Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   36 / 193
(#) satlokk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Én inkább a wellernél maradnék.Ilyent használok kb 20 éve,és tökéletesen megvagyok elégedve vele.Igaz néha megkell tisztitani a mágneskapcsoló érintkezöjét,igaz ez puskás konstrukcióju volt,a hegyek is jól birják.Gondolkoztam az utóbbi idökben solomonon,de maradtam a wellernél.Most kaptam nem régen egy kiselejtezettet,és felújítotam,kiválóan müködik.ujonan is kapható komplett állomás igaz kb 40 ezerbe kerül,de inkáb igyak kevesebb alkonolmentes sört.
(#) Petjaa hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
Sziasztok!

Gondolkodom egy Aoyue 850A++ állomás vásárlásán. Szerintetek megéri az árát és mennyire használhatóak ezek a kínai csodák? Leginkább telefonok javítására valamint sok lábú PLCC, SOIC, TQFP esetleg kis lábszámú BGA-hoz használnám. Valamint a csilli villi kijelzős plusz pénzért mennyivel nyújt nekem többet? A hőfokot a multiméterem hőszondájával is betudom állítani.

Üdv Petjaa
(#) maestro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Az még a jobbik eset lenne, hogy nem forraszt, de én pl. már jártam úgy, hogy beragadt az érintkezője és emiatt leégett a fűtőszál. Igaz ez puskás páka volt, de szerintem weller-ből is (mint minden másból) ki lehet fogni egy gyengébb minőségű terméket. Én azt mondom, hogy ha weller, akkor az inkább már egy hőelemes legyen, mint egy kattogós. Annál legalább jól oda lehet sózni a hőfokot egy-egy nagyobb felület olvasztásához és nem kell cserélgetni a hegyet.
(#) bankimajki válasza Petjaa hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Szia, nekem a kijelzős van.(Gordak ....) A kijelzésre igazából 2db ICL7107-es van benne. Meglepően korrekt a belseje. (Megfelelő méretű a trafó, nem silány a kábelezés, nincs benne semmi ragaccsal rögzítve....stb.) 25-ért vettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. (Nap mint nap dolgozok JBC állomásokkal és megmondom őszintén hogy megközelíti azt a szintet.) Azok viszont több 100e-be kerülnek.
(#) dozyas válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Szia!

má lementek a JBC állomások árai
(#) maestro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Nem értettem félre, én csak úgy értettem, hogy jobb ha nem forraszt az érintkező hibájából mintha nagyon akarna forrasztani 500°C-on az érintkező hibájából és ezt nem vesszük észre.
Meg csak le akartam írni a tapasztalatomat egy kattogós pákával kapcsolatban.
(#) karesz01 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Az alábbi forrasztópáka úgynevezett K típusú hőelemmel van szerelve?Nem tudja valaki?
üdv
(#) mate_x válasza karesz01 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia!

Azzal van szerelve.
(#) ZSS2 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Sziasztok! van-e tapasztalata valakinek ezzel a forrasztóállomással,egy ilyen típusút kaptam karácsonyra 5db különböző profilú pákával,használtan.Bővebben: Link
(#) pinyó39 válasza ZSS2 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Ennek a cégnek az SMD-s forrasztócuccait használtam a régi melóhelyemen, azokat csíptem okos kis készülékek voltak.
(#) ZSS2 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Lehet piacra dobom,mert ez nekem túl bonyolult,annyira nem vagyok az elektronikában jártas,smd alkatrész forrasztásban meg éppen nincs tapasztalatom,és veszek helyette egy wellert vagy solomont.
(#) karesz01 válasza mate_x hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Köszi a választ!
(#) cross51 hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Sziasztok!
Pákavásárlás előtt állok 3 solomon típusban gondolkodom azért mert a topik elejét olvasgattam és ott láttam hogy jó bírálatok vannak a solomonról a egy ár környékiek, de szeretném, ha segítenétek a választásban és esetleg kinek melyikkel volt dolga melyikről mi a vélemény. A 3 páka:
http://www.lapanthera.hu/webshop/item/1681/SOLOMON_SL_10_ESD
http://www.lapanthera.hu/webshop/item/1017/SOLOMON_SL_20ESD
http://www.lapanthera.hu/webshop/item/1021/SOLOMON_SR_976ESD
Ez a három lenne, de itt az oldal linkje, ha itt esetleg jobbat találnátok:
http://www.lapanthera.hu/webshop/item-list/57/SOLOMON_
De 20000 Ft felé nem szeretnék egyelőre menni majd később gondolkodom a wellerről.
(#) satlokk válasza cross51 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia!
Szerintem az első kettö közül bármelyiket megveheted,a harmadikot meg nem ismerem.
(#) cross51 válasza satlokk hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Köszi a gyors választ
(#) Saggitarius válasza cross51 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Nem neztem vegig a linkeket, DE ha nem kinlodni szeretnel, akkor munkai tapasztalat, persze egyertelmuen Metcal, viszont korlatozott anyagiak esetere: 50W-os alatt ne vegyel, es lehetoleg cserelheto hegyu, hofokszabalyozos legyen 350-400fokig, hogy a leadfree (olommentes) forrasztasokkal se legyen gond (nem a hegy, hanem maga a paka)
(#) Saggitarius válasza cross51 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Vegul is megneztem oket, ha valasztanom kellene, akkor a z SL20 ESD lenne.
(#) cross51 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Köszi!
Az oldalon amit linkeltem nincsen leírva de az összes 48W-os nemtudom az elégnek számít vagy érdemes nagyobb teljesítményű után érdeklődni ?
(#) satlokk válasza cross51 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia!
Gondolom nem csatornát akarsz forrasztani,mert elektronikai munkákhoz 50w-ig bőven elegendő!
(#) Saggitarius válasza Petjaa hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
En hazi hasznalatra egy Aoyue 968-ast vettem, mert van digit hofokkijelzese (BGA-knal nem art) es csekely felareert van benne hofokszabalyozos paka is (vs 850++).
Hazi hasznalatra OK, de nem egy profi gep.
(#) Saggitarius válasza satlokk hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Azt hiszed csak nagy feluletekhez kell teljesitmeny? Gondolom meg nem golyoztal ujra BGA-t (reballing), pedig ott nincsenek nagy feluletek a chipen amikor el kell tavolitani az eredeti forraszanyagot. Sima, egyszerunek tuno munkanal se art ha van teljesitmenytartalekod, 50W-os pakaval megszenvedtem amikor Apple iMac tapegyseget javitottam.
(#) béla hozzászólása Dec 29, 2011 / 1
 
Sziasztok!
Leginkább csak olvasni szoktam az itt leírtakat, de a véleményemet most szeretném megosztani.
Aki azt kérdi mi a különbség Weller és Solomon között, az keresse meg a lehetőségét, hogy kipróbálhasson legalább egy Ws50 szintű állomást. A Weller már elég régóta a piacon van, és a megbízhatósága nem kérdés. A felfűtési idő típusonként eltérő, a hőmérséklet tartása, hőtartaléka stabilabb a Wellereknek. A pákák élettartama, napi 10-14óra folyamatos forrasztás mellett 1,5-2év. A fűtőbetét amit cserélni kell ilyenkor. Aki nem engedehti meg magának, hogy ilyen szintű készüléket vásároljon, az jobban jár, ha csak a pákát veszi meg, akár használtan is. A tápot pedig saját maga megépíti hozzá. Mások is írták már itt, hogy van több alkalmas kapcsolás, amit érdemes megépíteni. Én is erre buzdítok mindenkit.
A munkám miatt is elég sok típusú és márkájú forrasztó állomást volt már módom kipróbálni, használni. A gyári állomások sokszor olyan szolgáltatásokat tudnak a hőfok szabályozhatóságán felül, ami otthoni használatra szükségtelen. Az építés élménye pedig mindig felemelő érzés.
(#) satlokk válasza béla hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Szia!
Egyettértek veled!Én is már régrn Wellert használok"kattogósat" és meg vagyok vele elégedve.
(#) satlokk válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Ezt én nem vitatom,de mindenki maga tudja mirre akarja otthon használni,de alap szerviz és hobbi munkára bőven elég az 50W,és ezt a véleményemet osszák szervizes kollegáim is.
(#) karesz01 válasza satlokk hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Csatlakozom az előttem szólóhoz én is wellert használok, szerintem használta veszel egyet felújítod fűtőbetét, mágneskapcsoló
1.
2.
persze nem lebeszélni akarlak ez csak egy vélemény.
üdv
(#) SALáta válasza satlokk hozzászólására (») Dec 31, 2011 /
 
Igazad van és véleményed ellen szóló kollégának is. Ilyen van hogy mindkettőtöknek igaza van, laptopom tápcsatijának javítása (egyszerűnek tűnő feladat) a régi ersámmal kín volt, JBC vel még nem kellett ilyet de már usb aljzatot kellett egy másikon cserélnem, nem forró levegős de egyszerűbb volt a maga 130 W jával, és ilyen munkához való alap heggyel. B verzió lett volna olcsó gázlángos forrasztó, szerencsére nem kellett ezzel élnem.
(#) satlokk válasza SALáta hozzászólására (») Jan 1, 2012 /
 
Ezt én nem vitatom,de a minifor pákával és pillanatforasztóval is lehet dolgozni,Csak most egy kicsit elvagyunk kényelmesedve,ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem kell nyitni az űj felé,de maradjunk néha a realitás talaján is,mert minden pénz kérdése.
(#) SALáta válasza satlokk hozzászólására (») Jan 1, 2012 /
 
Nekem is van miniforr is, gázpáka is. Mindent megfelelő helyen kell használni. Mai elektronika meg már úgy elszállt a sok sok rétegű nyákok miatt hogy kijelenthető aki a legegyszerűbb laptop vagy mai csúcs elektronikának esik neki kell a teljesítmény, sok réteg viszi a hőt és még mindig a régi aranyszabály van életben hogy minél gyorsabban kell forrasztást végezni. Azonban ha hobbi talaján maradunk nem kell csak 30-60 W os páka és jó ha jó hegyek vannak hozzá plusz van valamiféle hőfok tartása. Minden pénz kérdése ami igaz. Trabant is elvisz ameddig kell meg az Audi is. Bár Audiba drágább az alkatrész. Ma már sok rétű az elektronika, SMD és a hagyományos alkatrészekhez felszerelt műhely kívánna sok mindent forrasztás terén, ami pénz kérdés, ami pedig mostanság eléggé szűkösen jut erre. Bevallom én már nem sokat forrasztok, könnyebb és olcsóbb a készet megvenni. Azért ezt azt majd csinálok de oda még a miniforr is elég lenne.
(#) Johnny0004 válasza slogan hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Tudsz még mindig Weller hegyet? Érdekelne
(#) kamaro hozzászólása Jan 9, 2012 /
 
Sziasztok! Kezdő vagyok és váltanék a 220-as pillanat pákákról. Mivel nem használom túl sokat a pákát nincs szükségem óriási minőségre de azért azt szeretném hogy használható legyen. Szerintetek ha veszek egy ilyen pákát és építek hozzá egy ilyen állomást az jó lenne tartósabb (1-2 óra naponta) használatra? Vagy az ilyen célra jobb inkább egy olcsó Farenheit páka?
Következő: »»   36 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem