?
(#) kopasz11 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nem tudnánk telefonon ,privátban megbeszélni? SZerintem mindent világosabban,és pillanatok alatt......ELÖRE IS KÖSZ.
(#) kopasz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Valamit kérdezz légyszi, mert nagyon unatkozom ,és hátha még is tanulok.!Én minden tanácsot szivesen elfogaok.
(#) energi.drink válasza dobo hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Köszönöm.Megtaláltam a hókioldot,és a kapcsolót is sikerölt megjavitani.Holnap nekiállok összerakom,aztán megirom hogy müködik e rendesen.Szerintem jó lessz. Köszönöm mégegyszer a segitséget.
(#) kralikandras válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Itt egy fojtó - jól látható - egyoldalra lemezelt E mag és szemben az I és köte-na a lérés -ezen egy prespánnal van beállítva.
(#) dobo válasza energi.drink hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Szivesen segítek mindekinek és örülök hogy sikerült megoldani a problémát kár lett volna kidobni a gépet.
De várjuk ki a hoplnapot.Remélem siker koronázza a dolgokat
(#) dobo válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

rajzolj már egy rajzot hogy hogyan raktad a lemezeket mert érdekel!
Ja és méretezd be hogy lássuk a trafó méreteit paint ben is jó egy móricka rajz.
(#) jacsu válasza teodor hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Boldog karácsonyt mindenkinek.Sok értékes tapasztalatot szereztem ezekről a forumokrol,köszönöm a segítséget.Többek között sikerült a gagyi CO bol egy karosszériához viszonylag használhato gépet fabrikálni,fokozatmentesen állíthato trafot készítenem mindezt innen.Kérdeztem sületlenségeket,de ebből is tanultam.Mégegyszer köszönöm a segítséget.
(#) kralikandras hozzászólása Dec 24, 2011 /

Áldott Karácsony kívánok mindenkinek!
(#) dobo hozzászólása Dec 24, 2011 /

Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak !
Ha lehet töltsetek minél több időt szeretteitekkel az elkövetkező pár napban ha lehet!
(#) Freedomocska hozzászólása Dec 24, 2011 /

Békés boldog ünnepet kívánok mindenkinek ! :love12:
(#) vyky hozzászólása Dec 25, 2011 /

Sziasztok.először is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.Phile80 most hozzád fordulok ismét :$
Volna egy másik panelom is és természetesen arról sincs bekötésem,remélem ebben is tudsz segíteni?
A felirat ami alapján lehet azonosítani :3-za1410-0110-0
és a nyák hátulján tükör írással meg ez van írva :w 1223
Remélem tudsz segíteni. Előre is köszönöm.
(#) nyekk hozzászólása Dec 25, 2011 /

Áldott Ünnepeket mindenkinek!
(#) kissadam hozzászólása Dec 25, 2011 /

Kellemes Ünnepeket és jó szerelgetést mindenkinek!
(#) mpisti hozzászólása Dec 25, 2011 /

Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!
(#) vera hozzászólása Dec 26, 2011 /

Békés Boldog ünnepet kívánok mindenkinek attila
(#) kopasz11 válasza vera hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Boldog Karácsonyt mindenkinek,
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szervusz István!Egy másik topikban azt az infót kaptam,hogy a régi Color Star TV hálózati rtafója (biztos ismered-15négyzetcentis hiperszil)1000VA-es.Ha ezekből 2vagy 4db-ot öszerakok szerinted kijön egy jónak mondható CO trafó?/erre volna kereslet/A szekundert alulra tenném és elektronikus szabályozása volna szintén a szekunderen.Mi a meglátásod?
(#) nyekk hozzászólása Dec 27, 2011 /

Üdv .
Két otthon megépített co2 trafó adatai,bekötésekkel.Hátha valaki hasznát veszi
(#) Phile80 válasza vyky hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Fényképet tegyél már fel róla, akkor talán tudok segíteni...
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Szia András!
Ne haragudj, de az utóbbi időben csak nagy ritkán van időm a fórumot látogatni, nem látszom ki a munkából.
Az általad említett vasat nem ismerem, de bármilyen vas is legyen, a 15cm2 túl kevés 1000VA-hez. Ha jól meggondoljuk, még rövidzárási állapotban sem lehet sokkal több a kivehető teljesítmény a 15cm2-ből. Ha több darabot építenél össze, nagyon fontos az azonos drop.
Ahhoz,hogy a párhuzamos üzemmel járó problémákat csökkenteni lehessen,az egyenirányított oldalt kellene közösíteni. A fokozatváltás már nehezebb kérdés. Minden trafót teljesen azonos módon, azonos megcsapolásokkal kell elkészíteni, hogy a párhuzamosan kötött trafókon ne induljon kiegyenlítő áram. Több vasmag egybefogását nem javaslom,mert a rossz hűtés miatt a teljesítménynövekedés elmarad a várttól.
(#) kralikandras hozzászólása Dec 30, 2011 1 /

Az egyik hirdetős oldalon fölfedeztem a következőt:
/30 ezres,de úgynézem érdemes ráugrani!??/
(#) motordoki hozzászólása Jan 6, 2012 /

Üdvözletem mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni co hegesztővel kapcsolatban. Van egy einhell 170es CO, és a huzal előtolással van problémám. 0-10es fokozatt között alig változik a sebessége, szóval nullán is elég gyorsan adagolja a huzalt, nem tudok vele hegeszteni, csak max áramerősségen és 0ra levett előtolással. Mi lehet a gond? Potméter megadta magát? Az normális jelenség hogy az áramerősség növelésével növeli az előtolás sebességét is? Előre is köszi a segítségeteket.
Üdv.
(#) Műszerész válasza motordoki hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia!
Nem teljesen normális dolog, mivel kispóroltak belőle egy trafót, az egyenirányításról megy a panelra 2 vékony vezeték, csípd ki és adjál neki 24V DC feszt úgy próbáld ki lassabb is lesz és így nem fog a fokozat váltással változni a sebesség, és szabályozni is lehet majd.
(#) dobo válasza motordoki hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Műszerész kolega jól írja külön kis trafót kekk betenni a gépbe 60-100VA-es elég bele +diódahid és a panelt erről kell megtáplálni.
Az hogy nem szabályoz azért van valószínűleg mert a triakos szabályzás bedöglött sajnos.
És ráadásul zárlatos lehet a triak azért megy teljes fordulaton a tolómotor.
(#) nyekk válasza motordoki hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Üdv.
Nem hiszem,hogy a pot,méterrel lesz gond ,valószínűbb,hogy megadta magát az előtolást szabályzó elektronika.Ha nincs segéd trafó külön az előtolásra,akkor a fő trafóról kapja az előtolás is a táplálást,ilyen esetben van mint írtad is ,hogy a hegesztő áram növelésével nő az előtolás sebessége is .Nem láttam még az einhell belső felépítését ,de az előtolás szabályzás se lehet bonyolult.Biztos van már valaki aki javított ilyet és segíteni tud ,de ha még se kapnál segítséget készíts pár fot. a vezérlő elek. úgy már lesz miből kiindulni

Üdvözlet az Uraknak!

Köszönöm a válaszokat, ha nem jutok semmire akkor teszek fel képet a belsejéről, talán akkor pontosabb dolgot is tudnátok mondani.
(#) dobo válasza motordoki hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Ahogy nyekk is írta rakj fel képet vagy olvass vissza 70 oldalt !
Esetleg a jobb felső sarokban van a kis fényképező ikon ott megnézheted hátha rakott már fel ilyen képet.

Sziasztok, sajnos olyan képet nem találtam, de megpróbálok minél hamarabb készíteni egyet róla (ahogy lesz egy kis időm a műhelybe) Talán akkor valaki tud segíteni. Az a helyzet hogy ez egy gyári szinte 1 hónapos gép, nem tudom hogy kifelejtettek volna valamit belőle. Garanciális is, viszont nekem ahhoz fel kell utaznom BP-re hogy megnézzék, mivel onnan való, viszont az nekem 16ezer forint üzemanyagköltség. Így gondoltam arra, hogy talán megnézetem itthon, biztos nem kerülne ennyibe a dolog. Ha csak egy potméter a gond az pár száz forint, mégsem 16ezer
Köszi előre is további szép napot minden fórumozónak!
(#) mpisti válasza motordoki hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Nem kell felutazni Budapestre.
Előveszed a gépedhez kapott garanciafüzetet, és az abban található szervíz telefonszámot felhívod. Nagy valószínűséggel azt fogják mondani, hogy vedd ki a kártyát belőle, és küldjed el nekik. Postafordultával kapsz másikat hozzá, amit csak be kell tenni a régi helyére, a csatit rádugni, és már megy is. Ha nem így lesz, akkor rossz passzban volt a szervizes. :nemtudom:
Következő: »»   74 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem