Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   268 / 1156
(#) vladcepes hozzászólása Jan 2, 2012 /

Sziasztok.Egy kérdésem lenne.Ha úgy néz ki hogy a videó kártya miatt nem jön ki a jel a gépből a képernyőre akkor ez a videó kártya már kuka? vagy lehet még kezdeni vele valamit? néztem a kondikat benne,nincs felpúposodva,gondolom a csip halt meg benne. Csak azért kérdem hogy ennek nincs valami melegítős trükkje mint ahogy az alaplapokat is szokták buherálni? Köszi a válaszokat. Üdv.
(#) kovacspista válasza Norbert123 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Szia! Szerintem táp gond ez. Szerintem a puffer kondikat kellene kicserélni a tápban, vagy kicserélni. Lehet kondi gond az alaplapon is. Ott is vannak puffer kondik. Én úgy gondolom, hogy azért van ez a gond, mert a csatlakoztatott eszközt nem képes megfelelően ellátni feszültséggel. A kisebb áramfelvételű, mint az egér esetleg megy.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 3, 2012 /

Sziasztok.Van kettő db videokártyám(régi) ha teszek fel képeket meg lehet mondani hogy milyen kártyák? vagy csak úgy,ha berakom gépbe és amit kiír a gép ? Köszöntem a válaszokat. Üdv.
(#) tiggersoft válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Szia
Inkább kopogd be a számokat a gugliba. Valamelyik biztosan értelmes találatot ad.
(#) Firefighter1 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

De ha nem megy akkor dobd fel ide aztán rákuksizunk!
(#) vladcepes hozzászólása Jan 4, 2012 /

Sziasztok itt van 4-kép. Az (1-2)-es kártyát nem tudom milyen.A (3-4) arrol sikerült kiderítenem hogy az egy Nvidia GeForce 4 MX 440-es. Köszi a segítségeket. Üdv.
(#) coyote55 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Az első képen egy S3 Trio 3D 8MB AGP kártya van
(#) vladcepes válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Köszönöm szépen. a második kártya amit én írtam az létezik hogy 64 MB-os?
(#) KTobi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Létezik.
(#) Norbert123 válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia!
Ma reggel nekiestem, kicseréltem a tápot, egy újabbra, nagyobbra. És eddig úgy néz ki, hogy megy...
Úgyhogy mostmár van egy sokkal jobb gépem.
Köszönöm a segítséget.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 4, 2012 /

Sziasztok. Újból visszatérek a kérdésre.Írtam régebben hogy lehet hogy baj van a monitorral mert nem megy ki rá a jel, a PC-ből.Közbe írtátok hogy próba másik videokártyával. (közbe ezt a videokártyát kipróbáltam egy másik gépbe, egyből működött). Aztán a hoztam egy működő másik videokártyát de ugyan azt a jelenséget produkálja. A jelenség tehát úgy kezdődött hogy kb 5 perc mire betöltött a Windows,aztán a következő indulásnál 10-perc majd legközelebb fél óra.És mikor már betöltött mintha mi sem történt volna,rendesen működött a gép. (mintha valaminek be kellene melegednie). Most pillanatnyilag ott tartunk hogy ma pár próbálkozás után sem töltött be semmi -tehát a monitoron a BIOS betöltés sem látszik holott a gép felpörög vinyo dolgozik stb. de monitoron semmi.(most per pillanat működik mert valahogy beindult). Az alaplap kb fél éves. Szerintetek mi a búbánata van? Köszi a tippeket. Üdv.
(#) zsiti4 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia

Ez leginkább egy halodó tápegységre utal. Márha TFT alias "lapos" képernyöröl van szó. Egy darabig 5-10 perc még birja az elhalódó táp aztán megadja magát = minden elsötétül. Semmi köze a géphez szerintem. Konkrétan a táppanel kondijaira gyanakodnék elsö körben. Puposodás stb.

Ha ez egy katódsugárcsöves "vastag" monitor akkor tárgytalan a hozzászólásom. Azokban túl sok az anyag hogy igy rá lehessen bökni mi a bibi.
(#) vladcepes válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia. Igen lapos képernyőről van szó. De lehet hogy rosszul fogalmaztam.Tehát amikor be lett kapcsolva a gép mire betöltött a win eltelt 5 perc aztán legközelebb 10 aztán fél óra. "Tehát nem utána sötétül el hanem későre jött be" És ha bejött akkor működik. Tehát hogy mitől van az hogy későre tölt be? Vagy én értelmeztem félre a te hozzászólásodat? Üdv.
(#) vladcepes válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

"Ma 2-szer próbálkoztam csak .,nem jött be., 3-szor bejött ugy kb 15- perc után" Nincs adapterije (tudom mire gondolsz mert a céges gépünknél meg van),ebből kijön a kábel és megy a 230 V-ba. Az áram kábel dugaszán írja LINETEK 10 A 220 V LS-60 a dugasz fölött , a gépen AC IN. Üdv. A gép az HANNS.G
HW173D
(#) devil666 hozzászólása Jan 4, 2012 /

opticai kimeneten hogy lehet ki küldeni egy álando 5.1-es jelet? pl decoder használata során nem adja le a dd-t
(#) vladcepes válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Szia. Amit az este elírtam most látom,tehát ahova gépet írtam oda Monitort akartam. Üdv.
(#) zsiti4 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Szia

Attól mert nem külsö a tápegysége a monitornak még van neki csak be van épitve a burkolat alá. Álltalában szépen egy külön panelen helyezkedik el. Amikor a képernyöt áram alá helyezed és bekapcsolod világit a kezelöpanelje? Megjelenik rajta a szöveg hogy nincs jelkábel csatlakoztatva vagy bármilyen más szöveg? Természetesen bekapcsolás elött húzd ki a számitógépböl a jelkábelét.
Esetleg ha van OSD menüje azt is elö kéne tudjad varázsolni. Ha ezek sem jelennek meg "amig be nem melegszik" akkor szinte biztos hogy a tápellátással van valami gond. Esetleg a háttérvilágitással ha a bekapcsolásnál a kezelöpanel világit de nincs látható kép. A háttérvilágitás is jól láthatóan be kell kapcsoljon amikor megnyomod a bekapcsoló gombot.
(#) vladcepes válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Szia. Köszönöm akkor ezeket ma kipróbáljuk. Valamelyik nap amikor nem kapcsolt be a gép kb 10 perc után akkor csináltam egy olyat hogy kihúztam a VGA kábelt a működő PC-ből és ekkor kiírta a Monitor közepén a szokásos szöveget angolul hogy nincs jel kérem csatlakoztassa a kábelt. De lehet hogy már be volt melegedve a Monitor. Üdv.

UI: közben találtam is egy oldalt ahol leírja hogy miket kell benne megnézni. Bővebben: Link
(#) zsiti4 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Tökéletes a link leirása. Pontosan ezekre a kondikra gondoltam elsö körben a táppanelen. Ha azok hibátlannak tünnek jöhet a fejtörés.

Mégvalami ha van hely én mindig túlméreteszem a kondik feszültségét. 10V->25V 25V->35V mert még igy is sok a szemét minöség ami igy sem birja a huzamosabb üzemet.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 5, 2012 /

Ha jól emlékszem akkor háttérvilágítást nem láttam csak fekete képernyőt. + az a kis kocka amit írtam hogy megjelent.
(#) Kovidivi válasza golem hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Amikor először csatlakoztattad a HDD-t a gépbe, ugye áramtalanítva volt minden, vagy menet közben csatlakoztattad?
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Hali!

A monitort ne csatlakoztasd a PC-hez.Kapcsold be .Ha a monitoron azonnal megjelenik a teszt kiírás (az a téglalap amibe az van írva hogy nincs jel)akkor nagy valószínűséggel nem a monitorban van a hiba hanem a PC-ben.(Táp .kondi .stb)
Feltéve ,ha jól értelmeztem amit írtál.
(#) zsiti4 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Bocsi de kevered a fogalmakat. Ha nincs háttérvilágitás semmit se látsz a képernyön. Viszont a bekapcsolást jelzö lámpa világithat. Tehát még 1x

Számitógép nélkül áramalá helyez és bekapcsol.

Bekapcsolást jelzö lámpa világit? Ha igen
Látsz kockát hogy nincs a jelkábel csatlakoztatva? Ha igen
Hozz elö valami menüt vagy csatlakoztasd a PC-re, és várj hogy meddig müködik.

Ha a bekapcsoló lámpa nem világit -> Nincs táp vagy az egész beadta a kulcsot.

Ha világit de nincs kép -> legvalószinübb a fénycsö, inverter esetleg maga a vezérlöpanel.

Van kép de egy idö után meghal, vagy bekapcsolásnál csak felvillan egy idöre, esetleg csak többszöri probálkozásra lesz kép. -> elsökörben tápegység

Ennél egyszerübben nem tudom leirni, biztos van itt még valaki aki kiegészitené a folyamatot ha kihagytam valamit.
(#) coyote55 hozzászólása Jan 6, 2012 /

A probléma az, hogy ezek nem indokolják a bootfolyamat elhúzódását.
(#) Szebence hozzászólása Jan 6, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy nem tudok egy PC-re telepíteni Xp-t és win7-et is. Illetve telepíteni tudok, viszont nem jön elő a rendszerválasztó menü. Ezt egy rokonomnál kellene megcsinálni, az én gépemen sikerült. Nála is először az Xp-t és utána a win7-et telepítettem, de az XP-t nem látja. Találkozott már valaki ilyennel?
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Külön partícióra vagy hdd-re tetted őket?
(#) Szebence válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Egy HDD külön partíció. Egyre nem is lehet, hisz akkor mindig felülírná az előzőt
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Nem feltétlen, csak bekavarnak egymásnak...
(#) KTobi válasza Szebence hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Keres rá a netten Vista/XP probléma néven vagy itt vissza, kicsit szöszölni kell, de működik.
(#) Szebence válasza KTobi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Köszi, rendben, utána nézek!
Következő: »»   268 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem